FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 31 oktober 2010

Max Verstappen pakt wereldtitel karten

Max Verstappen heeft de wereldtitel karten in de KF3-klasse van de WSK World Series gewonnen. De 13-jarige zoon van Jos Verstappen werd in Sharm el Sheikh in de prefinale tweede, wat voldoende was voor de titel. In de finale werd hij vervolgens gediskwalificeerd. Eerder was hij al de winnaar geworden van de Euro Series.

Nyck de Vries zag de wereldtitel in de Super KF-klasse aan zich voorbij gaan. De McLaren F1 Junior won de finale, maar werd gediskwalificeerd waardoor hij in de eindstand tweede werd achter de Fransman Armand Convers.

Nintendo heeft geen interesse in smartphones

Met de recente geruchten over de PlayStation Phone, de verdere ontwikkeling van de iPhone, iPad en Android apparaten als gameplatform. Een grote naam die ontbreekt in dit rijtje is van onwikkelaars is Nintendo, wat is het plan van Nintendo om zich te voegen bij deze markt?

In een interview heeft Nintendo of America president Reggie Fils-Aime iets schokkends laten weten, ze hebben namelijk totaal geen interesse in smartphones, het maakt hem niet uit wat de concurrentie van plan is. Hij zei: "Certainly we are adding more and more elements to fill out the experience and take away more and more time from competing devices. But our handhelds will always lead with games, 3DS content will be dramatically unique to our platform, because I don't think a smartphone manufacturer will invest to put a 3-D parallax screen in their device and not have the content to bring it to life."

Fils-Aime heeft al eerder laten weten dat hij Apple als grotere concurrent ziet dan Microsoft, maar hij denkt dat Nintendo toch een voorsprong heeft op de concurrentie, hij zei:"What I have on Apple is content, because it's our content. That will give Nintendo a long-term competitive advantage."

De Nintendo 3DS zal op 26 februari 2011 in Japan te koop zijn en ergens in maart in Amerika, er is nog geen datum vastgesteld voor de release in Europa.

3ds

40 jaar celstraf voor Guantanamo-Canadees

Een militair tribunaal in het Amerikaanse detentiecentrum Guantanamo heeft de Canadees Omar Khadr veroordeeld tot veertig jaar gevangenisstraf. Vanwege een deal met de aanklagers hoeft hij echter nog maar acht jaar achter de tralies door te brengen.

Khadr werd onder meer moord, samenzwering en spionage ten laste gelegd. Hij heeft op alle punten van de aanklacht schuld bekend, zo bleek maandag. De schuldbekentenis was onderdeel van de deal.

Khadr (24) werd in de zomer van 2002 op 15-jarige leeftijd in Afghanistan gevangen genomen, nadat Amerikaanse militairen een schuilplaats van al-Qaedastrijders hadden gebombardeerd. De jongen zou een granaat naar de Amerikaanse troepen hebben gegooid, waardoor een militair om het leven kwam.

Khadr zit al acht jaar in het Amerikaanse detentiecentrum op Cuba.

40 jaar celstraf voor Guantanamo-Canadees
40 jaar celstraf voor Guantanamo-Canadees (Foto: ANP)

Lafeber kan tourkaart VS vergeten

Maarten lafeber droomt er al een aantal jaar van om op de Amerikaanse tour uit te komen. Hij zal deze droom echter wederom met minstens een jaar moeten uitstellen, hij slaagde er dit weekend niet in de tweede ronde te bereiken van de kwalificaties.

Op de banen van Port St. Lucy nabij zijn woonplaats Orlando eindigde Lafeber dit weekend als 42e. De geboren Eindhovenaar kwam tot 289 slagen (+1). Dat waren er zeven teveel voor een plek bij de eerste twintig en de volgende kwalificatieronde.

Een andere Nederlander bereikte wel de tweede ronde. Reinier Saxton, die al voornamelijk in de VS speelt, eindigde met een totaal van 280 slagen (-8) als vijftiende. De tweede fase is half november. De finale van de zogeheten Qualifying School is begin december.

Hoeness haalt uit naar Van Gaal

De president bij Bayern München Uli Hoeness heeft in een interview met Sky hard uitgehaald naar Louis van Gaal. De Nederlandse oefenmeester is trainer bij de Duitse club, maar kreeg tot voor kort geen enkele kritiek van het bestuur.

"Er valt moeilijk met Louis van Gaal te praten, omdat hij de mening van andere mensen niet accepteert," zei Hoeness die de oefenmeester verwijt zich alleen met het eerste elftal bezig te houden. "Maar het is een goede beslissing geweest om de door Van Gaal weggeschoven spelers dit seizoen voor de club te behouden."

Hoeness is blij dat bijvoorbeeld Mario Gomez en Anatoli Tymoshchuk behouden zijn, omdat beiden afgelopen weekend scoorden in de gewonnen wedstrijd tegen SC Freiburg. "Wat Van Gaal met mijn kritiek gaat doen? Niets waarschijnlijk, maar hij zal er wel mee moeten leven."

FOK!kers strijden mee in de Nationale Popquiz

Zondag werd er in de P60 in Amstelveen voor de veertiende keer de Nationale Popquiz gehouden. In totaal streden 55 teams om de titel 'beste muziekkenner van Nederland'. Onder de deelnemende teams waren twee teams afkomstig uit het FOK! Muziek Trivia topic: FOK!-a-delic en de FOK! Steady Crew.

Na een quiz die bestond uit tien rondes eindigden de teams helaas teleurstellend in de middenmoot. FOK!-a-delic wist met 321 punten de 31e plaats te bereiken en de FOK! Steady Crew moest met 307 punten genoegen nemen met de 38e plaats.

De eerste prijs, met bijbehorende beker, ging dit jaar naar het team We !!! Imaginary Boys, gevolgd door Stop Making Senseo en De ConXeurs. Schrale troost was dat de teams van de tweede en derde prijswinnaars, ieder geval één FOK!ker in de geleding hadden.

Meer informatie over de Nationale Popquiz vind je op het forum.

Ook ineens zin om mee te doen aan een popquiz? Kom dan meespelen in FOK! Muziek Trivia.

Deense partij wil ban Arabische zenders

De Deense Volkspartij wil dat Arabische zenders zoals Al-Jazeera en Al Arabiya niet langer te ontvangen zijn in Denemarken. Leidster van de Volkspartij, Pia Kjaersgaard, beschuldigt de zenders van het zaaien van haat tegen de Westerse maatschappij in migrantengemeenschappen.

"Mijn doel is alleen om de integratie die in sommige woonwijken volledig is misgegaan, te verbeteren. Die mislukkig is voor een groot deel veroorzaakt doordat bewoners hun nieuws alleen van deze twee zenders krijgen", aldus Kjaersgaard in een interview met de krant Berlingske Tidende.

Deense Volkspartij wil ban Arabische zenders
Deense Volkspartij wil ban Arabische zenders (Foto: ANP)

Verbeek: "Niet zeuren over niet meespelen Pellè "

Zonder de man in vorm reist AZ deze week af naar Kiev. Graziano Pellè maakte in de laatste drie wedstrijden telkens als invaller een goal, maar is Europees niet speelgerechtigd.

Een vervelende zaak voor AZ-trainer Gertjan Verbeek, die deze zomer de lijst van spelers in moest leveren bij de UEFA. Op dat moment was Pellè echter naarstig op zoek naar een nieuwe club. "Wij moesten toen een keuze maken en omdat we niet zo veel jeugdspelers hadden, is de keuze niet op hem gevallen. Daar moeten we verder niet over zeuren."

Toch is het vervelend voor AZ omdat Jonathas vanmiddag niet zijn beste wedstrijd speelde. De Braziliaan liet veel ballen van zijn voet springen. "Ik verwijt mijn spits niets", zei Verbeek. "Ik vond alleen dat hij wat ongelukkig speelde en te veel balverlies leed. Hij zei dat zijn benen moe aanvoelden."

AZ won vanmiddag met 2-1 van Feyenoord. Een toevalstreffer van Brett Holman, een intikker van Graziano Pellè en een buitenspelgoal van Luc Castaignos zorgden voor de 2-1 stand.

Bloemendaal als groepswinnaar door in EHL

Bloemendaal heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finales van de Euro Hockey League (EHL). De landskampioen bij de mannen versloeg vandaag het Engelse Reading met 5-3.

HGC en Oranje Zwart kwalificeerden zich twee weken geleden in Eindhoven ook al voor de achtste finales. De loting voor de tweede ronde in de EHL vindt nog dit jaar plaats en in april 2011 vinden de wedstrijden plaats.

Opgepakte demonstranten weer vrij

De veertien demonstranten die de nacht in de cel hebben doorgebracht nadat zij zaterdag voor onrust zorgden in Amsterdam zijn zondag weer vrijgelaten. Ze zijn met een dagvaarding of een boete heengezonden, meldt de politie.

Zaterdag werden bij de demonstratie van de European Freedom Initiative (EFI) 34 mensen opgepakt. Vijf arrestanten waren Engelsen. Achttien mensen werden aangehouden voor het niet tonen van hun identificatiebewijs, veertien voor openlijke geweldpleging. Deze laatste groep heeft tot zondag vastgezeten.

De demonstratie van de EFI, een verbond van (extreem)rechtse clubs waaronder de English Defence League, was bedoeld als steunbetuiging voor PVV-leider Geert Wilders. De gemeente Amsterdam had een terrein in het Westelijk Havengebied, aan de Generatorstraat, aangewezen voor deze club om te demonstreren. Naar de demonstratie waren ook Ajax-supporters gegaan om tegen de EFI-bijeenkomst te ageren. De politie wist te voorkomen dat het tot een treffen kwam tussen de groepen.

Twente met Brama en Tiendalli naar Bremen

Wout Brama en Dwight Tiendalli reizen met FC Twente af naar Duitsland, waar Werder Bremen dinsdagavond de tegenstander is.

Brama en Tiendalli ontbraken gisteravond in de topper tegen PSV (0-1 winst). Trainer Michel Preud'homme gaf het duo rust tegen de Eindhovenaren. Beide spelers kampten met lichte blessures, maar ze zijn inmiddels weer hersteld.

Ook doelman Nikolay Mihaylov is inzetbaar. De Bulgaarse goalie viel tegen PSV nog uit met blessure, waarna Sander Boschker zijn rentree kon maken bij Twente.

De regerend landskampioen moet in Bremen winnen om uitzicht te houden op de volgende ronde in Champions League. De Tukkers behaalden tot nu toe twee punten, waaronder één na het gelijkspel in eigen huis tegen Werder Bremen.

Nog stilte voor de storm op ABC-eilanden

Aruba, Bonaire en Curaçao hebben nog weinig last van orkaan Tomas. De staart van de orkaan trekt waarschijnlijk pas maandagavond (lokale tijd) ten noorden langs de eilanden. Eerder werd verwacht dat de orkaan al zondagavond langs de ABC-eilanden zou langstrekken. Dat meldt een woordvoerder van het Meteorological Department Curaçao.

Zondagochtend was er wel onweer tijdens de jaarlijkse Fatum Loop op Curaçao, maar veel last hadden de deelnemers hiervan volgens de zegsman niet. De deining op het water voor de kust van de eilanden is zondag wel toegenomen. Mensen die kleine boten of andere bezittingen nabij de kust hebben, worden geadviseerd rekening met de deining te houden. Golven kunnen twee tot drie meter hoog worden.

Zaterdagmiddag maakte minister-president van Curaçao Gerrit Schotte bekend dat een rampenteam in staat van paraatheid was gebracht. Voor direct gevaar wordt niet gevreesd, wel werden schuilplekken gereed gemaakt. Vissers en surfers werden opgeroepen niet de zee op te gaan, omdat de kustwacht de handen vol heeft.

Het meteorologisch instituut op Curaçao verwacht nu dat Tomas maandag vanaf 20.00 uur zo'n 350 kilometer ten noorden van de eilanden, als een categorie 1 orkaan, zal langstrekken. Hierbij wordt verwacht dat er in 24 uur tussen de 50 en 88 millimeter regen kan vallen. Ook wordt rekening gehouden met onweer.

De orkaan -die toen nog een tropische storm was- zorgde in Barbados al voor schade aan huizen en elektriciteitsmasten. Op het eiland Saint Lucia werden zaterdag twee luchthavens gesloten.

Tomas beweegt zich onder meer richting het in januari door een zware aardebeving getroffen Haïti. De windsnelheden van de orkaan kunnen volgens het Amerikaanse orkaancentrum in Miami mogelijk oplopen tot 185 kilometer per uur. Tomas is de twaalfde orkaan dit seizoen.


Orkaan Tomas (Foto: Novum)

Bayern loot Stuttgart in Duitse beker

De loting van de achtste finales van de strijd om de Duitse beker heeft Bayern München gekoppeld aan VfB Stuttgart. Het elftal van trainer Louis van Gaal moet naar Stuttgart.

Bij de strijd van de laatste zestien staan slechts twee duels tussen Bundesligaclubs op het programma. De andere is Hoffenheim tegen Borussia Mönchengladbach.

De wedstrijden zullen in december worden gespeeld.

Twee jeugdige doden tijdens Halloween op Curaçao

Een 16-jarige jongen is zaterdagavond op Curaçao door een steekpartij in een feestbus om het leven gekomen. Zondagochtend kwam een 21-jarige man bij een schietpartij voor een uitgaansgelegenheid om het leven. Dat meldt een woordvoerder van de politie op Curaçao zondag.

De steekpartij vond plaats rond middernacht (lokale tijd) in een zogenoemde loko loko bus in de buurt van het plaatsje Caracasbaai. In de bus, waarin jongeren feest kunnen vieren, bevonden zich tussen de twintig en de dertig personen. Het slachtoffer werd met een zakmes neergestoken na onenigheid. Twee 16-jarigen, die met de bus meereden, zijn aangehouden. De politie zoekt uit wat er precies gebeurd is, maar gaat uit van één dader. Alle inzittenden van de bus worden gehoord. Een traumateam verleende assistentie.

De dodelijke schietpartij vond rond 03.45 uur (lokale tijd) plaats op de Lindberghweg in hoofdstad Willemstad. Volgens de politie werd de man door een kogel geraakt. De vermoedelijke betrokkenen zouden met een auto naar de man zijn gereden, waarna de schietpartij plaatsvond. Nog niemand is aangehouden. Ook het motief van de schietpartij is nog onduidelijk.

De politie onderzoekt beide zaken.

Been: "Hier kunnen we mee verder"

Ondanks het verlies tegen AZ (2-1) vanmiddag is Feyenoord-coach Mario Been optimistisch gestemd. Even vreesde hij voor opnieuw een grote nederlaag.

De keuzeheer van de Rotterdammers zag zijn ploeg opnieuw verliezen, maar desondanks kijkt Been tevreden terug op het duel in Alkmaar. De coach vindt ook dat zijn ploeg meer had verdiend dan nul punten. "We speelden uitstekend. We hebben onszelf tekort gedaan, maar hier kunnen we wel mee verder", aldus Been na afloop tegenover het Algemeen Dagblad.

Toen AZ op een 2-0 voorsprong kwam te staan, schoten bij Been de spookbeelden van de gigantische nederlaag tegen PSV weer door het hoofd (10-0). "Dan ben je wel even bang voor weer een debacle. Maar de spelers pakten het goed op", zo meldt de oefenmeester.

Been ziet het verdere verloop van het seizoen optimistisch tegemoet. "We missen veel belangrijke spelers, maar leggen nog goed spel op de mat. We gaan de weg naar boven weer inzetten."

De krank en kwaal combinatie (1/2)

Je dacht soms weleens: “Nu hebben we onderhand alles wel meegemaakt, hier bij de C1 van KKC.” Een onverklaarbaar gros dooie kraaien op het trainingsveld. Mijnheer pastoor, die de pasgeboren kinderen altijd nog even kwam nadopen in de urinoirs van de kantine. Recreantenkeeper Nartico, de altijd in opperste staat verkerende dorpsalcoholist, die ons bij gebrek aan passionele ouders naar uitwedstrijden reed. En passanten die het iedere keer weer flikten om hun dalmatiërs los te laten op het wedstrijdveld. Ze scheten minimaal acht keer per seizoen de middencirkel vol. Tijdens de wedstrijd! Echte disneydiarree aan je noppen… Het kon toch altijd, nog vele malen erger, bij mijn jeugdelftal uit Zwamsterhol(*). Het meest godvergeten gat onder de rook van de rest van Nederland. 

