Geestelijke aangeklaagd om verkrachting 14-jarige

Een katholieke priester in het Duitse Osnabrück is in staat van beschuldiging gesteld wegens verkrachting. De nu 50-jarige priester zou in mei en juni 1990 een meisje van 14 tweemaal tot seksuele handelingen hebben gedwongen. De geestelijke, die sinds maart geschorst is, heeft toegegeven seksueel contact met het meisje te hebben gehad.

Woordvoerder van het openbaar ministerie Alexander Retemeyer zei dinsdag dat de toenmalige kapelaan het diepgelovige meisje met geweld heeft gedwongen tot seks en haar heeft bedreigd met een straf van God.

Volgens het slachtoffer heeft de priester gedurende drie jaar een seksuele relatie met haar gehad die werd gekenmerkt door geweld.

De vrouw nam eerder dit jaar contact op met het bisdom in Osnabrück nadat het grootschalige misbruik door Duitse geestelijken aan het licht was gekomen.

Tegen de priester is nog een tweede zaak in voorbereiding. In 1995 zou een toen 23-jarige vrouw meermaals slachtoffer zijn geworden van misbruik. Het onderzoek in deze zaak loopt nog. De verwachting is dat het onderzoek volgende week is afgerond.