FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 30 oktober 2010

Negen gewonden bij ontploffing in restaurant

Bij een ontploffing in een restaurant in Putten zijn zaterdagavond negen mensen gewond geraakt. Drie slachtoffers zijn er slecht aan toe, meldt de politie.

De ontploffing deed zich rond 21.00 uur voor tijdens het steengrillen in het restaurant aan de Dorpsstraat. "Daarbij is iets ontploft", zegt de politiewoordvoerder. Wat er exact is gebeurd, is nog onbekend. Veel gewonden hebben brandwonden opgelopen. De negen slachtoffers worden naar een ziekenhuis gebracht.

In welk deel van het restaurant de ontploffing plaatsvond, weet de woordvoerder nog niet. Ook is nog onduidelijk of de gewonden personeelsleden of gasten zijn.

[WvdW] Uitslag PSV - FC Twente

Vanavond om 20:45 uur stond de wedstrijd op het programma tussen de nummers één en twee van de Eredivisie; PSV - FC Twente. Dankzij een doelpunt van Nacer Chadli wist de ploeg uit Enschede de drie punten mee te nemen uit Eindhoven. Hieronder het verslag + karakteristieken.

In de eerste helft had PSV het meeste balbezit, maar het waren de Tukkers die het meeste gevaar stichtten. Zo was de landskampioen vooral in de lucht gevaarlijk via Luuk de Jong, Douglas en Mark Janko. De Oostenrijker was het dichtst bij de openingstreffer, maar Isaksson wist de inzet knap te pareren. PSV kreeg geen grote kansen, maar claimde wel tweemaal een penalty. Reis werd in de rug geduwd binnen de zestien en De Jong zou hands hebben gemaakt, maar Blom legde beide keren de bal niet op de stip.

Na rust ging Twente rustig door met het zoeken naar de openingstreffer en waren hier kort na rust erg dichtbij. De pegel van Janssen belandde echter op de lat. Na een uur kwam de ploeg uit Enschede dan toch op voorsprong. Met een fraai schot maakte Nacer Chadli zijn eerste eredivisiedoelpunt voor de Twentenaren. PSV drong na dit doelpunt wel aan, maar kreeg nauwelijks kansen. In de slotfase van de wedstrijd moest de ploeg van Fred Rutten, die tegen zijn voormalige ploeg aantrad, zelfs met tien man verder na een onbesuisde actie van Vukovic op Ruiz.

In de blessuretijd wist PSV alsnog bijna op gelijke hoogte te komen, maar het harde schot van Berg ging net over het doel van keeper Boschker, die in de slotfase Michailov verving. Door de overwinning steeg FC Twente naar de koppositie en bezorgde het tevens PSV de eerste nederlaag nadat de ploeg achttien overwinningen op rij had geboekt.

 

PSV

0 - 1

FC Twente


   60' Chadli
 
 Gele kaart: Bouma, (PSV), Leugers, Janssen, Wisgerhof, Schimpelsberger, De Jong, (FC Twente)
 Rode kaart: Vukovic (84) (PSV),
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 34.300
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Hutchínson
Marcelo
Bouma
Pieters (Vukovic/80)
Afellay
Toivonen (Berg/73)
Engelaar
Lens (Amrabat/65)
Reis
Dzsudzsák
  Michailov (Boschker/89)
Rosales
Wisgerhof
Douglas
Leugers (Schimpelsberger/63)
Landzaat
De Jong
Janssen
Ruiz
Janko
Chadli

Uitslagen Eredivisie (30/10/2010)

Om 19.45 uur begonnen er drie wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

 

NAC Breda

2 - 0

De Graafschap

 58' Penders
 90+2' Gorter(pen)
   
 
 Gele kaart: Schilder, Leonardo, (NAC Breda), Nalbantoglu, Meijer, J. Buijs, Waterman, (De Graafschap)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 17.000
Arbiter: v. Sichem
 
Opstelling:   Opstelling:
Ten Rouwelaar
Koenders
Penders
Horváth
Schilder
Gilissen
Luijckx
Gorter
Leonardo
Amoah
Boussaboun (gudelj/83)
  Waterman
Nalbantoglu (Saeijs/81)
Wormgoor
J.Buijs
Fränkel
Bargas(Overgoor/69)
Jungschläger
Hersi
Meijer
De Ridder
Poepon


Heracles Almelo

1 - 4

AFC Ajax

 38' Overtoom
   16' El Hamdaoui
 55' Lindgren
 78' Ooijer
 81' Sulejmani
 
 Gele kaart: Maertens, (Heracles Almelo), Enoh, Lindgren, (AFC Ajax)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 8.500
Arbiter: Bossen
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Breukers
Maertens
v.d.Linden
Looms
Quansah
Overtoom
Fledderus (Rendla/80)
Douglas
Armenteros (Vejinovic/79)
Everton (Plet/65)
  Stekelenburg
v.d.Wiel
Ooijer
Vertonghen
Anita (Sulejmani/78)
Enoh (Eriksen/51)
De Jong
Lindgren
Suarez
El Hamdaoui
Emanuelson


Excelsior

0 - 2

sc Heerenveen

     75' Dost
 88' Aissaidi
 
 Gele kaart: Clasie, (Excelsior), Kruiswijk, (sc Heerenveen)
 
Stadion: Woudestein, Rotterdam
Toeschouwers: 3.000
Arbiter: Vink
 
Opstelling:   Opstelling:
Paauwe
Bovenberg
Ramsteijn
Nieveld
Nelom
Vincken (Baltes/73)
Clasie (v.Steensel/80)
Koolwijk
Wattamaleo (Lagouireh/39)
Bergkamp
Fernandez
  Stuhr-Ellegaard
Koning
Breuer
Kruiswijk
Jong-a-Pin
Grindheim
Elm (Haglund/75)
Väyrynen (Narsingh/63)
Beerens
Dost
Assaidi (Djuricic/90)

Verdachte versturen bompakketten opgepakt

De autoriteiten in Jemen hebben zaterdag een vrouw opgepakt die zou hebben geprobeerd vanuit Jemen via de post twee bommen te sturen naar synagoges in Chicago. Volgens de Jemenitische president Ali Abdullah Saleh kon de vrouw worden opgespoord met informatie van de Verenigde Staten en Verenigde Arabische Emiraten.

De vrouw zit vast, terwijl de zoektocht naar meer verdachten voortduurt. De Amerikaanse en Jemenitische autoriteiten openden zaterdag de jacht op de terroristen die achter de bompakketten zouden zitten. De andere verdachten zouden banden hebben met de Jemenitische tak van Al-Qaida.

De explosieven werden vrijdag ontdekt nadat enkele dagen eerder de inlichtingendienst van Saudi-Arabië informatie doorkreeg die gerelateerd was aan Jemen en deze doorspeelde aan de Verenigde Staten. In een vrachtvliegtuig in Dubai en Groot-Brittannië werden vervolgens explosieven aangetroffen in pakketten met als eindbestemming de VS.

Volgens de politie van Dubai ging het om PETN, oftewel pentriet, een zeer krachtig explosief. Het witte poeder was verstopt in een inktpatroon voor printers. Het inktpatroon was verbonden met een chip van een mobiele telefoon, waarmee de bom op afstand tot ontploffing kon worden gebracht. Bovendien werd loodazide aangetroffen, een extreem explosief materiaal dat vaak gebruikt wordt als ontsteking van een bom. In Groot-Brittannië ging het om een vergelijkbare bom.

'Compensatie woekerpolis veel te laag'

Gedupeerden met een woekerpolis krijgen niet genoeg geld terug voor de te veel betaalde bedragen. Dat concludeert het consumentenprogramma Kassa na berekening van een aantal voorstellen van verzekeraars aan hun klanten. "De bedragen die de mensen terugkrijgen zijn veelal een lachertje en niet toereikend om het te veel betaalde terug te krijgen."

In 2008 gaf de ombudsman financiële dienstverlening Jan Wolter Wabeke een advies uit over de woekerpolissen, verzekeringsproducten waarbij een groot deel van de inleg in rook opgaat door in rekening gebrachte hoge kosten van de verzekeraar. Uit het advies van Wabeke kwam een compensatieregeling voort.

Veel mensen met een woekerpolis kregen de afgelopen weken een voorstel van hun verzekeraar in de bus. Volgens Kassa blijkt daaruit dat de gedupeerden worden afgescheept met 'onwaarschijnlijk lage bedragen'. Zo legt een van de gedupeerden jaarlijks ruim duizend euro in. De verzekeraar houdt hiervan elk jaar ruim 25 procent aan kosten in. Deze klant heeft een compensatie van in totaal 244 euro aangeboden gekregen.

Om de compensatie te ontvangen, moeten gedupeerden daarbij hun woekerpolis tot het einde van de looptijd aanhouden. Uit berekeningen van Kassa blijkt zaterdag echter dat mensen in veel gevallen beter hun verlies kunnen nemen en de woekerpolis per direct zouden moeten opzeggen. Financieel analist van het programma, Kapé Breukelaar, stelt dat door te kiezen voor een goedkoper alternatief het eindkapitaal tientallen procenten hoger zal uitkomen dan wanneer een woekerpolis wordt uitgediend.

Uitslag VVV Venlo - FC Groningen

Vanavond om 18:45 uur begon de eerste zaterdagavondwedstrijd van de Nederlandse Eredivisie. VVV Venlo ontving in eigen huis FC Groningen. Hieronder de uitslag.

VVV-Venlo

3 - 5

FC Groningen

 12' Tóth
 50' Ahahaoui(pen)
 86' Uchebo
   8' Matavz
 27' García
 55' De Regt (ed)
 67' Matavz
 76' v.d. Laak
 
 Gele kaart: Leemans, (VVV-Venlo), García, Sparv, Holla, (FC Groningen)
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 7.500
Arbiter: Wiedemeijer
 
Opstelling:   Opstelling:
Gentenaar
De Regt
Timisela
Paauwe
Nkume
Leemans (Yoshida/75)
Ahahaoui
Tóth
Chula
Boymans (Uchebo/79)
Musa (Viana/73)
  Luciano
Kieftenbeld
Ivens
Granqvist
Stenman
Enevoldsen (v.d. Laak/69)
Holla (Ajilore/79)
García (Bacuna/83)
Sparv
Tadic
Matavz

Uitslagen Topklasse zaterdagamateurs

Vanmiddag stond de elfde speelronde in de Topklasse bij de zaterdagamateurs op het programma. Zowel koploper Spakenburg als directe achtervolger Katwijk maakte een misstap. Het vooraf nog ongeslagen Spakenburg ging onderuit bij Capelle, terwijl Katwijk verloor van Sparta Nijkerk. Daar kende ex-prof David Nascimento dus een goed debuut als hoofdtrainer. Rijnsburgse Boys profiteerde van de misstappen van de concurrentie en kroop dichterbij. Ook SC Genemuiden en landskampioen IJsselmeervogels komen nu weer dicht in de buurt van de top.

Onderin blijven FC Lisse en ARC matig presteren. Hoek wist knap te winnen bij HHC Hardenberg. Daardoor verlieten de Zeeuwen de laatste plaats. CSV Apeldoorn begint stilaan ook wat achterop te raken.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
Capelle Spakenburg 2-0
CSV Apeldoorn SC Genemuiden 1-2
Flevo Boys Emmeloord FC Lisse 3-0
Harkemase Boys Excelsior '31 2-2
HHC Hardenberg Hoek 0-1
Rijnsburgse Boys ARC 4-1
Sparta Nijkerk Katwijk 1-0
IJsselmeervogels Barendrecht 1-0

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Spakenburg 11 7 3 1 24 36 - 14
2 Rijnsburgse Boys 11 6 5 0 23 26 - 10
3 Katwijk 11 7 2 2 23 19 - 11
4 SC Genemuiden 11 7 1 3 22 22 - 19
5 IJsselmeervogels 11 6 3 2 21 17 - 11
6 HHC Hardenberg 11 5 1 5 16 17 - 11
7 Flevo Boys E. 11 4 4 3 16 15 - 15
8 Excelsior '31 11 4 3 4 15 17 - 17
9 Harkemase Boys 11 4 3 4 15 17 - 17
10 Capelle 11 4 3 4 15 13 - 13
11 Barendrecht 11 4 2 5 14 9 - 13
12 Sparta Nijkerk 11 3 1 7 10 12 - 22
13 CSV Apeldoorn 11 2 3 6 9 11 - 23
14 Hoek 11 2 2 7 8 7 - 17
15 FC Lisse 11 1 3 7 6 11 - 22
16 ARC 11 1 3 7 6 11 - 25

Wozniacki volgt Clijsters naar finale

Caroline Wozniacki heeft zich geplaatst voor de finale van de WTA Tour Championships in Doha. In een wedstrijd die maar een set spannend was won de Deense tennisster met 7-5, 6-0 van de Russische Vera Zvonareva. In de finale ontmoet ze Kim Clijsters, die met 7-6 (3), 6-1 van Samantha Stosur won.

Wozniacki profiteerde in de eerste games van het slordige spel van Zvonareva. De Russische liet meerdere breekkansen liggen en gaf vervolgens zelf het beslissende breekpunt cadeau aan Wozniacki. Het wedstrijdbeeld draaide daarna volledig.

Zvonareva zorgde voor een ommekeer door vier games op rij te winnen en mocht serveren voor de setwinst. Nu knokte Wozniacki zich terug en benutte drie games later, in tegenstelling tot Zvonareva, wel haar eerste setpunt. Zvonareva kwam daarna niet meer in haar spel en zo kon de nummer 1 van de wereld de tweede set overtuigend naar de winst.

Haase makkelijk door in kwalificaties Basel

Robin Haase heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de kwalificaties voor het ATP-toernooi in Basel. Haase won in de kwalificaties van de Zwitser Michael Lammer met 6-2 en 6-3.

In de tweede en laatste ronde speelt Haase tegen Paul-Henri Mathieu. De Fransman was twee jaar geleden nog de nummer 12 van de wereld. Nu staat Mathieu op de 109e plaats van de wereldranglijst.

Kong goes bananas in Donkey Kong Country Returns

Je zou verwachten dat Donkey Kong wel geleerd zou hebben van zijn fouten van vijftien jaar geleden. Maar goed, ook apen worden oud en nu heeft hij aan de stok met de Tiki Tak Tribe. Zij hypnotiseren de eilanddieren om Kongs bananen te jatten, en daar is-ie overduidelijk niet blij mee. Geniet mee met de herrijzing van de goede oude platformer - inclusief klassieke soundtracks in een nieuw jasje.

Donkey Kong Country Returns zal inderdaad terug zijn, exclusief op de Wii, met Donkey en Diddy Kong op 3 december in Europa. Amerika heeft hem iets eerder, op 21 november.

'Senna vervangt Trulli bij Lotus'

Volgens de Braziliaanse krant Globo Esporte is Bruno Senna in onderhandeling met Lotus voor een stoeltje voor volgend jaar. Dit jaar rijdt de 27-jarige Braziliaan voor Hispania Racing dat worstelt met financiële problemen en hierdoor de bolide nauwelijks heeft kunnen ontwikkelen.

Globo weet te melden dat de onderhandelingen tussen Senna en het Maleisische Lotus zich in een vergevorderd stadium bevinden. Dat er nog geen contract getekend is komt omdat Senna enkele sponsoren mee moet nemen en hierover nog onderhandelingen lopen.

Bij Lotus zal als Senna of mogelijk Renault-rijder Vitaly Petrov komt een van de vaste rijders plaats moeten maken. Heikki Kovalainen lijkt zeker van een contract voor 2011, maar dat geldt niet voor Jarno Trulli. De Italiaan reisde na de Grand Prix van Zuid-Korea af naar de Verenigde Staten om daar bij te praten met Juan Pablo Montoya. De 36-jarige Trulli zou voorbereidingen kunnen treffen voor een debuut in de NASCAR, maar de tijd zal leren of dit ook echt een optie voor hem is.

[MotoGP] Uitslag kwalificatie Grote Prijs van Portugal

Jorge Lorenzo zal bij de Grote Prijs van Portugal op het ciruit van Estoril van pole-position starten, zonder dat hij ook maar een ronde in de kwalificatie heeft gereden.

De kwalificatie werd wegens zware regenval afgelast, en de startgrid wordt gebaseerd op de snelste tijden uit de trainingen. Lorenzo eindigde twee keer bovenaan, en zal dus vanaf de eerste plek starten, voor Nicky Hayden en Valentino Rossi.

