Verbeek en Moreno zeer tevreden over spel AZ

Frank (franklop)

AZ won zondag met 0-2 van ADO Den Haag. Trainer Gertjan Verbeek en verdediger Hector Moreno zijn zeer tevreden over hun ploeg. "We hebben de boel vanaf minuut één gecontroleerd, zowel aan de bal als zonder bal. Het positiespel klopte, verdedigend stond iedereen zijn mannetje en waren we agressief," loofde Verbeek zijn ploeg voor de camera's van Eredivisie Live.

"Eigenlijk hebben we onszelf te kort gedaan met de 2-0 overwinning. Je kon zien dat ADO aan het eind nog wat dreigende momenten kreeg, maar ik had niet het gevoel dat we het nog weg zouden geven," aldus de tevreden coach.

Naast zijn eigen team, is Verbeek ook erg tevreden met scheidsrechter Bas Nijhuis. Het eerste doelpunt ontstond uit een penalty, waarbij de leidsman eerst voor een vrije trap floot maar bij nadere inspectie van de plek waar de overtreding plaatsvond toch de strafschop gaf. "Dat getuigt van voortschrijdend inzicht. Als je ziet dat je je een paar meter vergist en dat is heel duidelijk, zou het niet juist zijn de bal niet op de stip te leggen."

Ook Hector Moreno zal vanacht goed slapen. "Dit was heel knap vanwege de zware trip naar Moldavië afgelopen week. Dat we vandaag de lastige uitwedstrijd tegen ADO met 0-2 winnen met goed voetbal, zegt veel over onze huidige vorm en ons vertrouwen." aldus de verdediger op de clubsite.

"Het voelde alsof we ze 90 minuten lang onder controle hadden. Wij gaven ze twee kansen, die op de paal en de lat eindigden. Verder zijn ze niet gevaarlijk geweest. Als we op deze manier blijven vechten en spelen, kunnen we nog hoge ogen gaan gooien dit seizoen."