FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 24 augustus 2010

Vijf Nederlanders vast in Iraanse cel

Naast Zahra Bahrami zitten nog vier Nederlanders in een Iraanse cel. Een van hen is net als Zahra Bahrami opgepakt na de verkiezingen in Iran in juni vorig jaar. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdagavond. Wanneer deze Nederlandse Iraniër is gearresteerd, weet de woordvoerder niet exact, maar duidelijk is dat ook deze persoon nog vastzit.

De drie andere Nederlanders die in een cel in Iran zitten zijn al veroordeeld en zitten al geruime tijd vast. Een van hen is Abdullah Al-Mansouri, die is veroordeeld tot dertig jaar cel. Al-Mansouri was actief voor de onderdrukte minderheid der Ahwazi, als voorzitter van de Ahwaz Liberation Organisation. Die streeft naar onafhankelijkheid van de olierijke Iraanse regio waar de Ahwazi wonen. Hij woonde sinds 1989 in Nederland, na uit Iran te zijn gevlucht.

Bahrami, van wie deze week bekend werd dat ze in een Iraanse cel zit, wordt beschuldigd van drugsbezit en lidmaatschap van een monarchistische groep die acties tegen de Iraanse regering zou opzetten. Ook drie van de vier anderen die vastzitten in Iran worden vermoedelijk beschuldigd van betrokkenheid bij oppositiepartijen.

Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) heeft dinsdag tegenover de Iraanse ambassadeur in Nederland zijn zorgen overgebracht over het lot van Bahrami. Ook heeft Verhagen net als maandag is gebeurd in Teheran erop aangedrongen informatie vrij te geven over de situatie van de vrouw en Nederland de mogelijkheid te geven haar consulaire bijstand te geven. Verder is nogmaals aangedrongen op een eerlijk proces.

Ook voor de andere Nederlanders van wie bekend is dat ze vastzitten in Iran, is en wordt hier op ingezet, zegt de woordvoerder.

Het Iraanse standpunt over Bahrami is overigens ongewijzigd. Iran erkent de Nederlandse nationaliteit van de vrouw niet.

Renault vervangt Tung niet

Het Formule 1-team Renault heeft geen plannen om Ho-Pin Tung officieel te vervangen voor de Grand Prix van België. De Chinese Nederlander is derde rijder bij het Franse team, maar kampt na een crash in de GP2 in Hongarije met een rugblessure. Doktoren hebben hem vooralsnog verboden om te racen.

Voor de Grand Prix van Italië zal Tung wederom een medische test ondergaan om te kijken of hij nu wel fit genoeg is. Het GP2-team van DAMS waar hij voor rijdt zet dit weekend op Spa-Francorchamps Romain Grosjean in als vervanger van de Chinese Nederlander.

Helft Nederlandse boorplatforms op einde levensduur

De levensduur van de helft van de boorplatforms in het Nederlandse deel van de Noordzee is verstreken. Dat zegt inspecteur-generaal Jan de Jong van het Staatstoezicht op de Mijnen op BNR Nieuwsradio. Het Staatstoezicht op de Mijnen houdt toezicht op de Nederlandse boorplatforms in de Noordzee.

De Jong reageerde op de waarschuwing van de Britse toezichthouder Health and Safety Executive (HSE) dat de Britse olieplatforms in de Noordzee ernstig zijn verouderd en dat de risico's steeds groter worden. De olieplatforms, die zo'n 25 jaar meegaan, stammen voor het grootste deel uit de jaren zestig. Daarbij neemt het aantal kleine incidenten er toe. Als niet iets gebeurt, kan een ernstig ongeluk volgen, waarschuwt HSE.

Volgens de inspecteur-generaal is de kwaliteit van de Nederlandse platforms overigens wel adequaat. De Jong baseert zich hierbij op onderzoeken van certificeringbedrijven die oliemaatschappijen naar de platformen hebben laten kijken. SP-Kamerlid Paulus Jansen twijfelt echter aan de betrouwbaarheid van deze werkwijze. Hij noemt het 'toch een vorm van de slager die zijn eigen vlees keurt'.

[Vuelta] Liquigas met Nibali, Kreuziger en Bennati

Liquigas mikt met Vinzenco Nibali, Roman Kreuziger en Daniele Bennati op drie paarden in de Vuelta à España. Nibali en Kreuziger zal worden uitgespeeld voor het klassement, terwijl Bennati in de massasprints mag proberen te strijden om ritzeges.

Nibali werd eerder dit seizoen al derde in de Giro d'Italia, waar zijn ploeggenoot Ivan Basso als eerste eindigde. Kreuziger deed mee in de Tour de France, maar wist daar niet om het podium mee te strijden.

De volledige selectie van Liquigas voor de Vuelta
Vincenzo Nibali, Roman Kreuziger, Daniele Bennati, Jacopo Guarnieri, Mauro Finetto, Maciej Paterski, Ivan Santaromita, Frederik Willems en Oliver Zaugg.

George Michael reed met joint achter de kiezen

George Michael heeft opgebiecht dat hij vorige maand onder invloed van cannabis achter het stuur is gekropen. De 47-jarige zanger bekende dinsdag bovendien dat hij softdrugs op zak had.

De zanger, die werd geboren als Georgios Panayiotou, werd 4 juli op heterdaad betrapt. De Brit reed met zijn auto tegen de voorzijde van een Londens winkelpand, waarna hij werd gearresteerd. De politie constateerde direct dat de 47-jarige niet had mogen rijden.

Het was bepaald niet de eerste keer dat George Michael onder invloed in de auto stapte. In 2007 kreeg Michael een rijverbod van twee jaar omdat hij stoned over de weg vloog. Vorig jaar werd de zanger aan de tand gevoeld nadat zijn wagen tegen een vrachtwagen was gereden.

George Michael reed met joint achter de kiezen
George Michael reed met joint achter de kiezen (Foto: Novum)

THQ heeft geen sympathie met kopers gebruikte games

Veel ontwikkelaars proberen maatregelen te nemen om tweedehands games-verkopen te verminderen. Zo krijg je bij veel games codes voor exclusieve content, waar je voor moet betalen als je de game tweedehands koopt (tenzij de code nog niet is gebruikt). Zo ook UFC 2010 van THQ, waar er een code is om de online mode te gebruiken.

Cory Ledesma van THQ geeft niets om de klachten die gebruikers geven naar aanleiding van een koop van een tweedehands game. Hij vindt namelijk dat de trouwe fans de games nieuw moeten kopen en daarvoor beloond moeten worden. 

"I don't think we really care whether used game buyers are upset because new game buyers get everything.If used game buyers are upset they don't get the online feature set I don't really have much sympathy for them.That's a little blunt, but we hope it doesn't disappoint people. We hope people understand that when the game's bought used we get cheated. I don't think anyone wants that, so in order for us to make strong, high-quality WWE games we need loyal fans that are interested in purchasing the game."We want to award those fans with additional content."

Waarschijnlijk betekent dit dat we weer codes kunnen verwachten voor de aankomende THQ-games, zoals WWE Smackdown vs Raw 2011, Red Faction: Armageddon en Saint's Row 3.

Uitslagen 4e voorronde CL (24/08/2010)

Vanavond werden de eerste returns gespeeld in de vierde en laatste voorronde van de Champions League. Hieronder vind je de uitslagen.

FC Sheriff (MDA) - FC Basel 1893 (SUI)* 0-3 (0-1)
74' Streller 0-1
80' Frei 0-2
87' Frei 0-3

RSC Anderlecht (BEL) - FK Partizan (SRB)* 2-2 (2-2) (na verlenging, FK Partizan wint na penalties (2-3)

15' Cleo 0-1
53' Cleo 0-2
64' Lukaku 1-2
72' Gillet 2-2

FC Hapoel Tel-Aviv (ISR)* - FC Red Bull Salzburg (AUT) 1-1 (3-2)
43' Da Silva 0-1
90+2' Zahavi 1-1

UC Sampdoria (ITA) - SV Werder Bremen (GER)* 3-2 (1-3) na verlenging
8' Pazzini 1-0
13' Pazzini 2-0
85' Cassano 3-0
90+3' Rosenberg 3-1
100' Pizarro 3-2

Sevilla FC (ESP) - SC Braga (POR)* 3-4 (0-1)
31' Matheus 0-1
58' Lima 0-2
60' Luis Fabiano 1-2
84' Navas 2-2
85' Lima 2-3
90' Lima 2-4
90+1' Kanouté 3-4

*Naar groepsfase Champions League

Man doet zelfmoordpoging in gevangenis Vught

Een Afghaanse man die eind juli samen met zeven andere familieleden werd opgepakt wegens een gijzeling van een landgenoot heeft vrijdag geprobeerd zelfmoord te plegen. De man ligt in coma in een ziekenhuis, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Breda dinsdag.

De man zat vast in een gevangenis in Vught. Woensdag slaagde zijn 28-jarige oudere broer, die in een gevangenis in Breda zat, er wel in zelfmoord te plegen. De zes andere familieleden, die allemaal nog vastzitten, worden in de gaten gehouden, zegt de woordvoerder. Over de wijze waarop de broers een einde aan hun leven probeerden te maken, wil de woordvoerder niets zeggen.

De acht familieleden, zeven mannen en een vrouw van tussen de 19 en 76 jaar oud, werden eind juli in Tilburg opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de gijzeling van een 56-jarige Afghaanse man. Het slachtoffer werd op 2 mei onder bedreiging van een vuurwapen meegenomen naar een woning. Daar werd hij bedreigd en geïntimideerd.

De man zou vanuit Canada naar een huwelijksfeest in Nederland zijn gekomen. Toen hij op het feest was aangekomen werd hij hardhandig in een auto gesleurd. Een van de daders was de schoonzoon van het slachtoffer, wiens vrouw twee jaar eerder met de kinderen naar Canada was vertrokken. De verdachten brachten de gijzelaar naar een woning, waar hij gedwongen werd om toe te zeggen dat een van zijn kleinkinderen terug naar Nederland zou komen.

Stamcelonderzoek VS geblokkeerd door rechter

De uitbreiding van het stamcelonderzoek in de Verenigde Staten heeft een behoorlijke tegenslag te verwerken gekregen. Een uitspraak van de rechter zorgt ervoor dat belangrijk onderzoek naar de behandeling van levensbedreigende ziektes stil komt te liggen.

De rechter zei dat het Amerikaanse Congres een duidelijke wet heeft aangenomen waarin staat dat het besteden van federale gelden aan onderzoek waarin een menselijk embryo wordt vernietigd niet toegestaan is. De rechter stelde vervolgens de vraag of er bij embryonaal stamcelonderzoek een embryo wordt vernietigd. De conclusie van de rechter was dat dit het geval was en dat er dan ook geen federaal geld mag worden besteed aan dergelijk onderzoek.

Stamcelonderzoek is mogelijk de sleutel tot een oplossing voor een aantal van de moeilijkst te behandelen ziektes, zoals een beschadigde ruggengraat, suikerziekte en de ziekte van Parkinson.

Bij het kweken van stamcellen worden cellen uit een embryo gehaald. Hierdoor wordt het embryo vernietigd. Als de stamcellen echter eenmaal gemaakt zijn, kunnen ze in een laboratorium oneindig worden gekweekt. De regering van de Amerikaanse president Barack Obama heeft het aantal met privaat geld opgezette kweeklijnen waarmee door de staat betaalde onderzoekers mochten werken uitgebreid van 21 naar 75. Nu heeft de rechter dit teruggedraaid.

Volgens Sean Tipton van de American Society for Reproductive Medicine zal de beslissing van de rechter 'de beste wetenschappelijke geesten ertoe aanzetten onderzoek te doen dat minder waarschijnlijk zal leiden tot behandelingen'. "Het zal ongelofelijk ontwrichtend zijn", aldus Tipton.

Alan Trounson, de voorzitter van het Californische Instituut voor Regeneratieve Geneeskunde, noemde de beslissing van de rechter 'een betreurenswaardige rem op al het stamcelonderzoek'. Het instituut zei dan ook dat het doorgaat met het financieren van onderzoekers die nieuwe behandelmethodes onderzoeken middels stamcelonderzoek.

Een christelijke groep, het Alliance Defense Fund (ADF), prees echter de beslissing van de rechter. "Het Amerikaanse volk moet er niet toe worden gedwongen te betalen voor experimenten -verboden door de federale wet- waarbij menselijk leven wordt vernietigd. Het hof handhaaft eenvoudigweg een bestaande wet die aangenomen is door het Congres die voorkomt dat Amerikanen ook maar iets moeten betalen voor nodeloos onderzoek op menselijke embryo's", aldus Steven Aden van het ADF.

Drenkeling Haringvliet dood gevonden

De drenkeling naar wie vorige week op het Haringvliet is gezocht, is maandagmiddag dood aangetroffen. Het stoffelijk overschot van het slachtoffer werd rond 17.00 uur aangetroffen in het Spui, dat het Haringvliet met de Oude Maas verbindt.

De 62-jarige man uit Barendrecht was woensdagmiddag bij Middelharnis van een zeiljacht in het water gevallen, waarna hulpdiensten een grootscheepse zoekactie op touw zetten met reddingsboten, een helikopter, een vliegtuig en schepen. Donderdag werd tevergeefs gedregd naar het lichaam en werden ook sonarapparatuur en lijkhonden ingezet.

Hoe hij te water is geraakt is onduidelijk, maar de politie gaat uit van een ongeval.

Man met revolver op station opgepakt

Een 27-jarige man uit Leiden met een gasdrukrevolver op zak is dinsdagmiddag op het station in Roosendaal opgepakt. Een conductrice en passagiers van een internationale trein uit België zagen dat hij een vuurwapen bij zich droeg, waarop alarm werd geslagen, meldt de marechaussee.

Een patrouille van de marechaussee, die al op het station in Roosendaal was, rekende de man vervolgens in. Behalve de gasdrukrevolver bleek hij ook een aantal gaspatronen bij zich te hebben. De spoorwegpolitie onderzoekt de zaak verder.

Dode en twee zwaargewonden bij ongeval op A12

Een vrouw is dinsdagavond om het leven gekomen bij een ongeval op de A12 bij Waddinxveen. Twee andere mensen raakten zwaargewond. Dat meldt het Korps Landelijke Politiediensten.

De drie slachtoffers zaten in een auto waar rond 19.45 uur een vrachtwagen achterop reed. Volgens ooggetuigen was de auto plotseling stilgevallen. De twee gewonden zaten bekneld, maar zijn door de brandweer bevrijd en zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Een vierde inzittende van de auto bleef ongedeerd.

Vanwege het ongeluk is de A12 richting Den Haag afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de A20. De verwachting is dat de rijbaan nog tot zeker 23.00 uur dicht blijft.

Vos kopvrouw dames bij WK

Marianne Vos zal de kopvrouw zijn van de Nederlandse dameselectie bij het WK wielrennen in Australië. Vos, wereldkampioene in 2006 en daarna drie keer tweede, krijgt zeven landgenotes mee. Vos zal daarnaast met Regina Bruins uitkomen in de tijdrit.

Bondscoach Joham Lammerts selecteerde daarnaast onder andere Kirsten Wild en Regina Bruins, die ook als outsiders voor de titel kunnen worden gezien. Nederland is het enige land dat acht renners mag afvaardigen, omdat Europees kampioene Noortje Tabak zich rechtstreeks plaatste voor het WK.

De volledige selectie voor de wegrit is als volgt; Marianne Vos, Kirsten Wild, Annemiek van Vleuten, Adrie Visser, Loes Gunnewijk, Regina Bruins, Chantal Blaak en Noortje Tabak.

[Vuelta] Quick Step zonder kopman

Het Belgische Quick Step zal zonder kopman aantreden in de Vuelta à España aankomende zaterdag. De ploeg stuurt als Carlos Barredo en Wouter Weylandt als belangrijkste pionnen naar Sevilla.

Ook Kevin de Weert, die sterk reed in de Tour de France, vertegenwoordigt de Belgische ploeg in Spanje. De volledige ploeg bestaat uit; Carlos Barredo, Dario Cataldo, Kevin De Weert, Nikolas Maes, Davide Malacarne, Branislau Samoilau, Andreas Stauff, Matteo Tosatto en Wouter Weylandt.

 

Serious Sam HD: TSE knalt op XBLA

Devolver Digital, uitgever en ontwikkelaar, heeft via een tweet laten weten dat Serious Sam HD: The Second Encounter vanaf 22 september te downloaden zal zijn voor Xbox Live Arcade. De PC-versie is al een tijdje geleden uitgekomen en kreeg hoge scores deels door de toegevoegde vijftien player co-op.

Het spel kwam later uit dan de PC-versie vanwege het feit dat digitale distributie extra handelingen met zich mee bracht.

Serious Sam

Goud voor hockeysters op Jeugd Olympische Spelen

De Nederlandse hockeysters hebben op de Jeugd Olympische Spelen het goud veroverd. In Signapore werd Argentinië in de finale geklopt met 2-1. Het was eerste goud voor de Nederlandse afvaardiging, nadat eerder al zilver en brons werd behaald.

De meisjes stonden bij rust met 1-0 achter, maar wisten de stand na rust gelijk te trekken nadat Lieke van Wijk een strafcorner benutte. De wedstrijd mondde uit in een verlenging, waarin Van Wijk met weer een strafcorner de beslissende goal maakte.

 

Haase naar tweede ronde Manerbio

Robin Haase heeft zich weten te plaatsen voor de tweede ronde van de Challenger in Manerbio. De Hagenaar wist Juan-Martin Araguren met 6-2 en 7-6 te verslaan. Eerder vandaag haalde Thomas Schoorel zich al te plaatsen voor de tweede ronde en werd Jesse Huta Galung uitgeschakeld.

Haase moet het in de tweede ronde opnemen tegen de Portugees Joao Sousa, die de Duitser Matthias Bachinger versloeg met 6-1 en 6-4. Overigens behaalde Haase samen met Schoorel ook de tweede ronde in het dubbelspel.

Modden weer mogelijk in CoD: Black Ops

Ontwikkelaar Treyarch heeft bekendgemaakt dat het mogelijk zal zijn om in Call of Duty: Black Ops eindelijk weer te modden. Voor de PC-fans is dit groot nieuws want in Modern Warfare 2 was dit niet mogelijk en dat bleek een groot gemis te zijn voor gamers. De mogelijkheid zal ergens na de release komen, gezien Treyarch zich eerst wil richten op het afmaken van de game.

Er waren eerst wat technische problemen in de modtool met betrekking tot de game-engine en de interne tool. Maar dat lijkt nu allemaal opgelost waardoor het zeker zal zijn dat er na de release gemod kan worden

Call of Duty: Black Ops komt 9 november uit voor de PC, Xbox 360 en PS3.