In de 125cc-klasse start de Brit Bradley Smith van pole. De Nederlander Jasper Iwema vertrekt vanaf de 28e positie. De Hongaar Gabor Talmacsi start in de Moto2 vanaf pole.

Arts verkracht in ziekenhuis

Zelfs in een ziekenhuis is men blijkbaar niet meer veilig. Een zestienjarige jongen heeft samen met een 24-jarige man een vrouwelijke arts verkracht in een ziekenhuis in het Zuid-Afrikaanse Bloemfontein.

Het tweetal wist vanochtend samen met een derde man de 35-jarige vrouw te overmeesteren. De arts werd met een baksteen op haar hoofd geslagen en in een verbouwing verkerende ziekenzaal verkracht.

Hierna nam het stel de benen, maar de politie wist hen snel op te sporen en in te rekenen. Maandag zullen de daders worden voorgeleid.

Orkaan Tomas bedreigt oosten Cariben

Orkaan Tomas is op weg naar een groep eilanden in het oosten van de Cariben. Eerder zaterdag zorgde de orkaan voor schade aan huizen en elektriciteitsmasten in Barbados. De orkaan was toen nog een tropische storm.

Het eiland Saint Lucia werd zaterdag geteisterd door harde winden. De regering heeft opdracht gegeven de twee luchthavens van het eiland te sluiten. Ook bedrijven bleven dicht. Op de eilanden Saint Vincent en Martinique heeft de regering een orkaanwaarschuwing uitgegeven.

Volgens het Amerikaanse orkaancentrum in Miami bereikt Tomas momenteel windsnelheden van honderdtwintig kilometer per uur en beweegt de orkaan zich in de richting westnoordwest met ongeveer 24 kilometer per uur. Naar verwachting zorgt de orkaan voor zo'n vijftien centimeter regen in het gebied.

Tomas is de twaalfde orkaan van dit seizoen. Meteorologen zeiden zaterdag dat de orkaan maandag een orkaan van de tweede categorie kan worden en mogelijk zelfs een van de derde categorie, waarbij windsnelheden van rond de honderdtachtig kilometer per uur voorkomen.

De verwachting is dat Tomas zich richting Jamaica gaat bewegen en dat in de zuidelijke delen van de Dominicaanse Republiek en Haïti zware regen gaat vallen.

Lazio-trainer Reja is kritiek op zijn ploeg zat

Lazio Roma gaat na acht duels aan kop in de Italiaanse Serie A. Trainer Edoardo Reja vindt de kritiek vanuit het Palermo-kamp dan ook onterecht.

Maurizio Zamparini, de voorzitter van Palermo verklaarde dat de Sicilianen veel sterker zijn dan Lazio. Volgens Zamparini hadden de Romeinen veel meer geluk dit seizoen. Beide ploegen staan morgen tegenover elkaar in Palermo. Lazio-trainer Reja verklaart in aanloop naar de onderlinge ontmoeting dat de koppositie terecht is.

"Alle behaalde punten waren volledig verdiend", zegt de 65-jarige Reja tegenover Italiaanse media. "De opmerkingen die ik heb gehoord komen voort uit provocatie, nijd en jaloezie. Onze koppositie heeft niets met geluk te maken", vervolgt de oefenmeester.

"Ons verantwoordelijkheidsgevoel groeit steeds meer. We zijn van plan om bovenaan te blijven staan. We weten dat we een sterke selectie hebben. Tuurlijk hebben we ook onze minpunten, maar we willen ons blijven verbeteren. Soms zijn we nog te cynisch in ons spel."

'Tunnels niet brandveilig genoeg'

Tunnels die nu in Nederland worden gebouwd of gerenoveerd zijn niet brandveilig genoeg. Burgemeesters, brandweercommandanten en de voorzitter van de Commissie voor Tunnelveiligheid luiden de noodklok, meldt RTL Nieuws zaterdagavond.

Volgens de burgemeesters, brandweercommandanten en voorzitter van de Commissie voor Tunnelveiligheid Jan van Belzen, moeten de tunnels een sprinklerinstallatie krijgen. Rijkswaterstaat, die de tunnels laat aanleggen, zou echter stellen dat nog niet is bewezen dat de installaties nodig zijn en zou ze daarom niet installeren in de tunnels.

Een sprinklerinstallatie verspreidt een soort mist in de tunnel, waardoor de temperatuur bij een tunnelbrand lager zou blijven. Hierdoor kan de brandweer in de tunnel blijven blussen. Bij tunnelbranden kan de temperatuur zo hoog oplopen dat de brandweer buiten moet blijven.

Steeds meer burgemeesters zouden dreigen het in gebruik nemen van de tunnels te blokkeren. Zo zegt burgemeester van Schiedam Wilma Verver-Aartsen om een bijstelling te vragen van de veiligheidsnormen die Rijkswaterstaat nu hanteert. In de gemeente Schiedam wordt een tunnel gepland vanwege de verlenging van de A4.

Voorzitter van de Commissie voor Tunnelveiligheid Van Belzen vindt dat de burgemeesters in hun recht staan. "We verlangen van Rijkswaterstaat te voldoen aan de veiligheidseisen." Donderdag vindt een conferentie plaats, waar burgemeesters het probleem bespreken.

Duizenden tegen bezuinigingen kinderopvang

GroenLinks heeft inmiddels 58.000 handtekeningen opgehaald tegen de door dit kabinet geplande bezuinigingen in de kinderopvang. Dat liet Ineke Gent, Tweede Kamerlid voor GroenLinks, zaterdag weten. Zaterdag haalden vrijwilligers van de partij door het hele land zevenduizend handtekeningen op straat op.

De partij begon de actie tegen de voorgenomen bezuinigingen (effecten, pdf) op de kinderopvang onlangs. Het kabinet wil opnieuw flink gaan snijden in de vergoeding voor de kinderopvang, een doorn in het oog van onder meer GroenLinks. "Terwijl betaalbare kinderopvang juist in deze tijden van crisis van groot belang is", aldus de partij. "Het zorgt voor veel onrust bij jonge gezinnen; arbeid en zorg wordt zo wel heel moeilijk te combineren", aldus Van Gent.

Ze biedt de handtekeningen op 22 november aan minister van Sociale Zaken Henk Kamp aan.

Duizenden tegen bezuinigingen kinderopvang
Duizenden tegen bezuinigingen kinderopvang (Foto: ANP)

Bedreiging gemeente Dordrecht onderzocht

De politie onderzoekt de bedreiging van een afdeling van de gemeente Dordrecht die zich bezighoudt met de aanpak van huisjesmelkers. Een politiewoordvoerster bevestigde zaterdag berichtgeving van deze strekking in andere media.

In augustus maakte de politie al bekend een onderzoek te zijn gestart naar bedreiging van een afdeling, die kogelbrieven had ontvangen. Toen werd niet bekendgemaakt om welke afdeling het ging.

Zaterdag zei de zegsvrouw dat de bedreiging ook bestond uit het in brand steken van auto's. Deze brandden uit bij het pand waarin de gemeentelijke afdeling is gevestigd .

Volgens de zegsvrouw zijn de bedreigingen van persoonlijke aard, omdat het gaat om autobranden en kogelbrieven. "De zaak heeft onze volledige aandacht."

Clijsters eerste finaliste in Doha

Kim Clijsters is de eerste finaliste van de WTA Tour Championships in Doha. De Belgische tennisster won overtuigend met 7-6 (3), 6-1 van Samantha Stosur uit Australië.

In Qatar had Clijsters in de eerste set wat last van opstartproblemen. In de eerste games speelde ze slordig, waarna ze snel tegen een 3-0 achterstand keek. Clijsters herstelde zich daarna en kwam via een break weer op gelijke hoogte, waarna ze de set in de tiebreak naar zich toe sleepte.

Het setverlies kwam hard aan bij Stosur, die daarna niet meer in haar spel kwam. Clijsters gunde haar nog een game, maar na de dubbele break was het helemaal gedaan met Stosur en mocht de Belgische serveren voor de winst.

Clijsters ontmoet in de finale de winnaar van het duel tussen Vera Zvonareva en Caroline Wozniacki.


(Foto: Novum)

Monfils en Ljubicic in finale Montpellier

Ivan Ljubicic en Gael Monfils staan morgen in de finale van het ATP-toernooi van Montpellier. Ljubicic rekende zaterdag in de halve eindstrijd met 6-3, 7-6 (4) af met Albert Montanes. Monfils won in een driesetter van Jo-Wilfried Tsonga: 7-6 (2), 2-6, 6-4.

In Wenen verzekerden Jurgen Melzer en Andreas Haider-Maurer zich van een finaleplaats. Haider-Maurer had ruim tweeënhalf uur nodig om zich van Michael Berrer te ontdoen (7-6 (6), 6-7 (1), 6-3). Melzer was met tweemaal 6-4 te sterk voor Nicolas Almagro.

De finale van het tennistoernooi van Sint-Petersburg gaat tussen Mikhail Youzhny en Mikhail Kukushkin. Youzhny won met 7-5, 4-6, 7-6 (8) het Russische onderonsje met Dmitry Tursunov en Kukushkin stuurde met 6-3, 6-4 Illya Marchenko naar huis.

Demonstratie NVU Den Haag rustig verlopen

De demonstratie van de extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) zaterdag in Den Haag is rustig verlopen. Er vonden geen tegendemonstraties plaats en er werden geen aanhoudingen verricht, meldt een woordvoerder van de politie. In totaal deden ongeveer zeventig demonstranten mee.

De demonstratie was gericht tegen de verhoging van de AOW-leeftijd en andere bezuinigingsplannen van het kabinet-Rutte. De protestmars begon op het Korte Voorhout en eindigde bij de Koninginnegracht. Linkse actiegroepen hadden tegendemonstraties aangekondigd.

VK verbiedt onbegeleide luchtvracht uit Jemen

Het Verenigd Koninkrijk heeft een verbod uitgevaardigd op onbegeleide luchtvracht uit Jemen. Dat heeft de Britse minister van binnenlandse zaken Theresa May zaterdag bekendgemaakt. De maatregel is genomen na de recente ontdekking van explosieven in pakketten die als eindbestemming de Verenigde Staten hadden.

May zei zaterdag tevens dat Groot-Brittannië niet van plan is het niveau van het terreuralarm aan te passen. Het niveau is op dit moment 'ernstig', wat inhoudt dat er een grote kans is op een terreuraanslag.

De minister bevestigde dat het explosief dat vrijdag werd aangetroffen op de luchthaven East Midlands af had kunnen gaan en gebruikt had kunnen worden om een vliegtuig op te blazen.


Theresa May heeft verbod uitgevaardigd op onbegeleide luchtvracht uit Jemen (Foto: Novum)

Stelende kinderen Eindhoven uit huis geplaatst

Twee van de drie kinderen uit Eindhoven die meerdere ouderen in de wijk Vaartbroek hebben bestolen, zijn vrijdag uit huis geplaatst. Bureau Jeugdzorg had de kinderrechter hierom gevraagd. De rechter is vrijdag akkoord gegaan, meldt de gemeente Eindhoven zaterdag.

De moeder van de twee kinderen heeft ingestemd met de uithuisplaatsing. Eerder deze week meldde de gemeente al dat de Raad voor de Kinderbescherming van de rechter het gezag over de drie kinderen had gekregen, waardoor de ouders moeten meewerken aan hulpverlening. Zouden de ouders dit niet doen, dan konden de kinderen mogelijk uit huis worden geplaatst.

De gemeente stelt zaterdag dat door de instanties, waaronder de politie, Bureau Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming, eerder deze week is geconstateerd dat 'structurele en ingrijpende aandacht vanuit de jeugdhulpverlening nodig is'. "De uithuisplaatsing is een volgende stap in die gezamenlijke aanpak. De aanpak dient om overlast in de buurt terug te dringen en is ook in het belang van de beide kinderen en het gezin waarvan zij deel uitmaken."

Vorige week donderdag maakte de politie bekend dat de drie kinderen, een 10-jarig en een 9-jarig meisje en een 10-jarige jongen, hadden bekend achter de diefstal van sleutels en portemonnees van veelal oudere mensen in Eindhoven te zitten. De drie drongen met een smoesje de woning binnen, bijvoorbeeld door te zeggen dat ze naar de wc moesten.

Ook zouden de drie betrokken zijn bij de mishandeling van een 90-jarige vrouw, die door de kinderen werd aangevallen toen zij haar hond uitliet in het Amandelpark. De vrouw werd gespuugd en geslagen. Een kleine drie weken geleden gingen de kinderen er vandoor met de scootmobiel van een 85-jarige vrouw uit Eindhoven, nadat zij haar sleutels hadden gestolen. Een getuige zorgde ervoor dat de vrouw haar scootmobiel terugkreeg.

De kinderen komen volgens verschillende media uit Roma-families. Een woordvoerder van de gemeente wil dit niet bevestigen in het kader van de privacy van de kinderen.

Huta Galung en Sijsling in Challenger Eckental

Jesse Huta Galung en Igor Sijsling doen komende week mee aan de Challenger in het Duitse Eckental.

Huta Galung is als zesde ingeschaald op het Duitse tapijt. Huta Galung verloor vorige week in de tweede kwalificatieronde van het ATP-toernooi in Wenen.

De Nederlandse speelsters Elise Tamaëla, Richel Hogenkamp, Kiki Bertens en Angelique van der Meet zullen ook actief in Duitsland zijn. Zij doen mee aan het ITF-toernooi (50,000 dollar) in Ismaning. Waarschijnlijk wordt Tamaëla rechtstreeks toegelaten  tot het hoofdschema, de overige drie moeten sowieso kwalificaties spelen.

Italiaanse renners niet blij met nachtelijke dopingcontroles

De Italiaanse wielrenners zijn niet blij met het voornemen van het antidopingbureau WADA om nachtelijke dopingcontroles in te voeren. Onder meer Filippo Pozzato, Vincenzo Nibali en Giovanni Visconti zien de noodzaak er niet van om gewekt te worden voor een dopingcontrole.

"Wat is het verschil tussen een test om 23.00 uur ’s avonds, zoals nu geregeld gebeurt, en 3 uur ’s nachts? Ik vind het een beetje overdreven," zei Pozzato die hoopt dat het UCI het advies van het antidopingbureau niet op gaat volgen.

Ook Nibali zegt niets te verbergen te hebben. "De controleurs mogen, als ze daar prijs op stellen, bij mij in de kamer slapen. Afgelopen seizoen ben ik soms twee keer getest tussen etappes in. Tijdens het hele jaar heb ik zo’n zeventig keer bloed- en/of urinestalen afgegeven."

De Italiaans kampioen Visconti vindt dat de renners moeten protesteren. "We laten alles maar gebeuren. Daarom ben ik niet verrast door dit rapport. Hoe reageert een voetballer als hij in de nacht voor de finale van de Champions League wordt gewekt? Het begint te lijken op een obsessie."

Marokko ontmantelt twee terreurcellen

Twee Marokkaanse terreurcellen die banden hadden met Al-Qaida zijn ontmanteld. De leden van de cellen zijn aangehouden. Dat heeft het Marokkaanse ministerie van binnenlandse zaken zaterdag gezegd.

Volgens het ministerie bestonden de cellen uit negen personen, onder wie een man uit Jemen die wordt gezocht door de Jemenitische autoriteiten en twee personen die al eerder veroordeeld zijn voor terreuraanklachten.

Een van de cellen steunde de onafhankelijkheid van de omstreden Westelijke Sahara en bereidde terreuraanslagen voor, zo schreef het ministerie in een verklaring. De andere terreurcel hield zich bezig met het rekruteren van extremisten die vervolgens naar Irak werden gestuurd. De groep stond vermoedelijk in contact met andere groepen in het netwerk van Al-Qaida.

Blatter: "Toewijzen twee WK's geen goed idee"

FIFA-baas Sepp Blatter vindt het op één dag toewijzen van het WK voetbal van zowel 2018 als 2022 achteraf gezien geen goed idee. De Zwitser moet erkennen dat telkens verhalen rond omkoping, fraude, moddergooien en het werven van stemmen onder kandidaten onderling opduiken.