Elias in 2011 terug in de MotoGP

Tony Elias zal in 2011 terugkeren in de MotoGP. De Spanjaard reed tussen 2005 en 2009 al op het hoogste niveau, maar besloot dit jaar zich te richten op de Moto2 en met succes, want hij is met één race te gaan de eerste kampioen. Elias zal volgend jaar bij het LCR Honda-team Randy de Puniet gaan vervangen.

In zijn eerdere jaren in de MotoGP kon Elias weinig indruk maken, ondanks de fraaie zege die hij in 2006 in Portugal haalde. Ook behaalde hij nog drie podiumplaatsen, maar die kunnen niet op tegen zijn zeven zeges dit jaar in de Moto2. Volgend jaar bij het team van Lucio Cecchinello hoopt hij beter mee te kunnen komen met de rest van het veld.

De Puniet wordt genoemd bij Pramac Ducati voor volgend jaar. De Fransman staat dit jaar negende in het kampioenschap, ondanks een beenbreuk die hij opliep.

Aissati: "Terechte uitslag"

De Gelderse derby tussen N.E.C. Nijmegen en Vitesse, die vanmiddag werd gespeeld, eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Ismaïl Aissati had de wedstrijd in de slotfase kunnen beslissen, maar faalde. Toch kon de geboren Utrechter met een gelijkspel leven.

"De bal kwam op mijn scheenbeen en daarom raakte ik hem niet goed. Maar dit is een terechte uitslag. We hadden het moeilijk de afgelopen weken en we hebben vandaag uitstekend gespeeld. We hebben weinig weggegeven en daarom ben ik enorm trots. We kregen de vorige wedstrijden veel doelpunten tegen en dan is het misschien jammer dat het 0-0 blijft, maar voor ons is dat al heel goed," liet Aissati na afloop weten.

In de laatste weken waren de sportieve resultaten van Vitesse onder de maat. Aissati denkt te weten waar dat aan ligt. "We zitten in een moeilijke situatie. We krijgen meestal genoeg kansen en spelen best aardig, maar we scoren erg moeilijk. Dat was vandaag ook het probleem."

Een miljard uur aan de Xbox Live per maand

Major Nelson heeft op zijn site een aantal interessante feitjes over de Xbox 360 gepost. Wist je bijvoorbeeld dat er al 42 miljoen exemplaren van de Xbox 360 zijn verkocht in 35 verschillende landen? Een volledig lijstje van de feitjes heb ik hieronder voor je:

- Er zijn 42 miljoen exemplaren van de Xbox 360 verkocht in 35 verschillende landen.

- In 2010 is er een toename van 157% over de tijd die gespendeerd is aan het kijken van films en tv via de Xbox 360.

- 42% van de Xbox Live Gold-leden in de VS kijken gemiddeld een uur naar films of tv per dag via de Xbox 360.

- De 25 miljoen Xbox Live-leden spenderen ieder gemiddeld 30 uur op het netwerk, wat betekent dat er een miljard uur per maand gebruik wordt gemaakt van Xbox Live.

- In november is het mogelijk om in 35 landen gebruik te maken van Xbox Live.

Monfils klopt Ljubicic in finale Montpellier

Gaël Monfils heeft voor de derde keer in zijn carrière een ATP-toernooi gewonnen. De Franse tennisser was in de finale van Montpellier in drie sets te sterk voor de Kroaat Ivan Ljubicic: 6-2, 5-7, 6-1. Monfils zegevierde eerder in Sopot (2005) en Metz (2009), maar was dit jaar nog op zoek naar zijn eerste toernooizege.

Monfils hoopt dat zijn overwinning in Montpellier de opmaat is naar meer succes. "Ik heb de laatste tijd zowel op als buiten de baan aan heel veel dingen gewerkt", gaf de nummer vijftien van de wereld zichzelf een compliment. "Het is mooi om te zien dat je daarvoor beloond wordt. Hopelijk gaat me dat ook volgend seizoen lukken."

Mikhail Kukushkin mocht zondag voor het eerst een trofee in ontvangst nemen. De Kazach won het toernooi van Sint-Petersburg door in de finale de als eerste geplaatste Rus Mikhail Youzhny met 6-3, 7-6 (2) te verslaan. De nummer 88 van de wereld stond nooit eerder in een ATP-finale.

Jürgen Melzer voldeed in Wenen voor eigen publiek aan de verwachtingen. De als eerste geplaatste Oostenrijker voorkwam dat zijn landgenoot Andreas Haider-Maurer in de finale voor een stunt zorgde: 6-7 (10), 7-6 (4), 6-4.

Jemen laat verdachte bompakketten vrij

De autoriteiten in Jemen hebben zondag de studente laten gaan die vastzat in verband met de bompakketten die vrijdag werden onderschept in Dubai en Groot-Brittannië. Dat hebben een veiligheidsfunctionaris en een familielid van de vrouw bevestigd. Hanan al-Samawi (22) kan wel opnieuw worden opgeroepen voor verhoor.

De studente werd zaterdag opgepakt omdat ze ervan werd verdacht de pakketjes te hebben verstuurd. De geactiveerde bommen waren verzonden vanuit Jemen en bestemd voor Joodse instellingen in de regio Chicago.

De autoriteiten waren de studente op het spoor gekomen via telefoongegevens die ze had achtergelaten bij een koerierbedrijf. Jemenitische veiligheidstroepen omsingelden zaterdag haar woning voor de arrestatie. Volgens haar advocaat is haar identiteit misbruikt.

Vrouw bedreigt agenten met mes

Een 35-jarige vrouw uit Tiel heeft zondagochtend twee agenten met een mes bedreigd. De agenten boden rond 06.00 uur hulp nadat een auto te water was geraakt. De agressieve vrouw deed er alles aan om de agenten het werken onmogelijk te maken.

Een auto was in de gracht bij de Oliemolenwal in Tiel terechtgekomen. Omstanders verklaarden dat er ruzie op straat was ontstaan en dat daarna de auto in het water was beland. Niemand raakte daarbij gewond.

Toen agenten poolshoogte kwamen nemen, begon de vrouw zich er mee te bemoeien. Ze hinderde de agenten door te schreeuwen en telkens naar hen toe te lopen en de weg te blokkeren. Terwijl één van de agenten een afzetlint uitrolde, kwam de vrouw op hem afgelopen met een mes en maakte stekende bewegingen.

De agenten gebruikten uiteindelijk pepperspray om de vrouw te dwingen het mes los te laten. Ze is aangehouden. De auto is uit het water getakeld.

Dragon Age 2 krijgt ook een 'Cerberus Network'

Dragon Age 2 krijgt net zoals Mass Effect 2 een motivatie om de game nieuw te kopen. De game zal namelijk net als Mass Effect 2 een netwerk a la Cerberus krijgen waar spelers gratis DLC kunnen downloaden. Hiervoor moeten ze wel de game nieuw kopen, de code die bij de game zit is maar eenmaal te gebruiken. Los kan het ook aangeschaft worden voor tien euro.

Executive producer Mark Darrah zei over dat de DLC van Dragon Age 2 ook een kwaliteitsboost zou krijgen. In Dragon Age: Origins was de DLC namelijk tamelijk ongeinspireerd en waren de omgevingen gerecycled. Er komen meer unieke vijanden en meer unieke omgevingen. Dragon Age 2 komt 8 maart uit voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC.

Disciplinaire straf voor laatkomer Sinouh

Khalid Sinouh is door FC Utrecht disciplinair gestraft. De reservekeeper van de Utrechters meldde zich vandaag te laat voor vertrek naar de wedstrijd tegen ADO Den Haag.

"Onbegrijpelijk. Hij is zo'n beetje de mentor van de groep, dan mag dit niet gebeuren. Ricky van Wolfswinkel heeft hem nog gebeld, maar toen was hij nog vrolijk aan het spelen met zijn kinderen. Sinouh heeft als straf meegetraind met het tweede," aldus trainer Ton du Chatinier.

Zware knieblessure voor Mulenga

De kans is groot dat Jacob Mulenga voorlopig niet meer voor FC Utrecht zal spelen. De aanvaller liep vanmiddag, tijdens het duel met ADO Den Haag (0-1), een zware blessure aan zijn knie op.

"Het ziet er niet goed uit. Dit is zowel voor hem als voor Utrecht een zware tegenvaller", liet Jan Wouters, assistent-trainer van FC Utrecht, aan Eredivisie Live weten. Mulenga probeerde in de eerste helft een bal aan te nemen, maar landde totaal verkeerd. De aanvaller verliet het veld vervolgens met een brancard.

Mulenga kwam tot nu toe 29 keer in actie voor de ploeg uit de Domstad en trof daarin zeven keer doel. Het is nog niet bekend hoelang de voetballer niet in actie kan komen.

Haase naar hoofdtoernooi Basel

Robin Haase heeft zich geplaatst voor het hoofdschema van het ATP-toernooi in Basel. Haase versloeg de Fransman Paul-Henri Mathieu met 3-6, 7-6 en 7-6.

In de beslissende set ging het op en neer. Haase pakte tot driemaal toe een break voorsprong en serveerde twee keer voor de wedstrijd, maar een tiebreak moest uiteindelijk de beslissing gaan brengen.

Haase nam daarin een minibreak voorsprong, maar verspeelde die. Mathieu kreeg vervolgens drie matchpoints op rij, maar Haase maakte een 6-3 achterstand goed en werkte op 7-6 vervolgens een vierde wedstrijdpunt weg voordat hij zelf toesloeg.

KLM: klantenservice op de schop

Luchtvaartmaatschappij KLM wil een flink deel van de klantenservice in de toekomst via social media als Twitter en Facebook laten lopen. Sinds kort kunnen klanten op elke vraag of opmerking via een van de netwerksites antwoord verwachten van KLM.

"Tijdens de aswolk hebben we in een paar dagen tijd meer over social media geleerd, dan de maanden ervoor", verklaarde Bram Gräber, directeur KLM Nederland zondag.

Het mes snijdt bij social media aan twee kanten. "Het is voor ons een rijke bron van informatie over de klant en de klant krijgt direct antwoord." Bovendien is het volgens KLM goedkoper.

Een ander voordeel is volgens Gräber dat klanten op dergelijke sites ook elkaar kunnen helpen. "Elke Jan Jansen mag van ons een Youp van 't Hek zijn op social media. Op termijn is het een snellere en betere manier van klantenservice", meent Gräber.

De huidige klantenservice van KLM neemt deze taken op zich.

KLM: ouderwetse klantenservice op de schop
KLM: ouderwetse klantenservice op de schop (Foto: ANP)

Slachtoffers misbruik naar Vaticaan

Enkele tientallen mensen die in hun kindertijd door katholieke geestelijken zijn misbruikt, hebben zich zondag in Rome verzameld voor een kaarsenoptocht naar het Vaticaan. Met de actie willen zij anderen laten weten dat zij niet alleen zijn. De organisatoren willen ook dat de Verenigde Naties stelselmatig seksueel misbruik van kinderen bestempelen als misdaad tegen de menselijkheid.

"Vijftig jaar lang dacht ik dat ik de enige persoon in de hele wereld was die door een katholieke priester was misbruikt", zei de 63-jarige Sue Cox uit Groot-Brittannië. "Ik heb er vijftig jaar over gedaan om mijn stem te vinden, maar nu ik er over kan praten, wil ik opkomen voor de mensen die dat nog niet kunnen of nog niet met de angst, de schuld en de schaamte die slachtoffers voelen overweg kunnen."

De organisatoren verwachten rond de driehonderd deelnemers uit een twaalftal landen, onder wie een stuk of vijftig voormalige pupillen van een katholiek doveninstituut in Verona. Het Vaticaan gaf geen toestemming om samen te komen op het plein voor de Sint-Pieter. De deelnemers komen nu in Rome bij elkaar en lopen vandaar naar de poorten van het Vaticaan.

De actie is georganiseerd door twee mannen uit Boston, Gary Bergeron en Bernie McDaid, die als kind allebei door dezelfde priester werden misbruikt. In 2003 spraken ze met de nummer twee van het Vaticaan en vijf jaar later was McDaid het eerste misbruikslachtoffer dat door paus Benedictus XVI tijdens diens bezoek aan de Verenigde Staten werd ontvangen. Maar acht jaar nadat het misbruikschandaal in de VS in Boston aan het licht kwam, heeft het Vaticaan volgens Bergeron en McDaid nog altijd niet genoeg verantwoordelijkheid genomen, geen handreiking naar de slachtoffers gedaan of afdoende maatregelen getroffen om kinderen te beschermen.


(Foto: Novum)

GroenLinks: Rene Danen liever kwijt dan rijk

GroenLinks ziet Rene Danen liever vandaag dan morgen uit de partij stappen. Tweede Kamerlid Tofik Dibi is er niet gelukkig mee dat zijn partij geassocieerd wordt met de acties van Danen en geeft hem ter overweging 'of hij niet bij de verkeerde partij zit'.

Zaterdag twitterde Dibi "Rene Danen. Zucht. Kan die man geen eigen partij oprichten?", zondag laat hij aan Novum Nieuws weten dat hij er absoluut niet van wakker zou liggen als de voorzitter van Nederland bekent Kleur GroenLinks zou verlaten.

Volgens Dibi staan de opvattingen van Rene Danen over met name de vrijheid van meningsuiting haaks op waar GroenLinks voor staat. "Rene is van de verboden, van de boycots en van de rechtszaken. Wij staan juist voor het voeren van een open debat. Je kunt niet iedereen met wie je het niet eens bent de mond snoeren."

Danen, die eerder leider was van het linkse platform Keer het Tij, is een van de aanklagers in het proces tegen Geert Wilders. Dibi is van mening dat de rechtszaak tegen de PVV-voorman eerder averechts werkt. "Door mensen via de rechter het zwijgen op te leggen gaan gevoelens in de samenleving niet weg. Ze worden alleen minder zichtbaar."

Volgens Dibi is vrijheid van meningsuiting een kernwaarde van GroenLinks. En ook al strijdt Danen veelal voor dezelfde zaken als waar GroenLinks voor staat, zoals het opkomen voor minderheden die uitgesloten en gediscrimineerd worden, zijn stijl is absoluut niet de stijl van de partij, benadrukt Dibi.

Danen werd in 2009 lid van GroenLinks. Hij kandideerde zich voor het partijbestuur, maar dit stuitte op veel intern verzet. Partijvoorzitter Henk Nijhof riep leden op om niet op Danen te stemmen, omdat hij niet zozeer het belang van de partij, maar vooral zijn eigen belang zou willen dienen. Dibi onderschrijft dit: "Het heeft er alle schijn van dat Danen via een politieke partij zijn eigen agenda door wil voeren. Ik zou hem willen vragen om te heroverwegen of GroenLinks daar wel de meest geschikte partij voor is."

Danen laat in een reactie weten: "Ik ga graag binnen GroenLinks het debat aan met Dibi en andere leden over hoe onze partij de vreemdelingenhaat van Wilders het beste kan bestrijden, maar die discussie voer ik niet via de media." Op de oproep van Dibi om zijn lidmaatschap nog eens te overdenken gaat Danen niet in.

GroenLinks-leider Femke Halsema liet zaterdag weten in haar maag te zitten met oud-fractievoorzitter Mohammed Rabbae. De voorzitter van het Landelijk Beraad Marokkanen is net als Danen aanklager in het proces tegen Wilders. Halsema twitterde zaterdag: "Soms word ik wat ongemakkelijk van de toevoeging oud-GroenLinks-Kamerlid: Rabbae doet zijn uitspraken bepaald niet namens ons."

Dibi deelt dat gevoel. "Natuurlijk mag Rabbae zich roeren om de manier die hij wil, maar het straalt ook op ons af. En GroenLinks staat niet voor hetgeen Rabbae uitdraagt."

[DTM] Uitslag Adria Raceway

Timo Scheider heeft de DTM-race op de Adria Raceway gewonnen. De regerend kampioen was uiteindelijk de beste na een race vol incidenten. Gary Paffett werd tweede, voor Bruno Spengler die met zijn derde plaats de leiding in het kampioenschap weer overnam van Paul di Resta.