CoD

A. Schleck, Kreuziger niet naar WK

Andy Schleck en Roman Kreuziger zullen niet aan de start staan van het wereldkampioenschap wielrennen later dit jaar in Australië. Beide renners vinden het WK niet in hun programma passen.

Van Schleck was het al eerder bekend dat hij twijfelde over deelname. Hij zal deze maand van start gaan in de Vuelta om zijn broer Fränk te steunen en zich daarna gaan richten op de Ronde van Lombardije.

Kreuziger, die volgend jaar voor Astana zal gaan rijden, start zaterdag ook in de Vuelta en denkt zich daarom niet optimaal te kunnen voorbereiden op het WK.

Lowlands interview: the Ting Tings

Toch heeft het iets speciaals, backstage lopen in de Alpha-tent. Met een ‘travelpas' en begeleiding naast me loop ik achter de schermen van Lowlands' grootste tent, met het zicht op duizenden mensen die genieten van het optreden van ‘the Opposites', 'Flinke Namen' en andere collega-rappers. Met de stampende beats op de achtergrond wordt ik begeleid naar de kleedkamers en een stoel wordt voor me aangeschoven. Katie White en Jules De Martino van the Ting Tings hebben een kwartier voor FOK! kunnen vrijmaken in hun drukke schema om te praten over hun grootste hits, Lowlands, de bandnaam en nog veel meer.

Katie White, the Ting Tings

Aissati definitief naar Vitesse

Nadat Vitesse eerder al Slobodan Rajkovic en Nemanja Matic wist vast te leggen op huurbasis is daar vandaag Ismaïl Aissati  bijgekomen. Ajax en Vitesse zijn dat eerder vanavond overeengekomen. De speler zal tot het eind van het seizoen in Arnhem voetballen. Vitesse heeft wel een eenzijdige optie tot koop afgedwongen.

De aanvallende middenvelder heeft de afgelopen niet veel wedstrijden voor Ajax gespeeld door diverse blessures. De jeugdinternational stond in de eerste competitie wedstrijd van dit seizoen tegen FC Gronignen in de basis. Tijdens het duel met Vitesse mocht Aissati invallen.

Naast Rajkovic, Matic en Aissati hoopt Vitesse binnenkort ook nog Metaj Delac aan de selectie toe te voegen. De doelman, die onder contract staat bij Chelsea, trainde vandaag al met de Arnhemmers mee.

Lichtelijke angst bij PS3-Jailbreak makers?

De makers van de PS3-Jailbreak lijken lichtelijk angstig te gaan worden voor de komende firmware update van Sony. Ze hebben nu een e-mail gestuurd naar hun klanten waarin gevraagd wordt om de PS3 tijdelijk niet te updaten zodat het team van de nu al legendarische USB-stick kan controleren of de hack blijft werken.

Dit kan natuurlijk ook gezien worden als klantvriendelijkheid, ware het niet dat de mensen achter het product gisteren nog gezegd hebben dat mensen geen imitaties moeten kopen. Waarom? Juist bij het originele product krijg je garantie en support. Maar wat gebeurt er nou als Sony massaal ge-jailbreakte PlayStations gaat bannen van PSN? Bij wie gaan al die mensen dan verhaal halen? Juist...

We zullen het toch even moeten afwachten maar dit kan nog een behoorlijke rommel gaan opleveren. Lees hieronder de volledige e-mail.

"Just a friendly update email and some advice for you over the coming days and weeks.

While PS Jailbreak team have told us it should be possible to support future firmware versions on the PS3, it's is not guaranteed, they will need to access any newer firmware's than 3.41 and if needed release an update for the PS Jailbreak to support the newer firmware's.

So we wanted to give you all some advice that if a system update is released for the PS3 in the coming days or before you receive your PS Jailbreak which blocks system updates, we recommend that nobody update their PS3 for the time being.

If a PS3 system update newer than 3.41 is released you should keep an eye on the PS Jailbreak website for news on compatibility with the PS Jailbreak on the new firmware's. Only update your PS3 past 3.41 firmware if the PS Jailbreak team say that it's safe to do."

Kleuter vindt volgespoten condoom in hotel

Een weekendje op stap met oma is voor een familie uit Alpharetta, in de Amerikaanse staat Georgia, uitgedraaid op een nachtmerrie. De vierjarige kleinzoon van Carmen Jones trof in de hotelkamer een gebruikt condoom aan. Sindsdien leeft de familie in angst en woede.

De oma had op 31 juli haar twee kleinkinderen meegenomen naar attractiepark Six Flags in Georgia. Omdat ze de volgende dag een bezoekje aan een aquarium op het programma hadden, ging het drietal overnachten in een hotel in Atlanta. Bij aankomst in het hotel bleken er geen zeepjes te liggen en lagen er te weinig handdoeken. Omdat ze te moe was om van hotelkamer te ruilen, liet ze deze bezorgen door het hotelpersoneel en ging slapen.

Plotseling zag oma hoe haar kleinzoon een gebruikt condoom tussen de lakens vandaan haalde en ermee begon te spelen. Jones pakte het kapotje af en vroeg het hotelmanagement om mondwater om de mond van haar kleinzoon schoon te spoelen. Van het hotel kreeg ze als goedmakertje de overnachting, het ontbijt en de entree naar het aquarium gratis en hiermee leek de kous af.

De echte horror kwam pas later. Aan het eind van het dagje zeedieren kijken werd de kleuter ineens ziek. De volgende dag ging ze met hem naar de dokter, maar die kon niets vinden. Omdat het slechter met hem bleef gaan, ging Jones enkele dagen later zelfs met haar kleinzoon naar het ziekenhuis. Sindsdien komt het ventje bijna dagelijks in het ziekenhuis en bij de dokter, in afwachting van de uitkomst van de SOA- en HIV-tests.

De familie is vastbesloten het hotel aan te klagen voor al het aangedane leed. De oma heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen.

Valkyria Chronicles 3 al in de planning?

Valkyria Chronicles 2 moet nog uit gaan komen in Europa, maar SEGA lijkt nu al bezig te zijn met de plannen voor het derde deel. Dit blijkt uit de registratie van de website valkyria3.jp. Dit betekent nog heel weinig, want dit kan ook betekenen dat SEGA de url veiligstelt.

Valkyria Chronicles kwam als eerst uit op de PS3. Het vervolg, dat toepasselijk Valkyria Chronicles 2 heet, kwam uit voor de PSP en is een tactische RPG. Deel twee is al uit sinds januari in Japan en het tweede deel zal volgende week in Amerika en Europa gelanceerd worden. De game speelt zich zo'n twee jaar na het eerste deel af en gaat over een burgeroorlog in het land Gallia in een fictief Europa.

Valkyria

[Vuelta] Rodriguez kopman Katusha

Katusha vaardigt een sterke ploeg af naar de Vuelta à España die komende zaterdag in Sevilla van start gaat met een ploegentijdrit. Joaquin Rodriguez zal als kopman voor het klassement worden uitgespeeld door de Russische formatie.

De nummer zeven van de Tour de France krijgt onder andere Vladimir Karpets, Vladimir Gusev en Alexandre Kolobnev mee. Daarnaast zal met Filippo Pozzato, die zich voorbereidt op het wereldkampioenschap, worden gemikt op een ritzege.

Selectie Katusha voor de Vuelta
Joaquim Rodriguez, Vladimir Karpets, Filippo Pozzato, Giampaolo Caruso, Denis Galimzyanov, Vladimir Gusev, Joan Horrach, Mikhail Ignatyev en Alexander Kolobnev

[Upd] Passagiersvliegtuig stort neer in China

In het noordoosten van China is dinsdag een passagiersvliegtuig met meer dan negentig personen aan boord neergestort. Er zouden zeker twintig gewonden zijn. Dat meldden bronnen binnen de regering en de vliegmaatschappij tegen het staatspersbureau Xinhua.

Het toestel, een E-190 met 91 mensen aan boord, crashte nabij de luchthaven Lindu van de stad Yichun in de provincie Heilongjiang, aldus de provinciale luchtvaartautoriteiten. Het vliegtuig was ruim een uur eerder vertrokken uit de provinciehoofdstad Harbin.

De machine behoorde toe aan Henan Airlines en stortte dinsdagavond om 22.10 uur lokale tijd neer. Henan Airlines verklaarde eerder dat er 96 mensen aan boord waren. Reddingswerkers zijn op weg naar de plaats van de crash.

De E-190 is een toestel van de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer.

Update 20:22

Zeker 42 mensen zijn omgekomen bij het vliegtuigongeluk. De 49 mensen die het ongeluk hebben overleefd, zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Waardoor het toestel van de baan raakte is nog niet bekend.

Passagiersvliegtuig stort neer in China (Foto: ANP)

Sietske H. wil familie en vrienden spreken

Sietske H. (25) uit het Friese Nij Beets, die wordt verdacht van de moord op haar vier eigen baby's, wil graag weer contact met vrienden en familie. Woensdag behandelt de rechtbank in Leeuwarden daarover een bezwaarschrift dat haar advocate Barbara Klunder heeft ingediend.

De vrouw zou in de periode van 2002 tot en met 2010 de baby's hebben gekregen en na de geboorte om het leven hebben gebracht. De lichaampjes verstopte ze op zolder in vier koffers. Ze woonde bij haar ouders, die inmiddels elders verblijven.

De vrouw uit het Friese dorpje zit volledig van de buitenwereld afgezonderd in de cel, sinds ze begin augustus werd aangehouden op verdenking van de moorden. Ze mag alleen met haar raadsvrouw en met politieagenten spreken.

Klunder verzoekt om haar cliënt volledig uit beperkingen te halen, maar het verzoek richt zich met name tegen het feit dat haar cliënt geen contact met haar familie en vrienden mag onderhouden.

Plukactie Schiphol brengt 179.000 euro op

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft de afgelopen vakantieperiode (juli en augustus) voor ruim 179.000 euro aan openstaande boetes geïnd van mensen die het land uit wilden reizen. Volgens een woordvoerder van de marechaussee is het grootste deel daarvan, ongeveer 100.000 euro, in augustus binnengehaald.

Ondanks de grote drukte op de luchthaven in verband met de zomervakantie zijn er geen grote incidenten geweest, zei de woordvoerder dinsdag. "Het is over het algemeen allemaal redelijk rustig verlopen." De marechaussee heeft meer personeel dan normaal ingezet om alles ordentelijk te laten verlopen, onder meer bij de paspoortcontrole.

Wel moesten in juli en augustus 1666 personen aan een noodpaspoort worden geholpen, maar ook dat is niet uitzonderlijk voor zo'n drukke periode. Tot nu toe zijn dit jaar 157 imitatiewapens in beslag genomen. Dat is veel minder dan vorig jaar, toen op 1 september de teller op 1344 stond. Nepwapens zijn in het buitenland gemakkelijk te krijgen, maar ze zijn verboden in Nederland en marechaussee en douane controleren er streng op.

Komt er een Demigod 2?

Chris Taylor is baas bij Gas Powered Games en heeft aangegeven dat er interesse is in een vervolg op Demigod, een RTS uit 2009. In een interview op de afgelopen GamesCom heeft Taylor dit aangegeven. Het is ook de enige keer voor zover bekend dat hij dit op de beurs dit aangaf in een interview.

In het interview heeft Taylor het erover dat als ze nog investeren in de basis van het spel er misschien nog wel wat uit een vervolg te halen valt. Het eerste deel van Demigod had een ongelukkige start want er waren naast multiplayer-problemen bij de launch ook nog eens problemen met de piraterij van het spel. Op een gegeven moment speelden 120.000 mensen het spel online, waarvan 18.000 mensen ook het spel daadwerkelijk gekocht hadden.

Bekijk in onderstaande trailer de opmerkingen van Taylor die rond de 2:40 beginnen.

Duitser Friedrich onder het mes

Duits-international Arne Friedrich is voor onbepaalde tijd uitgeschakeld met een hernia. De 31-jarige verdediger van VfL Wolfsburg gaat donderdag in München onder het mes. De blessure kan niet behandeld worden zonder operatie.

Friedrich voegde zich deze zomer bij de Bundesliga-winnaar van 2009, nadat zijn vorige werkgever Hertha BSC uit de hoogste afdeling degradeerde. De Duitser kwam op het WK in Zuid-Afrika vier keer in actie voor zijn land.

Duitser Friedrich onder het mes
Duitser Friedrich onder het mes (Foto: Novum)

Schoolmeisjes beboet voor afluisteren leraren

Twee Zweedse meisjes moeten het de komende tijd zonder zakgeld stellen. De meisjes uit Stockholm zijn ieder veroordeeld tot het betalen van een boete van tweeduizend Zweedse kronen, zo'n tweehonderd euro. De tieners hebben met behulp van een verborgen microfoontje hun leraren afgeluisterd.

De schoolmeisjes zaten in de rats of ze zouden blijven zitten. Het tweetal bedacht daarom een lumineus plan. Zij besloten met behulp van een verborgen microfoontje hun leraren af te luisteren tijdens een vergadering waarin werd besproken welke leerlingen in de gevarenzone zitten. De meisjes hoopten met deze informatie hun cijfers nog te kunnen opkrikken.

Zo gezegd zo gedaan. Het jeugdige spionnenduo wist een sleutel tot de lerarenkamer te bemachtigen en kocht een simpel microfoontje bij een gadgetshop. Vervolgens verstopten de meisjes het microfoontje in de personeelsruimte.

Waarschijnlijk had er geen haan gekraaid naar de actie als een van de meisjes niet zo stom was geweest het plan uit de doeken te doen op haar Facebook-pagina. De school kreeg lucht van de zaak en deed aangifte van lokaalvredebreuk. De rechter ging hierin mee en veroordeelde de meisjes tot het betalen van een flinke boete. Of de meisjes nog op dezelfde middelbare school zitten is helaas niet bekend.

'Levensgevaarlijke' stroming in Noordzee

Op sommige plaatsen langs de Noordzeekust is de stroming zo sterk dat zwemmen dinsdag levensgevaarlijk is. Dat komt door een combinatie van harde wind en het tij. Een overzicht van de gevaarlijke plekken is niet te geven omdat de situatie steeds verandert, meldt een woordvoerder van de Reddingsbrigade Nederland.

De 's-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade stelde even voor 17.00 uur een zwemverbod in voor de strook Noordzee tussen Hoek van Holland en Den Haag, langs het Westland. ''Enkele van onze vrijwilligers hebben het water getest. Het is levensgevaarlijk." Hoelang het zwemverbod geldt, is nog niet bekend, laat de gemeente Den Haag weten.

Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten, tot 85 kilometer per uur, vooral in het noordelijke deel van Nederland.

R.U.S.E krijgt morgen PC-demo

R.U.S.E krijgt nu na twee eerdere multiplayer demo's nu ook een singleplayer demo en die zal morgen te downloaden zijn voor de PC. Het spel zou eigenlijk al eerder uitkomen maar is na twee keer uitgesteld tot 17 september. Het spel komt uit voor de PC, Xbox 360 en de PS3. Over een demo voor de consoles is niets bekend.

R.U.S.E is een RTS die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog en zal zich afspelen tussen de Amerikanen en de Duitsers op verschillende locaties zoals Noord-Afrika, Frankrijk, België en Nederland. Het spel zal ook multiplayer bevatten waarin ook co-op te spelen is.

R.U.S.E

Microsoft: "Xbox tot 2015 in de winkels"

Dat uitgevers altijd maar blijven proberen de levensduur van hun console te verlengen, bleek een jaar geleden maar weer, tijdens de E3 van 2009. Sony kwam met PlayStation Move, en Microsoft met Kinect (toen nog Natal geheten). Of dit ook echt gaat lukken, moeten we nog zien. Chris Lewis, vicepresident van Xbox Interactive Entertainment Europe, heeft laten weten dat hij de toekomst van Natal zonnig inziet: 

"Kinect really gives us, I think, a very genuine additional five years," zei Lewis in een interview op de GamesCom. “What Kinect does is broaden us out to users that we weren’t addressing in the past.” 

Lewis had het verder niet over de eventuele Xbox 3. Kinect, een 'camera' die aan de Xbox 360 gekoppeld kan worden om games zonder controller te spelen, die in November uitkomt. 

Man verwondt agenten op politiebureau

Een 31-jarige man uit Doetinchem heeft maandag op een politiebureau in zijn woonplaats drie agenten verwond. Een van de agenten moest voor behandeling naar een ziekenhuis. De man zit vast voor nader onderzoek. Dat meldt de politie dinsdag.

De man was naar het politiebureau gekomen om iemand van de politie te spreken, en begon toen hij een agent sprak beledigende opmerkingen te maken. Nadat hij meerdere keren het verzoek in te binden negeerde, werd besloten de man aan te houden.

Hij verzette zich echter hevig en kon pas toen 'gepast geweld' werd ingezet worden ingerekend. Waarom de man zich zo agressief gedroeg en waarvoor hij precies naar het politiebureau kwam, is nog onduidelijk.

[Upd] 'Salcido dichtbij transfer naar Premier League'

Carlos Salcido staat volgens Voetbal International op het punt om een transfer naar de Premier League af te ronden.

PSV is bereid om Salcido te laten gaan. De Mexicaanse verdediger kende een uitstekend WK in Zuid-Afrika en dat wekte de interesse van buitenlandse clubs. Tot een definitief akkoord kwam het echter nog niet.

Het is vooralsnog niet bekend welke Engelse club zich zal versterken met Salcido. Wél is duideljk dat het niet om Liverpool of Wigan Athletic gaat, de clubs met wie de Mexicaan recent nog in verband werd gebracht.

PSV wil uiterlijk voor donderdag uitsluitsel van de geïnteresseerde partij. Op die dag spelen de Eindhovenaren de return tegen het Russische Sibir Novosibirsk, in de vierde en laatste voorronde van de Europa League.

Update:

Volgens Thijs Slegers, PSV-watcher voor Voetbal International, heeft Carlos Salcido in de kleedkamer van de Eindhovense formatie gezegd om welke ploegen het gaat. Liverpool en Fulham zouden in de markt zijn om de verdediger over te nemen.

[Eneco] Martin wint afsluitende tijdrit en eindklassement

Tony Martin is de winnaar van de Eneco Tour 2010 geworden. De Duitser deed dit met verve door de 16,9 kilometer lange afsluitende tijdrit als snelste af te leggen. Hiermee sloeg de renner van HTC-Columbia een dubbelslag en is vandaag de gevierde man.

Martin legde de tijd af in 20 minuten en 24 seconden, waarmee hij zes seconden sneller was dan Maarten Tjallingii. De Deen Alex Rasmussen werd op negen tellen derde. Koos Moerenhout eindigde als nummer twee in het klassement, door als vijfde te eindigen vandaag.