"Ik heb me er van meet af aan hard voor gemaakt. Het is dus mijn verantwoordelijkheid dat het geen goed besluit blijkt te zijn. Maar we bevinden ons in een situatie dat we niet meer terug kunnen," zei Blatter tegen Sky Sports.

Engeland en de Verenigde Staten zouden elkaar steunen, evenals Spanje en Qatar. Daarom is de FIFA een onderzoek gestart om te kijken wat waar is van alle geruchten. De uitkomsten hiervan moeten op de dag voor de stemming van 2 december bekend zijn.

Bij de stemming voor het WK van 2018 doet Nederland samen met België mee.

'Man. United wil Queiroz terughalen'

Manchester United gaat volgens The Daily Mail proberen voormalig assistent-trainer Carlos Queiroz terug te halen naar Old Trafford.

De 57-jarige Queiroz werd in september ontslagen als bondscoach van Portugal. De voormalige rechterhand van Sir Alex Ferguson kende een teleurstellend WK met Portugezen en begon zeer zwak aan de EK-kwalificatiereeks. Ferguson hoopt op een hereniging met de werkloze Queiroz.

De Schotse manager van United is volgens The Daily Mail gelukkig met zijn huidige assistenten Mike Phelan en de Nederlander René Meulensteen. Maar Ferguson zou graag extra ruimte vrij willen maken voor oude bekende Queiroz.

De Portugees maakte in 2002 zijn opwachting op Old Trafford. Queiroz verliet United vervolgens na een jaar voor Real Madrid. Zijn Spaanse avontuur liep echter op niets uit, waarna de Portugees weer voor vier jaar assistent was van Ferguson.

Bloemendaal moeiteloos verder in EHL

Bloemendaal is de Euro Hockey League begonnen met een zege. De hockeyclub won vandaag in het Spaanse Terrassa met maar liefst 12-0 van Stroitel Brest uit Wit-Rusland en plaatste zich daardoor voor de achtste finales. De overwinning van Bloemendaal is de grootste uitslag ooit in de geschiedenis van de EHL.

Bloemendaal strijdt morgen voor de groepswinst in poule A tegen het Engelse Reading. Oranje Zwart en HGC verzekerden zich eerder deze maand al van de volgende ronde in het Europese toernooi.

Historisch goud voor judovrouwen

De Nederlandse judovrouwen hebben op het WK voor landenteams, dat in het Turkse Antalya wordt gehouden, historie geschreven. Oranje pakte namelijk de gouden medaille door achtereenvolgens Mongolië, Japan en Duitsland te verslaan.

In de finale slaagden Juul Franssen, Elisabeth Willeboordse en Linda Bolder er in om punten voor de Nederlandse afvaardiging te pakken. De nederlagen van Kitty Bravik en Carola Uilenhoed werden daardoor teniet gedaan.

Het is voor Oranje de eerste gouden plak tijdens een WK voor landenteams.

Clijsters ongedeerd bij auto-ongeluk

Kim Clijsters is vandaag met de schrik vrijgekomen, nadat ze bij een ongeluk in Doha betrokken was. Dit liet de tennisster via Twitter weten. De Belgische was op weg naar de halve finales van de WTA Championships.

"We hebben net een auto-ongeval gehad op weg naar de baan. Zo eng. Mijn manager ving de klap op. We zijn allemaal oké. Alleen is de auto klaar voor de schroothoop", schreef Clijsters.

Clijsters zal in de halve finale van het prestigieuze toernooi af moeten rekenen met de Australische Samantha Stosur.

Promotor: "Bulgarije vervangt Hongarije en Turkije"

Als het aan de Bulgaarse motorsport official Bogdan Nikolov ligt vervangt een Formule 1-race in zijn land zowel de Grand Prix van Hongarije als die van Turkije. Hij zei ook dat het contract voor de eerste Grand Prix van Bulgarije volgende maand al getekend kan worden.

Volgens Nikolov zijn er Arabische investeerders bereid om geld te steken in de baan die in 2012 geopend moet worden. "Als er een Formule 1 Grand Prix in Sofia is, dan zullen er geen races op Istanbul Park en de Hungaroring zijn. Wij zullen de enige Grand Prix in Oost-Europa hebben", zei hij tegen het Bulgaarse persbureau Novinite.

Grote Jon Stewart-rally in Washington

De Amerikaanse presentator en komiek Jon Stewart zal zaterdagavond zijn langverwachte Rally to Restore Sanity in de Amerikaanse hoofdstad Washington leiden. "De rally is voor de zeventig tot tachtig procent van de mensen die geen extreme politieke denkbeelden hebben en dus nooit gehoord worden in de media", aldus The Daily Show-presentator.

Stewart ageert hiermee onder andere tegen de 'journalistiek' die de rechtsconservatieve zender Fox News bedrijft. Wat er precies gaat plaatsvinden tijdens de rally is niet bekend, maar duidelijk is wel dat er duizenden, zo niet tienduizenden mensen op af zullen komen.

Schreeuwlelijken
Hoewel Stewart zelf uitgesproken progressief is, zegt hij dat hij de randfiguren in beide partijen te kijk wil zetten: "Je kent ze wel: de mensen die denken dat Obama stiekem een moslim is die van de VS een socialistische heilstaat wil maken, of de mensen die denken dat Bush 9/11 liet gebeuren om de aandelenportefeuille van Cheney te spekken."

"Helaas hebben deze mensen, de schreeuwlelijken, de afgelopen jaren het debat over de belangrijkste zaken gedomineerd", stelt Stewart. "Wij zoeken de mensen die vinden dat schreeuwen averechts werkt en slecht is voor je keel. De mensen die vinden dat niet alleen de luidste stemmen gehoord moeten worden. Waarom horen we nooit van hen? Omdat zij al druk genoeg zijn en niet opvallend genoeg om de aandacht van de media te trekken."

Stephen Colbert
Stewarts collega Stephen Colbert zal tegelijkertijd op de bijeenkomst een rechtse parodie op de Rally to Restore Sanity maken. Ook zal er in Amsterdam een Nederlandse variant van de rally gehouden worden.

Tussen 18.00 en 21.00 uur zal via NOS.nl de Rally to Restore Sanity and/or Fear live te volgen zijn, en ook in Nieuwsuur (Nederland 2, 22.00 uur) zal er zaterdagavond aandacht aan worden besteed.


Zaterdag: Rally to Restore Sanity and/or Fear

Lara Stone was vechtersbaasje

Lara Stone is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Het 26-jarige model heeft een wild verleden met vechtpartijen achter de rug en zat in een afkickkliniek voor een alcoholverslaving. "Als ik dronken was vond ik het fantastisch om mensen een klap te verkopen."

"Ik vond het ontzettend grappig, dus deed ik het heel vaak." Vooral portiers en ex-vriendjes moesten het bij Stone ontgelden, schrijft de Britse krant The Daily Mirror. "Maar niemand sloeg me ooit terug."

Ook op school was het model vroeger een heethoofd. "Mijn leraren waren onbeschoft tegen me, dus deed ik onbeschoft terug." Een serie van incidenten zorgde ervoor dat ze van school gestuurd werd. Eenmaal verlost van de schoolbanken, probeerde Stone een carrière als model van de grond te krijgen.

Al snel werd duidelijk dat Stone niet bestand was tegen de verleidingen van alcohol. "Ik werd soms trillend wakker en nam dan een bloody mary", vertelt het model. "Na een tijdje voelde ik me echt een mislukkeling." Stone besloot hulp te zoeken en kickte af in Zuid-Afrika. Inmiddels gaat het het model voor de wind. Ze loopt modeshows voor grote namen en is het gezicht van Louis Vuitton.

Onlangs kwam Stone in het nieuws vanwege een zaak tegen de Franse Playboy, dat zonder toestemming een naaktreportage van het model plaatste. De Brabantse won de zaak. Ze trouwde in mei met Little Britain-acteur David Walliams.

Lara Stone was vechtersbaasje (foto: Novum)

Nederlandse kweker zit niet op rozen

Rozen zijn onverminderd populair, maar ze komen steeds minder vaak uit eigen land, blijkt uit een rapport van het Productschap Tuinbouw. Bloemen uit verre en warme landen, vooral Kenia en Ethiopië, drukken de Nederlandse uit de markt.

In Aalsmeer gingen vorig jaar 3,5 miljoen rozen langs de veilingklok, tegenover 3,2 miljoen tien jaar eerder. Het aantal rozen uit eigen land nam echter af van 1,9 miljoen naar 1,1 miljoen en dat ging gepaard met verdubbeling van de import van 1,2 miljoen naar 2,4 miljoen stelen.

Het aantal hectaren dat gebruikt werd voor rozen nam in Nederland in die tijd met meer dan 40 procent af van 932 naar 532. Het aantal rozenkwekers daalde nog harder: van 765 naar 265.

Nederlandse kweker zit niet op rozen
Nederlandse kweker zit niet op rozen (Foto: ANP)

Egyptische grenswachten schieten Sudanees dood

Een man uit de Sudanese regio Darfur is zaterdag door Egyptische grenswachten doodgeschoten toen hij probeerde de grens met Israël over te steken. Dat heeft een Egyptische veiligheidsagent gezegd.

Egyptische grenswachten verrasten een groep Afrikaanse en Egyptische smokkelaars die probeerden bij de Egyptische grensstad Rafah de grens met Israël over te steken. Er ontstond een vuurgevecht waarbij de Sudanees werd doodgeschoten. Twee anderen werden aangehouden.

De rest van de smokkelaars wist uit handen van de politie te blijven en verspreidde zich in het grensgebied.

Maradona blijft thuis op vijftigste verjaardag

Diego Maradona viert zijn vijftigste verjaardag zaterdag gewoon thuis in Buenos Aires. De voormalig stervoetballer heeft, ondanks de nodige druk van zijn familie, besloten alle uitnodigingen voor officiële festiviteiten af te slaan. Maradona is bovendien niet echt in de feeststemming. Hij noemde deze dag "de treurigste verjaardag van mijn leven."

Maradona heeft een zwaar jaar achter de rug. Een teleurstellend verlopen WK maakte een abrupt einde aan zijn periode als bondscoach van Argentinië. Verder valt zijn vijftigste verjaardag precies een dag na de begrafenis van de populaire Argentijnse oud-president Nestor Kirchner.

Inmiddels stromen de felicitaties voor Maradona binnen, onder meer van FIFA-baas Sepp Blatter. "Zijn geweldige acties staan voor eeuwig op het netvlies van talloze voetballiefhebbers", zegt de FIFA-baas. "Zelf zag ik hem voor het eerst op het jeugd-WK in 1979. Mijn mond viel toen direct open van verbazing."


Diego Armando Maradona (Foto: Novum)

Wijnaldum is niet bezig met vertrek

Georginio Wijnaldum is pas 19 jaar, maar is één van de belangrijkste speler binnen de selectie van Feyenoord. De Rotterdammers staan momenteel op de vijftiende plaats, waardoor de druk op de ploeg van trainer Mario Been erg groot is.

Afgelopen week won Feyenoord de cruciale wedstrijd tegen VVV-Venlo met 3-0 en spoelde zodoende de wrange nasmaak na het verlies tegen PSV (10-0) weg. Wijaldum scoorde in het duel tegen de Limburgers twee keer. "Het was wraak voor zondag," aldus de jonge speler. "Maar een 10-0 nederlaag poets je niet in één duel weg, daar is een langere periode voor nodig.

Technisch directeur Leo Beenhakker heeft inmiddels laten weten de contract met de talenten te willen verlengen. Ook Wijnaldum behoort tot dit gezelschap. "Ik ben niet bezig met andere clubs of een vertrek," ging Wijnaldum verder. De jongeling speelde tot op heden al 88 competitiewedstrijden voor Feyenoord en trof daarin dertien keer doel. "Het gaat nu om de club. We hebben punten nodig en het zou egoïstisch zijn om aan een vertrek te denken."

"Ik hoor of lees de kritiek ook. De jonge spelers zouden toch niet zo goed zijn als werd verondersteld. Ik maak mij daar niet druk om. Ik weet dat ik kan voetballen. En ik ontwikkel me ook nog steeds, doe alles om beter te worden."

Indonesische vulkaan barst opnieuw uit

De vulkaan Merapi op het Indonesische eiland Java is zaterdag opnieuw uitgebarsten. De uitbarsting duurde 21 minuten. Eerder zeiden vulkanologen nog dat de activiteit van de vulkaan leek af te nemen, zaterdag zei hoofd-vulkanoloog Subandrio echter dat het ergste misschien nog moet komen.

Volgens Subandrio neemt de druk onder het lava toe. Het magma - ondergronds lava - in de vulkaankrater lijkt dikker te worden en gas onder hoge druk bouwt zich op onder het vloeibare steenmassa.

Sinds de eerste uitbarsting van de Merapi zijn 36 mensen omgekomen. Het laatste slachtoffer viel zaterdag tijdens een chaotische evacuatie. Duizenden mensen zijn gedwongen geëvacueerd uit hun huizen op de berghelling van de vulkaan en soldaten bewaken de met een dikke laag as bedekte huizen.


(Foto: Novum)

Oud-president Kirchner begraven

Oud-president van Argentinië Néstor Kirchner is vrijdag begraven op een begraafplaats in Rio Gallegos, de hoofdstad van de zuidelijke Argentijnse provincie Santa Cruz. Met de begrafenis kwam een einde aan twee dagen van rouw, waarin tienduizenden Argentijnen de laatste eer aan Kirchner betoonden.

Kirchner, die woensdag op 60-jarige leeftijd overleed aan een hartaanval, werd bijgezet in een familiegraf. Bij de ceremonie waren alleen naaste familie en enkele hoogwaardigheidsbekleders, onder wie de Venezolaanse president Hugo Chavez, aanwezig.

Santa Cruz mag weg bij Manchester City

Roque Santa Cruz mag uitkijken naar een andere club. Dat heeft trainer Roberto Mancini aan de BBC laten weten. De Paraguyaanse aanvaller komt bij Manchester City nauwelijks aan spelen toe.

Santa Cruz kwam anderhalf jaar geleden over van Blackburn Rovers, maar mede vanwege blessures kon hij bij zijn nieuwe club nooit overtuigen. "Hij werkt erg hard, maar de concurrentie is nu eenmaal groot", legt Mancini uit. "Hij verdient het om naar een club te gaan waar hij elke wedstrijd kan spelen."

De 29-jarige spits kwam in twee seizoenen bij Blackburn tot 23 doelpunten. Bij Manchester City staat de teller pas op drie goals. Fulham lijkt de belangrijkste gegadigde om Santa Cruz in de winterstop over te nemen.


(Foto: Novum)

Sampdoria wil van Cassano af

Sampdoria heeft laten weten niet langer door te willen met Antonio Cassano. Dit formatie heeft de Italiaanse League inmiddels gevraagd om het contract met de speler per direct te ontbinden.

Eerder deze week nam Sampdoria disciplinaire maatregelen tegen Cassano, nadat hij afgelopen week voorzitter Riccardo Garrone beledigd zou hebben. Daarnaast verscheen de speler vanochtend niet op de training.

Cassano, die dit weekend geen deel uitmaakt van de selectie, heeft inmiddels zijn excuses aan de preses aangeboden. De aanvaller zou echter niet lang stil hoeven zitten, aangezien verschillende ploegen al interesse in de speler hebben getoond.

[WK volleybal] Overzicht na dag 2

Vrijdag 29 oktober is het WK volleybal voor vrouwen in Tokio van start gegaan. Ook de Nederlandse volleybalvrouwen doen een gooi naar de titel, al wordt het lastig om de poule met favorieten Brazilië en Italië door te komen. Hieronder vind je een overzicht met alle uitslagen en standen.

