FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 20 juni 2010

Japanners mogen spelen met de Move

De E3 is niet het enige event in de wereld. In Japan kon men de Move al uitproberen op Japan's World Hobby Fair, waar de nieuwste games, manga en anime werden getoond. Er waren twee games voor de Move te spelen, EyePet en Kung Fu Rider.

De WHF is gratis en er komen meer kinderen op af dan op bijvoorbeeld de E3. De Move was niet zo populair als je de rijen bekeek, games als ModNation en Super Mario Galaxy 2 trokken veel meer aandacht. Iemand van 1up stond een uur in de rij om Kung Fu Rider te mogen spelen. Voor deze game gebruik je maar één Move-controller. Je bestuurt een bebrilde man die in een stoel naar beneden glijdt en moet dan obstakels ontwijken. Het doel van het spel is om het eind van een baan te bereiken. Je stuurt door naar links of rechts te bewegen met de controller en kan ook snelheid maken door een beetje omhoog te schudden. Je kan bukken door een knop in te drukken en door de controller omhoog te zwiepen kun je springen. Ook kun je aanvallen doen op gangsters en oma's door middel van een druk op de Move-button.

Kung Fu Rider lijkt de Move niet optimaal te gebruiken, het zou zo een Wii-game kunnen zijn aldus 1up. Het spel zal ergens in september voor ongeveer veertig dollar uitkomen.

 

Weer dansen op de Wii op 14 oktober

Ubisoft heeft op de E3 de komst van Just Dance 2 bevestigd. Wanneer deze game zou gaan verschijnen was echter nog onbekend, maar de Franse uitgever heeft onthuld dat dit 14 oktober zal zijn. Je kan in Just Dance 2 met acht mensen dansen. Het spel bevat veertig nieuwe liedjes en er zullen nieuwe modi zijn waaronder een duet-mode waarbij je samen kunt dansen en een just sweat-mode om lekker te zweten. Het spel zal exclusief voor de Nintendo Wii verschijnen.

Antieke Egyptische stad in beeld door radar

Een Oostenrijks team van archeologen heeft met behulp van radarapparatuur de grootte van een 3500 jaar oude stad vastgesteld. Dat heeft de Egyptische raad voor antiquiteiten zondag gezegd. Doel van het project was te bepalen hoever de stad zich uitstrekte, zei Irene Müller, hoofd van het onderzoeksteam.

Egypte werd van 1664 tot 1569 voor Christus een eeuw lang overheerst door de Hyksos, een krijgersvolk uit Azië, mogelijk van semitische oorsprong. De zomerhoofdstad van deze heersers was gelegen in het noordelijke Deltagebied.

Met behulp van radar werden afbeeldingen gemaakt van stratenpatronen, huizen en tempels die begraven liggen onder groene weiden en de moderne stad Tel al-Dabaa.

Israël heft blokkade Gaza grotendeels op

Alle goederen mogen binnenkort de Gazastrook in, behalve militaire voorwerpen en materiaal waarmee de radicale islamitische Hamasbeweging zich kan versterken. Israël brengt "zo snel mogelijk" een lijst naar buiten van verboden goederen, liet het kantoor van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu middels een verklaring weten.

Het nieuwe beleid is een toezegging na internationale druk op afschaffing van de inmiddels vier jaar durende Israëlische blokkade van het verarmde Palestijnse gebied. Die druk nam flink toe nadat het Israëlische leger een internationale hulpvloot naar de Gazastrook enterde op 31 mei, waarbij de militairen negen pro-Palestijnse activisten doodden.

Zondag werd eveneens bekendgemaakt dat Netanyahu op 6 juli een bezoek brengt aan de Amerikaanse president Barack Obama, die de humanitaire situatie in de Gazastrook "onhoudbaar" noemde.

Kick-finish in schaatsen verboden

De internationale schaatsunie ISU heeft schaatsers verboden om volgend jaar te finishen met een schoppende beweging, zo is vandaag besloten tijdens een congres in Barcelona.

Tijdens de Olympische Spelen in Vancouver werd de schopbeweging massaal door de rijders toegepast. Hierdoor kon enkele honderdsten van seconden gewonnen worden, maar moesten de tijden van veel races handmatig gecorrigeerd worden, omdat het electronische oog dit niet waar kon nemen. Voortaan moeten de rijders de schaats op het ijs houden om een finishtijd te klokken. Mocht dit niet het geval zijn, dan volgt diskwalificatie.

Bejaarde man verdronken in Ringvaart

De politie heeft zaterdagavond het levenloze lichaam van een 78-jarige man in het water van de Ringvaart in de gemeente Haarlemmermeer gevonden. Hij was sinds zaterdagmiddag vermist. Dat meldt de politie zondag.

Het lichaam van de man uit Beinsdorp werd aan de Hillegommerdijk gevonden. De politie was op zoek naar de man, waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet. De politie onderzoekt de zaak, maar gaat uit van een ongeluk.

Recordjackpot van 28 miljoen bij Lotto

De Lotto jackpot is tot recordhoogte gestegen. Het was niet eerder mogelijk om een bedrag van 28 miljoen euro te winnen in een Nederlandse loterij, meldt de Lotto zondag. Het hoogste bedrag dat ooit in een Nederlandse loterij werd uitgekeerd was 27, 5 miljoen euro. Dit gebeurde door de Staatsloterij.

Zaterdag kan de recordjackpot vallen. De jackpot start met een bedrag van 7, 5 miljoen euro en elke week dat hij niet valt, wordt het bedrag met 500.000 euro verhoogd.

Dode in uitgebrand busje Zeewolde

Een dode man is zondagochtend in een uitgebrand busje in Zeewolde gevonden. De politie kan nog niet zeggen of hij door zelfdoding of door een misdrijf om het leven is gekomen. Ook de identiteit van de dode is nog niet bekend.

Het brandende busje stond op de Wielseweg. De brandweer bluste het voertuig, dat vervolgens naar het forensisch instituut in Huizen is gebracht voor onderzoek. Sectie op het lichaam van de man moet maandag de precieze doodsoorzaak uitwijzen.

[WK Pool] Tussenstand na dag 9

Negen dagen voetbal zitten er op en dat betekent dat we ook alweer bij de negende dag van de WK Pool zijn aanbeland. Tijd dus voor opnieuw een tussenstand.

Droid staat eerste met 795 punten. De tweede plek wordt door drie spelers bezet. Lakitu, ßloem en Oliieeee hebben allen 770 punten. TLC staat vijfde met 755 punten.

Bij de Subleagues gaat ouwe aan de leiding met 451 punten. ~~Rush Addict~~ staat tweede met 445 punten. 29 punten daar achter staat KLBSC. Op de vierde plek staat WK Forum met 416 punten. De top 5 wordt afgesloten door FOK!sportcrew met 397 punten.

Helikopters geweerd uit Machu Picchu

In een poging de plaatselijke natuur te beschermen wordt er een verbod ingesteld voor helikopters in de omgeving van de Inca-stad Machu Picchu in Peru. Dat heeft de Peruaanse provincie Cusco medegedeeld.