 Eindstand Eneco Tour 2010
1. Tony Martin (Duitsland/HTC-Columbia) in 28u50m57s
2. Koos Moerenhout (Nederland/Rabobank) op 31s
3. Edvald Boasson Hagen (Noorwegen/Team Sky) op 1m46s
4. Richie Porte (Australië/Saxo Bank) op 1m57s
5. Svein Tuft (Canada/Garmin-Transitions) op 2m04s
6. Lars Boom (Nederland/Rabobank) op 2m11s
7. Maarten Tjallingii (Nederland/Rabobank) op 2m17s
8. Andreas Klöden (Duitsland/RadioShack) op 2m18s
9. Dominique Cornu (België/Skil-Shimano) op 2m35s
10. Jürgen Roelandts (België/Omega Pharma-Lotto) op 2m37

Zangeres Marina hekelt Amerikaanse droom

Marina Diamandis heeft het niet zo op glitter en glamour. De 24-jarige zangeres die schuilgaat achter Marina and the Diamonds ambieert geen leven als popster, maar wil haar generatie graag helpen. Ze heeft pas een album op de markt, genaamd Family Jewels, maar heeft grootse toekomstplannen.

"Ik word niet beïnvloed door Hollywood", zegt de zangeres uit Wales stellig voor de camera van Novum Nieuws. "Ik maak popliedjes met een betekenis, maar ik ben me ook erg bewust van het feit dat ik geen onderdeel wil zijn van de industrie waarin ik werk. Ik wil niet worden zoals iedere andere zangeres."

Marina heeft kritiek op de hedendaagse 'American dream' waarbij de nadruk volgens haar ligt op succes, geld en schoonheid. "Ik wil niet dat mijn carrière over ego gaat, want popmuziek gaat vaak over ego. Over glamour, schoonheid en aandacht en sterrendom. Daar ben ik niet in geïnteresseerd. Ik wil mijn generatie graag helpen", zegt de zangeres.

"Ik vind het suf om dat nu al te zeggen, omdat ik nog maar een album heb. Ik heb nog niet veel gedaan, maar heb hele grote aspiraties. En die blijven hopelijk niet beperkt tot muziek, maar ik hoop wel dat die muziek het verschil maakt." Marina is zich bewust van de impact die haar woorden hebben. "Soms ben ik zo diepgaand, dat ik gewoon dood wil", lacht ze.

Mansell FIA-steward in BelgiŽ

Nigel Mansell zal in België de stewards van de FIA bij gaan staan om zo de zaken ook vanuit het perspectief van de coureurs te bekijken. De Brit was dit jaar al eerder bij de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië steward.

Mansell is voormalig wereldkampioen in de Formule 1 en wist in 1986 zelf op Spa-Francorchamps te winnen. Hij zal Lars Osterlind, Garry Connelly en Yves Bacquelaine bij gaan staan.

Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 34

Ook dit jaar zal FOK!sport weer verslag brengen over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.


Rutger Worm heeft zijn eerste doelpunt van het seizoen voor Melbourne Heart gescoord, maar het was niet genoeg voor de overwinning. De oud-aanvaller van N.E.C vormde opnieuw samen met Gerald Sibon het aanvalsduo in de wedstrijd tegen Adelaide United. Bij laatstgenoemde club stond Sergio van Dijk in de aanval en hij zal het beste gevoel over hebben gehouden aan het duel. Adelaide United won namelijk met 3-2. Door de overwinning klom de ploeg van Van Dijk naar de vijfde plaats. Melbourne Heart blijft ook na dit weekend hekkensluiter.

Central Coast Mariners, met Patrick Zwaanswijk in de gelederen, verloor opnieuw. Ditmaal ging de ploeg, op bezoek bij Wellington Phoenix, met 2-0 ten onder. Zwaanswijk speelde de volle negentig minuten mee. De ploeg zakte door dit verlies naar de zesde plaats. Ook Dyron Daal kon met zijn ploeg North Queensland Fury geen overwinning boeken. Met tien man sleepte de ploeg een 2-2-gelijkspel uit het vuur tegen Melbourne Victory. Dankzij de puntendeling staat North Queensland Fury na afgelopen weekend op een tweede plaats. De achterstand op koploper Perth Glory bedraagt twee punten.


In de Deense competitie was Remco van der Schaaf goud waard voor zijn ploeg Brøndby IF. De ploeg mocht het in eigen huis opnemen tegen Odense BK en keek na een uur spelen tegen een 0-2 achterstand aan. Twaalf minuten voor tijd mocht Brøndby zelfs met tien man verder, maar vocht zich uitermate knap terug. Nadat Bruno Batata de aansluitingstreffer scoorde, wist Van der Schaaf in de laatste minuut de gelijkmaker te scoren. Door het gelijkspel blijft Brøndby derde staan. De achterstand op koploper FC Kopenhagen bedraagt vijf punten. Ook Tim Janssen was trefzeker voor zijn ploeg Esbjerg FB. De ploeg won, op bezoek bij Aalborg BK, knap met 1-2. Na zeven minuten wist Janssen de score al te openen. In de rust werd de spits gewisseld. Door de overwinning draagt Esbjerg de rode lantaarn over aan Silkeborg.

Ook in de Finse competitie werd een Nederlander matchwinnaar. Guillano Grot was de grote man van Inter Turku in de uitwedstrijd tegen Tampere United. Kort voor rust scoorde onze landgenoot het enige doelpunt van de wedstrijd. Dankzij deze overwinning nestelde Inter Turku zich steviger in de middenmoot van de Finse competitie. De achterstand op plek drie, welke rechtgeeft op het spelen van Europees voetbal, bedraagt acht punten. De competitie in Finland telt nog zeven speelrondes.Moestafa El Kabir was afgelopen weekend opnieuw trefzeker in de Zweedse competitie. De aanvaller van Mjällby scoorde tweemaal in de uitwedstrijd tegen Gefle. De doelpunten van onze landgenoot waren echter niet genoeg voor de overwinning. De wedstrijd eindigde in 3-3. Mjällby, dat afgelopen seizoen promoveerde, staat na dit weekend op een knappe vijfde plaats. De achterstand op plek drie, welke rechtgeeft op Europees voetbal, bedraagt slechts vier punten.

Zulte Waregem won de derby tegen Cercle Brugge met 4-0. Jeremy Bokila kwam bij Zulte als invaller in het veld.  Anderlecht behaalde afgelopen weekend de derde overwinning van het seizoen. De regerend landskampioen won bij Lokeren met 3-0. Mbark Boussoufa zorgde vanaf de penaltystip voor de eindstand.

Club Brugge leed zijn tweede nederlaag op rij in de Belgische eerste klasse. Op eigen veld verloor de ploeg van trainer Adri Koster, met Ryan Donk in de basis, met 1-2 van lijstaanvoerder KV Mechelen. Lierse Sk verloor voor de vierde maal op rij. Roel van Hemert stond bij de verliezende club in de basis en kreeg geel na een overtreding.Sunderland verloor in de Premier League met 1-0 bij West Bromwich Albion. Bij Sunderland kwam Boudewijn Zenden als invaller op het veld. Wigan Athletic ging met 6-0 onderuit tegen landskampioen Chelsea. Ronnie Stam stond bij Wigan, dat de eerste wedstrijd tegen promovendus Blackpool met 4-0 verloor, in de basis.Swansea City, met Dorus de Vries in het doel, verloor uit bij Norwich City met 2-0. In de Championship staat de club, waar Cedric van der Gun afgelopen weekend op de bank zat, dertiende met drie punten uit drie duels. Leicester City beleeft een slechte start van het seizoen. Afgelopen weekend verloor de ploeg, waar Michael Lamey inviel, met 3-0 van Burnley. Leicester staat in de Championship laatste met een punt uit drie duels.

In de Football League 2 speelde Shrewsbury Town met 1-1 gelijk tegen Aldershot Town. Benjamin van den Broek viel bij Shrewsbury vlak voor tijd in. Shrewsbury eindigde de wedstrijd met tien man nadat Harrold in de blessuretijd met rood van het veld werd gestuurd.

 


In de Schotse competitie won Celtic, met Jos Hooiveld in de basis, ook zijn tweede competitiewedstrijd. In het eigen Celtic Park werd St. Mirren met 4-0 verslagen. Hibernian ging onderuit tegen landskampioen Glasgow Rangers. Kenny Miller scoorde alle doelpunten voor Rangers. Bij Hibernian stond Edwin de Graaf in de basis.

Borussia Mönchengladbach speelde zijn eerste wedstrijd van dit seizoen in de Bundesliga gelijk. Thuis tegen FC Nürnberg werd het 1-1. Roel Brouwers speelde bij de thuisploeg de gehele wedstrijd.

Maikel Aerts
maakte een prima competitiedebuut voor Hertha BSC. De van Willem II overgenomen doelman stond het hele duel in de 2. Bundesliga tegen Oberhausen onder de lat. Hertha won de wedstrijd met 3-2. 1. FC Union Berlin, met Santi Kolk in de basis, speelde afgelopen weekend met 2-2 gelijk tegen Alemannia Aachen. FC Augsburg won met 1-4 bij FC Ingolstadt 04. Gibril Sankoh, vorig seizoen nog speler bij FC Groningen, speelde het gehele duel mee.


Het Italiaanse A.C.Monza Brianza 1912 speelde zijn eerste competitiewedstrijd tegen Pergocrema met 2-2 gelijk. Sander Westerveld stond in de basis bij Monza. Stefano Seedorf kwam in de vijftigste minuut als invaller het veld in en scoorde een minuut later de 2-1.


In de Zwitserse competitie speelde FC St. Gallen met 1-1 gelijk tegen FC Sion. Michael Dingsdag stond bij Sion in de basis en kreeg vanwege een overtreding geel. Bij FC St. Gallen speelden Tim Bakens en Sandro Calabro de gehele wedstrijd mee. Na zes speelrondes staat Sion vijfde met negen punten terwijl St. Gallen met vier punten de tiende plaats bezet.

[Update] Kinect met spraakbesturing bij lancering

Update: Microsoft heeft aangegeven dat er gewoon spraakherkenning bij de launch zal zijn en daarmee is het onderstaande bericht ontkend: "Voice control is an exciting part of the Kinect for Xbox 360 controller-free experience and we can confirm that it will be available at launch in November 2010. Only on Xbox 360 will you be able to navigate the Kinect Hub using your voice to control your movies, TV shows and music. We do not have additional details to share about local voice availability at this time."

Spraakverwarring bij Microsoft zelf dus.

Oorspronkelijke bericht: Kinect, de camera die bewegingen op de Xbox 360 registreert, heeft bij de lancering geen spraakbesturing. Dat laat een woordvoerder van Microsoft weten tegenover het Britse gamestijdschrift MCV.

Volgens een woordvoerder van Microsoft wordt spraakbesturing op een later tijdstip via een online patch toegevoegd. Zo wordt het onder andere mogelijk om het menu van de Xbox 360 met behulp van stemcommando's te besturen.

Kinect is een speciale camera die bewegingen kan registreren en stemmen kan herkennen. Hierdoor kunnen consumenten games en spelmenu's met de hand, het lichaam en de stem bedienen. Er is daardoor geen controller meer nodig.

Microsoft brengt rond de release diverse spellen op de markt die gebruik maken van Kinect. De camera lijkt vooralsnog vooral gericht te zijn op een breed publiek. Microsoft sprak eerder zelf wel de verwachting uit ook hardcore gamers te trekken met de uitbreiding voor de Xbox 360.

Kinect mist spraakbesturing bij lancering
Kinect mist spraakbesturing bij lancering

Kramer laat NK afstanden wellicht schieten

Sven Kramer laat het NK afstanden wellicht schieten. Dat vertelde hij in Calgary aan NUsport. Kramer is later begonnen met de voorbereiding van het na-olympische seizoen waardoor hij mogelijk niet op tijd fit raakt voor het NK. Zelfs het EK zou hij kunnen laten schieten, aldus coach Gerard Kemkers.

Het doel van de trainingen die Kramer in Calgary aflegt is om een fundament te bouwen voor de komende vier jaren, met als einddoel de Olympische Spelen van 2014 in Sotchi. "Dus het is geen garantie dat hij de NK afstanden rijdt. We laten het gewoon op ons af komen. En dat kan ook voor het EK gelden. Hij blijft basiswerk doen, geen wedstrijdspecifieke trainingen. Het gaat er om dat hij de jaren erna weer grensverleggend is," aldus Kemkers.

Sonck vindt in Lierse nieuwe club

Wesley Sonck heeft eindelijk een nieuwe club gevonden. De Belgische spits een tweejarig contract getekend bij promovendus Lierse SK. Hij komt transfervrij over van Club Brugge.

De Egyptische eigenaar van Lierse, Maged Samy, spreekt met deze transfer zijn ambitie uit. "Ik ben er zeker van dat we met Sonck een bijzonder waardevolle speler hebben aangetrokken. Sonck heeft een neus voor doelpunten en is een echte leider op het veld. Zo'n versterking hadden we nodig."

Lierse heeft na vier speeldagen nog geen enkel punt behaald en wist nog maar twee keer te scoren. "Dat schrikt Sonck niet af. Hij weet dat er genoeg mogelijkheden in deze ploeg zitten en hij zal onze ambities helpen waarmaken." Behalve Sonck heeft de Egyptische baas nog meer versterkingen op het oog. Zo verhoogde hij het budget van zijn club van 10 miljoen euro naar 12,5 miljoen euro.

Sonck zelf is alvast erg blij dat hij in België kan blijven. "Ik heb een vrouw en drie kinderen. Dan kies ik liever voor minder geld dan een gek bedrag in een gek land. Hopelijk ben ik de verlossende transfer en komen er nog jongens naar hier." Sonck, fit maar nog niet wedstrijdfit, koos Lierse ook omdat hij goeie herinneringen heeft aan Lierse-trainer Aimé Anthuenis, die Sonck bij de Rode Duivels haalde. "Met Aimé heb ik een heel mooie tijd beleefd, hij heeft me altijd vertrouwen gegeven."

Een romantisch plaatje (3): driedaags huwelijk

‘Weet je nog vroeger? Dat wanneer je iets gebroken had, iedereen tekeningen maakte op jouw gips?. Of zijn naam schreef?. Of liefs, beterschap, sterkte?.'
‘Ja. Dat herinner ik me zeker. Ik voelde altijd een vreemd soort jaloezie voor de ingegipsten in die tijd.'
‘Ingegipsten. Zei je dat nou serieus? Wat is dat voor een term?'
‘Weet ik het? Maar de hoeveelheid aandacht die een stuk gips je opleverde was ongekend. Nog groter dan de winnende bal scoren of doorlaten bij het schoolvoetbaltoernooi.'
‘Mag ik iets op je gips schrijven?'
‘Misschien.'

Afellay niet Europees in actie voor PSV

Ibrahim Afellay speelt donderdag niet met PSV in de play-offs van de Europa League tegen Sibir Novosibirsk. Dat maakte de Eindhovense club vandaag bekend. De middenvelder kan daardoor bij een transfer nog Europees in actie komen voor een andere club.

"In het belang van alle betrokkenen is dit de beste optie, al was het een hele moeilijke afweging", liet technisch manager Marcel Brands weten na overleg met Afellay en trainer Fred Rutten. Het contract van de spelmaker loopt aan het einde van het seizoen af, waardoor een verkoop interessant kan zijn voor PSV. De transferperiode duurt nog een week.

PSV moet donderdag in eigen huis een 1-0 achterstand goedmaken op de Russische tegenstander. Inzet is een plaats in de groepsronde van de Europa League.

Afellay niet Europees in actie voor PSV
Afellay niet Europees in actie voor PSV (Foto: Novum)

Enige wethouder Trots op Nederland stapt op

De enige wethouder van Trots op Nederland stapt op. De Helderse wethouder Paul Walgering heeft per direct zijn functie neergelegd vanwege de onderlinge verhouding tussen hem en de gemeenteraadsfractie van zijn partij. Dat meldt de gemeente Den Helder dinsdag. Waar de onmin uit bestaat is onduidelijk.

Den Helder is de eerste gemeente waarin Trots op Nederland deelneemt aan de coalitie. Behalve Trots op Nederland maken ook het CDA, de VVD en D66 er deel van uit. TON deed in maart in 38 gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Volgens de gemeente had het college van burgemeester en wethouders 'volledig vertrouwen in het functioneren van Walgering binnen het college'. "Er was sprake van een plezierige en constructieve samenwerking." Het college respecteert de beslissing van de wethouder, maar betreurt zijn vertrek wel. Walgering had onder meer financiën in zijn portefeuille.

Enige wethouder Trots op Nederland stapt op
Paul Walgering (links) (Foto: Novum)

Williams met nieuwe vleugels naar Spa

Het Formule 1-team van Williams zal afreizen naar de Grand Prix van België met nieuwe voor- en achtervleugels. Het Britse team boekte door de introductie van onder meer nieuwe vleugels vooruitgang met de FW32 en hoopt door verdere aanpassingen dit ook op de circuits met de hogere snelheden te bewerkstelligen.

Volgens technisch directeur Sam Michael worden op de bolide ook enkele mechanische zaken aangepast, wat de coureurs Nico Hülkenberg en Rubens Barrichello zowel een goede kwalificatie als een goede race op moet gaan leveren. Voor Barrichello is de race bijzonder, omdat hij op Spa-Francorchamps zijn 300e race in de Formule 1 viert.

Vierde verdachte groepsverkrachting Rotterdam vast

Een 21-jarige man uit Sint Maarten is maandag opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de groepsverkrachting van een 12-jarig meisje in Rotterdam. Dit meldt de politie dinsdag. Bij twee huiszoekingen zijn spullen in beslag genomen.

Drie mannen uit Hoogvliet zitten al in de cel voor de groepsverkrachting van een 15-jarig meisje uit Capelle aan den IJssel in een woning aan de 1e IJzerstraat in Rotterdam. Onder hen een 25-jarige man die heeft bekend in juni seksuele handelingen met haar te hebben verricht. Hij zou ook de 12-jarige hebben misbruikt. Of de twee anderen hier ook bij betrokken waren, wordt nog onderzocht.

Het 12-jarige meisje uit Nijmegen was weggelopen uit een instelling en alleen naar Rotterdam gegaan. Agenten troffen haar op straat aan. Uit onderzoek bleek volgens de politie dat zij ongeveer een maand geleden door verschillende mannen ernstig seksueel was misbruikt. Dat zou in ieder geval zijn gebeurd in een woning in de 1e IJzerstraat en mogelijk ook op andere plekken.

Het 15-jarige meisje uit Capelle aan den IJssel bezocht 19 juni een jamsessie in een buurthuis aan de Slinge en ging na afloop in een auto met de 25-jarige man mee. In de woning in de 1e IJzerstraat werd ze vervolgens misbruikt. Het slachtoffer deed later aangifte, waarna de Rotterdammer werd aangehouden.