Poule A

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag Setstanden
Peru Algerije 3 - 0 25-16, 25-12, 25-18
Servië Costa Rica 3 - 0 25-15, 25-18, 25-14
Polen Japan 2 - 3 28-26, 25-21, 20-25, 23-25, 12-15
Costa Rica Algerije 3-0 25-18, 25-21, 25-10
Servië Polen 3-1 19-25, 27-25, 26-24, 25-22
Japan Peru 3-1 25-15, 25-17, 22-25 25-14

Stand

# Land Punten Winst Verlies
1 Serbia 4 2 0
2 Japan 4 2 0
3 Peru 3 1 1
4 Costa Rica 3 1 1
5 Poland 2 0 2
6 Algeria 2 0 2

Poule B

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag Setstanden
Brazilië Kenia 3-0 25-15, 25-16, 25-11
Tsjechië Nederland 0-3 24-26, 20-25, 14-25
Puerto Rico Italië 0-3 20-25, 11-25, 18-25
Tsjechië Brazilië 2-3 25-22, 22-25, 25-23, 20-25, 9-15
Kenia Puerto Rico 0-3 20-25, 23-25, 19-25
Nederland Italië 2-3 25-18, 21-25, 23-25, 28-25, 12-15

Stand

# Land Gespeeld Winst Verlies
1 Brazilië 4 2 0
2 Italië 4 2 0
3 Nederland 3 1 1
4 Puerto Rico 3 1 1
5 Tsjechië 2 0 2
6 Kenia 2 0 2

Poule C

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag Setstanden
Duitsland Kazachstan 3-0 25-21, 25-14, 25-16
Verenigde Staten Thailand 3-1 23-25, 25-17, 25-17, 25-21
Kroatië Cuba 3-0 25-23, 34-32, 25-21
Verenigde Staten Kroatië 3-0 25-16, 25-13, 25-23
Thailand Kazachstan 3-1 25-15, 25-18, 20-25, 25-16
Cuba Duitsland 0-3 24-26, 17-25, 23-25

Stand

# Land Gespeeld Winst Verlies
1 Duitsland 4 2 0
2 Verenigde Staten 4 2 0
3 Thailand 3 1 1
4 Kroatië 3 1 1
5 Cuba 2 0 2
6 Kazachstan 2 0 2

Poule D

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag Setstanden
Rusland Dominicaanse Republiek 3-1 21-15, 25-9, 25-17, 25-11
Canada Korea 0-3 19-25, 19-25, 14-25
Turkije China 3-1 19-25, 25-14, 25-20, 25-17
Rusland Turkije 3-1 25-27, 25-22, 25-11, 25-17
Dominicaanse Republiek Korea 0-3 27-29, 23-25, 20-25
China Canada 3-0 25-16, 25-19, 25-10

Stand

# Land Punten Winst Verlies
1 Russia 4 2 0
2 Korea 4 2 0
3 China 3 1 1
4 Turkey 3 1 1
5 Dominican Republic 2 0 2
6 Canada 2 0 2

Familieleden Korea's herenigd

Honderden Koreaanse familieleden die meer dan een halve eeuw geleden van elkaar gescheiden werden door de Koreaanse oorlog, vielen elkaar zaterdag huilend in de armen. Het was het begin van een drie dagen durende hereniging in een bergresort in Noord-Korea. Woensdag vindt in het resort nog een hereniging plaats.

Noord-Korea had de herenigingen voorgesteld, de eersten in meer dan een jaar tijd, in een ogenschijnlijk gebaar van verzoening nadat de spanningen tussen de beide Korea's waren opgelopen door het zinken van de Zuid-Koreaanse oorlogsbodem Cheonan, waarbij 46 bemanningsleden omkwamen. Het schip zonk vermoedelijk na een torpedoaanval door Noord-Korea, maar Noord-Korea ontkent betrokken te zijn bij de aanval.

Noord-Korea heeft zaterdag tevens de bemanning van een Zuid-Koreaanse vissersboot vrijgelaten. De zeelieden werden sinds augustus vastgehouden. Als antwoord op de toenadering van Noord-Korea stuurde Zuid-Korea deze week vijfduizend ton rijst (met een waarde van ongeveer zes miljoen euro), naar het communistische land als onderdeel van de eerder toegezegde voedselhulp.

Vrijdag kreeg de dooi in de gespannen relatie echter een stevige knauw: Noord-Korea opende het vuur op een Zuid-Koreaanse wachtpost in de gedemilitariseerde zone. Zuid-Koreaanse soldaten beantwoordden direct het vuur. Of sprake is van een vergissing of een moedwillige provocatie, is niet duidelijk. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen.

[WvdW] Voorbeschouwing PSV - FC Twente

In de afgelopen week was er in de Eredivisie een midweekse speelronde, maar natuurlijk wordt er ook in het weekend weer volop gevoetbald. Deze week beschouwt FOK!sport voor op het duel tussen de twee ploegen, die dit seizoen niet verloren. PSV - FC Twente is de Wedstrijd van de Week!

PSV

PSV gaat na elf speelronden alleen aan de leiding in de Eredivisie en heeft een voorsprong van twee punten op FC Twente, de tegenstander van komend weekend. Veel mensen praten nog over de overwinning, die PSV vorig weekend op Feyenoord boekte. De Rotterdammers gingen met de staart tussen de benen naar huis, nadat ze met 10-0 van de mat werden geveegd. Direct na afloop van het duel stelde Mario Been, trainer van de Rotterdammers, zijn functie ter discussie. Een dag later liet Leo Beehakker namens de directie weten dat men nog altijd achter de oefenmeester staat.

Jonathan Reis had een groot aandeel in de zege op Feyenoord en vond drie keer het net. Het gaat dus goed met de aanvaller, die begin vorig jaar nog uit de selectie van PSV werd getrapt, vanwege het gebruik van cocaïne. Afgelopen zomer werd de Braziliaanse aanvaller in genade aangenomen, nadat hij was afgekickt. De speler begint het vertrouwen nu uit te betalen in doelpunten. Reis scoorde sinds het duel tegen Willem II (4-2) ook nog tegen het eerdergenoemde Feyenoord en Vitesse (2-0).


Jonathan Reis betaalt het vertrouwen uit in doelpunten

De verwachting is dat trainer Fred Rutten zaterdagavond beroep kan doen op Ibrahim Afellay, die afgelopen woensdag een lichte blessure opliep. Stanislav Manolev is nog altijd absent met een kwetsuur aan zijn hamstring, maar zal naar verwachting maandag a.s. met Jong PSV in actie komen.

FC Twente

Regerend landskampioen FC Twente draait ook dit seizoen weer prima mee. De ploeg staat, zoals eerder in deze voorbeschouwing al werd vermeld, op de tweede plaats in de hoogste Nederlandse voetbalklasse, maar wordt op de voet gevolgd door Ajax. De Amsterdammers hebben slechts één punt minder en zullen er alles aan doen om de Tukkers, die dit seizoen ook nog geen wedstrijd verloren, niet te laten ontsnappen.

Bij FC Twente zijn de doelpunten dit seizoen afkomstig van Luuk de Jong. Afgelopen woensdag eiste de aanvaller, tijdens het duel tegen Willem II, een belangrijke hoofdrol voor zich op door twee keer te scoren. De topscorer van vorig seizoen, Bryan Ruiz, lijkt zijn ritme nog altijd kwijt te zijn. De aanvaller van Costa Rica trof in deze voetbaljaargang pas vier keer doel, waar hij er vorig seizoen al zeven in had liggen.


Bryan Ruiz slaagt er nog niet in veelvuldig te scoren

Bij FC Twente ontbreken in elk geval Wout Brama (hamstring) en Dwight Tiendalli (knie). Daarnaast zijn ook de langdurig geblesseerden Emir Bajrami, Bart Buysse en Nicky Kuiper voorlopig nog niet inzetbaar. Hierdoor zal trainer Michel Preud'homme enigszins met zijn spelers moeten schuiven om tot een definitieve opstelling te komen.

Historie

Als we naar het verleden gaan kijken, dan leert het ons dat PSV en FC Twente in de laatste jaren geen punten meer bij elkaar weg kunnen halen. De laatste keer dat één van de ploegen de volle buit mee naar huis kon nemen, was op 14 april 2007. Sinsdien werden de punten telkens gedeeld. Van de laatste vijf edities werd vier keer bij een stand van 1-1 afgesloten.

Konden PSV en FC Twente dan helemaal niet scoren? Natuurlijk wel! Daarvoor moeten we even wat verder terug in de tijd. Zo won PSV met 7-1 (1966 en 1979) en 6-2 (1993). De Tukkers wonnen de duels met de Eindhovenaren telkens met minimale verschillen. Dit gebeurde onder meer in 1968 (2-1), 1972 (1-0) en 1980 (2-1).

Laatste vijf ontmoetingen:

Datum Competitie Thuis Uit Uitslag
20/03/2010 Eredivisie PSV FC Twente 1 - 1
09/08/2009 Eredivisie FC Twente PSV 1 - 1
08/03/2009 Eredivisie FC Twente PSV 1 - 1
27/12/2008 Eredivisie PSV FC Twente 0 - 0
13/04/2008 Eredivisie PSV FC Twente 1 - 1

Wedstrijdinformatie:

Het duel tussen PSV en FC Twente, dat zaterdagavond om 20:45 uur van start gaat, staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. De plaats van handeling is het Philips Stadion in Eindhoven. Wie loopt tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan? Of eindigt deze wedstrijd wederom in een gelijkspel?

Discussieer hieronder alvast over deze confrontatie.

Eerste aanhouding bij demonstraties Amsterdam

Bij het station Sloterdijk in Amsterdam-West zijn de eerste drie aanhoudingen verricht rond de demonstraties tegen en voor Geert Wilders. Een verslaggever van Novum zag hoe twee vrouwen en een man die met Engelse vlaggen rondliepen, in een politiebusje werden gewerkt. De politie kan nog niet zeggen waarvoor ze zijn opgepakt.

De politie wil zich niet uitlaten over het verloop van de demonstraties, die elk moment kunnen beginnen. Op het terrein in het westelijk havengebied is het nog rustig. Daar komt de European Freedom Initiative, een verbond van (extreem)rechtse clubs, bijeen om steun te betuigen aan Wilders.

Er is veel politie op de been. Er staan meerdere ME-bussen klaar en er lopen 'stillen' van de politie rond om onrust in de kiem te smoren.

Niet ver van de Generatorstraat in het Westelijk Havengebied zijn bij het station Sloterdijk inmiddels ook tientallen Ajax-aanhangers verzameld. Een speciale woordvoerder van de politie die zich met het onderwerp bezighoudt wil niet zeggen hoe wordt omgegaan met de hooligans die het op de rechts-extremisten zouden hebben gemunt.

Op het Jonas Daniël Meijerplein in het centrum van de stad wordt een tegendemonstratie gehouden door het Platform tegen Vreemdelingenhaat. Daar zijn voor zover bekend nog geen incidenten geweest.


Mot ik het weer opknappen? (Foto: Novum)

Everse: "Nog te veel tekortkomingen"

Jan Everse is van mening dat Sparta Rotterdam met het huidige spel geen aanspraak maakt op de titel in de Jupiler League. Dit liet de Rotterdammer gisteren aan RTV Rijnmond weten, nadat hij zijn selectie met 3-1 van FC Den Bosch zag verliezen.

"Wij raken nu verder achter op de concurrentie. Maar als je zo speelt als wij hebben gedaan, dan heb je ook geen enkel recht op titelaspiraties," was de duidelijke taal van Everse. "Ik ben daar overigens altijd al voorzichtig in geweest. Vanaf dag één zijn wij gebombardeerd tot titelfavoriet nummer één. Maar in het begin van het seizoen en de voorbereiding zagen wij al dat wij veel tekortkomingen hebben."

Everse baalt vooral van het feit dat Sparta Rotterdam te veel tegengoals krijgt. "Een titelkandidaat heeft in elke linie voldoende kwaliteit en wij krijgen veel te veel goals tegen. Met deze jonge groep moeten wij hele grote stappen maken om nog die rol als favoriet waar te maken. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar zoals wij de goals tegen krijgen worden we geen kampioen."

Kevin Strootman liet echter weten geen reden te zien om de aspiraties van dit seizoen bij te stellen. De middenvelder fungeerde gisteren als aanvoerder, omdat Ruud Knol afwezig was. "Wij willen nog steeds promoveren, daar verandert niets aan. En ik vind het ook nog steeds een reeël doel."

Massale run op tickets Take That

Britse Take That-fans proberen massaal een kaartje te bemachtigen voor de eerste tournee van de band sinds de hereniging met Robbie Williams. Verschillende websites zijn daardoor vastgelopen en telefoonlijnen zijn overbezet, meldt de Britse omroep BBC.

De ticketverkoop startte vrijdagmorgen. Volgens een van de verkoopkanalen is de vraag naar een Take That-ticket twee keer zo groot als destijds kaarten voor Michael Jacksons This Is It Tour. Het Britse telefoonnetwerk moest vrijdag drie tot vier keer zo veel telefoontjes verwerken als normaal.

Een Take That-woordvoerder maant de uitzinnige menigte tot kalmte. "De verkoopkanalen hebben er vertrouwen in dat ze alle aanvragen kunnen verwerken. We vragen de fans het te blijven proberen." Ondertussen verschijnen de gewilde kaarten al tegen woekerprijzen op verschillende internetsites.

De Progress Live 2011 toer gaat op 30 mei van start en brengt de Britse mannen langs veertien stadions in het Verenigd Koninkrijk en verschillende Europese landen. Het is de eerste keer in zestien jaar dat de mannen weer met z'n vijven op tournee gaan. Wel traden ze eerder al weer op zonder Robbie Williams.

Take That staat op 18 juli in de ArenA in Amsterdam tijdens hun grootste toer ooit. Voor dat concert gaat de voorverkoop volgende week vrijdag van start.

Vroeger al, nu weer massale run op tickets Take That (foto: Novum) 

 

Onzekere toekomst voor Hülkenberg

Er wordt aan de stoelpoten van Williams-coureur Nico Hülkenberg gezaagd. Toch is de teambaas van de Formule 1-formatie, Frank Williams, erg tevreden.

De toekomst van Hülkenberg bij het Williams-team hangt dan ook niet af van zijn prestaties. De formatie verloor een aantal sponsoren, waardoor het mogelijk moet kiezen voor een coureur, die veel sponsorgeld op zal leveren. Eén van van de namen, die inmiddels genoemd wordt, is die van GP2 Series-kampioen Pastor Maldonado. Na de laatste race van het seizoen mag de Venezolaan een keer testen.

Toch wil Williams zijn tweede coureur niet verliezen. "Nico stelde de eerste races een beetje teleur, maar heeft het daarna zeer goed opgepakt. Misschien dat hij in het begin wat voorzichtig was, maar daarna is er iets bijzonders gegroeid", aldus de teambaas van Williams tegenover BBC.

"Hij is één van die coureurs, zoals Lewis Hamilton ook gebeurde, die in één keer doorstootte naar de Formule 1 en op zijn weg daar naartoe het ene na het andere kampioenschap won. Met het juiste team – hopelijk met Williams – moet Nico op een dag wereldkampioen kunnen worden."

Williams zal er in elk geval alles aan doen om Hülkenberg voor het team te behouden.

Huurders op de vuist in Duinrell

In attractiepark Duinrell zijn zaterdagochtend zeven mensen aangehouden. Een persoon is met verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Dat alles was het gevolg van een flinke vechtpartij tussen twee groepen, nadat het vrijdagavond ook al uit de hand was gelopen, aldus de politie.

Vrijdagavond raakten de bewoners van twee vakantiehuisjes slaags na klachten over overlast. De politie wist de boel te sussen. Zaterdagochtend zochten de twee groepen elkaar op het terrein van Duinrell kennelijk weer op en brak een vechtpartij uit. Een persoon is vermoedelijk met een hamer in het gezicht geslagen. De politie was met veel mensen ter plekke.

'Feyenoord wil transfervrije De Vries halen'

Feyenoord gaat proberen Dorus de Vries aan de selectie toe te voegen. Dat meldt The Daily Mirror vandaag. De doelman, die Rob van Dijk moet opvolgen, staat nu nog onder contract bij het Engelse Swansea City, maar is na dit seizoen transfervrij.

De Vries werd vorig seizoen nog uitgeroepen tot beste keeper van het Championship. In het verleden kwam de sluitpost ook nog uit voor Telstar, ADO Den Haag en Dunfermline Athletic.

[WK volleybal] Volleybalsters verliezen vijfsetter van Italië

De Nederlandse volleybalsters zijn er op het WK in Japan niet in geslaagd ook hun tweede groepswedstrijd te winnen. Europees kampioen Italië bleek in vijf sets net te sterk voor de ploeg van bondscoach Avital Selinger: 18-25, 25-21, 25-23, 26-28, 15-12. Vrijdag was Oranje aan het WK begonnen met een 3-0 zege op Tsjechië.

