Fàbregas kampt opnieuw met hamstringklachten

Olga Kroeders

Cesc Fàbregas kan woensdag mogelijk niet in actie komen in de Champions League. De aanvoerder van Arsenal kreeg last van zijn hamstring.

De 23-jarige Spanjaard was onlangs een maand uitgeschakeld met een hamstringblessure. Gisteren kreeg hij in de wedstrijd tegen West Ham United (1-0 winst) weer last van de kwestuur. Hij speelde de wedstrijd echter wel uit, maar of hij woensdag tegen Shakhtar Donetsk kan spelen, is nog niet duidelijk.

"In de rust twijfelden we of we hem zouden laten doorspelen. Uiteindelijk ging hij steeds beter spelen en hij eindigde het duel heel goed", reageert manager Arsène Wenger in de Engelse media. "Hopelijk kan hij in actie komen tegen Shakhtar." Arsenal won de eerste drie groepsduels overtuigend en kan zich woensdag al plaatsen voor de tweede ronde.

Arsenal won zaterdag met 1-0 van West Ham door een laat doelpunt van Alex Song. De achterstand op Chelsea, dat Blackburn met 1-2 versloeg, blijft daardoor vijf punten. "We hebben nog steeds een goede kans op de landstitel, maar we moeten wel consistent zijn. Stap voor stap kunnen we dat bereiken en we kunnen dat nog wel verbeteren."