Vitesse en Sturing op korte termijn uit elkaar

Tiede-Jan (TJDoornbos)

Vitesse en Edward Sturing nemen naar alle waarschijnlijkheid snel afscheid van elkaar. Het doorlopende contract van de oud-trainer wordt afgekocht.

Door de komst van hoofdtrainer Theo Bos is Sturing uit beeld geraakt bij Vitesse. Ondanks dat heeft hij een contract tot medio 2011 in Arnhem. Samen met algemeen directeur Paul van der Kraan sprak Sturing al over het ontbinden van zijn contract.

"Het is de bedoeling dat we uit elkaar gaan", vertelt Sturing aan De Gelderlander. "Zij hebben voorgesteld om het contract af te kopen", vervolgt hij. "Van der Kraan komt een dezer dagen terug van zijn vakantie. Dan zou het op papier komen. Ik ga ervan uit dat het dan zal gebeuren."

Met het ontbinden van de verbintenis komt er voor Sturing een einde aan een lange periode die hij samen met Vitesse doorbracht. "Ik vind het jammer dat het zo afloopt. Ik heb 22 jaar bij de club gewerkt en was graag gebleven of op een leukere manier weggegaan." Sturing was vanaf het seizoen 2008/2009 assistent trainer van Hans Westerhof.

Toen hij werd ontslagen nam Sturing het stokje over. Door de komst van Theo Bos was er geen functie meer beschikbaar voor hem bij Vitesse. Hij werd vorig seizoen nog uitgeleend aan FC Volendam alwaar hij hoofdtrainer was.