Ongeluk en overlast door sneeuwballen

Op verschillende plaatsen in de regio Kennemerland waren dit weekend incidenten met jongeren die sneeuwballen gooiden. Dat maakte de politie zondag bekend. Een 65-jarige Spaarndammer botste zaterdag bijvoorbeeld op een geparkeerde auto, omdat hij schrok van een sneeuwbal die tegen zijn auto werd gegooid.

Een 27-jarige automobilist kreeg zondag in de Schalkwijkerstraat in Haarlem ruzie met een groepje jongens dat sneeuwballen gooide. Twee van hen schopten en sloegen hem nadat hij was uitgestapt. De jongeren vluchtten daarna weg. Pogingen om hen in de kraag te vatten mislukten.

In IJmuiden is zaterdag een bus bekogeld in de Dennekoplaan, waardoor een ruit kapotging. De politie hield een 22-jarige man uit Velserbroek aan als verdachte, maar die ontkende dat hij iets met het incident te maken had.

Een bewoner van de Westerdreef in Nieuw-Vennep sprak vrijdag een groepje jongeren aan omdat de jongeren sneeuwballen tegen zijn ramen gooiden. Nadat hij naar binnen was gegaan, zag hij enkele van hen over zijn geparkeerde auto urineren. Hij ging daarop weer naar buiten waarop er een handgemeen ontstond met twee van de jongens. Politieagenten hielden twee zestienjarige jongens uit Nieuw-Vennep aan. Ze mochten na verhoor op het politiebureau weer naar huis.