In januari werden duizenden toeristen met helikopters uit Machu Picchu geëvacueerd nadat overstromingen en modderstromen het trein- en voetverkeer naar de oude stad hadden geblokkeerd. Volgens de directeur van het archeologiepark Machu Picchu verstoort het geluid van de rotoren echter de brilberen en rode rotshanen die in het gebied leven. Ook guanaco's en vicuña's zouden onder het lawaai lijden.

Of helikopters in noodgevallen wel in het gebied mogen komen is onduidelijk.

Maandag beslissing over Willem II

Aanstaande maandag zal definitief bekend worden of Willem II zichzelf heeft weten te redden en een faillisement heeft weten af te wenden. De Tilburgse gemeente had in mei een direct faillisement door de club teveel betaalde huur terug te betalen. Dit deed de gemeente echter onder sterke voorwaarden waaraan de Tricolores moesten voldoen voor 21 juni. Er zal aanstaande maandag om 19:00 in een speciale raadsvergadering beslist worden of Willem II definitief alle toegezegde steun zal krijgen.

Paul Bottelier, interim-bestuurder, heeft echter alle vertrouwen in de afloop van de raadsvergadering. Volgens de bestuurder heeft de club met het inleveren van alle benodigde gegevens en het opzetten van een nieuwe bestuursstructuur aan alle voorwaarden van de gemeente voldaan.

[Groep G] Uitslag Brazilië - Ivoorkust

Brazilië is er in geslaagd om ook het tweede duel op het WK voetbal te winnen. De ploeg van bondscoach Dunga, dat de wedstrijd overigens met tien man beëindigde, was met 3-1 te sterk voor Ivoorkust

Bondscoach Dunga van Brazilië wijzigde voorafgaand aan zijn tweede duel in groep G niets aan zijn opstelling, waardoor dezelfde elf spelers in de basis stonden. Bij Ivoorkust stond Didier Drogba in de basis. Hij vormde samen met Salomon Kalou en Aruna Dindane de voorhoede. Ook Cheik Tioté, speler van FC Twente, deed vanaf het begin mee.

Ivoorkust begon het duel in Soccer City in Johannesburg, maar Brazilië leverde aan de hand van Robinho meteen een visitekaartje af. Het schot zeilde maar net over het doel van Boubacar Barry. Toch waren het de Ivorianen, die de meeste aanvallende intenties toonden. Daardoor speelde de beginfase van het duel zich vooral op de helft van de Brazilianen af. De enige kansen in het eerste kwartier van de wedstrijd waren afkomstig van Drogba (schot) en Salomon Kalou (kopbal).

Brazilië was via Gilberto Silva, en in de rebound Robinho, gevaarlijk. Kolo Touré bleef echter bij de les en voorkwam erger. Toch was het A Seleção, dat tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Luis Fabiano had maar een klein gaatje nodig en zette zijn ploeg vervolgens op voorsprong. Na het doelpunt lieten de Brazilianen goed positiespel zien en was het wachten op een gaatje in de defensie van de Afrikaanse opponent.

In de 37e minuut brak Brazilië via Luis Fabiano uit, maar deze counter werd al snel onschadelijk gemaakt. In de tegenstoot kon ook Ivoorkust geen potten breken. Het Afrikaanse land kreeg via Emmanuel Eboué, maar deze werd door Júlio César onschadelijk gemaakt. Er werd echter niet meer gescoord, waardoor Brazilië met een 1-0 voorsprong ging rusten.

Vijf minuten na rust gooide Luis Fabiano het duel op slot door zijn tweede van de wedstrijd te maken. De aanvaller passeerde twee verdedigers van Ivoorkust en werkte solide af. Kort daarna kreeg Drogba een goede kopkans, maar deze actie bezorgde de keeper van Brazilië nauwelijks werk.

Na een uur voetbal kreeg Kaká een enorme kans, maar schoot op de handen van Barry. Vlak daarna was het alsnog 3-0. Deze keer was het Elano die zijn land nog beter in het zadel hielp en verschalkte de doelman van Ivoorkust. Vijf minuten later moest de onfortuinlijke speler van Galatasaray, nadat Tioté in een duel op zijn been was gaan staan, het veld geblesseerd verlaten.

Romaric liet, na zijn entree op het veld, gelijk zien dat hij er was en waagde een poging. De bal kwam echter op de vuisten van keeper Júlio César terecht. Toch wist Ivoorkust uiteindelijk een tegentreffer te maken. Een counter van Romaric zorgde ervoor, dat Drogba uiteindelijk in stelling werd gebracht en kon scoren. Aanvankelijk leek het buitenspel te zijn, maar de grensrechter van dienst stond prima op te letten.

In de laatste tien minuten werd het wat onvriendelijk en gingen Kaká en Tioté op de bon. Vlak daarna was er een opstootje, waarbij onder meer Kaká was betrokken. De speler van Real Madrid kreeg prompt zijn tweede gele kaart en kon inrukken. In het resterende deel waren er nog wel kansjes, maar werd er niet meer gescoord.


Brazilië

3 - 1

Ivoorkust

 26' Luis Fabiano
 50' Luis Fabiano
 62' Elano
   79' Drogba
 
 Gele kaart: Tiéné, Keita, Tioté (Ivoorkust)
Rode kaart: Kaká (87/2xg) (Brazilië)
   
Stadion: Soccer City Stadium, Johannesburg
Toeschouwers: 84.455
Arbiter: Lannoy (Fra)
 
Opstelling:   Opstelling:
Júlio César
Maicon
Lúcio
Juan
Bastos
Elano (Daniel Alves/67)
G. Silva
Kaká
Melo
Robinho (Ramires/90+2)
Fabiano
  Barry
Demel
K. Touré
Zokora
Tiéné
Eboué (Romaric/72)
Y. Touré
Tioté
Dindane (Gervinho/54)
Drogba
Kalou (Keita/67)

Vitesse-speler Claudemir naar Kopenhagen

Vitesse heeft haar middenvelder Claudemir verkocht aan FC Kopenhagen. De Braziliaan tekent een contract voor vijf jaar bij de Deense kampioen, zo maakte Vitesse vandaag op haar website bekend. Een transfersom is niet bekend gemaakt.

Volgens de technisch directeur bij de Arnhemmers Ted van Leeuwen is de transfer van de 22-jarige Claudemir binnen enkele dagen beklonken. "Al snel bleek dat zij de speler heel graag wilden hebben en waren we er snel uit. We moeten onze ogen echter niet sluiten voor de financiële situatie en ik gun hem deze overgang ook wel."

Tientallen arrestaties bij protestmars in Egypte

Egyptische demonstranten zeggen door veiligheidstroepen te zijn geslagen toen zij probeerden een demonstratie te houden tegen politiegeweld. Een bron binnen de politie zei zondag dat zeker veertig personen zijn ingerekend.

De afgelopen tien dagen zijn demonstranten de straat op gegaan om te protesteren tegen de dood van Khaled Said, een 28-jarige zakenman uit Alexandrië die een confrontatie met politie in burger niet overleefde. Volgens de demonstranten is de dood van Said exemplarisch voor politiegeweld in Egypte. De regering zegt het voorval te onderzoeken.