In de vierde set kroop Oranje nog door het oog van de naald door twee matchpoints weg te werken. Er werd een beslissende set uit het vuur gesleept, maar daarin keek Nederland vanaf het begin tegen een achterstand aan. Italië liep uit naar 14-12 om vervolgens het derde matchpoint wel te verzilveren.

Zondag staat de derde wedstrijd voor de Nederlandse volleybalsters op het programma. Dan is olympisch kampioen Brazilië de tegenstander.

Van den Ende: Oh Oh Cherso walgelijk

Tv- en theaterproducent Joop van den Ende is totaal niet blij met het RTL-vakantieprogramma Oh Oh Cherso. "Ik vind het verschrikkelijk dat het moet. Ik word er onpasselijk van dat dit soort mensen sterren worden", aldus Van den Ende vrijdag in De Wereld Draait Door (DWDD).

Van den Ende: "Ik vind het walgelijk om naar te kijken. Dat vond ik ook bij Big Brother. Maar het is een hit, dus dat betekent dat het goed is. Als iets een groot publiek trekt, betekent het dat je iets gemaakt hebt wat mensen willen zien. Dat is als tv-producent je doel. Maar ik blijf het verschrikkelijk vinden dat je dit soort platte cafétaal op het scherm brengt." Zijn bedrijf Endemol produceerde overigens Big Brother.

Van den Ende is ook weinig gecharmeerd van de Oh Oh Cherso-dames Barbie, Elize, Kabouter en Little Princess: "Ik vind het verschrikkelijk wat die meisjes roepen. Ik zou er niet aan moeten denken dat mijn zoon met zo'n meisje thuiskomt."


Joop van den Ende vrijdag in DWDD: Oh Oh Cherso walgelijk

Becker de Oliveira twee jaar geschorst

De zwembond in Brazilië heeft Daiane Becker de Oliveira voor twee jaar uitgesloten van wedstrijden wegens een positieve dopingtest tijdens de nationale kampioenschappen. De bond maakte dit vandaag bekend.

Tijdens een controle werden bij de Oliveira sporen van estanozolol aangetroffen. De zwemster zat in de selectie voor de aankomende wereldkampioenschappen kortebaan in Dubai. Hier zal zij nu echter ontbreken.

Concert: Trentemoller Live in Tivoli

De planken van Tivoli de Oudegracht stonden helemaal volgebouwd met apparatuur. Twee grote tafels met een overdaad aan snoeren, panelen, toetsen, een klokkenspel en een allegaartje aan electronica bezetten de middensectie. Rechts voorin in de hoek was de percussie gepropt, de lead-bassist/gitarist had een paar vierkante meter bewegingsruimte en de gitariste moest het met een kleine ruimte op de linkerflank doen. De band was voor en achter ingesloten door een mechanische constructie met lichtbakken en koorden. Vlak voordat de band rond 21.30 opkwam kwam er beweging in die constructie en uiteindelijk werd er een soort gordijn van verticale lamellen gevormd voor en achter de band. Het licht was gedimd en duistere intromuziek galmde door het volledig uitverkochte Tivoli.

Webber hoopt Braziliaanse zege te herhalen

De crash die Mark Webber op het circuit van Zuid Korea maakte kan hem wel eens duur komen te staan. De Australiër beseft dit zelf als een van de beste en heeft als doel de Grand Prix van Brazilië wederom op zijn naam te schrijven.

"Brazilië is qua sfeer een van de beste races van het jaar. De Braziliaans houden erg van de sport en hebben in het verleden flink wat wereldkampioenen gekend", aldus Webber, die vorig jaar de race won. "Ik bewaar daar natuurlijk goede herinneringen aan, en het doel is natuurlijk om dat resultaat te herhalen. We komen nu in de beslissende fase van het kampioenschap, en we moeten elke kans die we krijgen aangrijpen."

Heemskerk naar finales in Berlijn

Vanmorgen stonden bij de wereldbekerwedstrijden korte baan zwemmen de series op het programma. Op de 200 meter vrije slag kwam Femke Heemskerk in actie. De Nederlandse was in deze series de snelste met een eindtijd van 1.54,13. De Amerikaanse Dana Vollmer eindigde met 1.55,44 als tweede. Rieneke Terink wist de finale later vandaag niet te halen ze werd tiende in 1.58,08.

Job Kienhuis ging als eerste door naar de finale op de 400 meter in een tijd van 3.46,73. Ook Hinkelien Schreuder plaatste zich via twee derde plaatsen voor de eindstrijd van de 50 meter vrij (24,42) en 50 meter rug (27,49). Op de 50 meter vrij zwom de Duitse Britta Steffen haar eerste wedstrijd sinds vijftien maanden. Ze werd tweede in een tijd van 24,30.

Lieke Veronden, Stefan de Die, Geert Lantink, Joeri Verlinden en Joost Reyns wisten de finales niet te halen.

Willem II staat nog altijd achter Heerkes

De erbarmelijke toestand van Willem II drijft de club er niet toe coach Gert Heerkes aan de de dijk te zetten. Tegenover Voetbal International verklaart Paul Bottelier, algemeen directeur van de Tilburgers, dat de club nog volledig achter Heerkes staat. "Willem II heeft in de laatste tien seizoenen evenzoveel trainers versleten", aldus de toelichting van Bottelier.

"Het lijkt me niet verstandig op die voet verder te gaan. Bovendien valt hem niet verwijten hoe het elftal zich presenteerde. Die jongens moeten eens harder gaan werken, iets wat ze in Alkmaar nalieten. Ze verdienen tenslotte een redelijke boterham. In de bouw moet toch ook worden gewerkt? Dan mag je dat van hen ook verwachten."

De mening van Heerkes zelf sluit gedeeltelijk aan op Bottelier. "Bottelier zegt in goede tijden dat het goed gaat en in slechte tijden dat het slecht gaat. Dan mag hij ook zijn commentaar hebben. En het was ook heel slecht tegen AZ", zo vindt de voormalige coach van Heracles.

Zombies knallen in Shadows of the Damned

Ontwikkelstudio Grasshopper Manufacture is druk bezig met Shadows of the Damned, een zombie-shooter ontworpen door Goichi Suda, bedenker van No More Heroes en en Shinji Mikami, de bedenker van Resident Evil. Dit spel is op de Tokyo Game Show aangekondigd tijdens de EA persconferentie.

Om met Halloween wat aandacht te geven aan de dit project hebben de ontwikkelaars een trailer voor het publiek in elkaar gezet, wat de toon aangeeft van het spel: motoren, zombies, rockmuziek en vuurkracht. Het zal in de zomer van 2011 uitkomen op Xbox 360 en PlayStation 3.

Koster onder druk bij Club Brugge

Adrie Koster kan zich met Club Brugge niet al te veel misstappen meer veroorloven. Voorzitter Pol Jonckheere is ontstemd over de tegenvallende prestaties en eist snel beterschap. "De trainer moet dringend de wisselvalligheid uit de ploeg krijgen. Ik geloof in zijn ervaring en talent, maar mijn geduld is niet oneindig", zegt hij een dag voor de wedstrijd tegen Standard Luik in Het Laatste Nieuws.

Brugge verlengde in april het contract van Koster nog met twee jaar, maar de slechte competitiestart heeft de Zeeuw veel krediet gekost. "De sportieve situatie moet dringend omslaan", vindt de voorzitter. "Ik had gehoopt dat veel van onze jonge spelers dit seizoen een volgende stap zouden zetten maar dat blijkt niet het geval."

Koster verruilde anderhalf jaar geleden de technische staf van Ajax voor Club Brugge. Met die ploeg bezet hij momenteel de negende plaats in de Belgische Eerste Klasse.


"Nee dat is niet mijn middelvinger."(Foto: Novum)

Ouders Carcela: "Kies voor Rode Duivels"

Mehdi Carcela heeft nog geen keuze gemaakt wat betreft een nationale ploeg. Carcela heeft de keuze uit drie nationale teams. De middenvelder van Standard Luik kan kiezen uit Spanje, België en Marokko. De kans is klein dat Carcela voor Spanje kiest. Hij lijkt echter nog geen keuze te hebben gemaakt of België of Marokko de voorkeur geniet. Zijn ouders hebben hem in ieder geval al ingelicht over een goede beslissing.

Volgens zijn moeder moet Carcela voor België kiezen. "Mijn moederhart spreekt. De vliegtuigreizen zijn veiliger in Europa dan in Afrika. Maar Mehdi is erg gehecht aan onze familie daar, hij voelt er zich thuis. Dat kan een rol spelen", aldus de moeder van Carcela tegenover Het Laatste Nieuws.

Ook zijn vader heeft een voorkeur voor de Rode Duivels. "We hebben bij hem aangedrongen om voor België te keizen", aldus Francisco Carcela-Gonzalez, de Spaanse vader van de speler van Standard.

Honkballers naar finale Intercontinental Cup

De Nederlandse honkballers hebben zich geplaatst voor de finale van de Intercontinental Cup in Taiwan. De ploeg van bondscoach Jim Stoeckel klopte het gastland met 5-3.

Oranje had tot aan de zevende inning in de wedstrijd een 2-0 voorsprong op Taiwan, maar het gastland trok in die inning de stand gelijk. Omdat er na negen innings een gelijke stand op het bord stond was verlenging noodzakelijk. Taiwan kwam op een 3-2 voorsprong, maar Nederland maakte via Shaldimar Daantji na een doorgeschoten bal op gelijke hoogte, waarna Mariekson Gregorius een homerun sloeg en hierbij Eugene Kingsale ook liet scoren.

In de finale treft Nederland net als vier jaar geleden Cuba. Het land was eerder deze week in de finalepoule nog met 6-3 te sterk voor Oranje geweest.

Vermisten teruggevonden na tsunami Sumatra

Op een van de Mentawai-eilanden bij het Indonesische Sumatra, die afgelopen week door een vloedgolf werd overspoeld, zijn 135 vermisten levend teruggevonden. Dit hebben de autoriteiten van de getroffen provincie West-Sumatra zaterdag bekendgemaakt. De overlevenden zijn getraceerd op hoger gelegen gebieden op het afgelegen eiland.

Maandag overspoelde na een aardbeving onder de zeebodem een tsunami de afgelegen Mentawai-eilanden. Golven van zeker 3 meter hoog zaaiden dood en verderf, met name op de eilanden Noord-Pagai en Zuid-Pagai. Daarbij zijn zeker 413 doden gevallen. Nu worden er nog 163 mensen vermist.

De Mentawai-archipel telt circa zeventig eilanden en ligt ongeveer 150 kilometer ten westen van Sumatra.

Vermisten teruggevonden na tsunami Sumatra
Vermisten teruggevonden na tsunami Sumatra (Foto: ANP)

Klanten overmeesteren gewapende overvaller

Twee klanten van een supermarkt in Almere hebben vrijdagavond een gewapende overvaller overmeesterd en aan de politie overgedragen. De overvaller was net bezig om geld uit de kassa in een tas te stoppen toen hij werd gegrepen door de twee mannen. Dat heeft de politie zaterdagochtend bekendgemaakt.

De overvaller, een 19-jarige Almeerder, kwam rond half negen de supermarkt binnen, dreigde met een vuurwapen en eiste dat een kassière de kassa zou openen. Toen dat te lang duurde liep hij naar een andere kassamedewerkster en bedreigde ook haar met het vuurwapen.

Nadat de kassa was geopend en de overvaller zijn buit in de tas stopte, grepen twee burgers in. Volgens de politie hadden zij het vermoeden dat het vuurwapen niet echt was. Bij de overval raakte niemand gewond. Er wordt nog onderzocht of het ging om een nepvuurwapen.

Man komt in aardappelrooimachine

Een 23-jarige man is zaterdagochtend in het Drentse dorp Roswinkel in een aardappelrooimachine gevallen. De Drent overleefde het ongeluk niet, meldt de politie.

De man uit Emmer Compascuum was bezig de machine schoon te maken toen hij er door onbekende oorzaak in terechtkwam. Hij overleed ter plaatse aan het Oude Schuttingskanaal aan zijn verwondingen.

Wat er precies is gebeurd is onduidelijk. De Arbeidsinspectie gaat het bedrijfsongeval onderzoeken.

Montanes schakelt Davydenko uit

Albert Montanes heeft voor een verrassing gezorgd door ten koste van Nikolay Davydenko de halve finale van het tennistoernooi van Montpellier te bereiken. De Spanjaard versloeg de nummer één van de plaatsingslijst in drie sets: 3-6, 7-6 (3) en 7-6 (4). Montanes stuit in de halve finale op de Kroaat Ivan Ljubicic, die Jarko Nieminen uit Finland in drie sets de weg versperde.

De andere halve finale is een Frans onderonsje tussen Jo-Wilfried Tsonga en Gael Monfils. Tsonga won in drie sets van zijn landgenoot Gilles Simon, terwijl Monfils met de Amerikaan John Isner afrekende.

Michail Youzhny bereikte in eigen land de halve finale van het tennistoernooi van Sint-Petersburg. De nummer één geplaatst won in drie sets van de Roemeen Victor Hansescu. Hij neemt het nu op tegen Dmitry Tursunov, die van Alexandr Dolgopolov in twee sets won. De andere halve finale gaat tussen Ilja Martsjenko en Mikhail Koekoesjkin.

The Voice of Holland blijft kijkers trekken

Het tv-programma The Voice of Holland blijft veel kijkers trekken. Vrijdagavond stemden gemiddeld ruim 2,9 miljoen personen af op de talentenshow op RTL 4. Vorige week waren dat er 2,7 miljoen.

Dat blijkt uit cijfers die de Stichting KijkOnderzoek zaterdag heeft bekendgemaakt. The Voice of Holland was verreweg het best bekeken programma op vrijdag. Op nummer twee staat Van der Vorst ziet sterren (1,8 miljoen, ook RTL 4) en op nummer drie het NOS Journaal om 20.00 uur (1,7 miljoen).

The Voice of Holland blijft kijkers trekken
The Voice of Holland blijft kijkers trekken (Foto: ANP)

'Ingrijpen bij Oostvaardersplassen'

De dierenartsen in Nederland, verenigd in de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, pleiten voor ingrijpen in het natuurgebied de Oostvaardersplassen om het dierenleed te stoppen. De KNMvD denkt daarbij onder meer aan het afschieten van dieren, om de overlevingskansen van de overblijvende beesten te vergroten. Dat schrijft de vereniging in een zaterdag gepubliceerd advies.

Staatsbosbeheer hanteert in het natuurgebied in Flevoland juist een natuurlijk beheer, met zo min mogelijk menselijk ingrijpen. De grote grazers lopen in het gebied volgens de dierenartsen daardoor 's winters echter de kans een hongerdood te sterven omdat er te weinig voedsel is en de dieren nergens heen kunnen. Dat veroorzaakt onnodig lijden.

Greenberg: Kinect zal beter verkopen dan Wii

Aaron Greenberg van Microsoft is er van overtuigd dat Kinect goed zal gaan lopen. Hij denkt zelfs dat het de verkoopcijfers van de Wii, die vier jaar geleden uitgebracht werd. In zijn eigen woorden:
 

"Dit wordt de grootste lancering die we ooit gehad hebben. We zullen zeker weten meer sensors verkopen dan de Wii of de XBox 360 toen die uitgebracht werden," aldus Greenberg.

Hij gaat ervanuit dat de motion camera drie miljoen keer over de toonbank zal zijn gegaan voor het eind van het jaar. Kinect-baas Kudo Tsunoda wist te vertellen dat de verkoopcijfers die van de iPad zullen overtreffen.

Kinect wordt aanstaande donderdag gelanceerd in de VS, in Europa moet gewacht worden tot 10 november.

 

[Video] Samenvattingen Jupiler League 29-10

Al enige tijd kun je op FOK!sport de samenvattingen van de Jupiler League vinden. Ook vandaag zetten we alle wedstrijden van gisteren weer op een rijtje, zodat je niks hoeft te missen van de Jupiler League.

FC Eindhoven - Go Ahead Eagles

FC Zwolle - Almere City FC

 

RKC Waalwijk - FC Dordrecht

MVV - AGOVV Apeldoorn

FC Emmen - RBC Roosendaal

FC Den Bosch - Sparta Rotterdam

 

SC Cambuur - Telstar

 

Tip over bommen kwam van Saudi-Arabië

De Verenigde Staten zijn de vrijdag onderschepte bompakketten op het spoor gekomen door een tip van Saudi-Arabië. Dat heeft John Brennan, de antiterrorisme-adviseur van president Barack Obama, laten weten. Eerder op de dag waren twee pakketjes met explosief materiaal gevonden in Groot-Brittannië en Dubai.