Een team van negentien rechercheurs onderzoekt de twee gevallen en verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten. Volgens de politie zijn er mogelijk nog meer slachtoffers.

Opnieuw duinbrand in Bergen

In het duingebied van Bergen is dinsdagmiddag opnieuw brand uitgebroken. Ten noorden van Bergen aan Zee staat een gebied van 40 bij 100 meter in brand, zo schat de politie. De brandweer is met groot materieel uitgerukt om het vuur te bestrijden.

Het Bergense duingebied wordt sinds augustus vorig jaar geteisterd door branden. Honderden hectares natuurgebied gingen al in vlammen op. In april dit jaar werd Bergen aan Zee nog uren ontruimd wegens een grote duinbrand. Vorige maand wist de brandweer enkele beginnende brandjes in de kiem te smoren. De autoriteiten gaan uit van brandstichting.

Referendum over herinvoering doodstraf Zwitserland

Voorstanders van herinvoering van de doodstraf in Zwitserland kunnen vanaf dinsdag handtekeningen gaan verzamelen om een referendum over de herinvoering mogelijk te maken. De documenten die hiervoor benodigd zijn voldoen volgens de regering aan de formele eisen.

De groep voorstanders heeft nu tot 24 februari 2012 om de honderdduizend handtekeningen te verzamelen die vereist zijn voor het organiseren van een volksraadpleging. De groep wil de doodstraf herinvoeren voor moordenaars die betrokken zijn bij seksueel misbruik.

De autoriteiten moeten zich nog buigen over de vraag of de doodstraf wel strookt met de grondwet en in lijn is met de internationale verplichtingen van het land, zoals het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Regeringswoordvoerder André Simonazzi zei dat als het parlement van mening is dat de doodstraf in strijd is met de Zwitserse grondwet of internationale verdragen, het de volksraadpleging kan verbieden.

Het voorstel heeft geleid tot een storm van protest. Een woordvoerder van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International zei dat het herinvoeren van de doodstraf op gespannen voet staat met de algemene trend in Europa om de doodstraf juist af te schaffen. Het enige land dat nog steeds executies uitvoert is Wit-Rusland, zei woordvoerder Daniel Graf.

"Ik denk niet dat veel mensen dit voorstel zullen steunen. In Zwitserland is een brede consensus dat de staat geen executies zou moeten uitvoeren en de mensenrechten moet respecteren", aldus Graf.

Zwitserland schafte de doodstraf in 1942 af. De laatste burger aan wie in Zwitserland een doodvonnis werd voltrokken werd in 1940 onthoofd. De doodstraf bleef wel tot 1992 onderdeel van de militaire rechtspraak, hoewel de laatste executie onder deze wet in 1944 middels een vuurpeloton werd voltrokken.

Bolt wordt grootverdiener

Atleet Usain Bolt heeft een nieuwe sponsorovereenkomst met Puma getekend. Volgens de Duitse sportartikelenfirma treedt de Jamaicaan door het contract toe tot de grootverdieners onder de sporters en wordt hij de best betaalde atleet.

Vorig jaar tekende de Russische polsstokhoogspringster Yelena Isinbayeva een contract met het Chinese bedrijf Li Ning voor vijf jaar met een waarde van zes miljoen euro. Bolt gaat hier in zijn contract dat tot 2013 loopt overheen, maar hoeveel is niet door Puma bekendgemaakt.

Bolt zal dit seizoen niet meer in actie komen. De Jamaicaan kampt met een rugblessure en heeft daarom besloten zich op volgend jaar te gaan richten.

Palyama verder op WK

Badmintonner Dicky Palyama heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de wereldkampioenschappen. In Parijs versloeg de Nederlander in zijn eerste wedstrijd de Fransman Brice Leverdez met 21-16 en 21-15.

In de tweede ronde zal Palyama het op gaan nemen tegen de Israëliër Misha Zilberman. Hij hoefde in de eerste ronde niet in actie te komen, omdat de als zesde geplaatste Indonesiër Sony Dwi Kuncoro zich had afgemeld.

'Anky van Grunsven wil website censureren'

Anky van Grunsven eist via een rechtszaak dat een website haar manier van paardrijden niet meer in verband brengt met een omstreden trainingsmethode. Volgens Van Grunsven is sprake van laster. Dat laten journalist Astrid Appels, beheerder van dressuurnieuwssite eurodressage.com, en haar advocaat dinsdag weten.

In de paardenwereld woedt al jaren een discussie over de zogeheten rolkur-methode, waarbij het paard met de neus op de borst rijdt. Anky van Grunsven en haar partner, trainer en bondscoach Sjef Jansen, ontwikkelden de zogenoemde Laag-Diep-Rondmethode (LDR). Van Grunsven wordt gezien als het boegbeeld van die methode en haalde met het systeem veel gouden medailles binnen.

Velen zijn van mening dat rolkur en LDR op hetzelfde neerkomen, maar de meningen daarover zijn verdeeld. De internationale paardensportfederatie FEI concludeerde in februari na lang overleg dat rolkur alleen wordt verboden als de hoofd-halshouding op een 'agressieve wijze' wordt bereikt. In de praktijk betekent dit dat iedereen het systeem kan toepassen, zolang dat niet op een agressieve wijze gebeurt.

Eurodressage.com plaatste hier een nieuwsbericht over en zette daar een foto van Salinero, het paard van Anky van Grunsven, bij. "Volgens haar beweer ik daarmee dat zij agressief rijdt, maar dat is helemaal niet het geval", zegt Appels. "Ik heb de foto er alleen bijgezet om de methode te illustreren."

Volgens Appels is er geen verschil tussen LDR en rolkur en staat het haar vrij om een foto te plaatsen die op een openbaar evenement is gemaakt. Appels zou ook schofferende mails van Sjef Janssen hebben ontvangen. Janssen, die bekendstaat als fervent verdediger van zijn methode, zou onder meer hebben gezegd dat ze 'gewoon zielig', 'een kleinzielig figuur' en een 'superbitch' is.

Appels zegt de gang van zaken te betreuren. "Ik heb op mijn website nooit kritiek geuit op de methode van Van Grunsven. Ook staan er duizenden kritische filmpjes over de methode van Van Grunsven op YouTube. Dan kunnen ze die mensen ook voor de rechter gaan slepen."

Anky van Grunsven en Sjef Janssen waren niet bereikbaar voor commentaar. Een medewerker van haar stal laat weten dat ze op vakantie zijn. De paardensportbond KNHS kon nog niet op de zaak ingaan.

De zaak dient 8 september bij de rechtbank in Den Bosch.

Spaans gevechtsvliegtuig stort neer

Een Spaans gevechtsvliegtuig is dinsdag kort na de start, vlakbij de luchtmachtbasis Moron de la Frontera, in de zuidelijke regio Andalusië, neergestort. Bij de crash kwam een Saudische piloot om het leven. De piloot nam deel aan een trainingsprogramma. Dat heeft het Spaanse ministerie van Defensie gezegd.

Een Spaanse piloot die de Saudiër aan het opleiden was, wist zichzelf in veiligheid te brengen met zijn schietstoel. Hij bleef ongedeerd.

Wat de oorzaak van het ongeluk is, is nog niet bekend.

Evra blijft geschorst tijdens beroep

Patrice Evra blijft tijdens zijn beroep gewoon geschorst voor interlands. Dat heeft de tuchtcommissie van de Franse voetbalbond FFF vandaag bekendgemaakt. Evra kondigde maandagavond aan in beroep te gaan tegen zijn schorsing voor vijf duels van de nationale ploeg. Normaal gesproken wordt een schorsing tijdens de behandeling van een beroep opgeschort.

Evra's advocaat Jean-Yves Foucard liet gisteravond weten dat de verdediger zijn schorsing aanvecht omdat hem als individu niets zou kunnen worden verweten. Evra was als aanvoerder een van de leiders van een staking van de Franse ploeg tijdens het WK. Die weigerde te trainen nadat Nicolas Anelka naar huis was gestuurd. De verantwoordelijkheid voor de staking lag echter "duidelijk bij het collectief", stelt Foucard in de Franse sportkrant l'Équipe.

De Franse bond strafte een week geleden vier spelers, nadat eerder vijf spelers op het matje waren geroepen. Nicolas Anelka, die bondscoach Raymond Domenech had uitgescholden, kreeg achttien interlands aan zijn broek. Evra werd voor vijf duels van Les Bleus geschorst, Franck Ribéry voor drie interlands en Jérémy Toulalan voor een wedstrijd. Eric Abidal kwam er zonder schorsing vanaf.

Opmerkelijk genoeg verscheen er een open brief van diverse oud-coaches die de bond opriepen de schorsingen uiterlijk donderdag op te heffen. Onder anderen Aimé Jacquet, die Frankrijk in 1998 naar de wereldtitel leidde, waarschuwde dat het Franse team kwalificatie voor het EK van 2012 dreigt mis te lopen.

VVD-raadslid vertrekt om samenwerking met PVV

VVD-gemeenteraadslid Bas Geerdink stapt op omdat hij het niet eens is met de ophanden zijnde landelijke samenwerking tussen zijn partij en de PVV. Geerdink, lid van de gemeenteraad van Rheden, doet per 1 september afstand van zijn raadszetel en heeft zijn lidmaatschap van de VVD met onmiddellijke ingang opgezegd.

Dat meldt de lokale afdeling van de partij maandag. Geerdink heeft volgens de afdeling 'principiële bezwaren' tegen de samenwerking van de VVD met de PVV. "Die bezwaren zijn voor hem onoverkomelijk gebleken." Zijn raadszetel geeft Geerdink terug aan de VVD-fractie.

Het bestuur en de fractie van de VVD Rheden laten weten het besluit van het raadslid te betreuren. "Maar we respecteren zijn beslissing." Bas Geerdink was sinds 2001 lid van de VVD en was sinds 2009 actief voor de lokale VVD.

Het opstappen van Geerdink is opmerkelijk. Tot nu toe is er vanaf de kant van de VVD nauwelijks kritiek geweest op de plannen tot het vormen van een coalitie van CDA en VVD met gedoogsteun van de PVV. Vanuit het CDA waren de afgelopen tijd wel veel bezwaren te horen.

Huizenverkoop VS stort opnieuw in

De verkoop van bestaande woningen is in de Verenigde Staten in juli met ruim 27 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte de Amerikaanse branchevereniging van makelaars dinsdag bekend.

Omgerekend naar een totaal aantal verkopen op jaarbasis wisselden 3,83 miljoen huizen van eigenaar. In juni lag het verkooptempo nog op 5,26 miljoen huizen op jaarbasis. Analisten hadden voor juli een daling met 12 procent, tot 4,7 miljoen verkopen, voorzien.

De daling met 27 procent is de sterkste die de makelaarsvereniging ooit heeft gemeten. Het verkooptempo daalde in juli tot het laagste niveau sinds mei 1995.


Huizenverkoop VS 2000 - juli 2010 (in miljoenen)

Barendrecht maakt selectie rond met Breinburg

Barendrecht heeft kort na de start van de Topklasse nog een speler aangetrokken. Verdediger Reinhard Breinburg, wiens aflopende contract bij FC Dordrecht niet werd verlengd, komt naar de Bongerd. Zijn naam gonsde al een tijdje rond in het geruchtencircuit.

De 26-jarige Rotterdammer werd opgeleid bij Feyenoord, maar brak niet door in de Kuip. Bij FC Dordrecht groeide hij uit tot een gewaardeerde verdediger in de Jupiler League. Breinburg, die rechtsback en centrale verdediger kan spelen, kwam er in zes seizoenen tot 132 competitieduels. Daarin scoorde hij één keer. Breinburg hoopte nog op een langer verblijf bij de Dordtenaren, maar die trokken recent Tom Beugelsdijk van ADO Den Haag aan. Daarop besloot Breinburg voor Barendrecht te kiezen.

Saw-game verschijnt samen met film

De horrorgame Saw II: Flesh & Blood verschijnt gelijktijdig met de horrorfilm Saw VII 3D. Op 19 oktober kan iedereen met een Xbox 360 en PlayStation 3 zich de stuipen op het lijf laten jagen. Dat heeft uitgever Konami dinsdag bekendgemaakt.

In Saw II: Flesh & Blood speelt de gamer Michael, de zoon van de overleden detective Tapp. De uitgever belooft nieuwe dodelijke marteltuigen en puzzels in een verhaallijn die zich tussen het eerste en tweede deel in de filmreeks afspeelt.

Ontwikkelaar Zombie Studios heeft zich in dit vervolg voornamelijk geconcentreerd op het verbeteren van de gevechten. Deze worden bruter in beeld gebracht waardoor elke ontmoeting met een vijand in een bloederige aangelegenheid verandert.

Saw-game verschijnt samen met film
Saw-game verschijnt samen met film (Foto: Novum)

Jans verkiest Dender boven Dijkse Boys

Paul Jans verbaasde de technische leiding van Topklasser Dijkse Boys afgelopen zondag met de mededeling dat hij voor het Belgische FCV Dender EH zou gaan spelen. De spits stond al op het wedstrijdformulier voor de wedstrijd tegen Hollandia, maar koos dus op het laatste moment voor een Belgisch avontuur.

Net voordat hij een bindende wedstrijd zou spelen nam Jans dus nog de benen. De 29-jarige aanvaller, wiens aflopende contract bij FC Den Bosch niet werd verlengd, is al sinds zijn overschrijving naar Dijkse Boys op zoek naar een buitenlands avontuur. Stages bij andere Belgische clubs leverden niets op, maar Dender zag wel wat in Jans.

De spits uit Veghel speelde namens VVV-Venlo, NEC, nogmaals VVV-Venlo, het Duitse Rot-Weiss Essen en FC Den Bosch 191 competitieduels als prof. Daarin scoorde hij 39 keer. Door de afzegging van Jans moet Dijkse Boys op zoek naar een nieuwe spits.

China maakt zich op voor Wrath of the Lich King

De World of Warcraft-uitbreiding Wrath of the Lich King wordt over een week in China uitgebracht. Bijna twee jaar nadat de uitbreiding in de westerse wereld uitkwam, kunnen vanaf dinsdag ook oosterse gamers de grootschalige online wereld van nieuwe uitdagingen voorzien.

Ontwikkelaar Blizzard heeft aanpassingen moeten doorvoeren om de uitbreiding in China op de markt te krijgen. Zo moesten alle verwijzingen naar de dood eruit worden gehaald en werd een belegering van een stad geschrapt om de Chinese overheid tevreden te stellen.

"Deze uitbreiding bevat zo'n beetje de beste content die we voor de game hebben gemaakt", zegt Blizzard-directeur Mike Morhaime in gesprek met eurogamer.net. "We zijn blij dat ook Chinese gamers binnenkort de kans krijgen om dit zelf te ervaren."

World of Warcraft is met meer dan 11,5 miljoen spelers het populairste grootschalige online rollenspel ter wereld. Het origineel is sinds 2005 in China te spelen. De derde uitbreiding Cataclysm voor de rpg-game moet later dit jaar in het westen uitkomen.

China maakt zich op voor Wrath of the Lich King
China maakt zich op voor Wrath of the Lich King

'Preventie overgewicht kan leiden tot eetstoornissen'

De preventiecampagnes van de overheid tegen overgewicht leiden volgens de Gezondheidsraad mogelijk tot een toename van het aantal eetstoornissen. De Gezondheidsraad wil dat dit in de komende Kabinetsperiode wordt onderzocht. Ze stellen dat er geen aanwijzingen bestaan dat de preventie leidt tot toename van anorexia of boulimia, maar dat er ook geen aanwijzingen zijn dat dit niet zo is.

Voorts adviseert de raad dat het onderzoek zich niet richt op de stoornissen zelf, maar op de eerste tekenen hiervan, omdat die zich makkelijker zouden laten onderzoeken. De campagnes tegen overgewicht zouden namelijk kunnen leiden tot overmatig lijnen, een negatief lichaamsbeeld en een gebruik van laxeermiddelen of andere medicatie.

Circuit Spa-Francorchamps licht aangepast

De organisatie van de Grand Prix van België heeft bekendgemaakt dat de chicane Les Combes aangepast is om het afsnijden te voorkomen. Aan het einde van het rechte stuk Kemmel is het gras vervangen door asfalt, maar om afsnijden te voorkomen zijn er strips neergelegd om de rijders die naast de baan geraken af te remmen.

In de tweede bocht van de chicane is het gras vervangen door kunstgras, terwijl bij het uitrijden van Les Combes de kerbstone aflopend is geworden en is er aan de binnenzijde ook kunstgras aangelegd. Tenslotte is het einde van de uitloopstrook bij de La Source-hairpin nu volledig voorzien van kunstgras.

Fortuna huurt Dadda van VVV

Soufiane Dadda maakt het seizoen af bij Fortuna Sittard. De Limburgers huren de vleugelspits van provinciegenoot VVV-Venlo. Dadda kan op beide vleugels uit de voeten.

In het seizoen 2008/09 debuteerde Dadda namens VVV in het betaald voetbal. In de Jupiler League speelde hij 18 duels, waarin hij twee keer scoorde. De inbreng van het talent was vorig seizoen in de Eredivisie beduidend kleiner. De twintigjarige Dadda speelde slechts tien keer mee en scoorde niet. De in Venlo geboren aanvaller hoopt in Sittard ervaring op te doen.

Trainer Wim Dusseldorp is blij met de komst van Dadda, die hem meer offensieve opties biedt: "Met hem erbij hebben we veel meer mogelijkheden voorin. En het is ook nodig, want we kunnen niet tevreden zijn over de afgelopen twee duels," zegt hij tegen Voetbal International.

Vrouw vermoordt 11 maanden oude kleinzoon

Een 60-jarige oma in Taiwan heeft haar elf maanden oude kleinzoon zeventien keer gestoken met de dood van het kind als gevolg. De vrouw gaf zelf als reden op dat ze bang was dat haar schoonzoon boos op haar zou worden, omdat ze builen had gevonden op het hoofd van het kindje. Die woede probeerde zij te voorkomen door haar kleinzoon te vermoorden. De vrouw woonde in bij haar dochter en schoonzoon.

Zelf geeft de vrouw aan dat ze lijdt aan slapeloosheid. Volgens Taiwanese media heeft de vrouw mogelijk last van een depressie ten gevolge van een chemokuur-behandeling.

CL levert AZ ruim 16 miljoen euro op

AZ heeft afgelopen seizoen 16.278.000 euro verdiend aan de Champions League. Dat blijkt uit cijfers die door de UEFA bekend zijn gemaakt. De Alkmaarders staan 25e op de lijst van 32 deelnemende teams. AZ kreeg 3,8 miljoen euro voor deelname, 3,3 miljoen euro voor drie thuiswedstrijden en 1,6 miljoen euro voor de behaalde punten. De rest kwam uit de opbrengst van televisiegelden.