Paffett begon van poleposition, maar het was Spengler die de eerste plaats in de eerste ronde overnam. De derde stek was voor Scheider die gestart was vanaf plaats vijftien maar in de eerste ronde vele rijders inhaalde. Scheider kon opklimmen naar de tweede plaats toen Paffett vlak voor zijn eerste stop spinde. De regerend kampioen greep door de stops van Mercedes de leiding en zette met zijn Audi een zodanig hoog tempo neer dat hij na zijn twee verplichte stops ruim aan de leiding bleef rijden.

Voor Alexandre Premat eindigde het weekend in een drama nadat hij aan het eind van de eerste ronde door Maro Engel aangetikt werd, de muur aan de linkerzijde van de pitstraat raakte, enkele malen over de kop ging en op zijn zij tegen de muur tot stilstand kwam. De race werd stilgelegd en kon pas na enige tijd verder gaan, maar voor de ongedeerde Fransman was de race voorbij.

Kampioenschapsleider Di Resta werd in de eerste ronde in de rondte getikt door Mike Rockenfeller en kon na de herstart van de ingekorte race van achter beginnen. De Schot werkte zich uiteindelijk naar voren naar plaats zeven, maar werd zes ronden voor het einde geraakt door Miguel Molina, waardoor hij uiteindelijk niet verder kwam dan plaats negen.

Vooraan pitte Scheider op negen en zeven ronden voor het einde en wist zijn Audi in Italië eenvoudig als eerste over de streep te krijgen. Daarachter vochten Mercedes-rijders Paffett en Spengler een verbeten strijd uit, waarbij de tweede serie pitstops voor de beslissing zorgde.

Uitslag Race

Pos. Rijder Team Tijd
1 Timo Scheider Audi 1:15:01.965
2 Gary Paffett Mercedes +8.912
3 Bruno Spengler Mercedes +9.738
4 Markus Winkelhock Audi +16.965
5 Oliver Jarvis Audi +18.008
6 Martin Tomczyk Audi +22.527
7 Maro Engel Mercedes +34.424
8 Mattias Ekström Audi +41.246
9 Paul di Resta Mercedes +43.757
10 David Coulthard Mercedes +47.033
11 Mike Rockenfeller Audi +47.953
12 Ralf Schumacher Mercedes +52.417
13 Jamie Green Mercedes +57.321
14 Cheng Cong Fu Mercedes +58.240
15 Susie Stoddart Mercedes +1:04.430
16 Katherine Legge Audi +1 Ronde
DNF Miguel Molina Audi +7 Ronden
DNF Alexandre Premat Audi +37 Ronden


Stand na Adria

Pos. Rijder Team Punten
1 Bruno Spengler Mercedes 66
2 Paul di Resta Mercedes 63
3 Gary Paffett Mercedes 57
4 Timo Scheider Audi 47
5 Mattias Ekström Audi 35
6 Jamie Green Mercedes 29
7 Mike Rockenfeller Audi 22
8 Oliver Jarvis Audi 18
9 Martin Tomczyk Audi 15
10 Alexandre Premat Audi 12
11 Miguel Molina Audi 11
12 Markus Winkelhock Audi 5
13 Susie Stoddart Mercedes 4
14 Ralf Schumacher Mercedes 3
15 Maro Engel Mercedes 3

Gijzelingsdrama in kerk Bagdad

Gewapende mannen hebben zondag in een kerk in de Iraakse hoofdstad Bagdad nonnen en priesters gegijzeld. Negentien nonnen werden vrijgelaten maar er zouden nog veel mensen binnen zijn. Daartussen zitten vermoedelijk nog een aantal kerkgangers.

Vier mannen hadden eerder op de dag de beurs in Bagdad aangevallen. Daarbij kwamen toen al twee beveiligers om het leven. Toen die aanval mislukte sloegen de mannen op de vlucht en zochten ze hun heil in de Sayidat al-Nejat kerk.

Volgens de bisschop van Bagdad willen de mannen dat terroristen worden vrijgelaten die vastzitten in Irak en Egypte. Een Iraakse Majoor Generaal genaamd Qassim Atta heeft gezegd dat de politie de kerk omsingeld heeft. 

Het Vaticaan heeft laten weten te hopen op een snelle oplossing voor het gijzelingsdrama.

 

 

Clijsters wint WTA Championships

Kim Clijsters heeft voor de derde maal in haar loopbaan de WTA Championships op haar naam geschreven. De Belgische, die ook in 2002 en 2003 de beste was, was in de finale in Doha Caroline Wozniacki met 6-3, 5-7 en 6-3 de baas.

Clijsters leek op een zege in twee sets af te stevenen, maar Wozniacki wist in de tweede set een 1-4 achterstand goed te maken. Ze dwong vervolgens een derde set af en nam daarin gelijk een break voorsprong. Clijsters maakte die break echter gelijk goed en drukte vervolgens door. De Belgische sloeg echter wel een dubbele fout op haar eerste matchpoint maar trok de partij daarna alsnog naar zich toe.

Uitslagen Duitsland speelronde 10

Afgelopen weekend werd de tiende speelronde afgewerkt in de Duitse Bundesliga. Na dit weekend heeft de Duitse competitie een nieuwe koploper. Borussia Dortmund versloeg FSV Mainz 05 en pakte daarmee de koppositie. Hieronder de uitslagen, stand en een link naar de overige statistieken.

Koploper Dortmund houdt Mainz op afstand

FSV Mainz 05 heeft op eigen bodem Borussia Dortmund niet kunnen verslaan. De bezoekende ploeg ging er met de winst vandoor (0-2). Met de overwinning voert Borussia Dortmund de ranglijst in de Bundesliga aan. FSV Mainz 05, de grote verrassing van dit seizoen, moet in Die Borussen dus haar meerdere erkennen. Mario Götze en Lucas Ramón Barrios wisten de bezoekende ploeg naar de overwinning te leiden.

In de 25e minuut sloeg Götze toe. Tot aan de rust bleef de 0-1 voorsprong op het scorebord staan. Toen de tweede helft slechts luttele minuten op gang was, kreeg Mainz echter de gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen. Die Nullfünfer kregen een strafschop toegewezen, die echter werd gemist door Eugen Polanski. Dortmund bleef de voorsprong behouden en breidde deze uit met een treffer van Barrios in de 67e minuut. Mainz bleek niet in staat verandering in de score aan te brengen, waardoor de ploeg van Jürgen Klopp met drie punten op zak huiswaarts keert.

Werder Bremen en HSV onderuit


Werder Bremen en Hamburger SV hebben zichzelf zaterdag in de Bundesliga een slechte dienst bewezen. Werder, dinsdag tegenstander van FC Twente in de Champions League, werd op eigen veld met 3-2 verslagen door FC Nürnberg. HSV ging op bezoek bij hekkensluiter FC Köln met dezelfde cijfers onderuit.

Bremen kwam in een uitverkocht Westerstadion via Hugo Almeida nog wel op voorsprong, kort voor rust maakte Ilkay Gündogan gelijk. Via Mehmet Ekici en opnieuw Gündogan liepen de bezoekers in de tweede helft uit naar 1-3, de aansluitingstreffer van Claudio Pizarro kwam te laat om de spanning nog terug te brengen.

Milivoje Novakovic ontpopte zich in Keulen tot plaaggeest van HSV, dat bij een zege zou zijn opgerukt naar de derde plaats. De Sloveens international scoorde alle drie de goals voor de thuisploeg, die door de 3-2 overwinning de laatste plaats overdoet aan Borussia Mönchengladbach. Die Föhlen leden uit bij FC Kaiserslautern een 3-0 nederlaag.

 

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Bayern München SC Freiburg 4-2
Werder Bremen 1. FC Nürnberg 2-3
VfL Wolfsburg VfB Stuttgart 2-0
1. FC Köln Hamburger SV 3-2
FC Kaiserslautern M'gladbach 3-0
FC Sankt Pauli Eintracht Frankfurt 1-3
Schalke 04 Bayer Leverkusen 0-1
FSV Mainz 05 Borussia Dortmund 0-2
1899 Hoffenheim Hannover 96 4-0


Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Borussia Dortmund 10 8 1 1 25 23-7
2 FSV Mainz 05 10 8 0 2 24 19-10
3 1899 Hoffenheim 10 5 3 2 18 21-13
4 Bayer Leverkusen 10 5 1 4 18 19-15
5 Eintracht Frankfurt 10 5 1 3 16 17-10
6 Hannover 96 10 4 3 2 16 13-16
7 Bayern München 10 4 3 3 15 12-10
8 Hamburger SV 10 4 3 3 15 15-14
9 1. FC Nürnberg 10 4 3 3 15 14-14
10 SC Freiburg 10 5 0 5 15 16-18
11 Werder Bremen 10 4 2 4 14 19-21
12 VfL Wolfsburg 10 4 1 5 13 17-16
13 FC Sankt Pauli 10 4 1 5 13 12-15
14 FC Kaiserslautern 10 3 1 6 10 13-18
15 1. FC Köln 10 2 2 6 8 12-19
16 VfB Stuttgart 10 2 1 7 7 16-19
17 Schalke 04 10 1 3 6 6 10-17
18 M'gladbach 10 1 3 6 6 14-30

Klik hier om nog meer statistieken over de Duitse Bundesliga te bekijken!

Chinees 's werelds snelste bierdrinker

Zhang Fengzhong is een baas. De Chinees zegt namelijk de snelste bierdrinker ter wereld te zijn. In slechts 3,17 seconden slaat hij een glas van 640 milliliter achterterover.

Zijn bovennatuurlijke talent heeft hem in ieder geval een vermelding in het Jinisi-boek opgeleverd, de Chinese namaakversie van het Guinness Book of Records. Naast een zogeheten pint draait hij zijn maag ook niet om voor een kartonnen beker van maar liefst 1,2 liter. Deze is binnen zeven seconden achter de kiezen.

De talentvolle Chinees gaat vele drinkwedstrijdjes in zijn land af. "Noem mij gerust een natuurtalent", aldus Zhang over zijn bijzondere gave. "Al komt er ook heel wat training aan te pas. Ik raad de mensen echter aan om voorzichtig te zijn met dergelijke stunts."

Zwaargewonden bij steekpartij

Bij een steekpartij in Amsterdam zijn zondagmiddag twee personen zwaargewond geraakt. Het incident vond rond 15.45 uur plaats in een gokhal in de Reguliersbreestraat, nabij bioscoop Tuschinski. Naar de dader wordt gezocht, meldt de politie.

De slachtoffers zijn meerdere malen gestoken. Ze zijn naar het ziekenhuis overgebracht, hun situatie is 'zorgelijk'. De identiteit van de twee is nog niet bekendgemaakt. Het motief van de steekpartij is onduidelijk.

Stortgangers opgeschrikt door dode geit

Bezoekers van een milieupark in het Zweedse Orsa hebben met afschuw gereageerd op de inhoud van een daar aanwezige vuilniszak. Hierin lagen de rottende resten van wat eens een geit was. "De kop, de huid en de hoeven van de geit waren verzameld in een vuilniszak", laat een woordvoerster van de vuilstort weten.

Het karkas moet volgens de Zweedse wet eigenlijk worden afgegeven aan een destructiebedrijf. Bezoekers van de stort achter een plaatselijke supermarkt waren dan ook onaangenaam verrast door het geitenlijkje.

"Ik dacht eerst dat het de stoffelijke resten van een mens waren in die vuilniszak", laat een geschrokken ooggetuige weten. De milieu-inspectie werd erbij geroepen om het dode dier op een correcte manier af te voeren.

Iwema loopt schouderbreuk op

Jasper Iwema was al snel klaar tijdens de Grote Prijs van Portugal in de 125cc klasse. De Nederlandse motorcoureur kon vanmiddag in de eerste ronde de motor van de voor hem gevallen Marconi niet ontwijken en viel zelf. Daarbij liep Iwema een schouderbreuk op.

De race werd gewonnen door Marc Marquez. Op Estoril bleef hij zijn landgenoot Nicolas Terol voor. Marquez heeft de beste papieren om volgende week wereldkampioen te worden. Hij heeft zeventien punten voorsprong op Terol en 36 punten op Pol Espargaro.

Vreemde achievements in love-simulator

In Japan zijn ze gek op het zogenaamde "love sim"-genre. Nu is er My Wife uitgekomen in het land van de rijzende zon. In deze sim is het de bedoeling dat je met aanstaande vrouw aanpapt in je schooljaren, maar later ook getrouwd raakt en de rest van je leven daarna met haar deelt. Natuurlijk heeft dit Xbox 360 spel ook achievements.

Wat dacht je bijvoorbeeld van vijftig punten als je de eerste kus hebt gegeven? De eerste kus kun je behalen op een date met haar, wat je ook al punten oplevert. Een paar andere dan:

  • Een koppel voor een week
  • Een koppel voor een maand
  • Een koppel voor een week
  • Een koppel voor een maand
  • Een koppel voor een jaar
  • Een aanzoek met een 'ja' als antwoord
  • Trouwen
  • Slapen met je vrouw
  • Je vrouw helpen bij de was

Zo is er nog een hele lijst, bijvoorbeeld je eerste ruzie met je vrouw. Het is eens wat anders dan het verslaan van hordes zombies, alle veren in Italiaanse steden verzamelen of het maken van honderd headshots in een multiplayergame.

My Wife My Wife

Restaurant Breda ontruimd na brandje

Door een brand in een restaurant in Breda zijn zaterdagavond de ongeveer 120 bezoekers geëvacueerd. Er ontstond geen paniek, meldt de politie.

Het brandje ontstond rond 18.30 uur in het restaurant aan de Catharinastraat. In eerste instantie leek er niets aan de hand, maar er hing wel een sterke brandlucht. Onderzoek wees uit dat de kelder vol rook stond, waarna de restaurantgasten zonder problemen de verdere ontwikkelingen buiten afwachtten.

De brandweer had de situatie snel onder controle en stelde vast dat de brand was ontstaan was in een rokersruimte in de kelder. Op advies van de brandweer besloot het management het restaurant voor de rest van de avond te sluiten.

Uitslagen Topklasse zondagamateurs

Vanmiddag stond de elfde speelronde in de Topklasse bij de zondagamateurs op het programma. Alleen FC Oss speelde traditiegetrouw al op vrijdagavond. De koploper won nipt van hekkensluiter Dijkse Boys, dat een roerige week achter de rug had. FC Oss behield hierdoor wel de koppositie.

De belangrijkste achtervolgers zijn na vandaag De Treffers, dat won bij Hollandia, JVC Cuijk en Argon. AFC, dat gelijk speelde en Hollandia, dat dus verloor van De Treffers, verliezen wat terrein. Zondagkampioen Gemert slaagt er maar niet in de onderste regionen te verlaten. Ook vandaag verloor de ploeg weer. Opmerkelijk blijft de prestatiecurve van FC Lienden. De ploeg wist nu weer eens dik te winnen en is de enige ploeg die in elf wedstrijden nooit een gelijkspel liet noteren.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
Achilles '29 Quick '20 2-1
Argon FC Hilversum 1-0
EVV Haaglandia / Sir Winston 0-0
Gemert JVC Cuijk 1-2
Hollandia De Treffers 0-2
FC Lienden Baronie 6-2
FC Oss Dijkse Boys 1-0
VVSB AFC 2-2

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Oss 11 8 2 1 26 18 - 8
2 De Treffers 11 6 3 2 21 19 - 13
3 JVC Cuijk 11 6 2 3 20 21 - 14
4 Argon 11 6 2 3 20 11 - 11
5 Achilles '29 11 5 3 3 18 18 - 8
6 AFC 11 5 3 3 18 24 - 18
7 Hollandia 11 5 2 4 17 11 - 9
8 VVSB 11 4 3 4 15 15 - 13
9 FC Lienden 11 5 0 6 15 20 - 23
10 Quick '20 11 4 2 5 14 15 - 13
11 EVV 11 4 2 5 14 11 - 13
12 Baronie 11 3 2 6 11 13 - 21
13 Haaglandia / W. 11 2 4 5 10 11 - 16
14 FC Hilversum 10 2 3 5 9 8 - 13
15 Gemert 11 2 2 7 8 8 - 15
16 Dijkse Boys 10 2 1 7 7 8 - 23

Rush in Rock Band DLC van komende week

De DLC van komende week voor Rock Band is wat aan de lichte kant, het bevat namelijk maar een nieuw liedje. Het gaat hier dan wel om het liedje Subdivisions van Rush. De andere liedjes die te downloaden zijn is het pack van The Doors, die er wel al een week opstaat maar de liedjes zijn nu ook los te downloaden.