Getuigen zeiden dat de politie demonstranten en journalisten aanviel tijdens de protestmars in het centrum van Caïro.

Iniesta onzeker voor Spanje - Honduras

Spanje moet het in het volgende WK-duel mogelijk zonder Andrés Iniesta doen. De spelmaker van FC Barcelona is "niet compleet in orde" stelt bondscoach Vicente del Bosque. De beslissing over het meespelen van Iniesta valt pas morgen vlak voor de wedstrijd tegen Honduras. De rest van de Spaanse selectie is fit.

Del Bosque nam de Spaanse ongerustheid enigszins weg door er op te wijzen dat de blessure van Iniesta niet aan zijn rechterbeen is. Daar heeft de 26-jarige al maanden last van en hij sloot dan ook geblesseerd aan bij de Spaanse selectie. In de eerste wedstrijd van Spanje werd hij vervangen nadat hij een tik had gekregen op zijn rechterbeen.

Europees kampioen Spanje verloor dat eerste duel met 1-0 van Zwitserland. Ook Honduras heeft nog geen punten. Dat land verloor met 1-0 van Chili.

Beenhakker en Advocaat overschaduwen Oranje

Het was maar goed dat Robin van Persie en Wesley Sneijder vandaag op de training van het Nederlands elftal niet ernstig geblesseerd raakten. De meeste journalisten was dat dan namelijk volledig ontgaan. Leo Beenhakker en Dick Advocaat zaten namelijk tijdens de oefensessie van Oranje in Johannesburg op de tribune.

Vooral vertegenwoordigers van buitenlandse media wisten niet wat ze meemaakten. Beenhakker had op een gegeven moment meer dan tien cameraploegen om zich heen staan. De bewuste journalisten stonden allemaal met hun rug naar het trainingsveld. Om maar niets van Don Leo te missen. "Is die oefenstof van Bert van Marwijk echt zo saai", grapte de technisch directeur van Feyenoord. Vervolgens stelde hij bijna geen enkele journalist teleur.

Zo kon een Mexicaan tevreden met zijn televisiestation bellen. "Meneer Leo ziet zeker kansen voor Mexico", jubelde hij. "Alles staat op band." Beenhakker sprak verder met Duitsers, Engelsen, Spanjaarden, Grieken, Chinezen, Japanners en verschillende journalisten uit Zuid-Amerika. Hij zei vooral vaak hetzelfde. "Het Nederlands elftal doet het heel goed. Op deze manier kunnen ze ver komen."

"Goed idee van je om even naar de training te gaan", lachte Advocaat richting Beenhakker nadat hij ook door veel journalisten was ontdekt. De nieuwe bondscoach van Rusland sprak eerst met enkele Belgen. "Kan ik een beetje geld van jullie lenen? Ik heb niets meer", doelde hij op de afkoopsom van zo'n 900.000 euro die hij vorige maand na zijn vroegtijdige vertrek aan de Belgische voetbalbond moest betalen.

Advocaat, de komende dagen evenals Beenhakker te gast bij Studio Sport, sprak eveneens in alle talen positief over het Nederlands elftal. "Winnen, daar gaat het om", zei hij. "Daarna komt pas mooi voetbal. Ik weet overigens ook zeker dat we nog veel mooie dingen van voetballers als Sneijder en Van Persie gaan zien. Die jongens staan er altijd als het moet. Daarom is het Nederlands elftal ook al 21 duels zonder nederlaag."

Beenhakker en Advocaat waren niet de enige trainers die de oefensessie van het Nederlands elftal bekeken. Erwin Koeman, Ron Jans en Gertjan Verbeek waren er ook. Evenals Boudewijn Zenden en Ronald de Boer, die vooral veel interviews moest geven aan journalisten uit het Midden-Oosten. Stuk voor stuk steunden ze Van Marwijk. "Het is wel eens goed om zo aan een toernooi te beginnen", vond ook Koeman.

Advocaat en Beenhakker bij training Oranje

Exitpolls: Komorowski leidt in verkiezingen Polen

Exitpolls wijzen uit dat de Poolse interim-president en voorzitter van het parlement Bronislaw Komorowski aan de leiding gaat in de Poolse presidentsverkiezingen. Hij kan echter niet bogen op de benodigde vijftig procent van de stemmen die een tweede ronde overbodig maakt.

Als de officiële uitslag weergeeft wat de exitpolls aantonen zal er op 4 juli een tweede ronde moeten worden gehouden tussen Komorowski en zijn belangrijkste tegenkandidaat Jaroslaw Kaczynski. Kaczynski is de tweelingbroer van Lech Kaczynski, de Poolse president die in april met zijn vrouw en 94 anderen het leven verloor bij een vliegtuigongeluk in Rusland.

Volgens een exitpoll van Millward Brown SMG/KRC kan Komorowski rekenen op 45,7 procent van de stemmen, tegen 33,2 procent voor Kaczynski. Een exitpoll van OBOP houdt het op 40,7 procent voor Komorowski en 35,8 procent voor Kaczynski.

Komorowski is een voorstander van de Europese Unie en heeft aangegeven nauw te willen samenwerken met de regering van premier Donald Tusk om de Poolse zloty over een jaar of vijf te vervangen door de euro. Komorowski beoogt verder het beëindigen van de Poolse militaire missie in Afghanistan en de invoering van meer marktwerking.

Voormalig premier Jaroslaw Kaczynski staat vooral bekend om zijn nationalisme en strijdlustige toon. Hij zet in op het bestrijden van criminaliteit en corruptie en het terugdringen van de marktwerking om een sterke verzorgingsstaat te behouden. Hij staat sceptischer tegenover de Europese Unie en het invoeren van de euro. Bovendien is hij van mening dat het nog te vroeg is om nu al te zeggen wanneer de Poolse munt moet plaatsmaken.

Johnson leidt, Woods nadert op US Open

Dustin Johnson gaat na de derde dag aan de leiding bij de US Open. De Amerikaan had een indrukwekkende ronde van 66 slagen en kwam daarmee op een totaal van 207, zes onder par.

Achter Johnson staat de Brit Graeme McDowell, die tot nu toe 210 slagen nodig had. Tiger Woods rukte vandaag op naar de derde plek. Ook hij ging rond in 66 slagen en staat nu op 212 slagen. Woods was dan ook tevreden over vandaag: "Ik bleef tegen mezelf zeggen dat ik terug in het toernooi moest komen en hier ben ik. Het voelde goed."

Selectie Frankrijk tegen vertrek Anelka

De spelers van Frankrijk zijn het niet eens met de beslissing om Nicolas Anelka weg te sturen. De spelers zijn boos op het bestuur van de voetbalbond, omdat die zonder overleg hebben besloten Anelka weg te sturen.