Beide pakketjes waren bestemd voor Joodse instellingen in de stad Chicago. Zeker een van de poststukken bevatte een tot bom omgebouwde inktcartridge van een printer. De pakketten waren waarschijnlijk verstuurd vanuit Jemen, een buurland van Saudi-Arabië. In beide landen is de mogelijke afzender, terreurnetwerk al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland, actief.

Tip over bompakketjes kwam van Saudi-Arabië
Tip over bompakketjes kwam van Saudi-Arabië (Foto: ANP)

Amsterdam: klaar voor demonstraties

Amsterdam maakt zich zaterdag op voor demonstraties in de stad. In het Westelijk Havengebied demonstreert een extreemrechtse groepering. De Amsterdamse politie zet extra agenten in om deze demonstranten uit de buurt te houden van een protest tegen vreemdelingenhaat in de binnenstad.

De demonstratie in het Westelijk Havengebied is aangekondigd door European Freedom Initiative, een internationale club van verschillende Europese bewegingen. Een daarvan is de omstreden English Defence League (EDL).

Zij wilden in eerste instantie op het Museumplein hun steun betuigen aan PVV-leider Geert Wilders, maar dit stond de gemeente niet toe. Amsterdam wees de Generatorweg in het Westelijk Havengebied aan als alternatieve locatie.

Bij monument De Dokwerker is een tegendemonstratie, georganiseerd door het Platform tegen Vreemdelingenhaat. The Amsterdam Rebel Clowns sluiten zich bij dit protest aan.

Burgemeester Eberhard van der Laan vreest de mogelijke komst van hooligans. Via internet zijn Ajax-aanhangers opgeroepen naar de Generatorstraat te komen. De initiatiefnemers van deze oproep stellen de EDL niet te dulden in Amsterdam.

De Anti Fascistische Aktie in Amsterdam (AFA) had eerder aangegeven de demonstratie van EDL te willen verstoren, maar zij hebben zich niet gemeld bij de gemeente. Volgens de gemeente zijn alle manifestaties die niet 24 uur van tevoren zijn aangemeld bij voorbaat verboden.

Amsterdam maakt zich op voor demonstraties
Amsterdam maakt zich op voor demonstraties (Foto: ANP)

Directeur wil bouw NHM doorzetten

Directeur Erik Schilp van het Nationaal Historisch Museum wil alsnog een fysiek museum realiseren nu de subsidie is ingetrokken. Hij broedt op een alternatief met hulp van de private sector, zegt hij in een interview in NRC Handelsblad. Dat kan een bestaand gebouw zijn, samenwerken met een andere organisatie of een gebouw delen.

Vrijdag liet staatssecretaris van Cultuur Halbe Zijlstra (VVD) weten dat de gereserveerde vijftig miljoen voor het museum anders wordt besteed. Het nieuwe in Arnhem geplande museum zou 'niet verstandig' zijn in een tijd dat de kunstsector tweehonderd miljoen euro aan subsidies kwijtraakt.

"De staatssecretaris gaat niet over de kwestie of er een gebouw komt. Hij wil het alleen niet betalen", zegt Schilp. "Ik ga een plan bedenken en uitwerken en daarmee de boer op. Er komt hoe dan ook een overzicht van de geschiedenis. Niks doen lijkt me niet bevorderlijk voor onze doelstelling zoveel mogelijke geschiedenis bij zoveel mogelijk mensen te krijgen"

Overigens is voor die doelstelling niet per se een gebouw nodig, zegt Schilp. Wij geloven dat een 21e-eeuws museum iets anders is dan muren waar je schilderijen aan de muur hangt."

PS3 haalt Xbox 360 in 2011 in

In 2005 verscheen de Xbox 360 van Microsoft op de markt. Een jaar later verscheen de PlayStation 3 van Sony waarmee de oorlog tussen de twee was begonnen. Welke console is beter, welke heeft de tofste games en welke zou uiteindelijk winnen? Hele internetfora zijn door de aanhangers van beide partijen volgeschreven en de strijd is nog steeds niet gestreden.

Uit de laatste cijfers blijkt dat Sony met de PlayStation 3 in 2011 de Xbox 360 wel eens in zou kunnen halen als het om verkochte exemplaren gaat. Op dit moment staat de Xbox 360 met 44,6 miljoen exemplaren nog ver boven de PlayStation 3 die 41,6 miljoen keer is verkocht. Toch heeft Sony wereldwijd de afgelopen maand 700.000 exemplaren meer verkocht dan Microsoft wat zou betekenen dat ze in 2011 wel eens precies gelijk zouden kunnen komen te staan.

Natuurlijk staat er de afgelopen maanden nog veel te gebeuren. Sony heeft zijn motion controller, de PlayStation Move, uitgebracht en begin november verschijnt Kinect voor de Xbox 360. Beide zouden de voorspellingen nog kunnen veranderen.

Lachende derde is natuurlijk Nintendo die al meer dan 70 miljoen Nintendo Wii's heeft verkocht.

War

Win een hoofd-rol in The Witcher 2

Heb je altijd al een rolletje willen spelen in een game? Dan heb je nu de mogelijkheid om de eerste stap hiervoor te zetten. Het is namelijk mogelijk om een een hoofd-rol in The Witcher 2 te bemachtigen door mee te doen aan een prijsvraag.

Gamers die nu meteen beginnen te stuiteren met het vooruitzicht dat ze straks naar Geralt in de game zullen spelen, zullen een klein beetje moeten bedaren. Je zult namelijk alleen met je hoofd in de game terecht kunnen komen. De hoofden van de twee winnaars zullen namelijk ingescand worden en in de game terechtkomen. De makers willen nog niets kwijt over waar ze precies te zien zullen zijn.

Nu wil je natuurlijk weten wat je hiervoor moet doen. Je zult een foto van jezelf moeten opsturen waarin je gekleed bent als iets wat met de game te maken heeft. Wil je meer weten? Ga dan naar de officiële The Witcher 2-Facebookpagina.

Witcher 2

 

 

Wat te doen met Sackbots in LittleBigPlanet 2

Sony heeft een leuk filmpje geplaatst waarin je kan zien wat je kan doen met Sackbots in LittleBigPlanet 2.

Maak ze, laat ze volgen of laat ze zelfs dansen, het kan allemaal in LittleBigPlanet 2. Het filmpje hieronder maakt het je allemaal duidelijk.

LBP2 was oorspronkelijk gepland voor deze november, maar is verplaatst naar januari 2011, omdat, volgens Alex Evans, niet alle PS3's verbonden zijn met het internet en ze dus die PS3's niet kunnen bereiken met een mogelijke patch.

[Video] Kroaten ranselen scheidsrechter af

Voetbal is oorlog en dat geldt ook in de Kroatische derde divisie. In het duel tussen Rudaar Siveric en Sabunjar dat afgelopen woensdag al werd afgewerkt vielen dan ook weer een behoorlijk aantal rake klappen. Scheidsrechter Teo Pavic was het mikpunt van al deze agressiviteit.

Spelers van de thuisclub attendeerde de arbiter op een onjuist genomen beslissing. Rudar vond namelijk dat het een strafschop had moeten krijgen maar kreeg een doeltrap tegen. De scheidsrechter werd daarop bestookt met kung-fu trappen en rechtste hoeken. Uiteraard vond Pavic dat het geweld tegen hem bestraft moest worden. Nadat de twee spelers klaar waren met hun vechtoefeningen kregen ze beide de rode kaart.

De Kroatische bond heeft al laten weten dat het de spelers mogelijk voor het leven gaat schorsen.

[NBA] Miami Heat wint eerste thuisduel

Miami Heat heeft in de NBA zijn eerste thuisduel gewonnen. Orlando Magic werd met 96-70 verslagen.

Bij Miami Heat was vooral Dwyane Wade op dreef. Hij was goed voor 26 punten. Dwight Howard scoorde voor Orlando 19 punten.In de vierde periode werd hij echter met node gemist. Hij zat toen met teveel fouten op zijn naam aan de kant.

Rajon Rondo was bij Boston Celtics in het duel met New York met 10 punten en 24 assists de grote man.  Boston zegvierde met 105-101. Bij New York was Amare Stoudemire goed voor 27 punten.

Uitslagen NBA

Thuis Uit Uitslag
New Jersey Sacramento 106-100
Philadelphia Atlanta 101-104
Toronto Cleveland 101-81
Charlotte Indiana 101-104
Boston New York 105-101
New Orleans Denver 101-95
Detroit Oklahoma 104-105
Miami Orlando 96-70
Minnesota Milwaukee 96-85
Dallas Memphis 90-91
Golden State LA Clippers 109-91
Phoenix LA Lakers 106-114

'Toch bewust gesjoemeld op InHolland'

Docenten van de opleiding Media & Entertainment Management blijken toch onder druk te zijn gezet om langstudeerders hun diploma te laten halen. Dat schrijft de Volkskrant zaterdag op basis van gesprekken met betrokkenen en verslagen van de commissie die de verhalen daarover onderzocht.

De commissie onder leiding van Gerd Leers, die inmiddels minister voor Immigratie en Integratie is, concludeerde nog dat er geen sporen waren van druk op leraren om makkelijke eindopdrachten uit te delen. Ook de conclusie van de commissie dat er geen financieel argument was voor het vermeende gesjoemel wordt in de krant weersproken.

De betrokkenen zouden hebben laten weten dat ze wel degelijk onder druk zijn gezet. Daarvoor zou een 'rendementscoach' met de naam Theo zijn ingezet. De docenten moesten van hem vervangende opdrachten of mondelinge tentamens geven, terwijl dit tegen de examenregels is.

Leers laat via een woordvoerder in de krant weten dat er met docenten is gesproken, maar dat niemand heeft aangegeven druk te hebben ervaren en daaraan gehoor te hebben gegeven. Daarom luidde de conclusie dat er geen onoorbare druk is uitgeoefend. De school zegt dat de vraag goed is onderzocht en verwijst naar de conclusie dat er geen ontoelaatbare druk op leraren is geweest.

Maradona viert zijn 50e verjaardag

Diego Armando Maradona is vandaag 50 jaar geworden. Een bijzondere prestatie voor het flamboyante Argentijnse voetbalicoon. Zes jaar geleden leek het er namelijk even op dat de voetbalwereld een icoon zou verliezen. Maradona kreeg in 2004 een hartinfarct. Hij had een enorm overgewicht en meerdere andere fysieke aandoeningen. Maradona verbleef vervolgens in een kliniek in Buenos Aires.

Duizenden supporters baden destrijden aan de deur van het ziekenhuis. Hun gebeden werden verhoord en Maradona wist te herstellen. Hij keerde zelfs terug als bondscoach van de nationale ploeg. Onder zijn leiding wisten de Argentijnen zich te plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika, waar El Diego weer als vanouds voor hilarische taferelen zorgde.

Op de training verscheen de voormalige bondscoach met een sigaar in zijn mond. Ook tijdens de wedstrijden liet Maradona nadrukkelijk weten dat hij aanwezig was. Sportief gezien kwamen de Argentijnen niet ver. In de kwartfinale werden de Zuid-Amerikanen genadeloos afgestraft door Duitsland. Maradona werd ontslagen en momenteel zit hij zonder baan.

Meer lezen over de jarige Maradona? Klik dan hier

Braziliaanse zwemster geschorst

De Braziliaanse zwembond heeft Daiane Becker de Oliveira voor twee jaar geschorst vanwege een positieve dopingtest. De Braziliaanse werd tijdens het nationale kampioensschap in september betrapt op het gebruik van verboden middelen.

Bij de controle werden sporen van het verboden estanozolol aangetroffen. Becker maakte deel uit van de selectie die naar het wereldkampioenschap zouden worden afgevaardigd. Door deze schorsing zal ze het WK kortebaan in Dubai echter kunnen vergeten.

'Zestig doden vuurgevecht Uruzgan verzwegen'

Het ministerie van Defensie heeft verzwegen dat in oktober 2007 bij een vuurgevecht in Uruzgan zestig doden zijn gevallen aan de kant van de Taliban. Dat meldt het radioprogramma Argos op basis van gelekte documenten op de site Wikileaks. Defensie sprak destijds van 'vuurgevechten' waarbij 'mogelijk slachtoffers' waren gevallen.

Het lijkt erop dat Defensie het aantal slachtoffers bewust heeft achtergehouden, omdat in de rapportage door Amerikaanse militairen direct na afloop van een incident altijd een inschatting van de schade wordt gemaakt. Daarin stonden ook in dit geval expliciet tijden, ingezet materieel en het aantal slachtoffers.

Uit de documenten blijkt dat onder meer 21 keer is geschoten met de pantserhouwitser. Dat is een kanon met granaten die volgens Argos alles binnen een afstand van vijftig meter rond het doelwit vernietigen.

Defensie laat in een reactie aan Argos weten dat er een 'urenlang vuurcontact' heeft plaatsgevonden met ondersteuning van een pantserhouwitser, F-16's en Apaches. Het aantal slachtoffers zegt Defensie niet te kunnen bevestigen.

Het radioprogramma liet een onderzoeker de 77 duizend gelekte Afghanistan-documenten op wikileaks doorspitten op Nederlandse betrokkenheid. In Uruzgan, de provincie waar Nederland actief was, blijken tussen 2006 en 2010 ongeveer 2400 incidenten te zijn geweest. Dat is gemiddeld iedere dag een bermbom, aanslag of vuurgevecht.

SP-Kamerlid Harry van Bommel gaat de minister van Defensie Hans Hillen (CDA) om opheldering vragen over de verzwegen incidenten. "Hieruit blijkt dat er bewust gevoelige informatie is achtergehouden. De Tweede Kamer wil terecht altijd het naadje van de kous weten als het gaat om incidenten met doden en gewonden."


(Foto: Novum)

Fractieleider spreekt CDA aan op Ferrier-kritiek

CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma gaat zijn partijgenoten aanspreken op de felle kritiek op Kamerlid Kathleen Ferrier deze week. Dat zegt hij zaterdag in het Nederlandse Dagblad. Kamerleden en andere CDA'ers lieten in De Telegraaf anoniem weten dat ze hun buik vol hadden van dissident Ferrier.

Van Haersma Buma noemt het 'waardevol' als partijgenoten elkaar aanspreken 'maar niet in de krant'. "Ik had de gevoelens over en weer liever in de fractievergadering aan de orde gehad. Dat geldt voor alle 21 Kamerleden. Ik ga de fractie wel melden hoe ik daarover denk."

Ferrier was een van de twee dwarsliggers bij de formatie van het kabinet. Ze vond dat er niet moest worden samengewerkt met de PVV van Geert Wilders. Na kritiek op Van Haersma Buma's eerste optreden als fractievoorzitter in de Kamer kreeg ze zelf de volle laag in de krant. Ze werd 'narcistisch' en een 'ongeleid projectiel' genoemd.

Daphne Koster spant kortgeding aan

De 29-jarige Daphne Koster heeft een kort geding aangespannen tegen de Stichting Eredivisie Vrouwen. De aanvoerdster van het Nederlands dameselftal is teruggekeerd van een avontuur bij het Amerikaanse Sky Blue en zou weer voor de vrouwenploeg van AZ willen gaan voetballen.

Aan het begin van dit seizoen hebben alle clubs echter afgesproken dat het aantal internationals evenredig verdeeld zou gaan worden. Zo zouden de verschillen in het clubvoetbal niet te groot worden. AZ beschikt al over vier A-internationals waardoor er geen plaats meer is voor Koster.

Het staat Koster vrij om bij een ander dameselftal te gaan voetballen, maar dat wil ze niet. "Ik mag gelukkig meetrainen bij AZ, maar wil ook alleen hier spelen. Daar ben ik heel duidelijk in."

Kinect maakt Xbox Live stuk

Kinect voor de release hebben lijkt natuurlijk ideaal, lekker als eerste Kinect ervaren en de eerste achievements halen, maar er is een addertje onder het gras.