Absolute grootverdiener is winnaar Internazionale dat 48,8 miljoen euro kreeg. Opvallend is dat Manchester United, dat in de kwartfinale verloor, met 45,8 miljoen euro tweede staat op de lijst. Verliezend finalist Bayern München moest het met een miljoen minder doen.

De Nederlandse clubs in de Europa League zagen aanmerkelijk kleinere bedragen op hun bankrekening terug. PSV deed het met ruim 1,8 miljoen euro het beste. Ajax verdiende 1,7 miljoen euro, FC Twente moest het met 1,6 miljoen euro doen en sc Heerenveen kreeg ruim 1,4 miljoen euro.

Geestelijke aangeklaagd om verkrachting 14-jarige

Een katholieke priester in het Duitse Osnabrück is in staat van beschuldiging gesteld wegens verkrachting. De nu 50-jarige priester zou in mei en juni 1990 een meisje van 14 tweemaal tot seksuele handelingen hebben gedwongen. De geestelijke, die sinds maart geschorst is, heeft toegegeven seksueel contact met het meisje te hebben gehad.

Woordvoerder van het openbaar ministerie Alexander Retemeyer zei dinsdag dat de toenmalige kapelaan het diepgelovige meisje met geweld heeft gedwongen tot seks en haar heeft bedreigd met een straf van God.

Volgens het slachtoffer heeft de priester gedurende drie jaar een seksuele relatie met haar gehad die werd gekenmerkt door geweld.

De vrouw nam eerder dit jaar contact op met het bisdom in Osnabrück nadat het grootschalige misbruik door Duitse geestelijken aan het licht was gekomen.

Tegen de priester is nog een tweede zaak in voorbereiding. In 1995 zou een toen 23-jarige vrouw meermaals slachtoffer zijn geworden van misbruik. Het onderzoek in deze zaak loopt nog. De verwachting is dat het onderzoek volgende week is afgerond.

Bos overweegt terugkeer op de baan

Wielrenner Theo Bos overweegt om voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen terug te keren op de baan. De 27-jarige sprinter van Cervélo TestTeam denkt goed uit de voeten te kunnen op het nieuwe onderdeel omnium.

"Die kans is zeker aanwezig. Het zit in mijn hoofd. Het is te combineren met de weg, als ik dat goed plan," zei Bos tegen NUsport. Bij het omnium rijden de renners de sprint, de achtervolging, de kilometer tijdrit, de scratch, de puntenkoers en de afvalrace. "Dit onderdeel is mij op het lijf geschreven. Maar het belangrijkste is de weg. En toch, ik reed vorige week nog op de baan. Niet normaal hoe goed dat ging."

Voor Bos wacht echter eerst de Vuelta. In het tweede seizoen nadat de Hierdenaar de overstap van de baan naar de weg maakte mag hij voor het eerst deel gaan nemen aan een grote ronde. Zaterdag gaat hij samen met zijn Cervélo-ploeggenoten in de ploegentijdrit van start in Sevilla.

Bijzonder zonnestelsel ontdekt

Europese astronomen hebben een ster ontdekt waar zeker vijf en waarschijnlijk zeven planeten omheen draaien. Niet eerder zijn zo veel planeten gevonden in een baan rond een andere ster dan de zon, meldde de Europese Zuidelijke Sterrenwacht (ESO) dinsdag. Het oude record stond op naam van 55 Cancri, een stelsel met vijf planeten in het sterrenbeeld Kreeft.

Een van de planeten is waarschijnlijk maar iets groter dan de aarde. Daarmee zou het de kleinste planeet zijn die ooit in een ander zonnestelsel is ontdekt. De planeet staat zo dicht bij zijn ster dat een jaar er evenlang duurt als een dag op aarde.

De wetenschappers onderzochten zes jaar lang de ster HD 10180, die ongeveer even groot is als de zon. De ster staat op een afstand van 127 lichtjaar (1,2 biljard kilometer) in het sterrenbeeld Kleine Waterslang. Ze ontdekten minieme bewegingen van de ster, die werden veroorzaakt door de aantrekkingskracht van de omringende planeten.

[Upd] Vijftien parlementariŽrs in SomaliŽ gedood

Gewapende mannen hebben dinsdag vijftien parlementsleden gedood in een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu. "Ze hebben de parlementariërs afgeslacht", verklaarde parlementslid Mohamed Hasan.

Volgens de parlementariër is het hotel omsingeld en zijn militairen ter plaatse. Het hotel ligt vlakbij het presidentiële paleis. Eerder vandaag kwamen al veertig burgers om het leven.

Update 14.03 uur

Het Radio 1-journaal meldt dat het dodental inmiddels is opgelopen tot dertig. Onder de doden zijn ook burgers en beveiligingsmedewerkers. De aanslagplegers waren gekleed in legeruniformen het hotel binnengekomen. Na een vuurgevecht met de beveiliging bliezen twee terroristen zichzelf op. De terroristen zijn waarschijnlijk deel van Al Shabab, dat al eerder aankondigde harder te gaan optreden tegen de regering.

Nieuwe games voor Dreamcast in 2011

De PlayStation 2 staat ondertussen bekend als de console die het vertikt om te sterven, maar de Dreamcast lijkt die titel te beconcurreren door zowaar in 2011 nog nieuwe games te krijgen. Als je bedenkt dat het acht jaar geleden is dat Sega met de Dreamcast gestopt is kun je niet anders dan verbaasd opkijken.

Uitgever RedSpotGames is verantwoordelijk voor de games. Marketing & sales director Adrian Loudero zei het volgende: “We have seen some stuff on the PC, and we are talking to the companies to see if they will agree to release on the Dreamcast. We also have plans for 2011, maybe a new release, but this is really all I can say right now.”

Hij moest wel toegeven dat hij niet verwachtte meer dan een aantal duizend games op de Dreamcast te verkopen, maar releases op WiiWare en Xbox Live Arcade zouden dit meer dan compenseren. Voor de retro-fans onder ons in ieder geval heel goed nieuws.

Duitsers veroorzaken ophef met nepmachinegeweer

Vier Duitsers hebben maandag in Den Haag ophef veroorzaakt door al rijdend vanuit een auto een nepmachinegeweer op passerende voertuigen te richten. De Duitsers zijn opgepakt.

Rond 14.30 uur zag een agent in zijn vrije tijd een auto slingerend over de Lozerlaan rijden. Een inzittende richtte ogenschijnlijk een pistool op passerende voertuigen. Aan de andere kant hing een passagier uit het raam met een nepmachinegeweer. Ook werd met een Duitse vlag en een mes gezwaaid.

De agent waarschuwde zijn collega's. Net voordat de Duitsers een vakantiepark aan de Machiel Vrijenhoeklaan op wilden rijden, werd de auto aan de kant gezet. In de auto vond de politie plastic zwaarden en nepvuurwapens waarmee plastic balletjes kunnen worden afgeschoten.

De inzittenden, twee mannen van 18 en 20 jaar en twee 18-jarige vrouwen, bekenden met de wapens te hebben gezwaaid. Ze schoten voor de lol op verkeersborden en bomen. De wapens die ze bij zich hadden zijn in Duitsland wel legaal en gemakkelijk te kopen, maar ook daar mag er niet achteloos mee op straat worden gezwaaid.

Luinge legt aanbod KNVB naast zich neer

Roelof Luinge treedt voorlopig niet in dienst van de KNVB. Dat heeft de voetbalbond dinsdag bekendgemaakt. De KNVB had de oud-scheidsrechter een aanbod gedaan om als adviseur van de technische staf en als coach/docent in Zeist te komen werken. Luinge heeft het aanbod geweigerd omdat hij die functie niet met zijn reguliere werkzaamheden kan combineren.

De door de KNVB aangeboden functies zouden Luinge twaalf uur per week kosten, waardoor hij daarnaast in de Topklasse kon blijven fluiten. Afgelopen seizoen moest de arbiter noodgedwongen met pensioen omdat de KNVB zijn contract niet wilde verlengen. De belastinginspecteur gaf zichzelf tijdens de tweede wedstrijd van de bekerfinale in de Kuip een publiekswissel.

Helemaal van tafel is een samenwerking tussen de voetbalbond en de 55-jarige Luinge nog niet. In de winterstop gaan de partijen nogmaals om de tafel om te bekijken of het tot een samenwerking kan komen.

Plushenko geschorst voor onbepaalde tijd

Kunstrijder Jevgueni Plushenko is voor onbepaald geschorst door de internationale schaatsunie ISU. Dit is omdat hij zonder toestemming heeft deelgenomen aan demonstratiewedstrijden.

Plushenko meldde zich in maart af voor de wereldkampioenschappen vanwege een blessure, maar nam wel deel aan enkele schaatsshows in deze periode. Hij had beroep aan kunnen tekenen tegen de schorsing, maar heeft besloten dat niet te doen. Om de schorsing weer ongedaan te maken, moet hij een verzoek indienen bij de ISU.

Tijdens de Olympische Spelen in Vancouver wist de Rus nog zilver te halen, al vond hij dat hij recht had op goud. In 2014 had hij graag willen bewijzen dat hij het eremetaal waard is, maar of hij deel mag nemen aan deze wedstrijd valt nog te bezien.

Aspirant student terecht afgewezen om postzegel

Een 17-jarige jongen uit Hengelo is terecht afgewezen voor de studie Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen nadat hij was vergeten een retourenvelop met zijn cijferlijst te frankeren. Dat heeft de rechtbank in Almelo dinsdag bekendgemaakt. Hij noemde zijn afwijzing eerder 'pure pesterij'.

De Tukker, die ervan droomt om internist te worden, was al door de decentrale loting gekomen en moest alleen voor 5 juli nog zijn cijferlijst en een kopie van zijn vwo-diploma opsturen. Dat deed hij, maar hij vergat een postzegel op de envelop te plakken.

De brief werd vervolgens geweigerd bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), dat over de inschrijvingen gaat. TNT behandelde het poststuk opnieuw en bezorgde de brief nogmaals bij DUO. Ditmaal werd de brief wel geopend, maar was het inmiddels 9 juli.

De rechter verwijst naar eerdere uitspraken, waarin staat dat de verzender van een poststuk er zelf alles aan moet doen om het stuk op tijd bij de geadresseerde te laten aankomen. Door geen postzegel te plakken, is het de eigen schuld van de jongen uit Hengelo dat hij is afgewezen door de universiteit. Hij kan nog in beroep gaan, maar het resultaat daarvan is waarschijnlijk niet bekend voor de selectieprocedure van het komende studiejaar.

Belg opgelicht door nepagenten

Een Belg is maandagnacht in Maastricht opgelicht door twee nepagenten. De oplichters maanden de man te stoppen en bekeurden hem voor het te laat aanzetten van zijn richtingaanwijzer. Ze maakten hem wijs dat de boete van zestig euro direct betaald moest worden. Hij reed vervolgens braaf naar een geldautomaat om het bedrag te pinnen.

De 22-jarige man reed op de Akersteenweg en stopte toen hij dacht dat een politieauto hem een stopteken gaf. De auto was wit van kleur en had blauwe en rode strepen aan de voorkant. De oplichters waren gekleed in een zwarte broek een wit overhemd, maar droegen geen rangonderscheidingstekens van de politie.

Het slachtoffer vond de situatie uiteindelijk toch wel vreemd en deed later aangifte bij de politie. Een van de oplichters is tussen de 30 en 40 jaar en spreekt met een Limburgs accent, meldt een woordvoerder van de politie dinsdag.

Wc-eendijs uit vliegtuig vernielt autoruit

Een brokstuk van drie kilo ijs dat uit de lucht kwam vallen, heeft in Zwolle de voorruit van een auto verpulverd. Sterrenkundige Theo Jurriëns van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) stelde dinsdag dat het brok vermoedelijk afkomstig is van een vliegtuig.

"Het gaat hier om zogeheten wc-eendijs", stelt Jurriëns. "Daarover is weinig twijfel." Regionaal dagblad De Stentor meldde dinsdag dat het slachtoffer een groot en blauw blok ijs op zijn geparkeerde auto aantrof.

Jurriëns suggereert dat er vermoedelijk een lek is geweest in de rubberen afdichting van de spoeltank van een verkeersvliegtuig dat overvloog. "Dat lekkende water wordt ijs en groeit tot een klomp die afbreekt zodra het vliegtuig gaat landen." Volgens Jurriëns komen dergelijke gevallen een à twee keer per jaar in Nederland voor.

Kwart jongeren slaat strelen over

Een kwart van de Nederlandse jongeren gaat er stevig tegenaan tijdens zijn of haar eerste seksuele ervaring. Pas daarna doen zij aan zoenen of strelen. Driekwart van de jongeren begint met voorspel voor de daad.

Vooral allochtone en laagopgeleide jongeren doen minder vaak stapsgewijs ervaring op met seksuele ervaringen. Dat stelt psycholoog Hanneke de Graaf die volgende week promoveert aan de Universiteit Utrecht op haar proefschrift over opvoeding en de seksuele gezondheid van adolescenten.

De wetenschapper legt uit dat voor een stapsgewijze seksuele ontwikkeling bepaalde vaardigheden nodig zijn, zoals het bewust zijn van de eigen behoeften en het kunnen communiceren over die behoeften. Ook het kunnen weigeren van vormen van seks waar je nog niet aan toe bent behoort daartoe. "Mogelijk beschikt de groep jongeren die niet stapsgewijs seksuele ervaringen opdoet in mindere mate over deze vaardigheden", oppert De Graaf.

Ongeveer drie kwart van de Nederlandse jongeren tussen de 12 en 25 jaar begint met tongzoenen tot de tijd rijp is voor voelen en strelen onder de kleren. Daarna komt naakt vrijen en tot slot geslachtsgemeenschap.

Ouders kunnen een bijdrage leveren aan een gezonde seksuele ontwikkeling van hun kind, is de conclusie van de psychologe. "Ouders die hun kind steunen en weten wat hij of zij doet en met wie, kunnen meer vertrouwen hebben dat hun kind op seksueel gebied de juiste beslissingen neemt." Kinderen uit hechte gezinnen beginnen volgens het onderzoek op latere leeftijd met seks en omschrijven de seksuele contacten vaker als prettig en veilig.

Bij meisjes hangen opvoeding en seksuele gezondheid sterker samen dan bij jongens. Meisjes uit een hecht gezin stellen hun eerste ervaringen op seksueel gebied vaker uit dan jongens. Meisjes die juist een slechte relatie met hun ouders hebben, proberen dit mogelijk te compenseren door op jonge leeftijd een vaste relatie aan te gaan, wat vaak uitmondt in vroege ervaringen met seks.

[Upd] Velthuizen weg, Delac naar Vitesse

Vitesse heeft zich opnieuw versterkt met een speler van Chelsea. Eerder wisten de Arnhemmers al Slobodan Rajkovic en Nemanja Matic vast te leggen op huurbasis vandaag is daar doelman Matej Delac bij gekomen.

De Kroaat Delac zal Piet Velthuizen moeten vervangen. De international staat op het punt om naar het Spaanse Hercules Alicante te verhuizen. De clubs zijn het echter nog niet eens over de transfersom. De achttienjarige Delac staat al twee jaar onder contract bij de Londenaren, maar werd direct na aankoop verhuurd aan Inter Zapresic. Delac mocht gezien zijn leeftijd nog niet spelen voor Chelsea.

Alle drie de aankopen zullen vandaag nog worden gekeurd en voorgesteld aan de pers.

Update 12:40 uur

Zojuist heeft Vitesse bekendgemaakt dat Piet Velthuizen per direct vertrekt. De Arnhemmers hebben overeenstemming bereikt met Hercules Alicante over de verkoop van de doelman.

Gevangene ontsnapt in Amsterdam

Een gevangene is er dinsdagochtend in geslaagd te ontsnappen uit een huis van bewaring in Amsterdam. De man verdween rond 04.30 uur uit de gevangenis aan de Havenstraat, bij het Haarlemmermeerstation, zegt een woordvoerder van het ministerie van Justitie. Hoe hij wist te ontsnappen, wil hij niet zeggen.

De politie heeft de buurt kort na de ontsnapping uitgekamd, maar de man niet gevonden. De opsporing is daarop overgedragen aan het Korps Landelijk Politiediensten, dat daarvoor een speciale eenheid heeft.

Waarvoor de man vastzat is niet bekend. Daarover worden uit privacyoverwegingen geen mededelingen gedaan. Wel wil de woordvoerder kwijt dat de man voor zover bekend niet vuurwapengevaarlijk is.

Barrichello racet zondag zijn 300ste F1-wedstrijd

Op Spa-Francorchamps zal Rubens Barrichello zijn driehonderdste race in de Formule 1 rijden. De Williams-coureur is de meest ervaren coureur in de koningsklasse ooit.

De lange loopbaan van de Braziliaan begon in 1993 bij Jordan ('93-'96) en liep via Stewart ('97-'99) naar Ferrari ('00-'05) , Honda ('06-'08), Brawn ('09) naar Williams dit jaar waar hij graag wil blijven.

"Het voelt geweldig om deze mijlpaal te bereiken. Het is namelijk een voorrecht om zo lang aan deze sport mee te kunnen doen. Ik verkeer voor mijn gevoel nog steeds in topvorm en ben van plan om nog heel lang door te gaan," sprak Barrichello.

"Ik kijk enorm uit naar de race in België. Ook omdat Spa een geweldig circuit is. Ik scoorde daar mijn allereerste pole-position en heb er in de lagere klasses diverse races gewonnen. Het is een erg uitdagend circuit en ik denk dat het dit jaar misschien nog wel uitdagender wordt omdat we nu met volle brandstoftanks rijden."

Zijn beste jaren waren bij Ferrari in 2002 en 2004 werd hij tweede in de eindstand. Verder won Barrichello elf races en behaalde tot nu toe 637 punten.

Miljoenen aan drugs gevonden in loods Nieuw-Vennep

De politie heeft vorige week dinsdag in een loods in Nieuw-Vennep zevenduizend kilo hasj en hennep gevonden. De politie schat de verkoopwaarde op veertig miljoen euro. In de zaak werd op de zondag voor de vondst al een 35-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij is hoofdverdachte in de zaak en wordt verdacht van drugshandel.

Ook zijn 31-jarige vriendin en de huurder van de loods zijn opgepakt. Na een tip doorzocht de politie zondag de woning van de hoofdverdachte. Daarbij werden tientallen pillen, geld, munitie en mogelijk een vuurwapen gevonden. Toen de man thuiskwam, werd hij meteen aangehouden.

Later doorzochten agenten de loods in Nieuw-Vennep. De drugs waren verpakt in dozen in een grote transportcontainer. Afgelopen vrijdag werd bij een aanvullende doorzoeking administratie in beslag genomen.