"We betreuren wat er is gebeurd tijdens de rust bij de wedstrijd tegen Mexico, maar we vinden het openbaar maken van die gebeurtenissen nog veel erger. Op verzoek van de spelersgroep heeft Nicolas geprobeerd in dialoog te gaan. Het spijt ons dat deze toenadering genegeerd werd", zo lieten de spelers in een verklaring weten. "De Franse voetbalbond heeft het elftal geen moment beschermd. De bond heeft zijn beslissingen alleen gemaakt op basis van berichten in de media. Als consequentie en om de afkeer te laten blijken tegen de houding van de meeste hoge officials heeft de hele spelersgroep vandaag besloten niet te trainen."

'Prodrive en Toyota samen in rallysport'

Het meedoen aan het Formule 1-wereldkampioenschap 2011 had de toekomst van Prodrive op het spel gezet, zo zei Dave Richards in een betoog. In plaats daarvan gaat het bedrijf zich richten op de rallysport en de sportscars.

"Ik was niet bereid om de banen van iedereen op het spel te zetten," zei Richards die 579 personeelsleden in dienst heeft. "Het was wel spannend om de reacties van iedereen te zien toen ik het ze vertelde. De grootste angst die mensen bij Prodrive hadden was dat we het risico liepen alles op het spel te zetten door alles op één kaart te zetten."

In plaats daarvan lijkt Prodrive zich te richten op de terugkeer in de rallysport op het hoogste niveau. In de jaren '90 was het team zeer succesvol met Subaru, maar nu lijkt het bedrijf in zee te gaan met Toyota dat in het verleden in de sport ook zeer succesvol was. Een woordvoerder van Toyota bevestigde dat wanneer het team vanuit Japan toestemming krijgt ze de rallysport weer op gaan zoeken.

Man woont met 161 familieleden in 1 huis

Een Indiase familie is waarschijnlijk de grootste familie die onder een dak woont. De 66-jarige Ziona, de 'pater familias', woont met maar liefst 161 familieleden in een plaatsje in het oosten van India.

Ziona heeft het geluk met 38 vrouwen te zijn getrouwd en 94 eigen kinderen te hebben. Samen met de kinderen van zijn zoon woont zijn gezin in hetzelfde huis. Ziona's vrouwen bereiden in de enige keuken die het pand rijk is de maaltijd voor de gigantische familie.

"We gebruiken 30 tot 35 kilo varkensvlees als we vlees willen eten", vertelt een van de vrouwen. "Voor het avondeten is zo'n vijftig kilo rijst nodig." Ziona is overigens hoofd van een sekte dat een mengsel van democratie en communisme predikt.

Voormalige hoofdingenieur McLaren naar Ferrari

Voormalig McLaren-hoofdingenieur Pat Fry heeft een contract bij Ferrari getekend. Het Italiaanse team hoopt dat de Brit een doorslaggevende impuls voor de techniekstag is, mogelijk zelfs al voor komend seizoen.

Onlangs vertrok Fry bij McLaren, waar hij acht jaar werkzaam was, zonder een contract bij een ander team te hebben getekend. De 46-jarige Fry begon zijn carriere in 1987 bij Benetton. Na zijn vertrek bij McLaren werd hij met meerdere Formule 1-teams in verband gebracht. Onder andere Red Bull en Mercedes zouden in de diensten van de Brit geïnteresseerd geweest zijn. Wanneer de gerenommeerde ingenieur bij zijn nieuwe werkgever in het Italiaanse Maranello zal beginnen is nog onbekend.

Oerol door 55.000 man bezocht

Het theater-, kunst- en muziekfestival Oerol heeft dit jaar op Terschelling zo'n 55.000 bezoekers getrokken. Daarmee is het festival iets minder goed bezocht bezocht dan vorig jaar, toen 57.000 mensen de oversteek naar het Waddeneiland maakten.

Het weer was volgens een woordvoerder van het festival goed, met af en toe een spatje regen. Door de harde wind - tot windkracht 7 - moesten de afgelopen dagen vijf voorstellingen worden afgelast. Het thema was '10 dagen zilte luchtspiegelingen'. Zo'n zestig theatervoorstellingen en vijftig muziekoptredens stonden op het programma.

Het festival begon vorige week vrijdag en eindigt zondag. Volgend jaar viert het festival haar dertigste editie.

[WTCC] Uitslagen Zolder

Uitslag race 1:

Gabriele Tarquini heeft de eerste race van het WTCC-evenement op Zolder gewonnen. Dit leverde hem zijn eerste overwinning sinds 2008, in Mexico, op. De overwinning werd hem in de schoot geworpen nadat de organisatie Jordi Gené gediskwalificeerd had omdat zijn auto niet door de technische keuring kwam. Hierdoor liep SEAT tevens een één-twee mis. Door de uitschakeling schoven ook Yvan Muller en Alain Menu een plaats op en complementeerde zij het podium.

Andi Priaulx wist Tom Coronel in te halen in de strijd voor de achtste plaats, wat de pole position in de tweede race oplevert, en stootte de Nederlander zo weg van een goede uitgangspositie voor de tweede race. Gené had een goede start en sloeg al snel een klein gat naar Tarquini. In de vierde ronde was het gat selchts 1,4 seconde. De race verliep verder vrij rustig met enkele kleine gevechten in het veld, waaronder die tussen Priaulx en Coronel die uiteindelijk in de achtste ronde werd beslist in het nadeel van de Nederlander. Coronel ging wijd in de chicane waardoor Priaulx hem eenvoudig kon inhalen en de poleposition voor de tweede race pakte. Augusto Farfus viel tegen en reed rond de tiende plaats, maar wist niet veel verder naar boven te klimmen. Yvan Muller was lang niet zeker van zijn tweede plaats, omdat alle auto's achter hem stukken sneller bleken te zijn, maar geen van allen wisten hem te passeren. Norbert Michelisz kwam als beste rook over de finish, waar Kristian Poulsen beslag legde op de independents-trophy.

Uitslage race 2:

Andy Priaulx wist in de tweede race zijn derde overwinning van het seizoen te pakken tijdens de thuisrace van zijn BMW-team RBM. Priaulx leidde de volledige race voor Rob Huff die tweede werd, gevolgd door Tiago Monteiro. Ook in de tweede race was Norbert Michelisz de beste rookie, waar Sergio Hernández ditmaal beslag legde op bij de independents.

Priaulx kende een uitstekende start en kwam goed weg vanaf de startopstelling. Michelisz, die langs hem stond, had echter een slechte start en viel terug naar de achtste plaats. Ook Tom Coronel kende een slechte start; hij liet zijn motor afslaan. Het hele veld kwam goed door de eerste race en Priaulx leidde gevolgd door Huff en Monteiro. Dit zou ook de volgorde zijn waarin de rijders over de streep kwamen. Huff bleef druk zetten op Priaulx, maar vond niet het benodigde gaatje om er voorbij te komen. Achterin het veld streden Kristian Poulsen en Sergio Hernández tot op de streep hevig om de eerste plaats bij de independents. De race verliep verder relatief rustig zonder al te grote incidenten.

Jordi Gené had helemaal een belabberd weekeinde, na zijn diskwalificatie in de eerste race (welke pas enkele uren na de race bekend werd gemaakt red.), ging hij in de tweede race niet eens van start vanwege problemen met de turbo.