Rush – “Subdivisions” X
The Doors – “Light My Fire” X
The Doors – “Riders on the Storm” X
The Doors – “Touch Me” X
The Doors – “Hello, I Love You”
The Doors – “L.A. Woman”
The Doors – “Love Her Madly”
The Doors – “Love Me Two Times”
The Doors – “Peace Frog”
The Doors – “People Are Strange”
The Doors – “Roadhouse Blues”
The Doors – “Soul Kitchen”
The Doors – “The Crystal Ship”

De liedjes met een X erachter zijn tegen een bijbetaling ook beschikbaar voor Pro-guitar en Pro-Bass.

De liedjes zijn vanaf 2 november voor de Xbox 360 en de Wii te downloaden, de PlayStation 3-gebruikers moeten één dag langer wachten.

 

Pornoster klaagt Charlie Sheen aan

Charlie Sheen wordt aangeklaagd door Capri Anderson (pics, NSFW. Het 22-jarige pornosterretje zegt dat ze vreesde voor haar leven toen ze vorige week door de acteur werd opgesloten.

Sheen verbleef dinsdag samen met haar in een hotel in New York. Toen Anderson weigerde met hem naar bed te gaan omdat ze nog ruim achtduizend euro tegoed had van hem, ontstak de comedyacteur in woede. De onder invloed van drugs verkerende Sheen sloot het hoertje op in een hotelkamer.

Vervolgens richtte de acteur uit onder andere 'Hot Shots' voor een kleine zesduizend euro schade aan in het hotel. Ooggetuigen zouden zelfs hebben gezien hoe Sheen naakt in het toilet werd gevonden met cocaïne op zijn hele gezicht.

De gealarmeerde politie heeft hem uiteindelijk opgepakt en overgedragen aan een psychiatrisch ziekenhuis. Hier werd de acteur de volgende dag ontslagen. De politie heeft besloten hem niet aan te klagen.

'Marks & Spencer terug in Europa'

De Britse kledingketen Marks& Spencer (M&S) is van plan om terug te keren op het Europese vasteland. De Britse krant The Sunday Telegraph schreef zondag dat het bedrijf eigenaren van winkels die tien jaar geleden zijn verkocht heeft benaderd voor een terugkoop.

Volgens de krant is er gesproken met El Corte Inglés, de huidige eigenaar van negen winkels in Spanje. Ook zou de terugkoop van achttien Franse winkels worden overwogen. M&S sloot zijn vestigingen op het Europese vasteland in 2001 uit kostenoverwegingen.

'Marks& Spencer terug in Europa'
'Marks& Spencer terug in Europa' (Foto: ANP)

Nederlandse records voor Kienhuis, Heemskerk

Zwemster Femke Heemskerk verkeert in bloedvorm. Bij wereldbekerwedstrijden kortebaan in Berlijn legde Heemskerk vamiddag als eerste Nederlandse zwemster de 100 meter rugslag binnen de 58 seconden af.

Vanmorgen verbeterde Heemskerk het Nederlands record al naar 58,05. In de finale vanmiddag kwam de Nederlandse zwemster tot 57,72 seconden. Ze bleef de Australische Belinda Hocking (58,23) en de Oekraïense Darina Zevina (58,47) ruim voor. Gisteren verbeterde Heemskerk al het Nederlandse record op de 200 meter vrije slag.

Job Kienhuis zwom in Berlijn twee nieuwe nationale records. Op de 800 meter vrije slag kwam hij tot 7.49,07. Kienhuis won bovendien de 1.500 meter in een nieuwe toptijd van 14.40,11. Kienhuis is daarmee de eerste Nederlander die bij een internationaal toernooi de langste afstand weet te winnen.

Kienhuis was overigens al houder van de oude Nederlandse records die hij bij het EK kortebaan in Istanbul, toen nog in het snelle polyurethaan, zwom.

Stybar zegeviert ook in Zonhoven

Veldrijder Zdenek Stybar blijft maar winnen. De Tsjechische wereldkampioen won vanmiddag de tweede cross in de Superprestige-reeks.

Stybar,drie weken geleden ook al de sterkste in de openingscross in Ruddervoorde,  kwam in het Belgische Zonhoven alleen over de meet. Kevin Pauwels kwam op een paar seconden achterstand als nummer twee over de streep. Sven Nys, die vorig jaar de beste was, werd derde.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Daphny van den Brand. Van den Brand bleef de Britse Helen Wyman en Sanne van Paassen voor.

Uitslagen Eredivisie speelronde 12

Dit weekend werd de twaalfde speelronde in de Eredivisie afgewerkt. FC Twente nam de koppositie over van PSV door de Eindhovenaren op vreemde bodem met 0-1 te verslaan. Willem II pakte zijn tweede punt van de competitie door gelijk te spelen bij Roda JC (2-2)

In een opmerkelijke wedstrijd heeft FCroningen zaterdagavond VVV-Venlo met 3-5 verslagen. Matavz opende in de achtste minuut de score voor FC Groningen, vier minuten later gevolgd door de gelijkmaker van Tóth. García maakte er na een klein half uur 1-2 van, wat tevens de ruststand was. Na rust kwam VVV-Venlo al snel op gelijke hoogte door een benutte penalty van Ahahaoui. Vijf minuten later scoorde VVV weer, maar ditmaal in eigen doel, De Regt tekende voor 2-3. Groningen bouwde via opnieuw Matavz en Van der Laak de score uit naar 2-5. Uchebo wist nog eenmaal voor VVV te scoren, waardoor de wedstrijd eindigde in 3-5. Groningen neemt door de winst de vierde plaats weer over van Roda JC.

ADO Den Haag heeft de derde thuiswedstrijd op rij gewonnen. Na eerder op eigen veld Excelsior en Heracles Almelo te hebben verslagen, was vandaag FC Utrecht aan de beurt. Voor ADO waren de punten hard nodig, want de afgelopen twee wedstrijden, op bezoek bij FC Groningen en FC Twente werden verloren. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de blessuretijd van de eerste helft, Immers kopte de bal op aangeven van Van den Bergh achter keeper Vorm: 1-0. Utrecht kwam na rust beter in het spel, maar pas aan het eind van de wedstrijd zette het echt aan. Voor ADO was het nog even spannend op het eind, maar Coutinho hield zijn doel schoon waardoor de drie punten in eigen huis bleven.

AZ heeft zich hersteld van de onverwachte nederlaag tegen De Graafschap afgelopen woensdag. Thuis werd Feyenoord met 2-1 verslagen. In de eerste helft creëerden beide ploegen weinig kansen, maar kwam AZ op slag van rust op voorsprong via Holman. Na rust ging Feyenoord op zoek naar de gelijkmaker, maar het was AZ dat nogmaals scoorde, Pellè maakte de 2-0. Meters buitenspel maakte Castaignos vervolgens de 2-1, waarna AZ de boel achterin goed dicht hield en er door beide ploegen niet meer gescoord werd. Voor Feyenoord was het alweer de zevende nederlaag van de competitie.

Roda JC heeft de vierde plaats weer overgegeven aan FC Groningen, doordat de ploeg uit Kerkrade dinsdag en vandaag niet wist te winnen. Vandaag kwam het tegen hekkensluiter Willem II op voorsprong via Janssen, gevolgd door de gelijkmaker van Lasnik. In de tweede helft was het opnieuw Janssen die de thuisploeg op voorsprong zette, maar Willem II gaf zich niet gewonnen en wist in de negentigste minuut nog gelijk te maken, Sheotahul gleed na een voorzet van Lasnik de 2-2 binnen. Voor Willem II is het pas het tweede punt in de competitie, het staat nu vier punten achter op de nummer voorlaatst VVV-Venlo.

De Wedstrijd van de Week was die tussen PSV en FC Twente, een verslag van die wedstrijd lees je hier.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
ADO Den Haag FC Utrecht 1-0
Roda JC Kerkrade Willem II 2-2
AZ Feyenoord 2-1
NEC Vitesse 0-0
NAC Breda De Graafschap 2-0
Excelsior SC Heerenveen 0-2
VVV-Venlo FC Groningen 3-5
PSV FC Twente 0-1
Heracles Almelo Ajax 1-4

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Twente 12 8 4 0 28 23 - 8
2 PSV 12 8 3 1 27 37 - 9
3 Ajax 12 8 3 1 27 33 - 13
4 FC Groningen 12 7 3 2 24 25 - 16
5 Roda JC 12 6 5 1 23 22 - 15
6 AZ 12 6 3 3 21 16 - 12
7 FC Utrecht 12 6 1 5 19 20 - 17
8 ADO Den Haag 12 5 3 4 18 22 - 23
9 SC Heerenveen 12 4 4 4 16 17 - 16
10 NAC Breda 12 5 2 5 16 15 - 17
11 NEC 12 4 3 5 15 20 - 21
12 De Graafschap 12 3 4 5 13 15 - 25
13 Heracles Almelo 12 3 3 6 12 19 - 21
14 Excelsior 12 3 2 7 11 14 - 23
15 Feyenoord 12 3 2 7 11 16 - 26
16 Vitesse 12 2 3 7 9 10 - 24
17 VVV-Venlo 12 2 0 10 6 10 - 25
18 Willem II 12 0 2 10 2 11 - 34

Klik hier voor alle statistieken uit de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Nederland Europees kampioen korfbal

Nederland is voor de vierde maal in evenzoveel edities Europees kampioen korfbal geworden. In een spannende wedstrijd werd België met 25-21 verslagen.

De Belgen, die volgens Nederland nooit eerder over zo'n goed team beschikten, werden daarom niet onderschat. Nederland nam direct een voorsprong en liep in de eerste helft uit naar 11-6. Daarna kwamen de Belgen langzaam terug en bij rust was het 15-12.

In de tweede helft leek België zelfs even langszij te kunnen komen en werd het verschil teruggebracht tot één punt achterstand. Toen gaf Nederland echter weer gas en liep het weer snel uit. In de slotfase was de wedstrijd gespeeld en bleef de voorsprong vier tot vijf punten.

Vlak voor tijd kreeg Leon Simons een publiekswissel. De recordinternational neemt na 94 interlands en een carrière van twintig jaar afscheid van het korfbal.

Naaktfoto's Miranda Kerr uitgelekt

Miranda Kerr is boos. Een fotograaf heeft namelijk zeer pikante foto's van het Australische topmodel naar buiten gebracht.

Fotograaf Russell James heeft de foto's gemaakt op het privéeiland van miljardair Richard Branson. Het 27-jarige model geeft zich hier letterlijk helemaal bloot.

De vriendin van Orlando Bloom is woedend dat er nu weer naaktfoto's van vroeger zijn opgedoken. Vorige maand werden namelijk al pikante kiekjes verspreid die zijn geschoten in haar tienerjaren.

De hele naaktreportage is hier te bekijken. Let op, zwaar NSFW!
Mocht de site onder grote belangstelling platliggen, zijn enkele foto's hier te bekijken

Cunego slaat Giro 2011 over

Damiano Cunego kan niet tevreden terugkijken op het wielerseizoen 2010. De Italiaan won geen enkele wedstrijd en gaat daarom zijn seizoen in 2011 anders indelen. Eén van de gevolgen daarvan is dat hij niet actief zal zijn in de Giro d'Italia.

Cunego wil zich volledig richten op de voorjaarsklassiekers. "Vandaag de dag is het niveau zo hoog dat we keuzes moeten maken, maar ik kan de klassiekers niet aan mij voorbij laten gaan. Aan de Ardennen heb ik veel te danken." aldus Cunego. . "Je kan niet goed zijn in zowel de klassiekers als de Giro en daarna nog eens de Tour rijden. De dubbel Giro-Tour heeft me dit jaar kapot gemaakt."

De Lampre-renner wil als eerste pieken in de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Ook zal hij weer aan de start verschijnen in de Tour. Hij wil zich echter ook op andere klassiekers richten. "Niet in de Ronde van Vlaanderen, maar misschien wel in Milaan-San Remo. Bijvoorbeeld als aanvaller. En natuurlijk in Lombardije, want op een dag wil ik die voor de vierde maal winnen."

Uitslagen Eredivisie (31/10/2010) II

Vanmiddag om 14:30 uur begonnen de laatste twee wedstrijden van deze speelronde. Hieronder vind je de uitslagen en de bijbehorende statistieken.

 

Roda JC

2 - 2

Willem II

 9' Janssen
 68' Janssen
   21' Lasnik
 90' Sheotahul
 
 Gele kaart: , Biemans, (Willem II)
 
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Toeschouwers: 13.063
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Tyton
De Fauw
Wielaert
Kah
Bodor
Delorge
Vormer
Janssen
Sutchuin Djoum
Junker (Hupperts/89)
Huysegems (Meulens/61)
  Verhulst
Lampi
Biemans (Hutten/84)
Halilovic
Swinkels
Landgren (Sheotahul/76)
van der Heijden
Pereira
Lasnik
Rigters
van Zaanen

 


 

AZ

2 - 1

Feyenoord

 45' Holman
 61' Pellè
   69' Castaignos
 
 Gele kaart: Romero (AZ), Bahia, Castaignos (Feyenoord)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 16.576
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Romero
Marcellis
Moisander
Moreno
Klavan
Wernbloom
Falkenburg (Elm/46)
Schaars
Holman (Sigthórsson/87)
Jonathas (Pellè/59)
Martens
  van Dijk
Martins Indi
de Vrij
Bahia
de Cler
El Ahmadi
Bruins (Smolov/79)
van Haaren (Cabral/83)
Wijnaldum
Castaignos
Biseswar

Bezoekers op de vuist bij vechtgala

In evenementencomplex The Sand aan de Mekongweg te Amsterdam is vrijdagavond gevochten door bezoekers van een vechtgala.

Volgens getuigen ontstond er in het publiek van de The Friday Night, Fight Night ophef door een scheidsrechterlijke beslissing. Toen toeschouwers verhaal wilden halen, werden ze tegengehouden door beveiligers. Er vielen vervolgens klappen. Twee beveiligers liepen verwondingen op.

Een van hen is voor controle meegenomen naar een ziekenhuis. De ander kon ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld.

Langharig jochie (4) van school gestuurd

Een streng katholieke school in de Amerikaanse staat New Jersey heeft een vierjarig jongetje geschorst. Het kereltje heeft nogal lang haar, en dat is tegen de kledingvoorschriften van de school.

Jack Szablewski is in zijn leventje nog nooit naar de kapper geweest. De kleuter heeft dan ook blonde lokken van maar liefst dertig centimeter, veel te lang voor de christelijke schoolleiding.

Naar het verweer van de ouders wordt helaas niet geluisterd. Jack spaart zijn haren voor een goed doel. Zijn lange haren worden bij een minimale lengte van dertig centimeter afgeschoren en gedoneerd aan een stichting voor kinderen met leukemie.

"Het is niet eerlijk", zegt de 47-jarige moeder van het ventje. "Onze zoon wordt nu gestraft voor zijn goedheid." Jack geeft zijn haar weg uit respect voor zijn opa en een vriend van de familie. Omdat zijn haar nu eenmaal de gewenste lengte heeft bereikt, heeft hij inmiddels een afspraak gemaakt met de kapper.

Westwood nu echt de nieuwe nummer één

De Britse golfer Lee Westwood is vanaf maandag officieel de nieuwe nummer één van de wereld. Hij lost de Amerikaan Tiger Woods af, die de koppositie 281 weken moet afstaan. De golfmiljardair stond sinds juni 2005 bovenaan.

Martin Kaymer was de enige die dit weekeinde de machtsovername van Westwood kon voorkomen. Indien de Duitse golfer zondag bij de eerste twee was geëindigd in de Andalucia Masters, was hij de nieuwe aanvoerder van de wereldranglijst geworden. Kaymer slaagde daar bij lange na niet in; hij kwam niet bij de beste twintig.

Westwood deed niet mee op de golfbaan van Valderrama omdat hij een kuitblessure heeft. Woods kwam deze maand evenmin in actie.

Westwood nu echt de nieuwe nummer één
Westwood nu echt de nieuwe nummer één (Foto: ANP)

[WK volleybal] Overzicht na dag 3

Afgelopen vrijdag is het WK volleybal voor vrouwen in Tokio van start gegaan. Elke dag vind je op FOK!sport de uitslagen van de gespeelde wedstrijden en de standen.

