Aspirant student terecht afgewezen om postzegel

Redactie

Een 17-jarige jongen uit Hengelo is terecht afgewezen voor de studie Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen nadat hij was vergeten een retourenvelop met zijn cijferlijst te frankeren. Dat heeft de rechtbank in Almelo dinsdag bekendgemaakt. Hij noemde zijn afwijzing eerder 'pure pesterij'.

De Tukker, die ervan droomt om internist te worden, was al door de decentrale loting gekomen en moest alleen voor 5 juli nog zijn cijferlijst en een kopie van zijn vwo-diploma opsturen. Dat deed hij, maar hij vergat een postzegel op de envelop te plakken.

De brief werd vervolgens geweigerd bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), dat over de inschrijvingen gaat. TNT behandelde het poststuk opnieuw en bezorgde de brief nogmaals bij DUO. Ditmaal werd de brief wel geopend, maar was het inmiddels 9 juli.

De rechter verwijst naar eerdere uitspraken, waarin staat dat de verzender van een poststuk er zelf alles aan moet doen om het stuk op tijd bij de geadresseerde te laten aankomen. Door geen postzegel te plakken, is het de eigen schuld van de jongen uit Hengelo dat hij is afgewezen door de universiteit. Hij kan nog in beroep gaan, maar het resultaat daarvan is waarschijnlijk niet bekend voor de selectieprocedure van het komende studiejaar.