Bulgaren kloppen volleyballers opnieuw

De Nederlandse volleyballers zijn er vandaag wederom niet in geslaagd om in de World League de Bulgaren te kloppen. Gisteren werd het in Apeldoorn 3-0 voor de nummer zes van de wereld en vandaag moest de ploeg van Peter Blangé wederom met 21-25, 20-25 en 22-25 zich gewonnen geven.

Nederland won vorige week verrassend van Brazilië, maar Bulgarije maakte meteen duidelijk dat zo'n stunt er niet weer in zou zitten. Ze namen resoluut een voorsprong in de eerste set en ook op de beslissende momenten van de tweede en derde set bleek het team over meer kwaliteit te beschikken dan het Nederlandse team dat zich weer naar de wereldtop wil vechten.

"Wij maakten niet meer fouten dan vorige week, maar de Bulgaren maakten gewoonweg minder fouten dan de Koreanen en de Brazilianen," zei Blangé. Volgende week staat hij in de World League met het Nederlands team in Ahoy' tweemaal tegenover Brazilië.

Finse polsstokspringer belandt naast de mat

Bij het EK voor landenteams in het Noorse Bergen is de Fin Matti Mononen bij zijn sprong bij het polsstokhoogspringen naast de mat beland.

Het ongeval gebeurde toen Mohonen zijn tweede poging deed om over een hoogte van 5,40 meter te springen. De 26-jarige Fin dook onder de lat en viel vervolgens naast de mat.

Nadat hij ter plekke werd verzorgd, is Mononen overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de eerste berichten brak hij enkele ribben en mogelijk heeft hij ook zijn linkerbeen gebroken.

Gesink: "Balen natuurlijk"

Robert Gesink verloor vandaag in de afsluitende tijdrit van de Tour de Suisse zijn leiderstrui aan Frank Schleck. De renner van Rabobank moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de vijfde plek, wat natuurlijk een tegenvaller was voor de Varssenvelder.

"Balen natuurlijk," aldus Gesink tegenover de camera's van de NOS. "Ik had graag gewonnen hier, maar klamp me nu maar vast aan de koninginnenrit, waarin ik alle grote jongens aan gort heb gereden. Dat geeft dan wel weer vertrouwen voor de Tour."

"De afgelopen dagen was er natuurlijk veel stress, als je die gele trui aan hebt, wil je natuurlijk meer. En dat is logisch."

 

James: "We hebben voldoende vertrouwen voor laatste duel"

De Engelse doelman David James sprak uitvoerig met bondscoach Fabio Capello, maar niet over de tegenvallende prestaties van het Engelse nationale elftal op het WK.

"De afspraak om met elkaar te praten was al gemaakt voor de laatste wedstrijd. De ervaren spelers mogen altijd hun mening geven tegenover de manager. Ik ben er zeker van dat spelers iets zullen zeggen wanneer ze dat nodig vinden", aldus James tegenover Radio Five Live.

Engeland stelt tot nu toe teleur op het WK met twee punten uit twee duels. De laatste groepswedstrijd moet gewonnen worden. "We hebben er voldoende vertrouwen in dat we in staat zijn om Slovenië te verslaan. We denken dat we ons alsnog zullen plaatsen voor de volgende ronde van het WK."

James begon het WK op de bank, maar verving Robert Green na diens blunder in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten. "Ik wilde spelen, natuurlijk. Ik was klaar om te spelen. Als je dan niet mag spelen zit je met de frustratie, maar dat is logisch. Ik had twee minuten een slecht gevoel en dan is het over. Je moet daar geen probleem van maken."

Grootste salade ter wereld geserveerd

In het zuidoosten van het Griekse eiland Kreta is de grootste salade ter wereld gemaakt. Het enorme gerecht, met een oppervlakte van circa honderd vierkante meter en een gewicht van 13,8 ton, is in de nacht van zaterdag op zondag geserveerd aan circa achtduizend personen.

Het gerecht werd gemaakt van 6,5 ton tomaten, 3 ton augurken, 2 ton paprika's, 1 ton uien, 800 kilo fetakaas en 500 kilo olijfolie. Daarmee was de in de havenstad Ierapetra gemaakte salade aanzienlijk zwaarder dan de in 2007 in Israël geserveerde salade die voorheen de grootste ter wereld was.

Met het vestigen van het record wil burgemeester Manolis Mastorakis van de Griekse plaats de aandacht vestigen op de streek. Volgens de burgervader komen de beste groenten ter wereld uit de regio rond Ierapetra. Mastorakis hoopt dat de salade een vermelding krijgt in het Guinness Book of World Records.

5 kinderen gestikt in afgesloten auto

Een Pakistaans gezin is in een klap alle vijf kinderen kwijt. De kinderen sloten zichzelf per ongeluk op in een auto en konden geen kant meer op. Alle kinderen zijn door verstikking om het leven gekomen.

De ouders deden even een middagdutje in hun huis in Wahndu, een dorp 65 kilometer boven de stad Lahore. Op dat moment zagen de kinderen, in de leeftijd van twee tot zes jaar oud, hun kans schoon. Zij gingen in de auto van een oom zitten om te spelen en sloten zichzelf in.

Volgens de politie werd het vijftal gevonden door een oudere jongen die eropuit was gestuurd de kinderen te zoeken. "Eenmaal in het ziekenhuis waren de kinderen al dood", laat de politie weten. "Zij zijn gestikt omdat ze de ramen en deuren niet open kregen." Omdat het voorval wordt aangemerkt als ongeluk, wordt er verder geen onderzoek ingesteld.

Doden door overstromingen in noordoosten Brazilië

Overstromingen in het noordoosten van Brazilië hebben aan zeker twintig mensen het leven gekost. Zeker vijftigduizend mensen hebben hun huizen moeten verlaten. Dat heeft het departement voor burgerveiligheid in de deelstaat Alagoas gezegd.

In Alagoas kwamen tien mensen om en raakten 35 duizend ontheemd. In de naburige deelstaat Pernambuco kwamen eveneens tien personen om en moesten vijftienduizend mensen hun huizen verlaten.

In de hoofdstad van Pernambuco, Recife, viel de afgelopen drie dagen 36 centimeter regen, de grootste hoeveelheid in drie jaar.

Santa Cruz: "Het is tijd om geschiedenis te schrijven"

Roque Santa Cruz is met Paraguay hard op weg naar de achtste finales. Mogelijk wacht Oranje als tegenstander.

"Paraguay is er nog nooit in geslaagd de kwartfinales te bereiken, dus dat is nu ons doel", zei Santa Cruz na de winst op Slowakije (2-0) tegenover Sky Sports. "Het is de tijd om geschiedenis te schrijven. We zijn erg trots op het resultaat van vandaag, dit geeft ons veel zelfvertrouwen."

"Het is erg belangrijk de laatste groepswedstrijd te winnen. De mogelijkheid is er om als eerste te eindigen en daar gaan we dus vol voor. Als we net zo hard blijven werken als nu, wie weet hoe ver we dan nog kunnen komen", vervolgt Santa Cruz, die in de laatste groepswedstrijd Nieuw-Zeeland treft.