Poule A

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag Setstanden
Peru Servië 1 - 3 21-25, 25-16, 21-25, 18-25
Polen Costa Rica 3 - 0 25-14, 25-12, 25-15
Algerije Japan 0 - 3 18-25, 7-25, 14-25

Stand

# Land Punten Winst Verlies
1 Japan 6 3 0
2 Servië 6 3 0
3 Polen 4 2 1
4 Peru 4 2 1
5 Costa Rica 4 1 2
6 Algeria 3 0 3

Poule B

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag Setstanden
Puerto Rico Tsjechië 0-3 14-25, 14-25, 17-25
Italië Kenia 3-0 25-9, 25-7, 25-21
Nederland Brazilië 0-3 19-25, 18-25, 14-25

Stand

# Land Gespeeld Winst Verlies
1 Brazilië 6 3 0
2 Italië 6 3 0
3 Tsjechië 4 1 2
4 Nederland 4 1 2
5 Puerto Rico 4 1 2
6 Kenia 3 0 3

Poule C

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag Setstanden
Kazachstan Cuba 2-3 25-20, 15-25, 25-27, 25-23, 10-15
Kroatië Thailand 0-3 15-25, 14-25, 17-25
Duitsland Verenigde Staten 0-3 23-25, 24-26, 17-25

Stand

# Land Gespeeld Winst Verlies
1 Verenigde Staten 6 3 0
2 Thailand 5 2 1
3 Duitsland 5 2 1
4 Cuba 4 1 2
5 Kroatië 4 1 2
6 Kazachstan 3 0 3

Poule D

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag Setstanden
Turkije Dominicaanse Republiek 3-2 25-20, 25-14, 23-25, 23-25, 17-15
Canada Rusland 0-3 13-25, 16-25, 21-25
Zuid-Korea China 3-0 25-22, 25-23, 25-23

Stand

# Land Punten Winst Verlies
1 Rusland 6 3 0
2 Zuid-Korea 6 3 0
3 Turkije 5 2 1
4 China 4 1 2
5 Dominican Republic 3 0 3
6 Canada 3 0 3

Doelpalen doorgezaagd: wedstrijden afgelast

De Gelderse voetbalclub SC Millingen heeft vandaag geen wedstrijden kunnen spelen, omdat vandalen de doelpalen hadden doorgezaagd.

Daardoor was de club uit Millingen aan de Rijn gedwongen om de matches af te gelasten. Daardoor ging bijvoorbeeld de regionale topper SC Millingen-Sint Jan niet door. Volgens SC Millingen konden de doelpalen onmogelijk op zondag worden hersteld.

De voetbalvereniging denkt dat de vernielingen zijn aangericht uit baldadigheid. Om vandalisme tegen te gaan had de club pas geleden nog een nieuw hek geplaatst.

Merapi opnieuw uitgebarsten

De vulkaan Merapi op het Indonesische eiland Java is zondag opnieuw uitgebarsten. De eruptie veroorzaakte paniek onder duizenden mensen die het gebied eerder waren ontvlucht, maar voorzichtig terugkeerden om te zien hoe hun huizen en vee er voor stonden.

Over nieuwe slachtoffers is nog niets bekend, zei hoofd-vulkanoloog Subandrio. Na de eerste eruptie van dinsdag waren meer dan vijftigduizend mensen geëvacueerd. Subandrio zei zaterdag dat het ergste misschien nog moet komen. De uitbarstingen hebben tot nog toe 38 levens geëist, terwijl Indonesië ook nog kampt met de gevolgen van een tsunami, die bijna 450 mensen het leven kostte. Nog 96 mensen worden vermist.

De hulpverlening aan ook de meest afgelegen delen van de Mentawai-eilanden ten westen van Sumatra kwam zondag goed op gang. Zwaargewonden werden met helikopters geëvacueerd, terwijl een vrachtvliegtuig, zes helikopters en vier boten hulpgoederen op de eilanden afzetten. Door de vloedgolf na een zware aardbeving zijn 23.000 mensen hun huis kwijt.


(Foto: Novum)

Franse topper opnieuw uitgesteld

De Franse topper tussen Olympique Marseille en Stade Rennes gaat ook vandaag niet door. Gisteren werd het duel al uitgesteld, vanwege de hevige regenval. Daardoor werd het veld in het Stade Vélodrome onbespeelbaar en was een afgelasting het logische gevolg.

Vandaag was het wederom niet mogelijk om het treffen door te laten gaan. Het is nog niet duidelijk wanneer de wedstrijd tussen Olympique Marseille en Stade Rennes wordt ingehaald. De ploegen staan in de Franse Ligue 1 op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Meisje bij bushalte doodgereden

Bij een bizar ongeval in Bargteheide in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein is een zestienjarig meisje omgekomen. De tiener stond te wachten bij de bushalte toen ze werd aangereden door een twintigjarige man in een BMW.

De automobilist raakte de controle over zijn wagen kwijt toen hij door een tegemoetkomende autobestuurder werd verblind. Mogelijk was er ook nog alcohol in het spel. De politie heeft bloed afgenomen van de twintiger. De man werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.
   
De BMW-rijder raakte naast het meisje ook nog een geparkeerde auto waardoor hij klem kwam te zitten in zijn wagen en door de brandweer bevrijd moest worden. Vier andere mensen die bij de bushalte stonden te wachten en getuige waren van het ongeval hebben psychologische bijstand gekregen.

[MotoGP] Uitslag Grote Prijs van Portugal

Yamaha heeft in de MotoGP bij de Grote Prijs van Portugal voor een dubbelzege gezorgd. Op het ciruit van Estoril, waar het voor het eerst dit weekend droog was, kwam Jorge Lorenzo als eerste over de finish, voor zijn teamgenoot Valentino Rossi. Lorenzo is al zeker van de wereldtitel.

Andrea Dovizioso kwam als de nummer drie over de meet nadat hij in de laatste meters voorbij Marco Simoncelli wist te komen.

In de Moto2 ging de overwinning naar Stefan Bradl. De Duitser wist de Italiaan Alex Baldolini net voor de blijven. Alex de Angelis kwam als de nummer drie over de finish.

Honkballers verliezen finale Intercontinental Cup

Het Nederlands honkbalteam is er niet in geslaagd om de Intercontinental Cup te winnen. Oranje moest in de finale zijn meerdere erkennen in de nationale ploeg van Cuba, die met 4-1 wist te winnen.

De Nederlandse afvaardiging, die onder leiding van bondscoach Jim Stoeckel staat, liet in Taiwan een prima indruk achter, maar een stunt zat er in de eindstrijd niet in. Pitcher Rob Cordemans deed er alles aan, maar hij slaagde er niet in te voorkomen dat Cuba in de derde inning op een 2-0 voorsprong kwam. In de achtste slagbeurt werd de score, na een homerun van Bell, verdubbeld.

Oranje kwam tijdens de slagbeurten niet goed uit de verf, maar had in de negende inning alle honken bezet. Uiteindelijk slaagde Kingsale er in om Nederland van de nul af te halen, waar het bij bleef.

Molotovcocktail tegen synagoge gegooid

Onbekenden hebben gisteravond een brandbaar pakketje naar een synagoge in de Duitse stad Mainz gegooid. Het gebouw is daarbij niet beschadigd geraakt.

De molotovcocktail werd vanaf de straatkant tegen de synagoge gegooid, maar doofde vanzelf. Getuigen hadden een steekvlam gezien en de politie gewaarschuwd. Onderzocht wordt of het gaat om een gerichte aanslag tegen het joodse gebedshuis.

Preud'homme: "De weg is nog lang"

Michel Preud'homme kijkt met een goed gevoel terug op het treffen tegen PSV. FC Twente won het duel tegen de Eindhovenaren met 1-0. In de laatste vijf edities speelden de twee ploegen elke keer gelijk, maar die reeks werd dit weekend doorbroken.

"PSV had het meeste balbezit, maar wij hadden de meeste diepgang. Na de rust begonnen we sterk en scoorde Chadli erg mooi," liet Preud'homme in een reactie weten. "Nadien werden we, ook met 10 tegen 11, achteruit gedrongen. Maar we stonden verdedigend en organisatorisch heel goed en gaven nauwelijks kansen weg."

Preud'homme was bovendien erg lovend over het spel van Theo Janssen, die uitstekend werk verzette. "Hij speelde vanuit een defensieve rol, maar vulde dit perfect in en koos op de juiste momenten ook voor de offensieve impulsen."

Toch wilde de oefenmeester de overige spelers niet tekort doen. "Ik ben tevreden over het hele team, want iedereen heeft zijn taken perfect uitgevoerd."

FC Twente gaat nu aan de leiding in de Eredivisie. Preud'homme denkt echter nog niet aan prolongatie van de landstitel. "De eerste plaats is mooi, maar de weg is nog lang. PSV en Ajax zijn meer dan te duchten concurrenten."

Concert: Yeasayer in Tivoli

Odd Blood van Yeasayer behoort mijns inziens toch wel bij de mooiste platen van het jaar. De electronische ommeslag van het psychedelisch georiënteerde debuut was een meesterzet van de band. Het is wel een plaat die in een live-setting moeilijker neer te zetten is dan het eerdere werk. Om dezelfde sfeer te creëren moet alles goed uit de verf komen. Goed geluid, een geslaagde overdracht, bezieling, een passende lichtshow en een publiek dat opgaat in de muziek.

Yeasayer

Apple klaagt Motorola aan

Apple, de maker van de iPhone, heeft concurrent Motorola aangeklaagd voor inbreuk op zijn patenten. Dat bleek dit weekend uit documenten van een Amerikaanse federale rechtbank in de staat Wisconsin.

Volgens Apple maakt Motorola inbreuk op patenten voor onder meer de besturing van de telefoon. Het gaat om een lange lijst modellen, waaronder de Droid-smartphone. Die werd vorig jaar door Motorola nadrukkelijk als alternatief voor de iPhone in de markt gezet. Beide telefoons hebben een touchscreen.

Apple wil dat een jury vaststelt dat er sprake is van inbreuk op de patenten. Het bedrijf wil een schadevergoeding en betaling van royalties voor het gebruik van de patenten.

Apple klaagt Motorola aan om patentbreuk
Apple klaagt Motorola aan om patentbreuk (Foto: ANP)

Peiling: VVD-CDA-PVV meerderheid in senaat

De kans is groot dat VVD, PVV en CDA een meerderheid in de Eerste Kamer halen na de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart. Dat verwacht Maurice de Hond op grond van een peiling. Premier Mark Rutte (VVD) en zijn ministersploeg moeten tot die tijd dan wel het volgens de opiniepeiler gebruikelijke electorale wittebroodswekengevoel vasthouden.

Het kabinet van CDA en VVD heeft door de gedoogsteun van de PVV wel een nipte meerderheid in de Tweede Kamer, maar niet in de Eerste Kamer. De PVV heeft nu geen senatoren, CDA en VVD bezetten samen 35 van de 75 zetels in de senaat. Een meerderheid is noodzakelijk om wetsvoorstellen goedgekeurd te krijgen. Eind mei wordt duidelijk wie de nieuwe leden van de Eerste Kamer worden.

Het CDA blijft in de peiling op zeventien zetels in de Tweede Kamer staan. De VVD wint twee zetels en stijgt naar 33, terwijl de PVV twee zetels daalt naar 31. VVD, CDA en PVV staan daardoor samen op 81 zetels, terwijl ze er in de Kamer nu 76 hebben.

De PvdA verliest drie zetels en komt op achttien, de laagste virtuele score sinds de val van het kabinet in februari. De PvdA sleepte bij de verkiezingen in juni nog dertig zetels binnen. De Hond concludeert dat de PvdA minimaal in dezelfde problemen zit als de christendemocraten.

De SP, D66 en GroenLinks winnen elk een zetel en komen uit op respectievelijk zestien, veertien en dertien zetels. Dit illustreert volgens de peiler de fragmentatie aan de linkerkant van het politieke spectrum.

Het debat over de regeringsverklaring is kennelijk goed uitgevallen voor Rutte. Hij scoort een 7.2, gevolgd door SP-leider Emile Roemer met een 6.4, D66-voorman Alexander Pechtold (6.1) en Halsema, die het met een 6.0 moet doen. Cohen wordt met een magere 5.1 beoordeeld.

Rutte krijgt van kiezers van alle partijen een voldoende. Zelfs van PvdA-kiezers krijgt hij een 6.0. PvdA-leider Job Cohen haalt met een 6.5 zijn hoogste score bij de PvdA-kiezers, maar deze kiezers beoordelen Halsema, Roemer en Pechtold met een rapportcijfer rond de 7 hoger dan hun eigen leider. Ook is de score 6.5 van Cohen bij de PvdA beduidend lager dan de andere oppositieleiders bij hun eigen kiezers halen (Roemer 8.0, Pechtold 7.8 en Halsema 7.7).

Rutte wordt door 39 procent van de ondervraagden gezien als winnar van het debat. Roemer en Halsema volgen met elf procent op ruime afstand, Geert Wilders staat vierde met acht procent. Cohen eindigt met een procent als laatste. Zeven procent van de PvdA-kiezers zagen Cohen als winnaar, terwijl 23 procent Roemer en Halsema tot beste debater uitriep. Zelfs Rutte scoort met tien procent hoger dan Cohen.

De Regt verlengt bij VVV contract

VVV-Venlo kan voor langere tijd over Ferry de Regt beschikken. De verdediger heeft een nieuw contract getekend bij de Limburgse club.

Na afloop van de wedstrijd VVV-Venlo - FC Groningen tekende De Regt in de bestuurskamer van het Seacon Stadion (De Koel) een nieuwe verbintenis bij de ploeg uit Noord-Limburg, zo staat vermeld op de clubsite van VVV. De Regt behoort inmiddels tot de gevestigde spelers binnen de ploeg van Jan van Dijk.

De 22-jarige speler heeft namelijk zijn hele jeugdopleiding bij de club doorlopen en behoort sinds 2006 tot de eerste selectie van VVV. Voorlopig zal de verdediger ook aan de Limburgse club verbonden blijven. De Regt begon met voetballen bij Quick Boys en maakte op zijn elfde de overstap naar VVV.

Met assistentie van zijn zaakwaarnemer Peter de Waal zette De Regt samen met voorzitter Hai Berden een handtekening onder een nieuw contract. De nieuwe overeenkomst geeft aan dat De Regt tot 2013 aan de Eredivisie-club verbonden blijft.

Plat Haags: Bert Brussen bedankt

Je moet de dingen blijkbaar veel hardhandiger opschrijven, anders trek je de aandacht van de lezer niet. Wat dat  betreft verschillen de dilemma’s van de columnist niet van de politicus. Je moet gewoon heel hard roepen wat je niet bevalt, anders luistert er niemand. Gewoon schreeuwen, wat je lelijk vindt. Zelfs dingen roepen die je niet letterlijk vindt. Een geheel nieuwe invulling van het begrip schreeuwlelijk dus.

Uitslagen Eredivisie (31/10/2010) I

Om 12.30 uur begonnen er in de Eredivisie twee wedstrijden. Hieronder vind je de uitslagen.

N.E.C. Nijmegen

0 - 0

Vitesse

 
 Gele kaart: Chatelle, Nuytinck, (N.E.C. Nijmegen), Jenner, (Vitesse)
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 12.500
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Cillessen
Will
Otten
Zomer
Nuytinck
Schöne
Sibum (Fejzullahu/72)
Goossens (Chatelle/60)
Zimling
Davids
Vleminckx
  Room
Kashia
v.d.Struijk
Rajkovic
Büttner
Jenner (Snijders/80)
Pröpper
Aissati
Matic
Stevanovic
Nilsson (Barazite/67)

ADO Den Haag

1 - 0

FC Utrecht

 45+1' Immers
 
 
 Gele kaart: M. Piqué, (ADO Den Haag), Lensky, (FC Utrecht)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 12.000
Arbiter: Van Hulten
 
Opstelling:   Opstelling:
Coutinho
Leeuwin
Derijck
Kum (Bosschaart/81)
M. Piqué
Radosavljevic
v.d. Bergh (Visser/66)
Toornstra
Verhoek
Immers
Kubik (Vicento/88)
  Vorm
Cornelisse
Schut
Wuytens (Demouge/63)
Nesu
Mulenga (Maguire/42)
Silberbauer
Duplan
Lensky
Mertens
v.Wolfswinkel

Rutte: groot verlies voor Nederland

Premier Mark Rutte vindt het overlijden van schrijver Harry Mulisch 'een groot verlies voor Nederland en de Nederlandse literatuur.' "We zijn allemaal met hem opgegroeid. Hij was als een goede bekende voor veel mensen. Van de boekenlijst op school tot het succes van zijn prachtig verfilmde romans", aldus Rutte zondag in een reactie.