Een loods in Alphen aan den Rijn werd ook doorzocht, maar daar werd niets gevonden. De vriendin is inmiddels vrijgelaten, maar wordt nog wel verdacht. De hoofdverdachte en de huurder zitten nog vast.

Haussler niet naar WK

Na Robbie McEwen gaat ook Heinrich Haussler niet naar het WK wielrennen in Australië. De Duitse Australiër werd net als McEwen buiten de selectie gelaten door keuzeheer Neil Stephens. Haussler zou dit jaar voor het eerst voor Australië uit mogen komen, maar hij kende dit seizoen veel blessureleed. Eerder werd al bekend dat hij ook de Vuelta zou missen.

Regerend wereldkampioen Cadel Evans is wel van de partij. Hij zal worden bijgestaan door Baden Cooke, Allan Davis, Simon Gerrans, Matthew Goss, Mathew Hayman, Stuart O'Grady, Michael Rogers en Wesley Sulzberger, die de enige verrassing in de ploeg is. In de tijdrit zullen Rogers en Richie Porte voor Australië rijden.

FOK!tv - Honkballen met Playmate Mai Lan

Op een uitnodiging om met een Playmate, TMF VJ en GTST-acteur te honkballen zegt FOK!tv natuurlijk graag ja. Maar hoe moet je je eigenlijk gedragen als je VIP bent?

Stefan Tetelepta zoekt het uit en vraagt onder meer Playmate Mai Lan het hemd van het lijf.
Verder spreken we TMF VJ Veronica en GTST-acteur Mark van Eeuwen. Ook mag FOK!tv een balletje meeslaan op het honkbalveld. Maar of dat nou zo'n goed idee is.

download als je een trage verbinding hebt. Kijken kan in dat geval in de gratis VLC mediaspeler.

 

Schadeclaim omwonenden vuurwerkramp afgewezen

De overheid hoeft de gedupeerden van de vuurwerkramp in Enschede geen schadevergoeding te betalen. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag bepaald. Eerder bepaalde de rechtbank al dat de staat en de gemeente de omwonenden van S.E. Fireworks niet hoeven te betalen.

De overheid hoeft niet te betalen omdat ze volgens het hof niet aansprakelijk is. De vergunningen van het bedrijf waren in orde. Ook wist de overheid niet dat er een onjuiste indeling van de gevarenklasse op de verpakking stond. Bij steekproeven in het hele land waren geen fouten aan het licht gebracht.

Ook heeft de gemeente regelmatig controles uitgevoerd bij S.E. Fireworks. De laatste keer op 10 mei 2000, drie dagen voor de vuurwerkramp. Eerder was al bepaald dat het bedrijf en de leidinggevenden wel aansprakelijk zijn. Dat werd in deze zaak dan ook niet meer behandeld.

De ramp kostte 23 mensen het leven en verwoestte tweehonderd woningen. Over de oorzaak bestaat nog altijd onduidelijkheid. De laatste theorie van onderzoeker Bas van den Heuvel is dat een mislukte inbraak het eerste vlammetje veroorzaakte. Van den Heuvel was in het verleden wel betrokken bij onderzoek naar de ramp en is nog geregeld forensisch adviseur voor justitie.

Politiewagens beschadigd bij wilde achtervolging

Bij een wilde achtervolging op de A1 onder Apeldoorn heeft een 25-jarige man uit Almelo dinsdag twee politiewagens beschadigd. Hij is klemgereden en aangehouden.

Kort na 08.00 uur belden meerdere weggebruikers dat een automobilist gevaarlijk snel over de A1 onder Holten scheurde. Hij haalde links, rechts en over de vluchtstrook in. Ook zou de auto een kapotte uitlaat hebben.

Een politiewagen en een politiemotor zetten de achtervolging in, maar de man stopte niet. Wel remde hij plotseling zo hard dat de motorrijder bijna achterop klapte. Daarop werden meer politiewagens naar de wegpiraat gestuurd.

De politie kreeg hulp van andere weggebruikers. Die probeerden een file te veroorzaken door met alarmlichten en lage snelheid te rijden. De man stuurde echter om deze auto's heen.

Vlak voor het knooppunt Beekbergen werd de auto ingesloten. De man trapte echter weer op de rem, waardoor het tot een aanrijding met twee politiewagens kwam. Voor het onderzoek en het bergen van de auto's is de A1 enige tijd afgesloten geweest, waardoor een file van vier kilometer ontstond. Het verkeer kon over de uitvoegstrook verder rijden. Inmiddels is de weg vrijgegeven en staat er geen file meer.

Waarom de man over de snelweg scheurde, is niet bekend. Mogelijk wordt hem poging tot doodslag ten laste gelegd.

Tofste baas - Kwartfinale - Dag 42

Vandaag hebben we twee kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten.

Saren (Mass Effect)
Koelbloedig, dat is wat je van Saren zou kunnen zeggen. Die eigenschap maakt hem natuurlijk een geweldige vijand. Hij is het grote kwaad in de eerste Mass Effect-game. Hij staat erom bekend alles te doen om zijn doel te bereiken, en dat is nou net wat hem zo'n lastige tegenstander maakt.

Psycho Mantis (Metal Gear Solid)
Als speler word je vaak helemaal in je game gezogen. Erg vreemd is het als een karakter in de game ineens buiten het spel treedt en de speler probeert te beïnvloeden. Dit gebeurde in Metal Gear Solid waarin Snake het moest opnemen tegen Psycho Mantis. Deze baas met psychische krachten kon de harde schijf van de PlayStation lezen en zo bepaalde opmerkingen over savegames naar de speler maken. De enige manier om hem te verslaan was door de controller in de tweede poort te steken waardoor de baas uniek en onvergetelijk was. Daarnaast had het karakter een ontzettend interessant en diep achtergrondverhaal waardoor het een unieke maar briljante baas is.

sARENPsycho Mantis


Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in het topic in GAM. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12.00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

Boonen langer uit de roulatie

Wielrenner Tom Boonen zal voorlopig nog niet in actie kunnen komen. De Belg uit de Quick Step-ploeg kampt met een knieblessure, maar heeft ondanks een recente operatie nog steeds last van het gewricht. Hij zou op 11 september in Parijs - Brussel in het wielerpeloton terugkeren, maar dat is nu uitgesteld.

"Dat idee hebben we moeten afblazen. Boonen heeft tijdens een training opnieuw last gekregen van zijn pijnlijke knie. We zetten nu in op de GP Franco Belge op 30 september. Het zou goed zijn als Tom nog wat competitie krijgt dit jaar," zei Quick Step-manager Patrick Lefevere tegen Sporza. Eerder werd al bekend dat Boonen niet naar het WK wielrennen in Australië zal gaan.

Oudste tv van Nederland gevonden in Zandvoort

De oudste televisie van Nederland staat in Zandvoort. Het gaat om een Baird Televisor uit 1930. Het toestel is in elkaar geknutseld door de opa van Jelle Attema, een verzamelaar van grammofoonspelers. De verzamelaar deed mee aan een zoektocht van tv-gids TV Totaal naar de oudste tv van het land en wint een 3D-televisie.

De stokoude televisie werkt nog met een nipkowschijf en heeft een beeldschermpje van drie bij zeven centimeter, ongeveer zo groot als het scherm van een iPhone. De BBC gaf in 1929 toestemming aan de bedenker, John Logie Baird, om uitzendingen van een halfuur te maken voor op het toestel.

De zoektocht leidde langs 218 oude tv's. Er zaten meerdere oude Engelse Bush televisies (1950) en een Marconiphone (1937) bij, maar die haalden het niet bij de Baird Televisor. Die was destijds ook in Nederland te koop, maar met een prijskaartje van 316 gulden onbetaalbaar.

Het apparaat werkt nog, maar staat in een schuur. De eigenaar heeft een van de grootste privécollecties platenspelers. Hij is op zoek naar mogelijkheden om die tentoon te stellen. Of de Baird Televisor dan ook te zien is, is echter de vraag.

Slachtoffers schietpartij Arnhem uit ziekenhuis

De 48-jarige man uit Heerenveen en de 51-jarige vrouw uit Zoetermeer die zaterdag bij een schietpartij in Arnhem gewond raakten, zijn maandag uit het ziekenhuis ontslagen. De twee verdachten van de schietpartij zitten nog vast. Het zijn een 29-jarige man uit Duiven, die de schoten zou hebben gelost, en een 32-jarige man uit Arnhem. De twee worden dinsdag voorgeleid, meldt een woordvoerder van de politie.

De schietpartij vond zaterdagavond plaats tijdens het slotfeest van het carnavalsevenement Rio aan de Rijn op de Markt. Daarbij werden drie mensen door kogels geraakt. Een van hen, een 48-jarige man uit Den Haag, overleed aan zijn verwondingen.

De politie is nog bezig met het onderzoek naar de schietpartij en is op zoek naar getuigen.

Master Chief in Halo: Reach

Supersoldaat Master Chief maakt zijn opwachting in Halo: Reach. Dat heeft ontwikkelaar Bungie aan website computerandvideogames.com bekendgemaakt. De stem van de held uit de eerste drie Halo-delen kan in de online modus van het schietspel worden vrijgespeeld.

In de online modus van Halo: Reach verdienen spelers punten die gebruikt kunnen worden om stemmen van bekende figuren uit het Halo-universum in de spelmodus Firefight te laten terugkomen als commentator. "Je zult Master Chief vaker horen praten dan ooit tevoren", aldus een medewerker van Bungie. Naast Master Chief is ook het stemgeluid van soldaat Buck, sergeant Johnson en de kunstmatige intelligentie Cortana te ontgrendelen.

Halo: Reach komt 14 september op de Xbox 360 uit.

Master Chief in Halo: Reach
Master Chief in Halo: Reach (Foto: Novum)

Nieuwe Neverwinter-game aangekondigd

De Star Trek Online-ontwikkelaar Cryptic Studios werkt aan een nieuwe Neverwinter-game. Het rollenspel voor de PC legt de nadruk op de coöperatieve modus en moet in het najaar van 2011 uitkomen. Dat heeft Cryptic Studios vandaag bekendgemaakt.

Het spel wordt gebaseerd op een aankomende trilogie van fantasy-schrijver R.A. Salvatore. Volgens Cryptic Studios is de stad Neverwinter er in de game slecht aan toe en vechten verschillende facties om de macht. Zelfs de doden marcheren de stadspoorten binnen om hun oude thuis op te eisen.

Het origineel Neverwinter Nights, dat door een andere studio is gemaakt, dateert uit 2002 en was een grote hit onder PC-gamers.

Nieuwe Neverwinter-game aangekondigd
Nieuwe Neverwinter-game aangekondigd

Weer talent weg uit Nederland

Nigel Hasselbaink ruilt PSV in voor het Schotse Hamilton. Na een proefperiode is manager Billy Reid overtuigd van de kwaliteiten van de 19-jarige aanvaller.

Reid is blij Hasselbaink - niet te verwarren met Jerrel Hasselbaink - aan zijn selectie toe te kunnen voegen. "Nigel geeft ons aanvallend extra opties. Wat ik tot nu toe van hem heb gezien, belooft heel veel", zegt de trainer over zijn aanwinst op de clubwebsite van Hamilton, dat uitkomt in de Schotse Premier League.

Hasselbaink begon het vorige seizoen gewoon bij PSV. Daar was geen plek voor hem weggelegd in het eerste elftal. In januari werd hij voor de rest van het seizoen verhuurd aan Go Ahead Eagles. Met die club slaagde hij er niet in om te promoveren naar de Eredivisie.

Eerder werd bekend dat Ajax ook een talent verliest.  Gyliano van Velzen is door Manchester United weggelokt.

Mexicaanse gekroond tot Miss Universe

De 22-jarige Mexicaanse Jimena Navarrete uit Guadalajara is maandag in Las Vegas gekroond tot Miss Universe. Miss Jamaica Yendi Phillips werd tweede, Jesinta Campbell uit Australië derde. De Nederlandse Desirée van den Berg viel buiten de prijzen.

"Ik ben verrast", zei de kersverse Miss Universe. "Ik wil mijn ouders een grote knuffel geven. Het heeft een hoop moeite en opoffering gekost."

Tijdens het onderdeel avondkleding droeg Navarrete een rode jurk met een lange sleep. Even daarvoor lachtte ze het publiek toe in een paarse bikini.

Navarrete, die als sinds haar 15e modellenwerk doet, is de tweede Miss Universe uit Mexico. In 1991 won Lupita Jones de titel als eerste voor haar land. Navarrete nam de titel over van Stefania Fernandez, die vorig jaar tot Miss Universe werd gekroond.

Met de titel won Navarrete een pakket prijzen, waaronder een onbekend geldbedrag, een luxe apartement in New York, een beurs voor de filmacademie in New York en natuurlijk juwelen, kleding en schoenen, zoals het een schoonheidskampioen betaamt.

De Mexicaanse had bovendien een wijze les voor het publiek. Gevraagd naar haar mening over internet zonder toezicht, zei ze dat internet belangrijk is, maar dat ouders altijd voorzichtig moeten zijn en hun kroost in de gaten moeten houden.

Klik hier voor foto's van de deelnemers.

Smokkeltunnel onder grens Mexico en VS

Onder de grens tussen Mexico en de Amerikaanse staat Arizona is vrijdag wederom een tunnel ontdekt. De Amerikaanse grenswacht vond de tunnel bij toeval toen een bus door het wegdek zakte.

In hetzelfde gebied zijn tussen oktober 2009 en juli 2010 al vijf tunnels ontdekt. Vorig jaar werden in dezelfde periode twintig tunnels ontdekt. De tunnels zouden worden gebruikt door drugshandelaren om drugs de Verenigde Staten binnen te smokkelen.

Derde baby dood in ziekenhuis Mainz

In het academisch ziekenhuis in het Duitse Mainz is een derde prematuur geboren baby overleden. De zuigeling, die in de 24e week van de zwangerschap was geboren, overleed maandagavond, zeer waarschijnlijk ten gevolge van de toediening van een vervuild infuus. Eerder waren al twee baby's overleden.

De toestand van vier andere baby's, die eerst kritiek werd genoemd, is inmiddels verbeterd. Het ziekenhuis verwacht dan ook geen verdere sterfgevallen door het gebruik van vervuilde infusen. Dit heeft de directie van het ziekenhuis dinsdag bekendgemaakt.

Vervolg DeathSpank volgende maand al

De ontwikkelaar Hothead Games heeft bekendgemaakt dat het vervolg van DeathSpank al volgende maand verschijnt, ondanks het feit dat het eerste deel in juli is uitgekomen.

Het vervolg heet DeathSpank: Thongs of Virtue en was tegelijkertijd in ontwikkeling met het eerste deel, zo blijkt achteraf.

Thongs of Virtue zal voor vijftig procent langere gameplay bevatten en nieuwe gebieden hebben, zoals de zee, de noordpool en meer.

De stijl is het vervolg is anders dan het eerste deel, daar het tweede deel in een moderne tijd neergezet is. Dat betekent dat er met pistolen en dergelijke wordt geschoten en dat de gemaakte progressie uit het eerste deel ongebruikt achterblijft op de harde schijf.

Online multiplayer bevat Thongs of Virtue ook niet, maar daarentegen zal er wel een offline coöperatieve modus ingebouwd worden, net als in deel één.

Vanaf 21 september is het spel binnen te halen op de PlayStation 3 via PlayStation Network en een dag later mogen Xbox 360-bezitters naar Xbox LIVE Arcade gaan om deze fantasy action shooter binnen te halen.

'Ouders vaker bezorgd over ontwikkeling kind'

Steeds meer ouders maken zich zorgen over de ontwikkeling van hun kind. In 2007 maakte 58 procent zich hier nog druk om, nu is dat 72 procent. Dat blijkt uit een onderzoek dat het tijdschrift voor ouders J/M onder bijna zeshonderd ouders heeft laten uitvoeren.

De ouders maken zich bijvoorbeeld zorgen over nare karaktertrekken of opeisend gedrag. Het tijdschrift waarschuwt dat ouders niet moeten proberen 'hyperouders' te zijn. Bijna negen van de tien ouders vinden het ouderschap vermoeiend en stressvol. Een derde denkt ronduit tekort te schieten.

Bijna alle ouders (94 procent) denken dat ze grote invloed hebben op onder meer het zelfvertrouwen van hun kinderen. Daarom vinden ze dat ze zich niet met een zesje van het ouderschap kunnen afmaken. Sommige ouders vinden dat ze hun eigen kind te goed beschermen, de meeste ouders vinden juist dat anderen hun kroost te veel beschermen.

3D-banen voor Motorstorm Pacific Rift

Vanaf morgen is er nieuwe downloadable content voor Motorstorm Pacific Rift beschikbaar. Op het PlayStation Network verschijnt dan het 3D track pack, met tien banen die zowel in 3- als in 2D te spelen zijn.

Verder krijgt elke track een nieuw event met zich mee die op elke moeilijkheidsgraad te spelen is en krijgt de downloader een x aantal nieuwe voertuigen om mee te racen. Vanaf morgen is de pack te downloaden voor ongeveer dertien euro.

Vitesse en Sturing op korte termijn uit elkaar

Vitesse en Edward Sturing nemen naar alle waarschijnlijkheid snel afscheid van elkaar. Het doorlopende contract van de oud-trainer wordt afgekocht.

Door de komst van hoofdtrainer Theo Bos is Sturing uit beeld geraakt bij Vitesse. Ondanks dat heeft hij een contract tot medio 2011 in Arnhem. Samen met algemeen directeur Paul van der Kraan sprak Sturing al over het ontbinden van zijn contract.

"Het is de bedoeling dat we uit elkaar gaan", vertelt Sturing aan De Gelderlander. "Zij hebben voorgesteld om het contract af te kopen", vervolgt hij. "Van der Kraan komt een dezer dagen terug van zijn vakantie. Dan zou het op papier komen. Ik ga ervan uit dat het dan zal gebeuren."

Met het ontbinden van de verbintenis komt er voor Sturing een einde aan een lange periode die hij samen met Vitesse doorbracht. "Ik vind het jammer dat het zo afloopt. Ik heb 22 jaar bij de club gewerkt en was graag gebleven of op een leukere manier weggegaan." Sturing was vanaf het seizoen 2008/2009 assistent trainer van Hans Westerhof.

Toen hij werd ontslagen nam Sturing het stokje over. Door de komst van Theo Bos was er geen functie meer beschikbaar voor hem bij Vitesse. Hij werd vorig seizoen nog uitgeleend aan FC Volendam alwaar hij hoofdtrainer was.

Lyon haalt Gourcuff van Bordeaux

Olympique Lyonnais heeft Yoann Gourcuff bij Girondins Bordeaux weggehaald. Lyon heeft 22 miljoen euro over voor de aanvallende middenvelder, die vandaag nog wel medisch gekeurd moet worden.