"Onze kracht is dat we zeer compact spelen. We zijn allemaal trots dat we deel mogen uitmaken van deze ploeg. De sfeer is fantastisch. Niet alleen tijdens wedstrijden, maar ook bij de trainingen. We spelen al jaren samen en we hebben mentaal sterke spelers. Onze kracht is het teamgevoel en het harde werk."

Rustdag voor het Nederlands elftal

Het Nederlands elftal slaat morgen een training over. Dit heeft bondscoach Bert van Marwijk eerder vandaag besloten. Een dag later traint Oranje wel, maar deze sessie is verplaatst naar half vijf. Aanvankelijk stond deze voor half twee gepland.

De training van dinsdag is overigens niet toegankelijk voor pubilek. Later op de dag neemt het Nederlands elftal het vliegtuig naar Kaapstad, waar het twee dagen later tegen Kameroen zal aantreden.

Lippi: "We hebben niets laten zien"

Nieuw-Zeeland zorgde vanmiddag voor een enorme verrassing door Italië op een gelijkspel (1-1) te houden. De bondscoach van de Italianen, Marcello Lippi, was hier logischerwijs niet blij mee en baalde als een stekker. "We hebben niet veel geluk gehad, maar we verdienden ook niet meer. We hebben namelijk niets laten zien."

"Als we door willen gaan, zullen we tegen de Slowaken toch iets moeten laten zien," ging de bondscoach verder. "Aanvallend brachten we helemaal niets op de mat. Maar dat is niet de schuld van de spitsen, maar van het hele elftal. We moeten dringend een oplossing vinden."

Italië zal donderdag a.s. van Slowakije moeten winnen om een plekje bij de laatste 16 te bewerkstelligen. Bij een gelijkspel is de ploeg afhankelijk van de uitslag van het duel tussen Paraguay en Nieuw-Zeeland.

Janko onderweg naar FC Twente

Naar verwachting zal Marc Janko op korte termijn een contract tekenen bij FC Twente. De Oostenrijkse aanvaller komt over van FC Salzburg.

Overigens wil de kampioen van de Eredivisie de komst van de spits nog niet bevestigen. Kranten in Oostenrijk melden echter dat Janko morgen bij FC Twente de medische keuring ondergaat.

Twee seizoen geleden baarde de 26-jarige Janko opzien door 39 treffers in een seizoen te scoren. Afgelopen seizoen kwam hij tot achttien doelpunten bij de ploeg van coach Huub Stevens.

Dode en vijf gewonden bij verkeersongeluk

Een 31-jarige motorrijder is zondagmiddag bij een aanrijding met een auto in Tilburg om het leven gekomen. Zijn bijrijder, een 33-jarige vrouw uit Kaatsheuvel en de vier inzittenden van de auto raakten gewond. Sommigen waren er slecht aan toe. Allen zijn naar het ziekenhuis overgebracht, meldt de politie.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat de auto en de motor op de Bredaseweg richting Breda reden. Hoe de aanrijding rond 14.45 uur ontstond, is nog onduidelijk. De brandweer moest een van de inzittenden van de auto bevrijden. In de auto zaten een man en een vrouw van respectievelijk 62 en 53 jaar oud uit Naaldwijk en een 92-jarige man en 87-jarige vrouw uit Poeldijk.

Vliegtuig met top mijnbouwbedrijf vermist

Een vliegtuig met de top van een Australisch mijnbouwconcern is vermist geraakt in Centraal-Afrika. Tot de inzittenden behoorde mijnbouwmagnaat Ken Talbot, een van de rijkste personen van Australië. Dat liet het mijnbouwbedrijf Sundance Resources zondag weten.

Het toestel vloog van Kameroen naar Congo toen het verdween. Het chartervliegtuig was onderweg naar een ijzerertsproject van Sundance. Media maken melding van zes tot tien inzittenden, onder wie zes Australiërs. De autoriteiten van Kameroen, Congo en het naburige Gabon zijn met een zoekactie begonnen in de dichte wouden van Centraal-Afrika. De Australische minister van Buitenlandse Zaken, Stephen Smith, heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over de vermisten. "We zijn zeer bezorgd over hun veiligheid en welzijn."

Naast Talbot worden ook de bestuursvoorzitter, de algemeen directeur en een aantal andere topbestuurders van Sundance vermist. Talbot is directeur bij Sundance en richtte eerder het steenkoolbedrijf Macarthur Coal op. Sundance heeft alle activiteiten in Afrika stilgelegd zich om de zoektocht te richten. Het bedrijf heeft de Australische beursautoriteiten gevraagd de handel in het aandeel stil te leggen voor opening van de markt maandagochtend.

Polak keert terug naar Scheveningen

Sjaak Polak keert terug naar de amateurs. Het aflopende contract van de linkerflankspeler wordt niet verlengd door zijn club BV Veendam, dat hem afgelopen seizoen al verhuurde aan RBC Roosendaal. Polak koos daarom voor een rentree bij zijn oude club Scheveningen.

Voor Polak is daarmee de cirkel rond. In 1996 werd hij met de zaterdaghoofdklasser landskampioen, waarna hij een profavontuur begon. Dat leidde de 34-jarige Polak eerst naar Excelsior. Na enkele seizoenen in Kralingen nam FC Twente hem over. Daarna vertrok Polak naar ADO Den Haag. Daar bleef hij maar één jaar, om vervolgens drie seizoenen voor Sparta Rotterdam te spelen.

Vervolgens belandde Polak in de Jupiler League, waar hij voor Veendam en vervolgens op huurbasis voor RBC Roosendaal speelde. In veertien seizoenen als prof kwam Polak tot 392 competitieduels, waarin hij 59 keer scoorde. Vanwege zijn vaak hilarische uitspraken groeide Polak uit tot cultfiguur. Hij moet de selectie van Scheveningen van routine gaan voorzien.

Duitsland laakt Israëlische toegangsweigering Gaza

De Duitse minister van buitenlandse zaken Guido Westerwelle heeft scherpe kritiek geuit op Israël wegens de beslissing om de Duitse minister van ontwikkeling de toegang tot de Gazastrook te ontzeggen. Minister Dirk Niebel zou in Gaza een bezoek brengen aan een zuiveringsinstallatie die mede door Duitse hulpgelden is betaald.

De Duitse krant Leipziger Volkszeitung citeerde Niebel zondag die de toegangsweigering 'een grote diplomatieke fout van de Israëlische regering' noemde. "Israël maakt het moeilijk, zelfs voor zijn trouwste vrienden, om zijn gedrag te begrijpen", voegde hij eraan toe.

Ambassade bemiddelt voor biervrouwen

De Nederlandse ambassade in Pretoria (Zuid-Afrika) bemiddelt in het conflict tussen de wereldvoetbalbond FIFA en Bavaria over de vrouwen die de bierbrouwer had ingeschakeld voor een reclamecampagne. De ambassade wil niet dat twee Nederlandse vrouwen, die zijn aangeklaagd, het slachtoffer worden van het reclameconflict.

