[Update] Kinect met spraakbesturing bij lancering

Update: Microsoft heeft aangegeven dat er gewoon spraakherkenning bij de launch zal zijn en daarmee is het onderstaande bericht ontkend: "Voice control is an exciting part of the Kinect for Xbox 360 controller-free experience and we can confirm that it will be available at launch in November 2010. Only on Xbox 360 will you be able to navigate the Kinect Hub using your voice to control your movies, TV shows and music. We do not have additional details to share about local voice availability at this time."

Spraakverwarring bij Microsoft zelf dus.

Oorspronkelijke bericht: Kinect, de camera die bewegingen op de Xbox 360 registreert, heeft bij de lancering geen spraakbesturing. Dat laat een woordvoerder van Microsoft weten tegenover het Britse gamestijdschrift MCV.

Volgens een woordvoerder van Microsoft wordt spraakbesturing op een later tijdstip via een online patch toegevoegd. Zo wordt het onder andere mogelijk om het menu van de Xbox 360 met behulp van stemcommando's te besturen.

Kinect is een speciale camera die bewegingen kan registreren en stemmen kan herkennen. Hierdoor kunnen consumenten games en spelmenu's met de hand, het lichaam en de stem bedienen. Er is daardoor geen controller meer nodig.

Microsoft brengt rond de release diverse spellen op de markt die gebruik maken van Kinect. De camera lijkt vooralsnog vooral gericht te zijn op een breed publiek. Microsoft sprak eerder zelf wel de verwachting uit ook hardcore gamers te trekken met de uitbreiding voor de Xbox 360.

Kinect mist spraakbesturing bij lancering
Kinect mist spraakbesturing bij lancering