Twee jeugdige doden tijdens Halloween op Curaçao

Een 16-jarige jongen is zaterdagavond op Curaçao door een steekpartij in een feestbus om het leven gekomen. Zondagochtend kwam een 21-jarige man bij een schietpartij voor een uitgaansgelegenheid om het leven. Dat meldt een woordvoerder van de politie op Curaçao zondag.

De steekpartij vond plaats rond middernacht (lokale tijd) in een zogenoemde loko loko bus in de buurt van het plaatsje Caracasbaai. In de bus, waarin jongeren feest kunnen vieren, bevonden zich tussen de twintig en de dertig personen. Het slachtoffer werd met een zakmes neergestoken na onenigheid. Twee 16-jarigen, die met de bus meereden, zijn aangehouden. De politie zoekt uit wat er precies gebeurd is, maar gaat uit van één dader. Alle inzittenden van de bus worden gehoord. Een traumateam verleende assistentie.

De dodelijke schietpartij vond rond 03.45 uur (lokale tijd) plaats op de Lindberghweg in hoofdstad Willemstad. Volgens de politie werd de man door een kogel geraakt. De vermoedelijke betrokkenen zouden met een auto naar de man zijn gereden, waarna de schietpartij plaatsvond. Nog niemand is aangehouden. Ook het motief van de schietpartij is nog onduidelijk.

De politie onderzoekt beide zaken.