Klap met honkbalknuppel om verkeersruzie

Een automobilist heeft zaterdag na een verkeersruzie in Heerlen iemand op laten draven om met een honkbalknuppel klappen uit te delen. Een 53-jarige man uit Schinnen brak daardoor een bot in zijn been, meldt de politie.

Het slachtoffer stak met zijn vrouw en een bevriend stel bij het Homerusplein een straat over toen een auto met hoge snelheid kwam aangereden. De man en zijn vriend sprongen opzij om niet te worden geraakt. Toen ze de bestuurder aanspraken op zijn rijgedrag, zou er een korte vechtpartij zijn ontstaan.

De stelletjes vervolgden hun weg, maar hoorden dat de automobilist ondertussen met iemand aan het bellen was. Enkele minuten later kwam een man met een honkbalknuppel op hen af. Het kwam weer tot een vechtpartij waarbij de 53-jarige man op zijn been werd geslagen. Zijn vriend liep blauwe plekken op. Voorbijgangers grepen in en belden de politie.

De man met de honkbalknuppel nam de benen en de twee vrienden bleven gewond achter. Later meldden zich twee broers van 30 en 21 jaar uit Heerlen bij het politiebureau. Ze zijn aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.