Als je een Kinect-game in je Xbox 360 stopt voor 4 november, wanneer het apparaat samen met een dashboard update in Amerika uitkomt, krijg je een melding dat je een update nodig hebt. Logisch denk je en je installeert de update. Maar nu moet je opeens nog een update installeren bij het inloggen op Xbox Live, maar die update mislukt, want die is er eigenlijk nog niet. Zo ben je opeens voor een week je toegang tot Xbox Live kwijt.

Microsoft heeft het probleem toegelicht in een statement aan Joystiq.

"Due to a retailer error, a very small number of customers were shipped copies of a Kinect game ahead of launch. Since Kinect does not launch until Nov. 4 in the United States, customers who insert the game into their console before then will be temporarily unable to access Xbox Live. The retailer is contacting affected individuals directly to warn them of this situation."

Helaas valt er dus verder niets aan te doen behalve gewoon niet proberen de update binnen te halen die er nog niet is.


Gewoon niet updaten met een Kinect-game, anders krijg je dit dus.

Nr. 47 ontslagen door IO Interactive?

Met Twitter kan het nieuws zich tegenwoordig nog sneller verspreiden. Ook nieuws dat nog niet officieel is komt zo naar buiten. Zo heeft George Broussard van 3D realms nu slecht nieuws over IO Interactive bekendgemaakt via Twitter.

Volgens Broussard zouden er 35 mensen bij IO interactive ontslagen zijn. Deze zouden bij het team werken die voorheen Kane & Lynch 2 hebben gemaakt. Daarnaast zou er een project bij de studio afgeblazen zijn. Dit zou wel eens het langverwachte Hitman 5 kunnen zijn aangezien het team dat hieraan werkt voorheen Kane & Lynch 2 heeft gemaakt.

Natuurlijk is dit allemaal niet officieel maar George Broussard heeft in het verleden vaker geruchten de wereld in geholpen die waar bleken te zijn. We houden jullie op de hoogte.

Hitman

Hitman 5 gecanceld?

CD: Agnes Obel - Philharmonics

'Falling, Catching' laat de plaat beginnen als een nieuwe Yann Tiersen soundtrack voor Amélie. Subtiele piano-aanslagen die een muziekdoossfeertje creëren. Meteen daarna start één van de hoogtepunten van het debuutalbum Philharmonic van Agnes Obel. 'Riverside' rolt een deken van pracht voor je uit die een winterse sfeer neerzet, een sfeer waarin Tori Amos, Ane Brun. Emiliana Torrini en Joanna Newson niet zouden misstaan. Je stelt je een uitgestrekt landschap van dichtbeboste heuvels voor, waarin de sneeuw langzaam naar beneden valt en Agnes met een piano in een eenzaam houten hutje zit te spelen. De coverart en uitstraling van het begeleidende boekje geven je hierin gelijk. 'Just So' is wellicht het 'bekendste' nummer van dit prachtige en ingetogen debuut, het nummer werd namelijk gebruikt voor een T-Mobile reclame over mobiel internet (http://www.youtube.com/watch?v=5nY7wMASlUs). Een kabbelend gitaartje, een speelse piano en de balsemende stem van Obel maken het tot een intiem genot. Ze nam het nummer in haar eigen slaapkamer en het beschrijft de situatie van het niet naar buiten willen die dag, gewoon lekker knus binnen blijven in je eigen huis.

Bobby Kotick hoort bij de meest invloedrijke mannen

Bobby Kotick, baas van Activision, staat op de 16e plaats van een door AskMen.com opgestelde lijst van invloedrijkste personen. "Deze 47-jarige CEO maakte laatst openlijk bekend dat hij geen interesse heeft in het produceren van spellen die geen potentie hebben om jaar na jaar op elk platform ingezet te worden," zo stelt AskMen.

"Kotick wordt ook wel ‘de Hitler van de gaming industrie' genoemd, onder andere door zijn uitingen over het verhogen van prijzen voor games, waarmee hij de toorn van vele gamers over zichzelf afriep."

Maar gezien het feit dat Kotick bekend is van spellen als Guitar Hero, Call of Duty en Tony Hawk, zal hij waarschijnlijk een van de rijkste en invloedrijkste mannen van de wereld blijven, ondanks alle kritieken.

Kotick laat met zijn 16e plaats grote namen als Barack Obama, Eminem en David Letterman achter zich. Hij wordt echter niet zo invloedrijk geacht als Steve Jobs (4e plaats), Bill Gates (2e plaats) en Jon Stewart, die de lijst aanvoert.

VVV'er Verbeek breekt middenhandsbeentje

VVV-Venlo kan voorlopig geen beroep doen op Rick Verbeek. De 21-jarige aanvaller heeft gisteren op de training zijn middenhandsbeentje gebroken. Hij liep de blessure op toen hij na een sliding ongelukkig op zijn hand terechtkwam. Verbeek is enkele weken uit de roulatie, melden de Limburgers.

Verbeek kwam woensdag bij de 3-0 nederlaag tegen Feyenoord nog als invaller binnen de lijnen. Het jeugdproduct van VVV moet zich dit seizoen vooral tevreden stellen met een rol op het tweede plan. Hij kwam dit seizoen zes keer in actie, waarvan vijf keer als invaller.

Kinect erg belangrijk voor Rare

Scott Henson, de nieuwe baas van Rare, vertelde dat Rare Studio's momenteel vooral spellen ontwikkelt om te gebruiken voor Kinect, ook al blijven ze ook nog gewone spellen produceren. "Op dit moment zien we nog maar het topje van de ijsberg als het gaat om hoe je een spel kunt spelen met behulp van je lichaam en je stem," aldus Henson.

"Rare gaat verder met het ontdekken en overschrijden van de grenzen van mogelijkheden van dit soort spellen. We gaan tijden tegemoet waarin veel ontdekt kan worden. Kinect zal zeker een grote rol spelen in onze toekomst. We gaan ons daar niet exclusief op richten, maar gezien de mogelijkheiden van Kinect staat het in het middelpunt van onze belangstelling."

"Kijk maar wat we hebben gedaan met de XBox Live Arcade, hoe we die klassiekers opgepoetst hebben en aangepast aan de nieuwe technologie. We blijven dat soort mogelijkheden bekijken."

 

Golden Joystick Awards winnaars

Gisteren werden de jaarlijkse Golden Joystick Awards weer gehouden, met Rich Hall als presentator.

Onder andere Mass Effect 2, Assassin's Creed II en Plants vs. Zombies vielen in de prijzen. In totaal zijn 1 543 309 stemmen nodig geweest om tot deze selectie te komen. De Golden Joystick Awards werden gehouden voor de games die in de periode van augustus 2009-augustus 2010 zijn uitgekomen.

Mass Effect 2 is uitgeroepen tot Ultimate Game of the Year. We kunnen BioWare tevens feliciteren met het feit dat Mass Effect 2 ook RPG of the year is geworden.

Lijst met winnaars:

  • Action/Adventure Game Of The Year – Assassin’s Creed II
  • Download Game Of The Year – Plants Vs Zombies
  • Fighting Game Of The Year – Super Street Fighter IV
  • Music Game Of The Year – Guitar Hero 5
  • One To Watch – COD: Black Ops
  • Online Game Of The Year – League Of Legends
  • Portable Game Of The Year – Pokémon Heart Gold/Soul Silver
  • Puzzle Game Of The Year – World Of Goo
  • RPG Of The Year – Mass Effect 2
  • Racing Game Of The Year – Forza 3
  • Shooter Of The Year – Call of Duty: Modern Warfare 2
  • Soundtrack Of The Year – Final Fantasy XIII
  • Sports Game Of The Year – FIFA10
  • Strategy Game Of The Year – Plants Vs Zombies
  • UK Developer Of The Year – Jagex
  • Ultimate Game of the Year – Mass Effect 2

Alle genomineerden per categorie:

  • Action -  Assassin’s Creed 2, Batman: Arkham Asylum, Bayonetta, God of War III, Heavy Rain, Just Cause 2, New Super Mario Bros Wii, Red Dead Redemption, Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction en Uncharted 2: Among Thieves.
  • Downloadable -  ‘splosion Man, Assassin’s Creed 2: Bonfire of the Vanities, Battlefield 1943, Call of Duty: World at War: Zombies, FIFA 10, Grand Theft Auto: Chinatown Wars, Little Big Planet, Plants vs. Zombies, Shadow Complex en Trials HD.
  • Fighting - BlazBlue: Calamity Trigger, Dragon Ball: Raging Blast, Fight Night Round 4, Punch Out!!, Soul Calibur: Broken Destiny, Super Street Fighter IV, Tatsunoko vs Capcom Ultimate All Stars, Tekken 6, UFC 2009 Undisputed en WWE SmackDown vs. Raw 2010.
  • Music -  Band Hero, DJ Hero, Guitar Hero 5, Guitar Hero on Tour: Modern Hits, Guitar Hero: Greatest Hits, Guitar Hero: Metallica, Guitar Hero: Van Halen, Just Dance, Lego Rock Band en The Beatles Rock Band.
  • One to Watch – Brink, Call of Duty: Black Ops, Crysis 2, Dead Space 2, F1 2010, Fable III, Fallout: New Vegas, Final Fantasy XIV, Gears of War 3, Halo: Reach, Mafia 2, Medal of Honour, Star Wars: The Old Republic, Super Mario Galaxy 2 en The Legend of Zelda Wii.
  • Online -  2029 Online, Aion: The Tower Of Eternity, Allods Online, Bejeweled Blitz, Champions Online, Dragonica, Fallen Earth, Farmville, Gangster City, Global Agenda, League of Legends, Need for Speed: World, Star Trek Online, Lord of the Rings Online: Siege of Mirkwood en Tiger Woods PGA Tour Online.
  • Portable -  Assassin’s Creed: Bloodlines, Assassin’s Creed: Discovery, Call of Duty: Modern Warfare – Mobilised, Call of Duty: World at War: ZOMBIES, Grand Theft Auto: Chinatown Wars, Little Big Planet, Plants vs Zombies, Pokemon Heart Gold/Soul Silver, Professor Layton and Pandora en The Legend of Zelda: Spirit Tracks.
  • Puzzle – 3D Pictocross, Ace Attorney Inverstigations: Miles Edgeworth , Arkanoid Plus!, Brain Exercises with Dr Kawashima, Katamari Forever, LUXOR: Mah Jong, Professor Layton and Pandora’s Box, Scribblenauts, Super Monkey Ball: Step and Roll en World of Goo.
  • RPG – 3D Dot Game Heroes, Dragon Age: Origins, Dragon Age: Origins Awakening, Fallout 3: Game Of The Year Edition, Final Fantasy XIII, Mass Effect 2, Pokemon Heart Gold/Soul Silver, Risen, The Legend Of Zelda: Spirit Tracks en Torchlight
  • Racing – Colin McRae: Dirt 2, ModNation Racers, Need for Speed: Shift, Sonic & Sega All-Stars Racing, Split/Second en  Wipeout HD Fury
  • Shooter -Aliens vs. Predator, Battlefield: Bad Company 2, Bioshock 2, Borderlands, Call of Duty: Modern Warfare 2, Halo 3: ODST, Left 4 Dead 2, Metro 2033, Metriod Prime Trilogy en S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat
  • Soundtrack – Assassin’s Creed 2, Brutal Legend, Call Of Duty: Modern Warfare 2, Final Fantasy XIII, GTA IV: Episodes From Liberty City, Halo 3: ODST, Heavy Rain, Mass Effect 2, Metro 2033 en  Uncharted 2: Among Thieves
  • Sports – 2010 FIFA World Cup South Africa, Blood Bowl, FIFA 10, Football Manager 2010, Madden NFL 10, Mario & Sonic at the Olympic Winter Games, Pro Evolution Soccer 2010, Skate 3, Wii Fit Plus en Wii Sports Resort
  • Strategy – Age of Empires III: Complete Collection, Anno 1404, Command & Conquer 4: Tiberian Twilight, Command and Conquer: Red Alert 3 – Uprising, Napoleon: Total War, Plants vs Zombies, Supreme Commander 2, The Sims 3, Warhammer 40,000: Dawn of War II – Chaos Rising en Worms iPhone
  • UK Developer -Codemasters, EA Bright Light, Jagex, Lionhead, Media Molecule, Rare, Rockstar North, Rocksteady Studios, Sony Computer Entertainment London Studios en Team 17
  • Ultimate Game of the Year – Aion: The Tower Of Eternity, Assassin’s Creed 2, Batman: Arkham Asylum, Battlefield: Bad Company 2, Call Of Duty: Modern Warfare 2, Dragon Age: Origins, Fallout 3: Game Of The Year Edition, Final Fantasy XIII, Football Manager 2010, God of War III, Heavy Rain, Left 4 Dead 2, Mass Effect 2, Metro 2033, New Super Mario Bros Wii, Plants vs Zombies, Pokemon Heart Gold/Soul Silver, Red Dead Redemption, S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat en Uncharted 2: Among Thieves

Dortmund haalt Duits toptalent Leitner

Borussia Dortmund heeft de slag om Moritz Leitner gewonnen. Het 17-jarige Duitse toptalent heeft gisteren een contact getekend dat hem tot de zomer van 2015 aan de club verbindt. Leitner maakt het lopende seizoen af op huurbasis af bij zijn huidige club 1860 München en maakt per 30 juni de overstap naar Dortmund.

"We zijn zeer verheugd dat we Moritz aan ons hebben kunnen binden", zegt sportdirecteur Micheal Zorc op de clubsite van de nummer twee van de Bundesliga. "Er was namelijk veel concurrentie." Ook Bayern München en Bayer Leverkusen hadden interesse in de Duitse jeugdinternational.

Leitner, die zowel een Duits als Oostenrijks paspoort heeft, is een jeugdproduct van 1860 München. Hij brak dit seizoen door in de hoofdmacht en kwam tot dusver tot acht optredens. Daarin wist hij niet te scoren.

Weer een personage Mortal Kombat bekend

Bij NetherRealm Studios zijn ze druk bezig met de reboot van Mortal Kombat. Ed Boon, bedenker van de Mortal Kombat-reeks, heeft weer een personage bekendgemaakt voor het nieuwe deel in de serie. Jax komt ook een handje helpen in de gevechten. Voor de mensen die hem niet kennen: Jackson Briggs is een militair met metalen armen.

Er zullen ruim twintig karakters in het spel komen, maar Ed Boon geeft aan dat ze nog niet weten hoeveel er precies. Hij zegt ook dat er DLC zal komen om meer vechters te introduceren. Dus mocht je favoriete karakter nog niet aangekondigd zijn: wees gerust, alles is nog mogelijk.

Jax

Castlevania: Lords of Shadow krijgt een patch op de PS3

 

Konami heeft bevestigd dat ze een update voor Castlevania: Lords of Shadow op de PS3 hebben uitgebracht.

Na verschillende klachten is het probleem met corrupte save-files nu opgelost als we Konami's details over de patch lezen.

"Resolve the "save game" issues related to user interaction with controller buttons (PlayStation button and SELECT), or disconnection of the controller while the auto-save icon is on-screen. The patch will also offer cosmetic upgrades such as ability for the loading screen text to scroll improving user readability."

 

Een update voor de Xbox 360 versie is onderweg.

LOS

Steels in technische staf Quick Step

Tom Steels is toegevoegd aan de technische staf van Quick Step. De Belgische wielerploeg heeft dit gisteren bekendgemaakt. De voormalig sprinter zal tijdens een aantal koersen sportdirecteur zijn en daarnaast gaat hij de wielrenners trainen.

Van 1996 tot en met 2002 was Steels als wielrenner actief bij Quick Step. Hij won in die periode onder anderen negen etappes in de Tour de France.

Parkeergarage Haarlem nog paar dagen dicht

De parkeergarage in Haarlem waarin dinsdagavond een grote brand woedde blijft in ieder geval nog tot maandag gesloten. Dat meldt de gemeente vrijdag. De politie doet nog forensisch onderzoek in parkeergarage de Appelaar, waarna het bouw- en betonwerk nog eens extra wordt geïnspecteerd.

Vervolgens maken schade-experts een eerste inschatting van de schade in de garage. Als dit is afgerond, begint alarmcentrale SOS International met het leeghalen van de garage. Dit gebeurt op zijn vroegst maandag, aldus de gemeente.

Alarmcentrale SOS International coördineert het wegslepen van de auto's in de garage. Zolang de parkeergarage dicht is, kunnen auto-eigenaren nog niet bij hun wagen en persoonlijke bezittingen komen.