Rutte beschouwt het als een grote prestatie dat iemand uit zo'n klein taalgebied erin slaagde over de hele wereld gelezen te worden. "Met boeken als De aanslag en De ontdekking van de hemel bewees Mulisch zich als een schrijver van internationale statuur. Een man die universele en herkenbare thema's aansneed, zoals de Tweede Wereldoorlog." Rutte kenschetst de schrijver als erudiet en belezen. "Een echte intellectueel die met zijn boeken desondanks het hart wist te raken van een groot lezerspubliek."

De premier benadrukt de grote rol die Mulisch in eigen land speelde. "Mulisch presideerde als vanzelfsprekend over literair Nederland. Zelfs letterlijk, op zijn vaste plek, collega's ontvangend op het Boekenbal." Een einde van een tijdperk, aldus de premier. "De laatste van de Grote Drie is niet meer." De andere twee waren Gerard Reve en Willem Frederik Hermans.

Rutte: groot verlies voor Nederland
Rutte: groot verlies voor Nederland (Foto: ANP)

A12 afgesloten na kettingbotsing bij Oudenrijn

Door een kettingbotsing op de A12 bij Oudenrijn is de snelweg tussen de Meern en Woerden richting Den Haag afgesloten. Bij de botsing waren twee vrachtwagens en vijf personenauto's betrokken, laat de politie weten. De vertraging voor het verkeer loopt op tot meer dan een uur.

De oorzaak van het ongeluk, dat rond 13.00 uur plaatsvond, is nog onduidelijk. Een vrouw raakte bekneld in haar voertuig. Verkeer in de richting Den Haag wordt geadviseerd om bij knooppunt Oudenrijn de borden Amsterdam te volgen. Verkeer dat naar Rotterdam wil, kan omrijden via Gorinchem.

C. Ronaldo scoort dankzij Mourinho

De verbintenis tussen José Mourinho en Real Madrid lijkt uit te groeien tot een succes. Het team speelt nog niet altijd even goed, maar het wint met overtuigende cijfers. Bovendien is sterspeler Cristiano Ronaldo topscorer van de competitie. Een goed teken.

Real Madrid kwam gisteren eerst nog op achterstand in de competitiewedstrijd tegen Hercúles. Het ging in Alicante zelfs rusten met een achterstand op het bord. Uiteindelijk werd het nog 1-3 dankzij twee doelpunten van Ronaldo. De Portugees nam de 1-2 en de 1-3 voor zijn rekening. De doelpunten waren volgens de duurste aankoop ooit te danken aan de aanwijzingen van Mourinho.

"Mourinho gaf perfecte instructies in de rust. Alles moet kloppen op het veld, alleen maar aanvallen is niet genoeg. In de tweede helft lukte alles wel en daarom hebben we gewonnen", aldus de steraanvaller.

Ronaldo staat reeds op twaalf doelpunten uit negen competitiewedstrijden. "Ik ben in topvorm. Ik scoor veel doelpunten en we zijn nog altijd koploper. Ik wil ook een compliment maken aan Karim Benzema. Hij had een belangrijke rol bij het derde doelpunt", aldus de topscorer van de Spaanse competitie.

Poepglibberende treinen straks verleden tijd

Het was jarenlang een groot probleem op het station van Leeuwarden. Menig trein gleed door wegens de achtergelaten hopen stront van dankbare reizigers. Prorail heeft nu eindelijk het ei van Columbus gevonden om dit de kop in te drukken.

Het probleem deed zich met name voor op het hoofdstation van de Friese hoofdstad. Omdat treinen hier vaak langere tijd stilstaan, maakten veel reizigers in de tussentijd dankbaar gebruik van het toilet. De ontlasting verdween vervolgens gewoon op het spoor.

Vele machinisten waren altijd bang dat hun trein zou doorglijden door de gladde poep. Met dank aan spoorbeheerder Prorail is die angst bijna verleden tijd. Zij hebben een installatie ontwikkeld dat een stofje op de rails spuit dat ervoor zorgt dat de rails weer stroef worden. Wanneer de vinding in gebruik wordt genomen is helaas niet bekend.

Zingende snorfietser valt door de mand

De politie van Peize heeft vannacht een snorfietser aangehouden. De achttienjarige Drent had te diep in het glaasje gekeken.

Hoewel hij een stuk in de kraag had, deed de jongeman niets om niet tegen de lamp te lopen. Hij viel namelijk nogal op omdat hij luid zingend op zijn snorbrommer zat.

De agenten hebben de snorfietser staande gehouden wegens rijden onder invloed. Het alcoholpromillage is niet bekendgemaakt.

Afellay: "We moeten het met zijn allen doen"

PSV verloor zaterdagavond voor het eerst dit seizoen. FC Twente pikte drie punten mee uit Eindhoven. Spelmaker Ibrahim Afellay reageerde realistisch.

De eerste thuisnederlaag in twintig maanden tijd voor de Eindhovenaren was voor Afellay een logisch gevolg van enkele details in de wedstrijd.

"Een wedstrijd als deze wordt beslist op details. We gaven bij de goal net iets te veel ruimte weg in de zestien en dan ligt de bal erin", aldus de aanvoerder van de Eindhovenaren tegenover de Telegraaf.

De smaakmaker Eindhovenaren, die onlangs aankondigde zijn contract niet te verlengen, zag dat er niemand bij PSV erin slaagde om individueel iets extra's te brengen zaterdagavond. "We moeten het met z'n allen doen. Als Toivonen en ik niet in de wedstrijd zitten, moeten andere spelers opstaan."

Xbox Live update komt morgen

Maandag 1 november zal Xbox Live geüpdate worden, zo heeft Microsoft bekend gemaakt. Deze update moet worden geïnstalleerd om nog Xbox Live op te kunnen, en  zal zo'n 5 á 10 minuten duren om te installeren. Kinect support zal toegevoegd worden in deze update, alsmede een verbeterde audio codec voor voice chat.

De avatars zullen ook een nieuwe look krijgen om de proporties wat realistischer te maken voor Kinect games. Ze zien er iets langer uit dan de huidige poppetjes. Kinect zelf zal 4 november lanceren.

Xbox Live

Kibet loopt olympische limiet op marathon

Hilda Kibet heeft bij de marathon van Frankfurt een olympische nominatie in de wacht gesleept voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

De Nederlandse atlete liep in de Duitse stad met 2.26,27 een nieuw persoonlijk record. De in Kenia geboren Kibet moest onder de 2.30,00 lopen.

De winst bij de vrouwen ging naar de Keniaanse Caroline Kile. Met een tijd van 2.23,25 liep Kile een nieuw parcoursrecord. Wilson Kipsang zegvierde bij de mannen. Zijn tijd van 2.04,57 was de tiende tijd ooit op de marathon.

Flier: "Verlies komt hard aan"

De Nederlandse volleybalsters gingen vandaag op het WK in Japan tegen titelverdediger Brazilië hard onderuit. Aanvoerster Manon Flier kon de 3-0 (25-18, 25-19, 25-14) nederlaag maar moeilijk verkroppen.

"Ik ben erg teleurgesteld over de manier waarop we speelden. We kwamen niet onder de druk van Brazilië uit en verdedigden ook niet goed. Dit komt hard aan. Ik had gedacht dat we tot meer in staat waren. Maar ook al is dit een domper, we gaan door en leven gewoon naar de volgende wedstrijd toe. Rekenen of te lang vooruit denken heeft geen zin," zei Flier na afloop van de wedstrijd.

Zonder middenaanvalster Caroline Wensink, maar met spelverdeelster Kim Staelens op de plaats van Laura Dijkema kon Oranje geen vuist maken. De zware vijfsetter van gisteren tegen Italië zal hierbij waarschijnlijk meegespeeld hebben. Morgen hebben de dames van Avital Selinger een dag vrij, maar daarna zal er van Kenia en Puerto Rico gewonnen moeten worden om nog iets te kunnen betekenen op het WK.

Kat fotografeert Schotse geest

Elvis de kat is een bijzonder beestje. De Schotse kater heeft hoogstpersoonlijk een geest op de foto gezet.

Elvis is voorzien van een cameraatje, dat zijn baasje van afstand kan bedienen. Willie Cochrane kan hiermee foto's maken van de tochten die Elvis dagelijks onderneemt.

"We wisten wel dat Elvis bijzondere gaven heeft", reageert Cochrane op de spookfoto. "Dat hij dode mensen kan zien is echter nieuw voor ons. De meeste foto's zijn onbruikbaar, maar deze foto deed ons verbazen."

De foto is genomen in een tweehonderd jaar oude drankstokerij. Het gerucht gaat dat het er al tientallen jaren spookt. Bezoekers die de ruimte voor 2500 pond per nacht kunnen afhuren, worden dikwijls 's nachts gewekt door vreemde geluiden van bewegende meubels en sluitende deuren. Ook is het er ijselijk koud. Vermoed wordt dat de vier jaar oude kater de boosdoener nu op de foto heeft gezet.

Benieuwd naar de spookfoto? Deze is in het bronartikel terug te vinden

Hamilton hoopt op kalm weekend in Brazilië

Op het circuit van Interlagos lijkt er bij Lewis Hamilton altijd iets te gebeuren. Al twee keer vocht de Brit om de titel op het circuit in Brazilië en ook afgelopen seizoen was het een spectaluraire race. Hamilton wist uiteindelijk veertien plaatsen te winnen in die race. Ook dit jaar heeft de coureur een goed resultaat nodig om bovenin mee te kunnen blijven draaien.

"Mijn races in Brazilië zijn altijd erg bijzonder. In mijn eerste jaar finishte ik slechts als zevende, en verloor ik de titel. Een jaar later had ik weer een moeilijke race, maar pakte ik in de laatste ronde de vijfde plek, wat me de titel opleverde. Vorig jaar kwalificeerde ik me als zeventiende en wist ik dankzij KERS derde te worden. Wat ik wil zeggen, is dat ik dit jaar eens een rustige race wil!", aldus de Brit. "We hebben niet de snelste auto, maar ons pakket moet het goed doen. Onze motor is goed, en ik denk dan ook dat we snel kunnen zijn en in de eerste bocht wat inhaalacties kunnen plaatsen."

"Iedereen denkt nu alleen nog maar aan de wereldtitel, maar ik probeer er niet al te veel aan te denken. Ik heb gewoon een goed resultaat nodig om in Abu Dhabi nog mee te doen om de titel. Dat is dan ook mijn doel."

Rooney pas aan het eind van 2010 terug

Wayne Rooney mag dan wel een nieuw vijfjarig contract hebben getekend, maar het brengt hem voorlopig niet sneller terug in de wedstrijdselectie van Manchester United.

United moet het voorlopig nog stellen zonder sterspeler Wayne Rooney. De Engels international, die onlangs verlengde bij United, moet nog vijf weken aan de kant staan.

Rooney kampt met een enkelblessure en zijn trainer verwacht dat hij pas in de laatste maand van het jaar terug kan keren. "Ik denk dat Rooney nog vijf weken nodig heeft om te herstellen", aldus Sir Alex Ferguson in de Engelse media.

Rooney baarde onlangs opzien door opmerkingen over de club. Hij zou weg willen gaan en vond dat United ambitie miste. Even later tekende hij een nieuw en verbeterd contract in Manchester.

Speel als dode president in CoD: Black Ops

Eerder deze week werd al bekendgemaakt dat er een zombiemodus in Call of Duty: Black Ops zou komen. Hier is nu wat meer informatie over uitgelekt. De mappen moet je vrijspelen door de singleplayer af te ronden. Eén van die nieuwe zombiemappen speelt zich af in het Witte Huis en een ander in het Pentagon.

Je zult in deze modus kunnen spelen als Robert McNamara, John F. Kennedy, Richard Nixon en Fidel Castro. Dit zal vast weer wat protesten opleveren in vooral Amerika, maar de ontwikkelaars zijn ondertussen vast al wat gewend. Het spel ligt vanaf 9 november in de winkel, vanaf dan mogen we met deze bekenden aan de slag.

Call of Duty: Black OpsCall of Duty: Black Ops

Call of Duty: Black OpsCall of Duty: Black Ops

Call of Duty: Black Ops

Man steelt truck met zink

Een 45-jarige man uit Brunssum is zaterdagochtend aangehouden omdat hij in België een trekker met oplegger had gestolen. Hij werd op heterdaad betrapt, waarna de Belgische politie de achtervolging inzette. De oplegger was geladen met dertig tot veertig ton zink.

Met hulp van de Nederlandse politie werd de combinatie op de Oude Rijksweg in Susteren aan de kant gezet, waarna de verdachte werd aangehouden.

Bestelbus met 3200 kilo vuurwerk van de weg gehaald

In het Overijsselse Rouveen is zaterdag 3200 kilo vuurwerk in beslag genomen. Het uit België afkomstige vuurwerk zat in de bestelwagen van een 28-jarige man uit Donkerbroek. Hij is in een cel gezet.

Agenten van de verkeerspolitie zagen de bestelwagen op de A28 bij Nieuwleusen en vermoedden dat hij te zwaar beladen was. Op een weegbrug bleek dat de bestelwagen 3200 kilo illegaal vuurwerk vervoerde.

De explosieve lading is opgeslagen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vrouw overleeft aanval van haai

Een negentienjarige Australische vrouw heeft de aanval van een haai overleefd. Elyse Frankcom werd aangevallen toen ze een onderwatertour leidde naar dolfijnen in de wateren van Garden Island op ongeveer vijftig kilometer van Perth.

Afgelopen nacht is Frankcom urenlang geopereerd aan de verwondingen die ze opliep. Uit haar onderlichaam hebben chirurgen stukjes haaientand verwijderd. Linda Frankcom, de moeder van Elyse verklaarde tegenover Australische media dat haar dochter al plannen maakt om weer te gaan duiken wanneer ze beter is. Ook wil ze niet dat de haai die haar aanviel wordt gedood.

Linda Frankcom: "Elyse wist dat ze dat in het territorium van de haaien kwam en was zich ervan bewust dat ze daarmee een risico nam. Ze heeft de aanval bewust meegemaakt, maar ze is er redelijk aan toe. Ze maakt alweer grapjes en lacht, maar ze heeft wel veel pijn."

'Red Shirt Guy' zit nu in World of Warcraft

Zoals iedereen vrijdag kon zien was er een gedreven fan van de wereld van Warcraft die Blizzard wees op een fout in hun verhaal. Zo vertelde de man dat er een karakter niet in de nieuwste World of Warcraft-uitbreiding, Cataclysm, zat, terwijl dat volgens de boeken wel zo moest zijn. Blizzard komt nu met een grappig antwoord.

Zoals de heren al na de vraag zeiden: "uuh... thanks for pointing that out, we're gonna get that fixed", en dat hebben ze waargemaakt. de 'Red Shirt Guy' zit nu zelfs in het spel. Zo zal er een wapen zijn dat naar zijn username is vernoemd en zal hij in de game verschijnen als de 'Wildhammer Fact Checker'. Om hem ingame te kunnen vinden moet men nog even wachten, dat zal gebeuren in World of Warcraft Cataclysm, die 7 december uitkomt.

WoW

'Geen bijdrage islam aan cultuur Europa'

De islam heeft amper een bijdrage geleverd aan de Europese cultuur. Alles wat is ingebracht is bijna al door het jodendom en het christendom gedaan. Dat vindt de katholieke theoloog Joachim Valentin.

Dat schrijft hij in de Franfurter Allgemeine Zeitung. "In tegendeel. Noch het gebod van de naastenliefde noch de mensenrechten gelden in de islam universeel", meent Valentin. Hij raadt de islamieten aan om het heilige boek Koran te relativeren. De theoloog schrijft dit naar aanleiding van uitspraken de Duitse bisschop Tebartz-Van Elst.

