Blake, Nieminen, Andreev door in New Haven

JJdJ1984

Nog slechts een week hebben de tennistoppers om zich klaar te maken voor het laatste Grandslam-toernooi van het jaar, de US-open. In New Haven staat het laatste toernooi uit de US-open series op het programma. De grote favorieten doen niet mee maar met Marcos Baghdatis, Tommy Robredo, Fernando Gonzalez, James Blake en Thiemo de Bakker heeft de organisatie toch een prima deelnemersveld weten neer te zetten.

James Blake is het toernooi uitstekend begonnen. De Amerikaan was in een ruim half uur klaar met de Spanjaard Riba 6-0, 6-1. Jarko Nieminen versloeg de Italiaan Andreas Seppi met 6-3 en 6-4. De Fransman Clement was niet opgewassen tegen het tennisgeweld van Igor Andreev 7-6 (2) en 6-3. Benjamin Becker wist zich ook te plaatsen voor de volgende ronde door te winnen van Chiudinelli 7-6 (3) 6-3.

Thiemo de Bakker zal nog niet spelen in de eerste ronde. De Nederlander had een bye in de eerste ronde en zal het in de tweede ronde op moeten nemen tegen Kukushkin die Greul in twee sets naar huis sloeg 6-3, 6-4.