Een woordvoerder van de ambassade bevestigde zondag een bericht hierover van de NOS. De vrouwen moeten dinsdag in Johannesburg voor de rechter verschijnen. Zij zijn aangeklaagd wegens het ontplooien van commerciële activiteiten in een voetbalstadion.

Samen met andere vrouwen droegen ze een oranje jurkje van het Nederlandse bedrijf. Dat mag niet om officiële sponsors van het WK te beschermen. Het biermerk Budweiser is een van de sponsors.

De vrouwen riskeren een celstraf van zes maanden. Ze zijn na hun aanhouding op borgtocht vrijgekomen.

Snoop Dogg geschokt door afwijzing

Showzbizz-blogger Perez Hilton meldt op zijn site dat Snoop Dogg geschokt zou zijn na het afgelaste optreden op het Haagse festival Parkpop. De politie en justitie hebben gezamelijk besloten om het optreden van de rapper niet door te laten gaan om het open en vriendelijke karakter van het festival te beschermen.

Calvin Cordozar Broadus Junior, alias Snoop Dogg, liet via zijn manager weten dat hij geschokt was door het afwijzen. "Snoop is vele malen hoofdact geweest op festivals en heeft overal ter wereld opgetreden zonder incidenten. Hij is dan ook verbijsterd door het besluit van de Gemeente Den Haag," aldus Snoops manager.

Mojo, de grootste concertpromoter van Nederland, meldde het volgende: "Snoop Dogg heeft meedere malen in Nederland opgetreden, van Lowlands tot North Sea Jazz. We hebben nooit problemen gehad rondom zijn optredens. Elke keer waren zijn shows geweldig."

Snoop Dogg is wel welkom in Groningen, Amsterdam en Tilburg op respectievelijk 27, 28 en 29 juni. De organisatie van Parkpop is bezig met het zoeken van een vervangende act.

Vermiste 14-jarige jongen dood gevonden

Een 14-jarige jongen die sinds zaterdag vermist was, is zondagmiddag door de politie in Ermelo dood gevonden. De politie gaat uit van een ongeval, maar nader onderzoek moet de exacte doodsoorzaak uitwijzen.

De politie zette zondag een helikopter en speurhonden in om de jongen te vinden. Hij werd tijdens de zoekactie gevonden. Uit piëteit met de familie doet de politie geen mededelingen over hoe de jongen is aangetroffen.

Slachtoffer ongeval ligt kilometer verder

Een 16-jarige jongen is, nadat hij met zijn brommer tegen een boom was gereden in het Drentse Dalerpeel, zondagochtend een kilometer van de plek van het ongeval gevonden. Duikers van de brandweer en een politiehelikopter speurden het gebied af naar de jongen, meldt de politie zondag.

Het ongeluk gebeurde rond 03.00 uur op de Berkmeerweg. Na de melding van het ongeval werd de jongen uit Zwinderen echter niet gevonden, waarna een zoekactie op touw werd gezet. Een helikopter, die rond 08.30 uur begon met zoeken, vond de jongen uiteindelijk. Hij lag buiten bewustzijn in een bouwland. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd.

Britse arts bekent hulp bij zelfdoding

Een openhartige verklaring van een Britse arts dat hij heeft geholpen om het leven van achttien patiënten te beëindigen heeft geleid tot een nieuw onderzoek door politie en aanklagers om vervolging van Howard Martin (75) te hervatten. Dat hebben Britse onderzoekers zaterdag gezegd. Martin werd in 2005 vrijgesproken van de moord op drie patiënten door toediening van fatale doses pijnstillers.

Op videobeelden, uitgezonden door de krant Daily Telegraph, is te zien hoe Martin zegt geen spijt te hebben. Hij beweert te hebben gehandeld uit 'christelijk medeleven' om een einde te maken aan het lijden van in pijn verkerende patiënten.

"Mijn geweten is zuiver, ik heb niets te vrezen", zegt hij in een interview bij hem thuis. Hij licht zijn beslissing toe om in 1988 een einde te maken aan het leven van zijn zoon Paul, die aan kanker leed: "Wat kon ik anders doen dan ervoor zorgen dat hij waardigheid had?"

De Britse medische raad noemt het gedrag van Martin 'volstrekt onacceptabel' en zegt dat er in sommige gevallen geen bewijs was dat de patiënten leden. Hoewel de meesten van de achttien patiënten die Martin een dodelijke injectie toediende normaal gesproken nog slechts enkele dagen te leven hadden, is er in ieder geval één geval bekend dat de patiënt nog had kunnen genezen van haar aandoening. Martin zou tegen haar familie hebben gelogen over haar toestand en die ernstiger hebben geschetst dan het geval was.

'Joran zal niets zeggen tijdens verhoor'

Joran van der Sloot zal tijdens zijn verhoor maandag door een Peruaanse rechter niets zeggen. Dat stelt althans zijn advocaat Maximo Altez Navarro, melden Peruaanse media zondag. Van der Sloot wordt maandag voor het eerst door een rechter gehoord in de zaak van de moord op de 21-jarige Stephany Flores Ramirez.

Zijn advocaat wil dat Van der Sloot een nieuwe verklaring aflegt voor de politie in aanwezigheid van een aanklager, een vertaler en zijn eigen verdediging. Eerder bekende hij de moord aan de politie. Altez wil aannemelijk maken dat Van der Sloot uit emotie handelde en niet roof als motief had. Hierdoor kan hij een straf krijgen die lager dan vijftien jaar uitvalt. Als hij voor roofmoord wordt veroordeeld kan hij tot 35 jaar cel krijgen.

Het eerste verhoor staat gepland om 10.00 uur lokale tijd in de Miguel Castro Castro gevangenis, waar Van der Sloot sinds vorige week vrijdag vastzit.

'Advocaat: Joran zal niets zeggen tijdens verhoor'
'Advocaat: Joran zal niets zeggen tijdens verhoor' (Foto: Novum)

[Groep F] Uitslag Italië - Nieuw Zeeland

Wederom heeft een klein land voor een verrassing kunnen zorgen. Nieuw-Zeeland wist wereldkampioen Italië op een gelijkspel te houden nadat zij zelfs op voorsprong wisten te komen. In Nelspruit werd het 1-1 wat voor beide ploegen weinig voordelen bood.

Nieuw-Zeeland kwam in de eerste helft zeer verrassend na zeven minuten al met 0-1 voor dankzij een snelle goal van Smeltz. Italië zette na de goal steeds meer druk. Dit resulteerde in een penalty nadat Daniele de Rossi in het strafschopgebied zich liet vallen. Aanvaller Iaquinta faalde niet vanaf de penaltystip en wist Italië zo weer langs Nieuw-Zeeland te schieten.

Na de gelijkmaker was het vooral Italië dat kansen creeërde en was het wachten op de voorsprong van de Italianen, de voorsprong die in de eerste helft niet tot stand kon komen. In de tweede helft veranderde het beeld nauwelijks, Italië bleef druk zetten op het doel van de Nieuw-Zeelanders en wisten zo enkele kansen te creeëren. Nieuw-Zeeland werd beperkt tot verdedigen en enkele moeizame uitbraken. Echt lastig kreeg de verdediging van de Italianen het nimmer.