Die liet weten dat de waarden en tradities van de kerk nog steeds gelden. Valentin wijst erop dat de katholieke kerk zich inzet om de dialoog met moslims te voeren en dat islamieten hun geloof vrij kunnen beleven.

Heemskerk zwemt wederom Nederlands record

Op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden kortebaan in Berlijn heeft Femke Heemskerk wederom een Nederlands record gezwommen. In de series van de 100 meter rugslag tikte ze aan in een tijd van 58,05. Het oude record stond sinds december 2008 met 58,64 op naam van Hinkelien Schreuder.

Gisteren zwom Heemskerk met 1.52,42 ook al een nieuw Nederlands record op de 200 meter vrije slag.  Overigens zwom nog nooit eerder een zwemster sneller in 'gewoon' textiel. Het wereldrecord staat met 1,51,17 op naam van Federica Pellegrini, maar de Italiaanse zwom die tijd vorig jaar in een pak van polyurethaan.

Burgemeester boos over homo-uitspraken

De burgemeester van de Limburgse gemeente Sittard-Geleen reageert boos op uitspraken van Stichting Platform Keelbos. Sjraar Cox vindt het ontrecht, dat de homobelangenorganisatie beweert dat de gemeente medeschuldig is aan de mishandeling van homo's in Limburg, omdat het Keelbos niet meer toegankelijk is als ontmoetingsplek voor gays.

Cox wijst erop dat het Keelbos enkel maatregelen heeft getroffen om verkeer te weren uit de natuur. De burgemeester wil geen nieuwe ontmoetingsplek in Sittard-Geleen. Dat wil de Stichting Platform Keelbos graag. Cox laat verder weten dat de gemeente in gesprek is met het COC wanneer het over mishandeling van homo's gaat.

Worstelpartijen en meer in launchtrailer WWE

WWE Smackdown vs Raw 2011 is uit en natuurlijk laat THQ nog even zien waar het om gaat bij het worstelen. In onderstaande trailer zie je dan ook veel gevechten in, maar ook buiten de ring. Het spel is uit voor Xbox 360, PlayStation 3, Wii, PlayStation 2 en PlayStation Portable.

Met meer dan zeventig worstelaars, twintig arena's, multiplayermogelijkheden en de optie je eigen personage te maken en deze van eigen moves te voorzien, maakt dit spel de natte droom van de fans van de sport. Natuurlijk zit de Road to WrestleMania weer in het spel, maar ook een nieuwe WWE Universe mode, waarin je de carrière van je worstelaar kunt uitstippelen. Let's get ready to rumble!

Man achtervolgt zoon met bijl

Een man van 46 jaar uit Tilburg is door de politie opgepakt, omdat hij zijn zoon en diens kennis met een bijl achtervolgde op straat.

De man had zijn negentienjarige zoon die avond juist het huis uitgegooid. De tiener kwam later terug voor zijn spullen. De Tilburger flipte op dat moment. De twee jongemannen kozen het hazenpad en lichtten de politie in. Vlak na de aanhouding raakte de 46-jarige onwel en werd  hij afgevoerd naar het ziekenhuis.

Squasher Anjema uitgeschakeld in Koeweit

Squasher Laurens Jan Anjema is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinale van het Koeweit Open. De Nederlander moest in de tweede ronde in vier games zijn meerdere erkennen in de nummer één van de wereld de Egyptenaar Ramy Ashour.

Anjema won verrassend de eerste game, maar daarna stelde Ashour orde op zaken: 11-7, 8-11, 9-11 en 0-11. In de eerste ronde was Anjema nog wel te sterk geweest voor de Egyptenaar Omar Abdel Aziz.

[WTCC] Uitslagen Okayama

Rob Huff heeft de eerste WTCC-race op het natte circuit van Okayama op zijn naam geschreven. De tweede race die wederom onder natte omstandigheden werd verreden was een prooi voor Augusto Farfus. Yvan Muller verstevigde de leiding in het klassement en de Fransman heeft aan een podiumplaats in Macau genoeg om voor de tweede keer de titel te pakken.

Race 1

De eerste race begon achter de safety car maar toen die naar binnen ging kon polesitter Andy Priaulx snel een gat slaat met nummer twee Farfus. Beide BMW-rijders kampten echter met glijdende bolides wat Chevrolet-rijder Huff de kans gaf om snel Farfus te in te halen en halverwege de race ook Priaulx.

Huff kon eenvoudig winnen voor Priaulx en Muller. Laatstgenoemde wist op te klimmen van een achtste naar een derde plaats dppr verschillende rijders waaronder Farfus in te halen. De Braziliaan had een hevig gevecht met SEAT-rijder Gabriele Tarquini die halverwege de race te wijd ging en de bandenstapels raakte. De Italiaan kon doorrijden, maar zag onder meer Muller passeren. Uiteindelijk finishte hij als zevende waardoor hij op de eerste rij voor race 2 stond. Tom Coronel eindigde de race na problemen in de slotfase als 21e.

Race 2

Ook de tweede race begon achter de safety car met Michel Nykjaer op de poleposition voor Tarquini. De Deen ging toen het veld werd losgelaten er snel vandoor, maar in de negende ronde maakte hij een uitstapje naast de baan waardoor hij de leiding verloor aan Tarquini. De Italiaan ging op zijn beurt enkele ronden later in de fout en raakte de muur. Hierdoor is hij kansloos voor het verlengen van zijn titel. De enige concurrent van Muller is nu nog Priaulx die in de tweede race na drie ronden niet verder kwam dat de grindbak.

Het ongeval van Tarquini gaf de leiding aan Farfus die deze niet meer afstond. Colin Turkington eindigde verrassend als tweede, voor Muller. De winnaar van de eerste race Huff eindigde als vierde. Coronel reed een sterke inhaalrace die hem uiteindelijk op plaats negen bracht.

Uitslag Race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 Robert Huff Chevrolet 31:46.666
2 Andy Priaulx BMW Team RBM +2.977
3 Yvan Muller Chevrolet +4.931
4 Augusto Farfus BMW Team RBM +8.596
5 Norbert Michelisz Zengo-Dension Team +9.742
6 Colin Turkington WSR +11.310
7 Gabriele Tarquini SR-Sport +13.876
8 Michel Nykjaer SUNRED +14.901
9 Alain Menu Chevrolet +30.022
10 Robert Dahlgren Volvo Olsbergs Green Racing +31.077
11 Yukinori Taniguchi Bamboo-engineering +1:13.148
12 Darryl O'Young Bamboo-engineering +1:15.995
13 Sergio Hernandez Proteam Motorsport +1:17.546
14 Nobuteru Taniguchi Proteam Motorsport +1:17.857
15 Franz Engstler Liqui Moly Team Engstler +1:19.035
16 Kristian Poulsen Poulsen Motorsport +1:26.602
17 Mehdi Bennani Wiechers-Sport +1:30.373
18 Masataka Yanagida Wiechers-Sport +1:30.957
19 Henry Ho Ho Chun Kei / Sports & You Asia +1 Ronde
20 Yoshihiro Ito Liqui Moly Team Engstler +1 Ronde
21 Tom Coronel SR-Sport +1 Ronde
DNF Kevin Nai Chia Chen Proteam Motorsport +7 Ronden
DNF Andrei Romanov Liqui Moly Team Engstler +7 Ronden
DNF Michael Rossi SR-Sport +10 Ronden
DNF Tiago Monteiro SR-Sport +14 Ronden
DNF Fredy Barth SUNRED +14 Ronden
DNF Stefano d' Aste Proteam Motorsport +14 Ronden


Uitslag Race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 Augusto Farfus BMW Team RBM 33:47.799
2 Colin Turkington WSR +0.275
3 Yvan Muller Chevrolet +0.999
4 Robert Huff Chevrolet +2.097
5 Alain Menu Chevrolet +3.101
6 Robert Dahlgren Volvo Olsbergs Green Racing +3.440
7 Michel Nykjaer SUNRED +4.449
8 Norbert Michelisz Zengo-Dension Team +5.707
9 Tom Coronel SR-Sport +6.176
10 Darryl O'Young Bamboo-engineering +7.336
11 Franz Engstler Liqui Moly Team Engstler +7.888
12 Kristian Poulsen Poulsen Motorsport +8.081
13 Michael Rossi SR-Sport +8.546
14 Fredy Barth SUNRED +9.584
15 Masataka Yanagida Wiechers-Sport +10.903
16 Andrei Romanov Liqui Moly Team Engstler +10.973
17 Yukinori Taniguchi Bamboo-engineering +13.311
18 Stefano d' Aste Proteam Motorsport +13.954
19 Nobuteru Taniguchi Proteam Motorsport +27.382
20 Mehdi Bennani Wiechers-Sport +31.379
21 Kevin Nai Chia Chen Proteam Motorsport +1 Ronde
DNF Henry Ho Ho Chun Kei / Sports & You Asia +3 Ronden
DNF Sergio Hernandez Proteam Motorsport +5 Ronden
DNF Gabriele Tarquini SR-Sport +6 Ronden
DNF Tiago Monteiro SR-Sport +6 Ronden
DNF Yoshihiro Ito Liqui Moly Team Engstler +9 Ronden
DNF Andy Priaulx BMW Team RBM +13 Ronden


Stand na Okayama

Pos. Rijder Team Punten
1 Yvan Muller Chevrolet 295
2 Andy Priaulx BMW Team RBM 258
3 Gabriele Tarquini SR-Sport 242
4 Robert Huff Chevrolet 233
5 Augusto Farfus BMW Team RBM 186
6 Alain Menu Chevrolet 167
7 Tiago Monteiro SR-Sport 155
8 Tom Coronel SR-Sport 124
9 Jordi Gene SR-Sport 60
10 Norbert Michelisz Zengo-Dension Team 59

[WK volleybal] Volleybalvrouwen verliezen wederom

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben bij het WK in Japan voor de tweede keer op rij verloren. De ploeg van bondscoach Avital Selinger ging tegen Brazilië kansloos onderuit. (19-25, 18-25 en 13-25)

De Braziliaanse vrouwen zijn de regerend olympisch kampioen, maar maken op dit WK tot nu toe weinig indruk. Bij Oranje leken de automatismen te zijn verdwenen doordat Staelens spelverdedigster Dijkema verving en Huurman Wensink.

Nederland stond in een mum van tijd met 8-20 achter. Die score werd nog wel wat opgetrokken, maar de Braziliaanse vrouwen waren in het vervolg de baas.

200.000 mensen op rally Washington

In de Amerikaanse hoofdstad Washington hebben zaterdag zeker 200.000 mensen meegedaan aan de Rally to Restore Sanity van de Amerikaanse presentatoren en komieken Jon Stewart en Stephen Colbert. De betoging, vlak voor de Amerikaanse Congresverkiezingen van aanstaande dinsdag, is een protest tegen het verziekte politieke klimaat in de VS.

Stewart riep iedereen op tot fatsoen en het gebruik van z'n gezonde verstand. De verkiezingscampagnes zijn dit jaar buitengewoon hard, vooral aan de kant van de conservatieve Tea Party-beweging.

Stewart, die The Daily Show presenteert, zei tijdens de bijeenkomst dat alle Amerikaanse bevolkingsgroepen vertegenwoordigd waren in het publiek op de Mall in Washington. Onder anderen Cat Stevens, Ozzy Osborne en Sheryl Crowe traden op.

De menigte droeg borden met teksten als 'I Disagree With You, But I Know You're Not Hitler' ('Ik ben het niet met je eens, maar ik weet zeker dat je niet Hitler bent') en 'I have nothing mean to say to anyone' ('Ik heb niets onaardigs te zeggen tegen wie dan ook').


Reportage Nieuwsuur over de zaterdag gehouden Rally to Restore Sanity

CD: Wolf People - Steeple

Wolf People is een Britse kwartet dat ook wel als tijdmachine door het leven kan. Bij het draaien van hun muziek wordt je namelijk stante pede terug geslingerd naar eind jaren zestig en de jaren zeventig. Een tijd waar je gedurende de gehele speeltijd van Steeple in verblijft. Steeples is het eerste officiële en volwaardige album van de band, aangezien de uitgave Tidings (van eerder dit jaar) een compilatie van singles was. De plaat is voor het grootste gedeelte opgenomen in een omgebouwde kippenschuur van een landhuis in Wales waar de heren zich terug getrokken hadden voor de opnames. De rest van de opnames vond plaats na reguliere werkuren in de slaapkamer van zanger Jack Sharp.

Harry Mulisch (83) overleden

Wisten we het gisteravond al te melden, nu is zijn dood alsnog bevestigd. Harry Mulisch is gisteravond overleden.

De schrijver is gisteravond op 83-jarige leeftijd overleden in Amsterdam. Het ging al langere tijd niet goed met een van de grootste Nederlandse schrijvers aller tijden, maar gisteren kon zijn lichaam het niet langer aan.

De schrijver laat Nederland achter met veel goed gelezen boeken. Tot zijn topwerken horen onder andere 'De ontdekking van de hemel' en 'De Aanslag'.

Ook Bakoenin staat stil bij de dood van Mulisch. Zijn column kun je hier lezen

Shorttracker Kerstholt zevende op 1.000m

Bij wereldbekerwedstrijden in het Canadese Quebec is shorttracker Niels Kerstholt zevende geworden op de 1.000 meter. Bij de vrouwen werd Annita van Doorn op dezelfde afstand tiende.

Kerstholt wist via de herkansingen de kwartfinales te bereiken. In de halve finales kwam hij, met een extra race in de benen, vervolgens tekort.

De shorttrackploegen wisten zich niet voor de finale te plaatsen. De mannen kwamen in hun serie niet verder dan de derde plaats, de vrouwen werden vierde in de series.

RAGE ook in de maak voor Android

John Carmack, technisch directeur en medeoprichter van id Software, is momenteel bezig met het ontwikkelen van RAGE, wat in de planning staat om uitgebracht te worden voor de XBox 360, PlayStation 3 en de PC op 13 september 2011.
 

Onlangs maakte Carmack bekend dat er ook gewerkt wordt aan een iPhone/iPad/iPod touch versie van RAGE, om gamers alvast kennis te laten maken met dit spel. Het laatste bericht over RAGE is te lezen op zijn twitter-account, waar de volgende tweet  te vinden is:

"I'm going to regret having "ios" in all my type names when I port Rage Mobile to Android."

Goed nieuws dus voor Android-gebruikers; ook hiervoor zal RAGE ontwikkeld worden.

RAGE is een first-person shooter spel, wat al in ontwikkeling is sinds 2007. Er is weinig bekend over het spel zelf, behalve dat het zich afspeelt op aarde, na een asteroïde-inslag. Naast het First-person shooter element bevat RAGE ook een race element.

 

Jol: "Het is moeilijk om hier te winnen"

Martin Jol won gisteravond met Ajax de lastige uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De Amsterdammers gooiden zo'n tien minuten voor tijd de wedstrijd pas op slot.

"Het is moeilijk om hier te winnen", zei Jol na afloop van de 1-4 overwinning tegen De Telegraaf. "Deze tegenstander zit tactisch goed in elkaar."

De oefenmeester van de Amsterdammers zag in de eerste helft de spitsen en met name Luis Suárez schutteren voor het doel. "We begonnen goed, maar we missen net als vorige week op het kunstgras van Excelsior een paar mooie kansen. Uiteindelijk komen we op voorsprong, maar geven we Heracles de kans om te laten zien dat het goed kan voetballen."

"In de tweede helft hebben we het veel beter gedaan. We hadden toen ook nog wel vaker kunnen scoren. Maar over deze uitslag hoor je mij ook niet klagen."

Voorlopige release-kalender Nintendo 3DS

Nintendo heeft vrijdag na hun fiscale cijfers te hebben gepresenteerd ook een blik in 2011 geworpen. Natuurlijk is de Nintendo 3DS een van de opvallendste releases van volgend jaar. Deze is nogmaals bevestigd op 26 februari voor Japan en in maart voor Amerika en Europa. Ook hebben ze hun releasekalender voor hun eigen games getoond.

Het ziet er naar uit dat Zelda: Ocarina of Time 3D, PilotWings Resort en Nintendogs + Cats vrijwel meteen verkrijgbaar zijn in Japan voor de nieuwe handheld. Kid Icarus: Uprising staat in 2011 gepland, en Paper Mario, Mario Kart, StarFox 64 en Animal Crossing hebben nog geen duidelijke releasedatum. Zoals je hieronder kan zien, zijn voor ons nog alle games onbekend, dus dat wordt wachten totdat Nintendo meer laat weten over hun 3DS-games in Europa en Amerika.

