Evra blijft geschorst tijdens beroep

Patrice Evra blijft tijdens zijn beroep gewoon geschorst voor interlands. Dat heeft de tuchtcommissie van de Franse voetbalbond FFF vandaag bekendgemaakt. Evra kondigde maandagavond aan in beroep te gaan tegen zijn schorsing voor vijf duels van de nationale ploeg. Normaal gesproken wordt een schorsing tijdens de behandeling van een beroep opgeschort.

Evra's advocaat Jean-Yves Foucard liet gisteravond weten dat de verdediger zijn schorsing aanvecht omdat hem als individu niets zou kunnen worden verweten. Evra was als aanvoerder een van de leiders van een staking van de Franse ploeg tijdens het WK. Die weigerde te trainen nadat Nicolas Anelka naar huis was gestuurd. De verantwoordelijkheid voor de staking lag echter "duidelijk bij het collectief", stelt Foucard in de Franse sportkrant l'Équipe.

De Franse bond strafte een week geleden vier spelers, nadat eerder vijf spelers op het matje waren geroepen. Nicolas Anelka, die bondscoach Raymond Domenech had uitgescholden, kreeg achttien interlands aan zijn broek. Evra werd voor vijf duels van Les Bleus geschorst, Franck Ribéry voor drie interlands en Jérémy Toulalan voor een wedstrijd. Eric Abidal kwam er zonder schorsing vanaf.

Opmerkelijk genoeg verscheen er een open brief van diverse oud-coaches die de bond opriepen de schorsingen uiterlijk donderdag op te heffen. Onder anderen Aimé Jacquet, die Frankrijk in 1998 naar de wereldtitel leidde, waarschuwde dat het Franse team kwalificatie voor het EK van 2012 dreigt mis te lopen.