Vierde verdachte groepsverkrachting Rotterdam vast

Een 21-jarige man uit Sint Maarten is maandag opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de groepsverkrachting van een 12-jarig meisje in Rotterdam. Dit meldt de politie dinsdag. Bij twee huiszoekingen zijn spullen in beslag genomen.

Drie mannen uit Hoogvliet zitten al in de cel voor de groepsverkrachting van een 15-jarig meisje uit Capelle aan den IJssel in een woning aan de 1e IJzerstraat in Rotterdam. Onder hen een 25-jarige man die heeft bekend in juni seksuele handelingen met haar te hebben verricht. Hij zou ook de 12-jarige hebben misbruikt. Of de twee anderen hier ook bij betrokken waren, wordt nog onderzocht.

Het 12-jarige meisje uit Nijmegen was weggelopen uit een instelling en alleen naar Rotterdam gegaan. Agenten troffen haar op straat aan. Uit onderzoek bleek volgens de politie dat zij ongeveer een maand geleden door verschillende mannen ernstig seksueel was misbruikt. Dat zou in ieder geval zijn gebeurd in een woning in de 1e IJzerstraat en mogelijk ook op andere plekken.

Het 15-jarige meisje uit Capelle aan den IJssel bezocht 19 juni een jamsessie in een buurthuis aan de Slinge en ging na afloop in een auto met de 25-jarige man mee. In de woning in de 1e IJzerstraat werd ze vervolgens misbruikt. Het slachtoffer deed later aangifte, waarna de Rotterdammer werd aangehouden.

Een team van negentien rechercheurs onderzoekt de twee gevallen en verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten. Volgens de politie zijn er mogelijk nog meer slachtoffers.