Releaselijst Nintendo 3DS

 

 

Saw Special

Vandaag (31 oktober) is het Halloween in Amerika en is het weer tijd voor de kinderen om langs de deuren te gaan in enge kledij. In Nederland is Halloween nog niet echt populair en heeft het wellicht nog tijd nodig om over te waaien. Naast Halloween duurt het met bioscoopfilms soms ook een tijdje voordat ze in Nederland verschijnen. Zo ook met Saw 7 die in 3D het verhaal af moet maken. De horror met Jigsaw komt in Amerika vandaag uit, maar in Nederland moeten we nog wachten tot december. Om de tijd te overbruggen en om alles een beetje goed op een rijtje te krijgen, is hier een special over de nieuwste Saw en een terugblik op de vorige zes Saw's.

Jans blij met eerste uitzege van Heerenveen

Sc Heerenveen heeft gisteravond voor het eerst in het seizoen 2010-2011 drie punten gepakt in een uitduel. De Friese formatie van trainer Ron Jans pakte met 2-0 de winst uit bij SBV Excelsior.

Jans was na afloop tevreden over het resultaat. "Ik ben zelfs zeer opgelucht na dit resultaat. Zeker tegen een lastige tegenstander als Excelsior, want je wint hier niet gemakkelijk", aldus de trainer tegenover De Telegraaf.

"Aan de ander kant baal ik ook, want het is moeilijk om mijn spelers scherp te krijgen. We hebben er veel moeite mee als een ploeg de strijd aangaat. Dat gevecht gaan wij dan niet of onvoldoende aan. Dat zag je tegen Excelsior ook weer, die ploeg was in fasen gewoon beter. Er is nog zat werk te doen."

Heemskerk zwemt Nederlands record

Femke Heemskerk heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Berlijn het Nederlandse record op de 200 meter vrije slag (kortebaan) verbeterd. Heemskerk kwam tot een tijd van 1.52,42. Daarmee was ze ruim sneller dan het oude record van 1.53,79 dat sinds december 2008 al op haar naam stond.

Hinkelien Schreuder won de 50 meter vrije slag. Met een tijd van 24,06 liet ze de toppers Therese Alshammar en Britta Steffen achter zich.

Enslaved: Pigsy's Perfect 10 in 3D

Ninja Theory, de ontwikkelstudio die Enslaved op ons losgelaten heeft, is bezig met de DLC Pigsy's Perfect 10. Deze DLC zal het verhaal volgen van de persoon Pigsy in de wereld van Enslaved. Met zijn robothulp Truffles wil hij de perfecte vrouw maken door onderdelen in Titan Graveyard te verzamelen. Het spel zal de nadruk meer leggen op scherpschieten en sluipwerk.

Opvallend feitje is dat er dit keer ondersteuning voor 3D is. Mocht je geen 3D-televisie hebben, dan kan je er alsnog van genieten door middel van de TriOviz 3D-bril, die ook door het spel ondersteund wordt. Deze brillen worden binnenkort in de winkel verwacht. De DLC wordt nog dit jaar verwacht en zal 800 MS Points kosten op XBL en $9.99 op PSN. Dat zal hoogstwaarschijnlijk neerkomen op tien euro voor ons Europeanen.

Enslaved: Pigsy's Perfect 10 Enslaved: Pigsy's Perfect 10

Enslaved: Pigsy's Perfect 10 Enslaved: Pigsy's Perfect 10

Enslaved: Pigsy's Perfect 10 Enslaved: Pigsy's Perfect 10

Enslaved: Pigsy's Perfect 10 Enslaved: Pigsy's Perfect 10

Enslaved: Pigsy's Perfect 10 Enslaved: Pigsy's Perfect 10

[NBA] Hornets nog ongeslagen

In de NBA heeft New Orleans Hornets ook zijn derde duel gewonnen. San Antonio Spurs werd met 99-90 verslagen.

De Hornets sloegen in het derde kwart toe. In de laatste periode stond New Orleans met 78-60 voor, maar dankzij een late eindsprint van de Spurs werd het toch nog spannend. San Antonio kwam tot op drie punten, maar verder liet New Orleans het niet komen. Bij de Hornets was Chris Paul met 25 punten topscorer.

Uitslagen NBA

Thuis Uit Uitslag
Atlanta Washington 99-95
Cleveland Sacramento 104-107
New York Portland 95-100
Chicago Detroit 101-91
Indiana Philadelphia 99-86
Memphis Minnesota 109-89
Houston Denver 94-107
Milwaukee Charlotte 98-88
San Antonio New Orleans 90-99

Uitgaansincidenten in Den Haag en Rotterdam

Bij vechtpartijen in het uitgaansleven in Rotterdam en Den Haag zijn zaterdagnacht gewonden gevallen. Bij beide incidenten zijn arrestaties verricht.

Bij een dancing in Rotterdam raakte een man gewond bij een vechtpartij. Dat gebeurde rond 04.30 uur op de Keileweg. Volgens getuigen is daarbij in de lucht geschoten, zegt een politiewoordvoerder. Even later konden vier mannen worden aangehouden op de Franselaan, ongeveer een kilometer verderop. Het slachtoffer is naar het Erasmus MC vervoerd.

In Den Haag was het erg onrustig bij een houseparty in een loods aan de 1e van der Kunststraat in het Laakkwartier. Bij een grote knokpartij vielen meerdere gewonden. De politie moest extra manschappen laten aanrukken en verrichtte een aantal arrestaties, meldt een woordvoerder.

Italiaan wint 178 miljoen in lotto

In de Italiaanse lotto is zaterdag een jackpot van 177.729.043,16 euro gewonnen. Dat is het grootste bedrag uit de geschiedenis van het kansspel in Italië.

Dit melden Italiaanse media. Het bedrag in de jackpot was zo hoog opgelopen omdat negen maanden lang niemand alle zes cijfers goed had.

Onduidelijk is hoeveel personen de recordjackpot moeten delen. Bij de volgende lottotrekking kunnen mensen die alle zes cijfers goed hebben, maar het bescheiden bedrag van 'slechts' 45,5 miljoen euro winnen.

Berlusconi (74) loog over 17-jarige

Premier Silvio Berlusconi van Italië heeft in mei hoogstpersoonlijk een nachtelijk telefoontje naar de politie van Milaan gepleegd om een 17-jarig Marokkaans meisje vrij te krijgen die eerder een seksfeest bij hem thuis had bezocht.

De premier vertelde de politie dat het meisje, dat van diefstal werd beschuldigd, de kleindochter was van president Hosni Mubarak van Egypte. Dit meldde de krant Corriere della Sera zaterdagavond op zijn website, op basis van inzage in het onderzoeksdossier. Geruchten van die strekking doen al dagen de ronde.

Berlusconi zorgde ervoor dat het meisje, ene Ruby, mee mocht gaan met Nicole Minetti. Das is de voormalige mondhygiëniste van Berlusconi die hij inmiddels in het parlement van de regio Lombardije heeft laten kiezen. De minderjarige Ruby heeft tegen journalisten gezegd dat zij zelf geen seks heeft gehad met Berlusconi.

[MLB] Texas Rangers maken come back in World Series

De eerste thuiswedstrijd van de Texas Rangers in de World Series is zaterdagavond (plaatselijke tijd) winnend afgesloten door de Texanen. De San Francisco Giants, in de vorige twee matches nagenoeg ongenaakbaar, werden met 4-2 verslagen.

De stand in de World Series, de best-of-seven finale van het professionele Amerikaanse honkbalcircuit, komt daarmee op 2-1 in het voordeel van de Giants. De overwinning op het Arlington Rangers Ballpark werd in de derde inning veiliggesteld, toen Mitch Moreland een homerun sloeg met twee honken bezet. Josh Hamilton was de andere uitblinker bij de Rangers. De Giants wisten nog twee runs te sprokkelen, maar konden een nederlaag niet voorkomen.

Ook de komende twee wedstrijden worden in Arlington gespeeld.

Texas Rangers maken come back in World Series
Texas Rangers maken come back in World Series (Foto: ANP)

Het is weer wintertijd

In de nacht van zaterdag op zondag is een einde gekomen aan de zomertijd en is de wintertijd begonnen. Om 03.00 uur gingen de klokken een uur terug waardoor de zondag 25 uur duurt in plaats van de gewone 24 uur. Een uurtje langer slapen dus. Op 27 maart gaat de zomertijd weer in.

De wintertijd is eigenlijk de standaardtijd. Die duurt vijf maanden, van de laatste zondag van oktober tot de laatste zondag van maart. Zomer- en wintertijd werden voor het eerst ingevoerd in 1916. Vanaf het begin van de Tweede Wereldoorlog gold lange tijd alleen de standaardtijd. In 1977 werd het onderscheid weer ingevoerd.

De herinvoering in de jaren zeventig was een reactie op de oliecrisis. Door in de zomer langer gebruik te maken van het zonlicht, wordt energie bespaard. Als de zomertijd ook in de winter zou gelden, dan zou het rond de jaarwisseling pas rond 9 uur 's ochtends licht worden.

Klok een uur terug voor wintertijd
Klok een uur terug voor wintertijd (Foto: ANP)

Nog een steengrillslachtoffer op intensive care

Van de tien mensen die zaterdagavond gewond raakten bij een ontploffing tijdens het steengrillen in een restaurant in Putten, ligt er nog een op de intensive care. Niemand is levensgevaarlijk gewond geraakt. Vijf slachtoffers mochten weer naar huis. Dat laat het ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk weten.

Rond 21.00 ontplofte een gasfles die werd gebruikt tijdens het steengrillen in restaurant T-Rex in de Dorpsstraat in Putten. Hoe de explosie kon plaatsvinden, is nog onbekend. Een aantal gewonden heeft brandwonden opgelopen.

De tien slachtoffers zijn allen overgebracht naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Het St Jansdal heeft het ziekenhuisrampenplan in werking gesteld, waardoor extra personeel is opgeroepen. Om 23.30 uur is een informatiebijeenkomst in het ziekenhuis gehouden voor de slachtoffers en hun familie. Zondag aan het eind van de ochtend is er opnieuw een bijeenkomst voor de gewonden en hun familie.

Vliegtuigbom Blerick gedemonteerd

De vliegtuigbom die donderdag werd gevonden op een kazerneterrein in Blerick, wordt zondagochtend onschadelijk gemaakt. Tijdens de werkzaamheden zijn de stadsbrug, de spoorbrug, een aantal straten en de Maas afgesloten voor het verkeer. De bewoners van zeventien woningen moeten binnen blijven.

De explosievenopruimingsdienst van Defensie begint om 07.45 uur met de demontage van de ontstekers van de Amerikaanse vijfhonderdponder. Het sein veilig wordt rond 10.00 uur verwacht. Daarna wordt de bom op industrieterrein Trade Port Noord bij de Berkterheide tot ontploffing gebracht.

Afgelopen week werd als extra bescherming een constructie van containers over de bom op de Frederik Hendrikkazerne geplaatst.

Politie schiet inbreker neer in Rosmalen

De politie heeft zondagochtend een man die had ingebroken in een woning in Rosmalen beschoten. De inbreker probeerde te vluchten en werd in zijn been geraakt.

De schietpartij vond rond 05.30 uur plaats in de Torenstraat. De verdachte is na het incident naar een ziekenhuis gebracht, meldt een woordvoerder van het politiekorps Brabant-Noord. Rechercheurs van een ander korps voeren het technische onderzoek uit.

Fàbregas kampt opnieuw met hamstringklachten

Cesc Fàbregas kan woensdag mogelijk niet in actie komen in de Champions League. De aanvoerder van Arsenal kreeg last van zijn hamstring.

De 23-jarige Spanjaard was onlangs een maand uitgeschakeld met een hamstringblessure. Gisteren kreeg hij in de wedstrijd tegen West Ham United (1-0 winst) weer last van de kwestuur. Hij speelde de wedstrijd echter wel uit, maar of hij woensdag tegen Shakhtar Donetsk kan spelen, is nog niet duidelijk.

"In de rust twijfelden we of we hem zouden laten doorspelen. Uiteindelijk ging hij steeds beter spelen en hij eindigde het duel heel goed", reageert manager Arsène Wenger in de Engelse media. "Hopelijk kan hij in actie komen tegen Shakhtar." Arsenal won de eerste drie groepsduels overtuigend en kan zich woensdag al plaatsen voor de tweede ronde.

Arsenal won zaterdag met 1-0 van West Ham door een laat doelpunt van Alex Song. De achterstand op Chelsea, dat Blackburn met 1-2 versloeg, blijft daardoor vijf punten. "We hebben nog steeds een goede kans op de landstitel, maar we moeten wel consistent zijn. Stap voor stap kunnen we dat bereiken en we kunnen dat nog wel verbeteren."

YouTube-verbod Turkije opgeheven

Turkije heeft het verbod op de videowebsite YouTube opgeheven. Materiaal dat beledigend zou zijn voor de oprichter van het moderne Turkije, Mustafa Kemal Atatürk (1881-1938), is verwijderd. Een Turkse aanklager bepaalde dat de website nu weer vrij toegankelijk moet zijn voor Turkse gebruikers, berichtte persbureau Anatolian zaterdag.

De website was sinds maart 2008 verboden. Het verbod werd alom bekritiseerd, ook door president Abdullah Gül. Die gebruikte zijn twitterpagina om de stap destijds te veroordelen. In Turkije is het verboden om de Turkse natie en haar instellingen te beledigen. Duizenden andere websites zijn nog geblokkeerd.

YouTube-verbod Turkije opgeheven
YouTube-verbod Turkije opgeheven (Foto: ANP)

Veertien doden bij voetbal Honduras

Bij een amateurvoetbalwedstrijd in Honduras zijn zaterdag veertien mensen vermoord door gemaskerde schutters. Dat meldden de autoriteiten van het Centraal-Amerikaanse land.

Op een veldje in de tweede stad van Honduras, San Pedro Sula, waren veertien man aan het voetballen toen er vijf tot acht gemaskerde mannen het veld op kwamen en het vuur openden op de spelers. "Van hen overleden er tien direct", zei politiechef Leonel Sauceda. Vier overlevenden werden nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleden al snel aan hun verwondingen.

Orkaan Tomas gevaar voor Haïti

De Verenigde Naties (VN) vrezen dat Haïti getroffen zal worden door orkaan Tomas. De storm koerst de komende dagen richting het eilanddeel, waar na een zware aardbeving in januari dit jaar nog altijd anderhalf miljoen mensen in tentenkampen wonen. Tegelijk is het land getroffen door een cholera-epidemie.

"Een orkaan is het laatste wat Haïti kan gebruiken", zegt een woordvoerster van de VN. "We hebben voorbereidingen getroffen, maar we lopen al op ons tandvlees om de cholera te bestrijden." De hulptroepen vrezen voor vernieling op grote schaal. Meteorologen voorspellen dat Tomas uitgroeit tot een orkaan van derde of vierde categorie.

Tomas passeerde zaterdagavond een aantal eilanden in het oosten van de Caraïbische Zee. Op Saint Lucia en Saint Vincent vernielde de orkaan daken, elektriciteitsdraden en bomen. Over doden is nog niets bekend. Tomas zal Bonaire, Aruba en Curaçao ruim passeren.

Refo500 over de kerk als kop van Jut

In de Sint Jan in Gouda is zaterdag het multireligieuze project Refo500 officieel geopend. Het project is in het leven geroepen om toe te werken naar het jaar dat de Reformatie 500 jaar bestaat, in 2017. In Refo500 werken zo'n 75 organisaties samen; zowel katholieke en protestantse organisaties maar ook musea en universiteiten.

De Goudse Sint Jan was zaterdagmiddag open voor publiek. In de reusachtige kerk waren discussies, diverse boekpresentaties en ook was er een zogenoemde meetup voor twitteraars.

Onder leiding van EO-presentator Andries Knevel was er een debat de kerk als kop van Jut over het nut van de kerk. Daaraan namen onder meer bijzonder hoogleraar Europese cultuur Christiane Berkvens-Stevelinck, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad Mariska Orbán-de Haas en Arjan Plaisier, scriba van de Protestantse Kerk Nederland aan deel.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.