Cunego slaat Giro 2011 over

Stefan (sportfreak)

Damiano Cunego kan niet tevreden terugkijken op het wielerseizoen 2010. De Italiaan won geen enkele wedstrijd en gaat daarom zijn seizoen in 2011 anders indelen. Eén van de gevolgen daarvan is dat hij niet actief zal zijn in de Giro d'Italia.

Cunego wil zich volledig richten op de voorjaarsklassiekers. "Vandaag de dag is het niveau zo hoog dat we keuzes moeten maken, maar ik kan de klassiekers niet aan mij voorbij laten gaan. Aan de Ardennen heb ik veel te danken." aldus Cunego. . "Je kan niet goed zijn in zowel de klassiekers als de Giro en daarna nog eens de Tour rijden. De dubbel Giro-Tour heeft me dit jaar kapot gemaakt."

De Lampre-renner wil als eerste pieken in de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Ook zal hij weer aan de start verschijnen in de Tour. Hij wil zich echter ook op andere klassiekers richten. "Niet in de Ronde van Vlaanderen, maar misschien wel in Milaan-San Remo. Bijvoorbeeld als aanvaller. En natuurlijk in Lombardije, want op een dag wil ik die voor de vierde maal winnen."