De 24-jarige Gourcuff speelde de afgelopen twee seizoenen voor Bordeaux. In zijn eerste seizoen, toen hij gehuurd werd van AC Milan, werd de club mede dankzij zijn inbreng kampioen van Frankrijk. Het afgelopen seizoen werd hij definitief overgenomen door Bordeaux, maar werd de club pas zesde in de competitie.

Bij Lyon zijn ze alvast blij met de komst van de Franse international. "Hij was ons hoofddoel tijdens de transferperiode. Trainer Claude Puel denkt dat hij ons middenveld een nieuwe dimensie kan geven." Met Frankrijk speelde Gourcuff een slecht WK. In het duel tegen Zuid-Afrika werd hij na 25 minuten met een rode kaart van het veld gestuurd.

Veel doden bij gevechten SomaliŽ

Bij gevechten tussen islamitische opstandelingen en Somalische regeringstroepen, gesteund door vredesmilitairen van de Afrikaanse Unie, zijn zeker veertig burgers om het leven gekomen en meer dan honderddertig gewond geraakt. Dat heeft het hoofd van de ambulancedienst van Mogadishu dinsdag gezegd.

De gevechten begonnen maandag nadat de machtigste militie in Somalië een 'massale' oorlog verklaarde tegen wat zij binnenvallers noemde -een verwijzing naar de zesduizend AU-vredesmilitairen.

Boete voor Hamilton wegens roekeloos rijden

Een Australische rechter heeft Formule 1-coureur Lewis Hamilton veroordeeld tot een boete van 500 Australische dollars (ongeveer 350 euro) vanwege roekeloos rijgedrag. De McLaren-coureur was zelf niet bij de rechtszaak aanwezig.

Hamilton werd op 26 maart op de openbare weg staande gehouden door de politie van Melbourne. Hij deed vlak na een vrije training voor de Grand Prix van Australië een burnout met peperdure Mercedes straatauto. De politie schreef hiervoor een procesverbaal uit en nam de bolide in beslag. De Brit bood naderhand wel zijn excuses aan voor het incident.

"Hij heeft een voorbeeldfunctie. Iemand als hij moet zich op straat niet als een roekeloze coureur gedragen," zei de Australische rechter in zijn motivatie om de boete op te leggen.

Rotterdamse politie rolt drugsbende op

Bij invallen in negen panden in Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen zijn dinsdagochtend zes mogelijke drugshandelaars aangehouden. De politie was een groot onderzoek gestart na aanhoudende klachten van omwonenden over drugshandel. De resultaten van de doorzoekingen worden later bekendgemaakt, meldt de politie.

Het onderzoek richtte zich aanvankelijk op woningen rond het Burgemeester Meineszplein in Rotterdam, maar gaandeweg kwamen ook twee panden in Schiedam en Vlaardingen in beeld. Het plein werd voor de inval rond 05.00 uur volledig afgezet om geen omstanders in gevaar te brengen.

De politie nam drie mannen en drie vrouwen mee naar het bureau voor verhoor. In een van de woningen is een wietplantage gevonden.

De Bakker tegen Kukushkin in New Haven

Tennisser Thiemo de Bakker zal het in de tweede ronde van het ATP-toernooi in New Haven op moeten nemen tegen de Kazach Mikhail Kukushkin. De als twaalfde geplaatste Nederlander had in de eerste ronde een bye en hoeft daarom pas in de tweede ronde in actie te komen.

Kukushkin heeft in New Haven heel wat meer partijen moeten spelen, want hij vocht zich door de kwalificaties heen. In de eerste ronde rekende de Kazach met 6-3 en 6-4 af met de Duitser Simon Greul.

Politie erkent blunders buskaping

De Filipijnse politie heeft dinsdag erkend dat er fouten zijn gemaakt bij de beëindiging van de buskaping in Manilla maandag, waarbij de gijzelnemer en acht gijzelaars uit Hongkong omkwamen. Een negende gijzelaar overleed later aan zijn verwondingen.

Speciale eenheden van de politie bestormden de bus, schoten en sloegen de ruiten van het voertuig in, maar omdat de kaper de gijzelaars als menselijk schild gebruikte, kwam er vooralsnog geen einde aan de kaping. De actie eindigde een uur later nadat de politie traangas in de bus had gespoten en een scherpschutter de dader doodschoot. Acht gijzelaars waren toen al dood.

"We zijn tekortgeschoten in bekwaamheid en tactiek en in de gevolgde procedure en we gaan dit onderzoeken", aldus de politiecommandant van Manilla. Een voormalige politiefunctionaris had de bus met 25 mensen, vooral toeristen, gekaapt uit onvrede over zijn ontslag en hij eiste eerherstel.

KNVB om de tafel met Jordania

De licentiecommissie van de KNVB gaat woensdag om de tafel met Merab Jordania, eigenaar van Vitesse. De voetbalbond gaat de Georgiër ondervragen over zijn nevenactiviteiten.

Dat meldt Voetbal International. Vorige week maakte Vitesse bekend dat de club volledig was overgenomen door Jordania. Op dat moment had de KNVB alleen bekeken of de overeenkomst klopt. Dat was het geval. Maar tot een persoonlijke ontmoeting tussen de toezichthouders van de KNVB en Jordania kwam het nog niet.

De KNVB wil controleren of Jordania geen zaakwaarnemer meer is. Het is volgens de regels namelijk verboden om naast het beheren van een club ook nog eens zaakwaarnemer te zijn. Daarnaast wil de voetbalbond de banden met Roman Abramovic, eigenaar van Chelsea, doornemen. Jordania gaf eerder al aan goed bevriend te zijn met Abramovic.

Sinds de komst van Jordania zijn er inmiddels drie spelers naar Arnhem gekomen. Na Ismail Aissati zijn ook Slobodan Rajkovic en Nemanja Matic aan de selectie toegevoegd. Dinsdag trainen zij voor het eerst mee met de ploeg van trainer Theo Bos.

Marihuana gevonden in grafsteen

De Amerikaanse douane heeft ruim 22 kilo marihuana aangetroffen in een grafsteen die van Jamaica via het internationale vliegveld van Cincinnati naar Engeland werd vervoerd. De drugs werden met behulp van een drugshond gevonden.

Het transport van een grafzerk van Jamaica naar Engeland wierp vragen op. Een röntgenapparaat toonde vervolgens aan dat in het beton een metalen container was verborgen waarin de drugs zaten.

'Constructie Anne Frankboom deugde niet'

De stalen constructie die de Anne Frankboom overeind had moeten houden was amateuristisch gelast. Dat zei een professionele lasser dinsdagochtend op Radio 1. Door harde rukwinden bezweken de constructie en de boom maandag rond 13.30 uur.

Een verslaggever liep de lasser, Piet Koelega Linthout, bij de omgevallen boom tegen het lijf. De lasser concludeerde dat de constructie is gelast met een 'huis-, tuin- en keukenapparaat' van 220 volt. Om een boom die wind vangt tegen te houden, had volgens hem een lasapparaat van 380 volt moeten worden gebruikt, waarmee dieper kan worden gelast.

De lasnaden zaten volgens Koelega Linthout lang niet diep genoeg. De boom had volgens hem mogelijk nog overeind gestaan als een beter lasapparaat was gebruikt.

De constructie werd een paar jaar geleden neergezet in opdracht van de stichting Support Anne Frank Tree. De minstens 150 jaar oude boom was ernstig aangetast door zwammen en houtrot en had moeten worden gekapt, maar sympathisanten verzetten zich daartegen. Uiteindelijk werd geld ingezameld om de boom overeind te houden met een constructie die 75 duizend euro kost.

Secretaris van Support Anne Frank Tree Karel Hendrik Bowles wilde op de radio niet op het oordeel van de lasser reageren. Hij zei dat de verzekeraar moet oordelen over het laswerk. De witte paardenkastanje werd wereldberoemd doordat Anne Frank hem tijdens de Tweede Wereldoorlog een paar keer beschreef in haar dagboek.

'Ajax alleen geÔnteresseerd in verkoop Sulejmani'

Gisteren werd bekend dat Merab Jordania Miralem Sulejmani naar Vitesse wilde halen op huurbasis. Jordania wil het volledige salaris van de aanvaller overnemen. Ajax laat echter weten dat als Sulejmani vertrekt dat alleen door middel van verkoop is.

De Amsterdammers willen pas na het duel met Dinamo Kiev beslissen over de toekomst van de duurste aankoop in de geschiedenis. De wedstrijd tegen de Oekraïners is voor de Amsterdamse club van groot belang en trainer Martin Jol wil geen onrust in aanloop naar dat duel.

Balkenende verrast met schuine mop

Jan Peter Balkenende is altijd in voor een geintje. Op internet zijn beelden opgedoken hoe de charismatische leider van ons land vriend en vijand verrast met een nogal schuine mop.

Het bewuste filmpje is gemaakt tijdens een VIP-party na afloop van de Bavaria City Racing in Rotterdam. Balkenende, gek op snelle auto's, grijpt tijdens het feestje naar de microfoon.

Tijdens de speech vertelt hij een mop. De mop, met als hoofdonderwerp seks, heeft uiteraard wel te maken met het racen.


Het bewuste filmpje. JP's mop begint vanaf 07.40

Wielaert: "Ik had nooit naar Ajax moeten gaan"

Robbie Wielaert gaat eindelijk weer aan spelen toekomen. De verdediger wordt dit seizoen door Ajax verhuurd aan Roda JC. Hij wil daar zijn loopbaan nieuw leven inblazen.

Na een heel seizoen niet in beeld te zijn geweest bij hoofdtrainer Martin Jol, kan Wielaert zich gaan opmaken voor de Eredivisie. Het shirt van Jong Ajax wordt ingeruild voor dat van Roda JC. "Ik had nooit naar Ajax moeten gaan", zegt Wielaert in het Algemeen Dagblad.

"Het is de bedoeling dat ik bij Roda weer in het centrum van de verdediging ga spelen", vervolgt hij. "Ik kijk er naar uit. Het voelt op mijn 31ste als een nieuw begin."

Naar de mening van Ajax weigerde Wielaert wel erg veel clubs. Zo liet hij onder meer Vitesse aan zijn neus voorbij gaan. "Je kunt je haast niet verweren tegen dergelijke beeldvorming. NAC bijvoorbeeld, daar had ik laatst zeker naar toe gewild. In de media leek het of ik geen cent in wilde leveren, maar Ajax heeft die overstap tegengehouden."

Onder trainer Marco van Basten speelde Wielaert wel. "In januari 2009 haalde Marco van Basten mij om mijn organisatorische kwaliteiten. Daar moet ik het ook van hebben, maar Ajax was in die periode los zand en dat bleef het. Ik heb zelf nooit mijn niveau gehaald in dat eerste halfjaar, toen ik nog in de basis stond."

"Vervolgens kreeg je de trainerswissel. Het is Jol zijn recht om keuzes te maken, maar letterlijk vanaf dag één heb ik gevoeld dat ik niet in zijn plannen voorkwam. Heel even had ik nog de hoop dat Jol weg zou gaan en dat er dan misschien een nieuwe kans zou komen onder een opvolger. Maar het is uitzichtloos gebleven."

"Je realiseert je dat je die groei mee had kunnen maken als je was gebleven. Achteraf is de conclusie dat ik de stap niet had moeten maken. Als ik op mijn niveau was blijven spelen bij FC Twente, was daar misschien nog wel meer uit voortgekomen."

'RKC dreigt Brood te verliezen aan NAC Breda'

Naast Erwin Koeman is ook Ruud Brood in beeld bij NAC Breda om Robert Maaskant op te volgen. Brood is momenteel trainer van RKC Waalwijk.

Volgens het Brabants Dagblad zou Brood wel oren hebben naar een overstap naar Breda. Vorig seizoen degradeerde hij met RKC Waalwijk uit de Eredivisie nadat hij een jaar eerder kampioen was geworden met de Brabantse club.

Volgens het eerder genoemde medium heeft technisch directeur Jeffrey van As al contact gelegd met een mogelijke opvolger van Maaskant. Om wie het gaat is onduidelijk. De technisch directeur van RKC, Mohammed Allach, wilde het contact bevestigen noch ontkennen.

Brood heeft in Waalwijk een contract waarin staat dat hij de overstap kan maken wanneer zich een positieverbetering aandient.

Rus moet afrekenen met Boliviaanse

Aranxta Rus zal op haar tocht naar het hoofdtoernooi van de US Open als eerste moeten afrekenen met Fernanda Alvarez Teran uit Bolivia. Michaëlla Krajicek zal de Oostenrijkse Tamira Pazek uit Oostenrijk moeten zien te verslaan om een stap dichterbij het hoofdtoernooi te komen.

Er doen ook twee Nederlandse mannen mee aan het kwalificatietoernooi. Igor Sijsling en Mattew Middelkoop zullen het in New York moeten opnemen tegen respectievelijk Antoine Brezac uit Frankrijk en de Amerikaan Robert Kendric.

De tennissers zullen drie rondes moeten overleven om zich te kunnen kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Thiemo de Bakker heeft zich automatisch geplaatst op basis van zijn ATP-rating.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de Daklozenbond.

Wordt woensdag opgericht in Amsterdam. De Daklozenvakbond. Fouter kan een naam niet zijn. Een vakbond gaat over mensen die werken, en -simpel gezegd- met werkgevers onderhandelen over prestatie (werk) en tegenprestatie (loon).
 
Daarom is de term Daklozenbond fout. Want die club eist dat de politie minder tegen ze optreedt en dat er vaker opvang voor de daklozen is. Lastige vraag:

Aanvoerder Aston Villa: "We hebben Newcastle onderschat"

Aston Villa verloor afgelopen weekend met ruime cijfers van Newcastle United. De promovendus versloeg Villa met maar liefst 6-0. Middenvelder Stiliyan Petrov geeft tegenover The Mirror toe dat ze Newcastle hebben onderschat.

Bij een brilstand verzuimde John Carew na een half uur een strafschop te benutten. Dit gaf Newcastle een enorme boost om te werken naar een geweldige uitslag. Aanvoerder Petrov zegt na een simpele zege op West Ham United de volgende tegenstander te hebben onderschat.

"De volgende wedstrijd zal het anders zijn. We hebben genoeg kwaliteit, maar we waren te naïef", zegt Petrov in The Mirror. "We dachten hier wel even te komen winnen na onze wedstrijd tegen West Ham. Maar die wedstrijd moeten we achter ons laten en ons volledig richten op de volgende wedstrijd."

Petrov is boos om de grote nederlaag. Hij weet dat zijn ploeg zal moeten verbeteren om niet weer af te gaan in de volgende wedstrijd. "Dit voelt zeker niet goed. Het liefst spelen we morgen alweer om iedereen te laten zien dat het maar eenmalig was. Niemand wil verliezen. Zeker niet met zulke ruime cijfers."

Rechtszaak Peter R. de Vries uitgesteld

De rechtszaak in Australië tegen misdaadverslaggever Peter R. de Vries is dinsdag uitgesteld tot 7 september. Omdat De Vries zichzelf onschuldig acht, zag de rechter zich genoodzaakt de inhoudelijke behandeling uit te stellen, laat de producent van de misdaadverslaggever weten.

De Vries en een medewerker van zijn tv-programma werden aangehouden toen ze aanklopten bij een Australische man die wordt verdacht van de moord op de 23-jarige Mariska Mast uit Hoorn. Zij werd in 2008 in Honduras vermoord.

De Vries, die zonder advocaat zijn verdediging voert, is teleurgesteld dat de zaak niet werd behandeld. "Ik had me daar wel op ingesteld en had mijn pleidooi klaar." Volgens hem is het 'zeer de vraag' of hij er op 7 september bij kan zijn.

Hij vliegt dinsdagavond terug naar Nederland en ziet het niet zitten om over twee weken terug te vliegen voor een rechtszaak 'die hier weliswaar gevoelig ligt maar in feite om een kleinigheid gaat'. Daarbij is het mogelijk dat de behandeling weer wordt uitgesteld. "Ik vind het nogal veel gevraagd qua kosten en tijd. Ik moet daar eens over nadenken."

Ook zonder De Vries kan de zaak worden behandeld. Het Openbaar Ministerie wilde met een borgsom de terugkeer van de verslaggever garanderen, maar de rechter wees dat af.

Maandag zei De Vries al dat hij ervan is overtuigd dat hij de regels niet heeft overtreden. Hij zou de verdachte niet hebben aangeraakt of bedreigd. "We wilden hem alleen een brief overhandigen." Toen de journalist een bevel van de politie om te vertrekken negeerde, werd hij opgepakt.

De zaak trekt volgens de producent veel media-aandacht. Hij telde elf cameraploegen en een lading fotografen en schrijvende journalisten.

Beckenbauer haalt uit naar Demichelis

Franz Beckenbauer heeft een fikse sneer uitgedeeld aan Martin Demichelis. De ere-voorzitter neemt geen blad voor de mond als het over de verdediger gaat.

"Hij heeft veel bijgedragen aan de dingen die in het verleden niet goed gingen", aldus Beckenbauer in Bild over de Argentijn, die vrijdag weigerde als reserve plaats te nemen op de bank. "Hij is een uitstekende speler, maar hij weigert te lopen."

Beckenbauer vindt dat Demichelis het zichzelf te makkelijk maakt. "Hij wil alleen maar centraal achterin blijven hangen. Daar heeft hij het makkelijker. Maar de fouten die hij gemaakt heeft... Daar zaten er een paar tussen zeg."

Demichelis mag van Louis van Gaal vertrekken. De Nederlandse succestrainer stelt geen prijs meer op de verdediger, die snelheid mist. Dat kwam hij bijvoorbeeld in de Champions League-finale van vorig seizoen tegen Internazionale duur te staan. Meerdere malen werd hij door Wesley Sneijder en Diego Milito te kijk gezet.

Brandweerwagens vastgelopen op zandpad

Twee brandweerwagens zijn maandagnacht in het buitengebied van Enschede op weg naar een schuurbrand vastgelopen. De buren van het erf waar de brand woedde, hebben de bluswagen en de tankwagen met een trekker losgetrokken, meldt de brandweer.

In twee schuren van een woonboerderij aan de Vierkerweg werd rond 02.45 uur een brand ontdekt. In één van de schuren stonden onder meer een auto en lasapparatuur. De gascilinders van het lasapparaat veroorzaakten meerdere explosies.

De woonboerderij ligt in het buitengebied tussen Lonneker en Enschede. De brandweer had volgens eigen zeggen de handen vol aan het ter plaatse krijgen van voldoende bluswater en materieel. Uiteindelijk kon met twee blusvoertuigen en twee tankwagens worden voorkomen dat de schuurband oversloeg op het huis. Wel brandden de schuren volledig uit. Rond 04.15 uur was de brand onder controle.

