Preud'homme: "De weg is nog lang"

Michel Preud'homme kijkt met een goed gevoel terug op het treffen tegen PSV. FC Twente won het duel tegen de Eindhovenaren met 1-0. In de laatste vijf edities speelden de twee ploegen elke keer gelijk, maar die reeks werd dit weekend doorbroken.

"PSV had het meeste balbezit, maar wij hadden de meeste diepgang. Na de rust begonnen we sterk en scoorde Chadli erg mooi," liet Preud'homme in een reactie weten. "Nadien werden we, ook met 10 tegen 11, achteruit gedrongen. Maar we stonden verdedigend en organisatorisch heel goed en gaven nauwelijks kansen weg."

Preud'homme was bovendien erg lovend over het spel van Theo Janssen, die uitstekend werk verzette. "Hij speelde vanuit een defensieve rol, maar vulde dit perfect in en koos op de juiste momenten ook voor de offensieve impulsen."

Toch wilde de oefenmeester de overige spelers niet tekort doen. "Ik ben tevreden over het hele team, want iedereen heeft zijn taken perfect uitgevoerd."

FC Twente gaat nu aan de leiding in de Eredivisie. Preud'homme denkt echter nog niet aan prolongatie van de landstitel. "De eerste plaats is mooi, maar de weg is nog lang. PSV en Ajax zijn meer dan te duchten concurrenten."