De brand in de garage in het centrum van Haarlem ontstond dinsdag rond 20.00 uur. Rond 02.30 uur kon de brandweer uiteindelijk het sein brand meester geven. De brand op de tweede parkeerlaag is vermoedelijk ontstaan door een technisch mankement in een auto. De exacte oorzaak wordt echter nog onderzocht.

In de garage stonden zo'n 275 auto's. Meerdere auto's zijn volledig verwoest.

Vanwege de brand werden enkele omliggende panden, waaronder twee hotels, uit voorzorg ontruimd. Woensdagochtend werden de gebouwen weer vrijgegeven.

De rechtbank in Haarlem moest echter alle zittingen verplaatsen vanwege de brand in de garage bij het gerechtsgebouw. Behalve de garage zelf raakte onder meer ook beveiligingsapparatuur voor de cellen en de fietsenstalling beschadigd. In de rest van het gebouw ontstond lichte brand- en rookschade. Vanaf maandag zijn er weer zittingen in de rechtbank.

Preud'homme: "PSV moet, Twente wil"

Evenals zijn collega-trainer Fred Rutten voelt ook FC Twente-coach Michel Preud'homme aan dat het onderlinge duel tussen PSV en zijn ploeg een topduel is.

"Een Europese wedstrijd, een duel op Champions League-niveau. Het is geen toeval dat PSV koploper is. PSV heeft een heel goede ploeg met veel kwaliteit in elke linie. De druk ligt bij PSV. Zij moeten, wij willen", liet de trainer van Twente optekenen op het perspraatje voorafgaand aan de confrontatie.

De Tukkers hebben de nodige personele problemen. "Helaas kunnen we tegen PSV niet beschikken over al onze troeven, maar we hebben vaker met anders spelers op bepaalde posities gespeeld. Op sommige momenten heb je lang voor de tijd al het elftal in je hoofd, terwijl op andere momenten je de keuze later moet maken. Dit keer zal ik zaterdagochtend vroeg de laatste keuze maken wie er speelt", beseft Preud'homme.

"Wij blijven een ploeg die wil voetballen als het de bal heeft. We hebben een paar kwetsuren, maar we beginnen de wedstrijd niet met een andere opvatting", benadrukt de Belgische oefenmeester tot slot.

'Samenwerken tegen inslag asteroïde'

Astronomen en voormalige astronauten uit de hele wereld hebben opgeroepen tot een grotere internationale samenwerking om de dreiging van een inslaande asteroïde op aarde af te wenden. Zij deden hun oproep vrijdag in het operationele centrum van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA in het Duitse Darmstadt.

Wetenschappers beschikken tegenwoordig over de technologieën om te voorkomen dat een asteroïde de planeet treft, maar dan moeten alle landen wel samenwerken, zei voormalig NASA-astronaut Thomas Jones. De groep wil de kwestie voorleggen aan de Verenigde Naties.

NASA heeft rond de aarde zo'n zevenduizend objecten waargenomen met een doorsnede van een meter of meer. Hiervan vormen er ruim duizend een 'potentieel gevaar'.

Zware uitbarsting Merapi-vulkaan

Er heeft zich opnieuw een zware uitbarsting voorgedaan op de vulkaan Merapi bij Jogjakarta in Indonesië. Tot 12 kilometer van de vulkaan was sprake van asregens, zo meldden getuigen in de nacht van vrijdag op zaterdag (plaatselijke tijd).

Mensen die in de omgeving van de vulkaan wonen, zeiden dat ze een explosie hoorden, die zwaarder was dan de uitbarstingen van dinsdag, waardoor 32 mensen om het leven kwamen.

Zware uitbarsting Merapi-vulkaan
Opnieuw zware uitbarsting Merapi-vulkaan (Foto: ANP)

Spanje wil uitlevering ETA-verdachte Venezuela

De Spaanse regering heeft vrijdag bij Venezuela een uitleveringsverzoek ingediend voor een Baskische separatist, die ervan wordt verdacht lid te zijn van de ETA. Dat heeft de Spaanse vicepremier Alfredo Perez Rubalcaba vrijdag gezegd.

Rubalcaba, die tevens minister van binnenlandse zaken is, zei dat het kabinet het uitleveringsverzoek voor Arturo Cubillas ontving van een rechter van het Nationaal Hof. De Spaanse regering heeft het verzoek vervolgens overgebracht aan Venezuela en het land gevraagd mee te werken aan de uitlevering.

Cubillas is in maart in Spanje aangeklaagd onder andere voor het helpen van de ETA bij het organiseren van explosieventrainingen door Colombiaanse FARC-rebellen in Venezuela. Volgens de Spaanse autoriteiten is na de arrestatie van twee vermoedelijke Baskische separatisten in september nieuw bewijs opgedoken voor deze trainingen.

De Spaanse onderzoeksrechter Ismael Moreno zei eerder deze maand dat het tweetal vermoedelijk wapentrainingen heeft gekregen in Venezuela. Cubillas zou bij deze trainingen hebben opgetreden als instructeur.

Cubillas woont al sinds 1989 in Venezuela, heeft de Venezolaanse nationaliteit en bekleedde een post in de regering van de Venezolaanse president Hugo Chavez. Die ontkent dat Baskische militanten trainingen hebben ontvangen in Venezuela.

Argentijnen betonen Kirchner laatste eer

Duizenden Argentijnen hebben vrijdag hun laatste eer betoond aan de woensdag overleden oud-president Néstor Kirchner. Ze stonden buiten in de regen te wachten om op de laatste dag van de wake een voor een langs de kist van Kirchner te lopen.

Verwacht wordt dat de begrafenisstoet door de straten van Buenos Aires zal trekken en eindigt op het vliegveld. Vanuit daar wordt de kist naar de zuidelijk regio Patagonië gevlogen, waar Kirchner werd geboren. Zijn weduwe, de huidige president Cristina Fernández, was voor de tweede opeenvolgende dag aanwezig bij de wake in het regeringsgebouw. Sommige bezoekers riepen "Hou vol, Cristina" en "We houden van je".

Kirchner overleed woensdag op 60-jarige leeftijd aan een hartaanval.


Argentijnen bewijzen Kirchner laatste eer (Foto: Novum)

Uitspraken P. tegen collega's geen bewijs

De uitspraken van de Nederlands/Argentijnse piloot Julio P. tegen collega's van Transavia kunnen niet worden meegenomen als bewijs in het proces tegen hem. P. deed deze bekentenissen niet in de rechtszaal en kunnen daarom niet worden beschouwd als een officiële bekentenis. Dat heeft het federale gerechtshof in Buenos Aires bepaald, melden Argentijnse media.

P. zit nog vast. Daarnaast is beslag gelegd op goederen van P. ter waarde van 615 miljoen pesos. Beide acties waren volgens het hof echter onrechtmatig. De onderzoeksrechter in de zaak moet van het hof snel gaan beslissen wat er nu moet gebeuren.

P. zou als piloot hebben deelgenomen aan het uit toestellen in zee gooien van politieke gevangenen tijdens de militaire dictatuur in Argentinië tussen 1976 en 1983. In totaal verdwenen zo'n vierduizend mensen tijdens de dictatuur.

P. was piloot voor Transavia. Volgens collega's van de luchtvaartmaatschappij schepte hij erover op piloot te zijn geweest bij de zogenoemde 'doodsvluchten'. Hij ontkent de aanklachten en zegt dat zijn collega's zijn opmerkingen verkeerd geïnterpreteerd hebben. P. werd in april aan Argentinië uitgeleverd door Spanje, waar hij werd opgepakt.


Julio P. (Foto: Novum)

MAG Escalation pakket komt volgende week

Zipper Interactive heeft bekend gemaakt dat de nieuwe MAG DLC volgende week dinsdag op het PSN verschijnt. In het pakket zal een nieuwe gamemode zitten: Escalation. Hierin komen de Raven, SVER en de Valor samen. In totaal kunnen 96 man meedoen in een match. De uitleg staat hieronder:

The aspirations for each PMC is to earn the requisite number of points before time runs out or, if time does expire, to have the most points overall. Whichever team meets this goal wins the map and additional Shadow War points.

Escalation gameplay is set up in two phases: For phase one, all three teams battle to hold the map's A, B and C objectives - but when any of the three PMCs gains control of two of the three objectives, phase two begins.

In this second phase, the original three objectives are locked and a new fourth objective (D) opens up. Now, the PMC that forced the phase shift must defend objective D against both attacking groups as long as possible; if D is lost, then play reverts back to phase one again and the war continues on until we have a winner or time runs out.

Ook zullen in het pakket, dat 10 euro gaat kosten, nieuwe wapens zitten. Het andere DLC pakket, Interdiction is verlaagt naar 5 euro.

 

Verdachte doden partner Reeuwijk langer vast

De 47-jarige partner van de vrouw uit Reeuwijk die vorige week donderdag dood werd aangetroffen mag nog minstens veertien dagen worden vastgehouden. De man wordt verdacht van het ombrengen van de 32-jarige vrouw. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Den Haag vrijdag besloten.

Het slachtoffer werd vorige week donderdagmiddag gevonden in haar woning aan de De Jongstraat in Reeuwijk nadat de politie was gewaarschuwd omdat de vrouw niet op haar werk was verschenen. Uit onderzoek is gebleken dat de vrouw door een misdrijf is omgekomen. De doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt.

De man werd dinsdag aangehouden nadat hij zich kort daarvoor bij de politie in Utrecht had gemeld. De man zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

NAVO-macht Kosovo volgend jaar verkleind

De troepenmacht van de NAVO in Kosovo, momenteel tienduizend man, wordt volgend jaar met de helft verkleind, omdat de veiligheidssituatie in het land verbeterd is. Dat heeft de NAVO-bevelhebber in Kosovo, Erhard Bühler, vrijdag gezegd.

Bühler zei dat de beslissing voortkomt uit de 'kalme veiligheidssituatie', hoewel hij erkende dat het overwegend Servische noorden van Kosovo 'een zorgelijk gebied' blijft.

Gewonden door vecht- en schietpartij

Bij een vechtpartij tussen een aantal personen op een woonwagenkamp aan het Ma Braunpad in Amsterdam-West zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee personen gewond geraakt. Een persoon werd in zijn arm geschoten. Dat bevestigde de politie zaterdag.

Rond kwart voor een 's nachts ging "een handvol personen" op de vuist op het woonwagenkamp. Waar die ruzie over ging, is nog onduidelijk. Twee gewonden werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Hun verwondingen zijn niet levensbedreigend. Ook arresteerde de politie een drietal vechtersbazen.

Berlusconi sluit huisvuilakkoord

Premier Silvio Berlusconi van Italië heeft vrijdagavond laat een akkoord gesloten met de burgemeesters van een aantal plaatsen vlakbij Napels. De regeringsleider belooft dat de geplande grootste vuilstort van Europa in een natuurgebied bij de Vesuvius er niet komt.

In ruil daarvoor beloven de burgemeesters dat zij zich zullen inspannen om de betogingen in hun gemeentes een halt toe te roepen, aldus Italiaanse media zaterdagochtend. Bij de betogingen zijn de afgelopen weken enkele gewonden gevallen en tal van vuilniswagens in brand gestoken.

Napels en omgeving kampen al jaren met onvoldoende capaciteit om het huisvuil van de miljoenenstad te verwerken. Er liggen weer duizenden tonnen niet opgehaald huisvuil in de straten. Vertwijfelde burgers staken vrijdag opnieuw bergen afval in brand, niet alleen in buitenwijken, maar ook in het centrum van Napels.

Berlusconi sluit huisvuilakkoord
Berlusconi sluit huisvuilakkoord (Foto: ANP)

Rechter VS laat klacht tegen kleuter toe

Een meisje van vier kan wel degelijk langs gerechtelijke weg aansprakelijk worden gesteld voor haar daden. Dit heeft een rechter van het hooggerechtshof van de Amerikaanse staat New York beslist.

De kleuter Juliet Breitman had met haar fietsje op een stoep in Manhattan een bejaarde vrouw omver gereden, toen zijn vier jaar oud was. De 87-jarige Claire Menagh viel, brak haar heup en overleed drie maanden later.

De nabestaanden stellen het inmiddels 6-jarige meisje aansprakelijk, maar de advocaat, die door haar ouders is ingehuurd, wil daar niets van weten. Hij verwees op jurisprudentie die aangeeft dat bij kinderen onder de vier het brein nog niet afdoende is ontwikkeld om hen aan te klagen wegens nalatigheid. Maar volgens rechter Paul Wooten was Juliet de vier al gepasseerd op het moment van het incident en is zij aansprakelijk, aldus Amerikaane media vrijdag.

Halo: Reach blijkt belangrijk voor Microsoft

Het schietspel Halo: Reach voor de Xbox 360 heeft sinds de lancering in september voor omgerekend 252,6 miljoen euro omzet gezorgd. Hiermee heeft het spel een aanzienlijke bijdrage in de winst die Microsoft in het afgelopen kwartaal boekte. Onder andere dankzij het schietspel en de verkoop van de Xbox 360 boekte de gamedivisie van het software-imperium 275,7 miljoen euro winst.

Het commerciële succes van Halo: Reach komt niet uit de lucht vallen. De eerste Halo was in 2001 de drijvende veer achter de verkoop van de eerste Xbox-spelcomputer, terwijl Halo 2 in november 2004 een grote impuls was voor het online Live-netwerk van Microsoft. Halo 2 was twee jaar lang elke week het meest gespeelde spel op het online netwerk. Met Halo 3 werden in september 2007 verkooprecords verbroken. Binnen een week zorgde het spel voor 216 miljoen euro omzet.

Halo: Reach is het laatste spel binnen de Halo-serie dat gemaakt is door Bungie Studios. De Amerikaanse gamestudio heeft een nieuwe deal gesloten met Activision Blizzard. Bungie is de komende tien jaar verbonden aan de uitgever van onder andere World of Warcraft, Guitar Hero en Call of Duty. Microsoft behoudt wel de rechten op de Halo-serie. De interne gamestudio 343 Industries werkt aan nieuwe Halo-producten.

Dreamliner Boeing komt naar Schiphol

De Boeing 787 Dreamliner komt op 5 november naar Schiphol. Het nieuwste toestel van Boeing is bezig met een reeks testvluchten. De Dreamliner vliegt eerst vanuit de VS naar Parijs om op 5 november in Amsterdam te landen. Een dag later vertrekt de kist weer.

Dat hebben verschillende betrouwbare bronnen rondom Schiphol tegenover het ANP bevestigd. Een woordvoerder van Boeing liet weten dat het bedrijf niets zegt over aanstaande testvluchten.

De Dreamliner zou eigenlijk allang moeten rondvliegen, maar Boeing kreeg keer op keer te maken met tegenslagen tijdens de productie. De oplevering van het toestel is al vijf keer vertraagd; de eerste testvlucht werd zes keer uitgesteld.

Nu zet Boeing in op de eerste leveringen in het eerste kwartaal van 2011. Het toestel kwam een keer eerder naar Europa. Dat was ter gelegenheid van de luchtvaartshow in het Britse Farnborough, medio juli.

Dreamliner Boeing komt naar Schiphol
Dreamliner Boeing komt naar Schiphol (Foto: ANP)

Squashter Atkinson verliest finale Monaco

Squashter Vanessa Atkinson is er niet in geslaagd om de finale van de Monte Carlo Classic te winnen. De Nederlandse ging in vier sets onderuit tegen de Egyptische topfavoriete Omneya Abdel Kawy: 11-5, 11-7, 4-11 en 11-9.

Laurens Jan Anjema speelt momenteel een squashtoernooi in Koeweit. De Nederlander begon goed in de eerste ronde en klopte de Egyptenaar Omar Abdel Aziz met 11-6, 11-5 en 11-5.

Diego Armando Maradona ziet Abraham!

We kennen hem natuurlijk allemaal van zijn legendarische solo en zijn doelpunt met de hand tegen Engeland. Ook staat hij helaas bij iedereen bekend wegens zijn drugsverslaving. Gelukkig kwam één van de beste voetballers aller tijden er weer bovenop en 30 oktober wordt hij vijftig jaar. We hebben het natuurlijk over Diego Armando Maradona. Hieronder een overzicht van zijn succesvolle, maar ook bewogen leven tot nu toe.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.