Kamer wil onderzoek naar hogere maximumsnelheid

Een Kamermeerderheid van VVD, PVV en CDA wil een onderzoek laten doen naar het verhogen van de maximumsnelheid op snelwegen. Dat schrijft De Telegraaf dinsdag.

"Wij hebben natuurlijk geen Duitse situatie zonder al te veel op- en afritten, maar als de minister kans ziet tot een hogere snelheid, dan horen wij dat graag", zegt CDA-Kamerlid Sander De Rouwe. De VVD ziet volgens de krant een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur wel zitten. De PVV wil de snelheid verhogen naar 140 kilometer per uur.

Demissionair minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) zei zaterdag in De Telegraaf dat hij de maximumsnelheid op de verbrede A2 tussen Utrecht en Amsterdam op rustige tijden wil verhogen naar 120 kilometer per uur. VVD, CDA en PVV willen nu dat de minister bekijkt of dat op meer plaatsen mogelijk is.

VVD-Kamerlid Charlie Aptroot heeft al wat locaties in gedachten. Zo denkt hij aan de A16 tussen Dordrecht en Breda en de A4 tussen Leiderdorp en Den Haag. Volgens hem houden mensen zich slecht aan de maximumsnelheid omdat die vaak onredelijk is.

Kamer debatteert over pensioenonrust

De Tweede Kamer debatteert dinsdag met demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) over dreigende verlagingen van pensioenuitkeringen. Op verzoek van de SP onderbreekt de Kamer hiervoor het zomerreces wegens de grote onrust onder gepensioneerden.

Vorige week maakten Donner en De Nederlandsche Bank (DNB) bekend dat afstempelen dreigt bij veertien pensioenfondsen om hun buffers op orde te krijgen. De VVD vindt dat niet alleen de minister verantwoording moet afleggen over de pensioenproblemen, maar wil ook een hoorzitting met de bestuurders van de betrokken veertien fondsen.

De SP verwijt Donner onnodig paniek te zaaien. In het uiterste geval zou de overheid moeten bijspringen. GroenLinks wil dat er een garantieregeling komt voor kleine pensioenen (tot 15.000 euro). Andere partijen noemen afstempelen een allerlaatste redmiddel.

Het is de tweede keer deze zomer dat de Kamer terugkomt van reces. In juli werd ook op initiatief van de SP gedebatteerd over het dreigende massaontslag bij farmaciebedrijf MSD, het voormalige Organon.

Weer massagraf in Mexico aangetroffen

De Mexicaanse autoriteiten hebben weer een massagraf aangetroffen. Het gaat om ten minste negentien verminkte lijken die in een mijn bij Pachuca in de Centraal-Mexicaanse deelstaat Hidalgo lagen.

Het graf werd ontdekt na een tip van een gearresteerd lid van de drugsbende Los Zetas, waar ook politieagenten lid van zouden zijn, meldden lokale media dinsdag. Een aantal agenten is opgepakt op verdenking van corruptie.

Al eerder werden massagraven ontdekt in Mexico waar drugskartels slachtoffers in hadden gedumpt. Rivaliserende drugsbendes strijden al jaren om de controle over de beste smokkelroutes naar de Verenigde Staten. Meer dan 28.000 mensen zijn om het leven gebracht door drugsgerelateerd geweld sinds de Mexicaanse president Felipe Calderon in 2006 de oorlog verklaarde aan de bendes.

Minder geld voor stamcelonderzoek VS

Een Amerikaanse rechter heeft de financiële steun van de overheid voor stamcelonderzoek tijdelijk stilgelegd in afwachting van een rechtszaak van een aantal organisaties tegen de overheid. De eisers stellen dat de overheid geen geld mag steken in onderzoeken waarbij menselijke embryo's worden gedood.

De rechter vond dat de eisers aannemelijk hebben gemaakt dat ze een gerede kans maken de rechtszaak te winnen, waarop hij tot het verbod besloot.

De Amerikaanse president Barack Obama verruimde vorig jaar net na zijn aantreden de mogelijkheden van stamcelonderzoek en hief de beperkingen op die onder zijn conservatieve voorganger George Bush golden. Bush probeerde het gebruik van menselijke embryo's bij stamcelonderzoek zoveel mogelijk te voorkomen door in 2001 de financiële steun te beperken.

Volgens voorstanders van stamceltherapie leidt dergelijk onderzoek op den duur tot betere behandelingen van Parkinson, diabetes en kanker. Tegenstanders vinden dat stamcelonderzoek gelijk staat aan moord, omdat stamcellen alleen uit embryo's onttrokken kunnen worden. Ze spreken van een vernietiging van het menselijk leven.

Obama zei vorig jaar dat hij wetenschappelijk onderzoek vrij wil houden van politieke beïnvloeding. Volgens de president was het financieringsverbod van zijn voorganger 'een foute keuze tussen gedegen onderzoek en morele waarden'.

Vaarwel held

Zo was daar twee jaar geleden opeens Vinnie. Het achtste kon geen representatief elftal meer op de been brengen en de spelers werden verdeeld over de overige elftallen. Vinnie was een olijk mannetje met jampotglazen, coupe Geert Wilders, een restje witachtig speeksel in beide mondhoeken en een ondefinieerbare geur om zich heen. Hij had helemaal niets wat een voetballer moest hebben.

Benayoun kan leven met rol van 'supersub'

Yossi Benayoun is blij met zijn rol als invaller bij Chelsea. De middenvelder verruilde deze zomer Liverpool voor de regerend landskampioen van Engeland.

Benayoun maakte nog niet zijn opwachting vanaf het beginsignaal, maar heeft het uitstekend naar zijn zin bij Chelsea. Afgelopen weekeinde maakte hij zijn eerste doelpunt voor The Blues in het duel met Wigan Athletic, dat met ruime cijfers werd verslagen (6-0). De Israëliër is naar eigen zeggen gewend aan zijn rol als bankzitter. In zijn beginjaren bij Liverpool vervulde hij dezelfde rol.

"Toen ik binnenkwam bij Liverpool moest ik ook vaak als invaller aantreden", aldus Benayoun in gesprek met The Daily Mail. "Nu functioneer ik op dezelfde wijze bij Chelsea. Als je je eerste seizoen speelt bij je nieuwe werkgever is geduld een vereiste. Er zijn veel spelers met kwaliteit hier, maar ik zal iedere kans aangrijpen om mijn kwaliteiten te tonen."

Chelsea kent een perfecte start van het nieuwe seizoen in de Premier League. Zowel de eerste als de tweede wedstrijd werd zes keer gescoord, terwijl de 'nul' werd gehouden. Benayoun: "Om tweemaal met 6-0 te winnen heb je vertrouwen nodig en dat is er."

Gommans op stage in Portugal

Harrie Gommans beproeft zijn geluk in Portugal. De aanvaller is momenteel op stage bij Vitoria Sétubal.

Gommans was al een aantal weken op proef bij MVV, maar mocht zich tevens verheugen in de belangstelling van buitenlandse clubs. De lange spits vertrekt het liefst naar een werkgever buiten de landsgrenzen hoopt die in Sétubal te hebben gevonden.

Trainer René Trost van MVV hoopt dat Gommans alsnog voor MVV kiest. "Ik begrijp heel goed dat Harrie probeert in Portugal een contract probeert af te dwingen. Wij zitten gebonden aan onze financiële situatie", aldus Trost tegenover L1.

Het afgelopen seizoen stond Gommans onder contract bij Roda JC, maar daar werd zijn contract ontbonden. Verschillende proefperiodes liepen nadien uit op niets. Eerder kwam hij ook uit voor onder anderen Vitesse en Excelsior.

Arnautovic: "Sampdoria uit of thuis is een wereld van verschil"

Werder Bremen won het heenduel in de laatste voorronde van de Champions League weliswaar met 3-1 van Sampdoria, maar Marko Arnautovic waarschuwt zijn ploeg voor onderschatting.

Werder won vorige week gemakkelijk met 3-1 van Sampdoria, maar door het gemaakte uitdoelpunt van de Italianen ligt gevaar op de loer. Arnautovic, die deze zomer voor bijna zeven miljoen euro overkwam van FC Twente, waakt voor een te lichte opvatting in de aanloop naar de return. Volgens de aanvaller zal Samp in eigen huis anders voor de dag komen.

"Iedereen weet dat deze wedstrijd een groot slagveld zal worden", aldus Arnautovic op het digitale thuis van Werder Bremen. "Een Sampdoria dat thuis of uit speelt is een wereld van verschil. Afgelopen seizoen sprokkelden ze het grootste gedeelte van hun puntentotaal in eigen huis bijeen en bovendien hebben ze met Giampaolo Pazzini en Antonio Cassano twee levensgevaarlijke spitsen in huis.

Arnautovic spreekt uit ervaring, omdat hij vorig seizoen het shirt van Internazionale droeg en daardoor de Serie A goed kent. "We moeten trachten zo lang mogelijk geen doelpunten tegen te krijgen. We denken er niet om in dit stadium van de Champions League uitgeschakeld te worden."

Kettingbotsing met 46 voertuigen in Portugal

Door een kettingbotsing waarbij 46 voertuigen betrokken waren zijn maandag vier doden gevallen op een snelweg in het noorden van Portugal. Zeker 24 mensen raakten zwaargewond, 48 mensen kwamen er met lichte verwondingen vanaf. Op dezelfde snelweg in tegenovergestelde richting was door een andere botsing ook een dodelijk slachtoffer te betreuren. Dat hebben Portugese autoriteiten gemeld.

Het grote ongeluk gebeurde omstreeks vier uur (lokale tijd) in de streek Aveiro op de A25, 250 kilometer ten noorden van Lissabon. Negen auto's en twee vrachtwagens vlogen in brand. Hulpdiensten rukten met groot materieel uit en 184 brandweerlieden spoedden zich ter plaatse. De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk. Op het moment van de botsingen was er sprake van hevige regenval en dichte mist.

NASA gaat Chili helpen inzake mijnwerkers

De 33 mijnwerkers die in Chili al sinds 5 augustus vastzitten in een kleine ruimte op 700 meter diepte na het instorten van een mijnschacht, gaan hulp van de NASA krijgen. Omdat de omstandigheden van de mijnwerkers vergelijkbaar zijn met die van astronauten, is de hulp van de ruimtevaartorganisatie ingeroepen. Om te beginnen zullen ze advies verstrekken over welk soort voedsel naar beneden moet worden gestuurd door het gat wat reddingswerkers hebben kunnen boren.

Op een briefje wat de ongelukkigen naar boven hebben gestuurd staat dat er water stroomt waar ze zich bevinden. De reddingswerkers moeten een compleet nieuwe mijnschacht aan gaan leggen om de mijnwerkers te bevrijden. De verwachting is dat ze tot tenminste december in de mijn moeten zien te overleven. De omstandigheden zijn zwaar, zo is de lucht beneden erg vochtig en is het ruim dertig graden.

Dodelijke brand Delfgauw door vader aangestoken

De woningbrand waarbij dinsdagnacht een 37-jarige man en zijn 3-jarige dochtertje in Delfgauw omkwamen, blijkt te zijn aangestoken door de vader. Hij heeft eerst zijn dochtertje vermoord en vervolgens de brand gesticht. Alles wijst er volgens de politie op dat de vader verantwoordelijk is voor het drama.

Eerder liet de politie al weten er 'heel erg rekening' mee te houden dat relationele problemen ten grondslag lagen aan de brand in de galerijflat aan de Laan der Zeven Linden. De moeder kon zichzelf op tijd in veiligheid brengen.

Het gezin was volgens de politie niet bekend bij hulpverleningsinstanties.

Nederlands-Iraanse vrouw in cel Teheran

Een Nederlands-Iraanse vrouw zit sinds eind vorig jaar in een Iraanse gevangenis. De 45-jarige Zahra Bahrami wordt verdacht van staatsgevaarlijke activiteiten. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd tegenover de Wereldomroep.

Mogelijk is ze in de gevangenis gemarteld en staat haar de doodstraf of levenslange celstraf te wachten. Ze zou geen advocaat hebben en de Nederlandse ambassade mag de vrouw geen bijstand verlenen. Iran wil geen informatie verstrekken omdat ze ook de Iraanse nationaliteit heeft.

Ze moest afgelopen week voor een rechter komen op verdenking van lidmaatschap van een monarchistische groep, het opzetten van een antiregeringsorganisatie en de verspreiding van propaganda tegen Iran. Bahrami werd op 27 december gearresteerd toen ze vanuit Nederland op bezoek was bij een van haar kinderen in Iran, meldt de omroep. Sindsdien zou ze in de Evin-gevangenis in Teheran zitten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en Amnesty International proberen meer te weten te komen over de kwestie. Bahrami's familie zou te horen hebben gekregen dat publiciteit de situatie voor haar alleen maar ernstiger maakt.

VVD, PVV, CDA: 300 miljoen korten op Defensie

De onderhandelaars van VVD, PVV en CDA zijn het vrijwel eens over een bezuiniging op het ministerie van Defensie van rond de 300 miljoen euro. De uitgaven voor ontwikkelingssamenwerking gaan van 0,8 procent naar 0,7 procent van het bruto binnenlands product, waarmee Nederland nog wel voldoet aan de internationaal afgesproken norm.

Dat zeggen bronnen rond de formatiebesprekingen tussen VVD-leider Mark Rutte, PVV-leider Geert Wilders en CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen.

De bezuinigingen bij Defensie moeten het mogelijk maken dat Nederland in het JSF-project kan blijven, zoals VVD en CDA willen. In ruil zullen de huidige F16's langer doorvliegen en zullen er uiteindelijk waarschijnlijk minder toestellen van het Amerikaanse gevechtsvliegtuig JSF worden gekocht. Het budget voor ontwikkelingssamenwerking gaat van 4,7 miljard naar ongeveer 4 miljard euro, mede doordat het bruto binnenlands product is gedaald.

Tweehonderd Congolese vrouwen verkracht

Ongeveer tweehonderd vrouwen zijn door rebellen in het oosten van Congo vier dagen lang verkracht. Dat heeft Will Cragin, een hulpverlener van het International Medical Corps, maandag gezegd. De verkrachting vond plaats in het dorp Luvungi dat op enkele kilometers van een basis van de VN-vredesmissie ligt. Het Radio 1-journaal meldt dat er ook twee baby's meerdere malen zijn verkracht.

Hulpverleners wisten al dat rebellen het dorp hadden bezet, een dag nadat ze op 30 juli een aanval op het dorp pleegden. Meer dan drie weken later zegt de VN-missie dat zij nog steeds onderzoek aan het doen is.

Cragin zei dat zijn organisatie pas op 4 augustus het dorp binnen kon gaan, nadat de rebellen vrijwillig waren vertrokken. Volgens Cragin hebben internationale en lokale gezondheidswerkers ongeveer 179 vrouwen behandeld. Het aantal vrouwen dat slachtoffer van verkrachting is geworden, ligt mogelijk echter hoger. Cragin zei dat zijn organisatie terug gaat naar het dorp en meer slachtoffers gaat opsporen.

File van negen dagen in China

Op de snelweg tussen Tibet en Peking staat al negen dagen een file van ongeveer 100 kilometer. De verkeersopstopping is vanwege wegwerkzaamheden en enkele ongelukken op de snelweg. De verwachting is dat de file minstens tot 13 september zal duren.

De file is niet voor iedereen vervelend. Enkele Chinezen met een ondernemende geest doen namelijk goede zaken door eten en drinken langs de weg te verkopen aan de hongerige filerijders.

Blake, Nieminen, Andreev door in New Haven

Nog slechts een week hebben de tennistoppers om zich klaar te maken voor het laatste Grandslam-toernooi van het jaar, de US-open. In New Haven staat het laatste toernooi uit de US-open series op het programma. De grote favorieten doen niet mee maar met Marcos Baghdatis, Tommy Robredo, Fernando Gonzalez, James Blake en Thiemo de Bakker heeft de organisatie toch een prima deelnemersveld weten neer te zetten.

James Blake is het toernooi uitstekend begonnen. De Amerikaan was in een ruim half uur klaar met de Spanjaard Riba 6-0, 6-1. Jarko Nieminen versloeg de Italiaan Andreas Seppi met 6-3 en 6-4. De Fransman Clement was niet opgewassen tegen het tennisgeweld van Igor Andreev 7-6 (2) en 6-3. Benjamin Becker wist zich ook te plaatsen voor de volgende ronde door te winnen van Chiudinelli 7-6 (3) 6-3.

Thiemo de Bakker zal nog niet spelen in de eerste ronde. De Nederlander had een bye in de eerste ronde en zal het in de tweede ronde op moeten nemen tegen Kukushkin die Greul in twee sets naar huis sloeg 6-3, 6-4.

'Erwin Koeman opvolger Maaskant'

Erwin Koeman lijkt de opvolger te moeten worden van Robert Maaskant bij NAC Breda. De oud-bondscoach van Hongarije is volgens Voetbal International de belangrijkste kandidaat voor deze functie.

Het is niet de eerste keer dat Koeman in verband wordt gebracht bij de Brabantse ploeg. Voordat de inmiddels vertrokken Maaskant werd aangesteld ging ook al het gerucht dat de Brabanders Koeman wilde aantrekken als trainer. Koeman moest een aantal weken geleden het veld ruimen bij Hongarije nadat er een nieuwe bondsvoorzitter was gekomen. Eerder was Koeman trainer van onder meer RKC Waalwijk en Feyenoord.

Liverpool laat hoop op Toivonen varen

Liverpool onderneemt geen verdere pogingen om Ola Toivonen binnen te halen, zo meldt Voetbal International. The Reds meldden zich onlangs officieel bij PSV voor de Zweedse aanvaller. De Eindhovenaren lieten echter weten dat het niet in onderhandeling zal gaan over Toivonen. De Engelsen zullen daardoor geen verdere pogingen wagen om hem vast te leggen.

Zondag zat Liverpool-icoon Kenny Dalglish op de tribune voor Toivonen, die niet scoorde in het competitieduel met AZ (3-1). De Engelsen wilden naar verluidt tot veertien miljoen euro gaan, maar PSV is niet te vermurwen.

De ploeg van Roy Hodgson kan nog wel een nieuwe aanvaller gebruiken, omdat Fernando Torres niet topfit is. Met een vertrek van Dirk Kuyt lijkt bovendien rekening gehouden te worden.

Mafia II

Bijna thuis. Eindelijk, verlof tijdens de oorlog. Ik zal vast weer terug moeten, maar eerst wil ik naar mijn moeder toe. De buurt waar ik ben opgegroeid ziet er verpauperd uit. Pamfletten over de oorlog overal aan de muur, nog steeds vliegen de bommenwerpers over de stad, op weg naar hun doel. Het sneeuwt zachtjes. Nog een blokje om en ik ben er. Uit een appartement klinkt 'Let it snow' uit een radio. Thuis!

Laatste reviews en specials
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
©FOK.nl e.a.