Politie schiet bij aanhouding na overval woonwagen

Bij de aanhouding van drie verdachten van een gewapende overval op een woonwagencentrum in Heerhugowaard heeft de politie zondagochtend een waarschuwingsschot gelost. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De drie hadden geprobeerd rond 10.00 uur een overval te plegen op een woonwagen.

De bewoner van de woonwagen slaagde erin de overvallers weg te jagen en achtervolgde hen, samen met een aantal andere bewoners van het centrum aan de Van Veenweg. Daarbij losten de verdachten enkele schoten, maar niemand werd geraakt. Zij gingen er in een auto vandoor.

De achtervolgers belden de politie en gaven het kenteken van de auto door. Bij de zoektocht naar de verdachten werd een politiehelikopter ingezet. Rond 10.45 uur werd de vluchtauto gesignaleerd en tot stoppen gesommeerd. Toen een van de verdachten de aanwijzingen van de politie niet opvolgde, loste een van de agenten het waarschuwingsschot. Bij de aanhouding raakte niemand gewond.

De verdachten zijn een 27-jarige man uit Hoorn en een 29-jarige vrouw uit Den Helder. Van de derde verdachte, een man, is de identiteit nog niet bekend. De drie zitten voorlopig vast. De politie heeft geen vuurwapen gevonden.