Ook de Italianen konden maar geen doel treffen, ze zochten steeds naar de opening in de hechte verdediging maar kregen deze niet gevonden. Als er al een aanvaller werd gevonden werd deze meteen aangepakt door 3 verdedigers. Dit maakte scoren bijna onmogelijk. In de 62ste minuut nam ex-Roda speler Ivan Vicelich de bal vol op de slof, zijn loeihard schot ging echter net naast het Italiaanse doel. Na deze actie was het weer de beurt aan Italië dat een serie kansen kreeg, wat resulteerde in een droog schot van Montolivo, wat zeer fraai gered werd door keeper Paston.

Ondanks het salvo aan aanvallen van Italië bleef kwamen ze niet tot scoren en wist Wood nog een schot richting doel te plaatsen, maar het schot ging net naast. Na deze kans bleef het relatief rustig in het Mbombela Stadion en bleef de wedstrijd steken op 1-1 gelijkspel.

Italië

1 - 1

Nieuw-Zeeland

 29' Iaquinta(pen)
   7' Smeltz
 
 Gele kaart: Fallon, Smith, Nelsen (Nieuw-Zeeland)
 
Stadion: Mbombela Stadion, Nelspruit
Toeschouwers: 30.000
Arbiter: Batres (Gua)
 
Opstelling:   Opstelling:
Marchetti
Zambrotta
Cannavaro
Chiellini
Criscito
Pepe (Camoranesi/46)
Montolivo
De Rossi
Marchisio (Pazzini/61)
Iaquinta
Gilardino (Di Natale/46)
  Paston
Reid
Nelsen
Vicelich (Christie/80)
Smith
Bertos
Elliott
Lochhead
Killen (Barren /93)
Smeltz
Fallon (Wood/63)

Weiss Sr.: "Paraguay strafte onze fouten af"

Slowakije ging vanmiddag met 0-2 onderuit tegen Paraguay. Volgens Vladimir Weiss Sr., de bondscoach van Slowakije, was het verlies van zijn ploeg terecht.

"Paraguay strafte onze fouten af en wij bleken niet in staat hetzelfde te doen. Dat is wat mij betreft het duel in een notendop," aldus Weiss Sr. "En met één schot op doel kun je achteraf ook niet gaan klagen dat je pech hebt gehad of zoiets."

Witte Huis: terugtrekking troepen staat vast

De Amerikaanse regering heeft opnieuw bevestigd dat in de zomer van 2011 begonnen wordt met de terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Afghanistan. Dat zei de stafchef van het Witte Huis, Rahm Emanuel, zondag in het tv-programma 'This Week' van zender ABC.

Het Witte Huis en het Pentagon zijn het echter nog niet eens over het aantal militairen dat wordt teruggetrokken en wanneer daar precies mee begonnen wordt. Volgens Emanuel staat de datum van juli 2011 vast.

Generaal David Petraeus, de bevelhebber van de troepen in Irak en Afghanistan, zei vorige week nog in het Congres dat de terugtrekking zou moeten worden uitgesteld als dat nodig is. De veiligheidsomstandigheden en de Afghaanse regering moeten er klaar voor zijn om het gezag over te nemen als de Amerikanen zijn verdwenen, aldus Petraeus.

Huta Galung al op eerste dag in actie op Wimbledon

Jesse Huta Galung maakt morgen als enige Nederlander zijn opwachting op Wimbledon. De 24-jarige Haarlemmer speelt tegen de Amerikaan Brendan Evans. Hij speelt de tweede wedstrijd van de dag op baan zestien.

De overige drie Nederlanders betreden pas later het heilige gras van het grandslamtoernooi. Thiemo de Bakker neemt het in de eerste ronde op tegen Santiago Giraldo. Robin Haase wacht een lastige wedstrijd tegen de voormalig nummer vier van de wereld James Blake. Door veel blessures is de Amerikaan ver afgezakt op de wereldranglijst. Arantxa Rus lijkt het op voorhand makkelijker te krijgen tegen Kai-Chen Chang uit Taiwan.

Roger Federer neemt morgen de openingswedstrijd op het centre court voor zijn rekening. De titelverdediger speelt dan tegen Alejandro Falla. De twee partijen daarna bestaan uit Jelena Jankovic tegen het Britse talent Laura Robson en Novak Djokovic tegen Olivier Rochus.

Bondscoach Paraguay: "Alles klopte gewoon"

Paraguay won vanmiddag met 0-2 van Slowakije. De Paraguyaanse middenvelder Vera, die voor de 0-1 zorgde, zei na afloop dat hij het een spannende wedstrijd vond.

"Het was zwaar en de tegenstander was sterk, maar wij bleven tot het eind geduldig," aldus Vera die werd uitgeroepen tot Man of the Match.

Bondscoach Martina zei dat hij vooral in de eerste helft goed voetbal had gezien van zijn team. "Echt alles klopte gewoon. Wij vonden de ruimte goed, kregen kansen en achterin zat het goed op slot."

[E3] De Xio arm controller

De Xio van Forcetek is een apart apparaatje. Terwijl je nu zonder controller zou moeten kunnen gamen, of je controller inruilt voor een toverstok, is de Xio een soort van harnas om je arm. Het volgt de bewegingen van je pols en daarmee kan je in-game acties uitvoeren. Bij Joystiq mocht iemand het op de E3 uitproberen met Tom Clancy's HAWX en zoals je het in onderstaand filmpje kan zien was het een nieuwe ervaring. Forceteks doel is om uiteindelijk een echt pak te maken zodat al je bewegingen kunnen worden geregistreerd en je zo echt in je game komt.

Het ziet er wel interessant uit, maar is het goed genoeg om de Kinect, de Move en de Wii-mote te verslaan? En is het haalbaar om zo'n pak goedwerkend en goedkoop te maken? Het filmpje hieronder toont een stukje gameplay van HAWX bestuurd met de Xio.

Sony: "3D zonder bril heeft beperkingen"

Nu de Nintendo 3DS is aangekondigd, is 3D een hot onderwerp. Op het internet branden vele discussies los rond 3D en zelfs topmannen van verschillende bedrijven maken zo wat opmerkingen over Nintendo's nieuwe handheld.

Zo maakt ook Kaz Hirai, CEO van Sony Computer Entertainment, een opmerking over de 3DS. Volgens hem zouden 3D-handhelden niet precies genoeg zijn vanwege het ontbreken van brillen. Zo zouden er verschillende beperkingen ontstaan. Of de 3DS wel of niet werkt, leren we pas wanneer deze volgend jaar uit is.

"Based off internally conducted research, naked-eye 3D for portables does not have high precision, and at present there are limitations." - Sony Computer Entertainment CEO Kaz Hirai

Franse spelers weigeren te trainen

Het Franse voetbalteam heeft vandaag geweigerd te trainen in Zuid-Afrika. Reden hiervoor zou zijn dat aanvoerder Patrice Evra een meningsverschil met fitnesstrainer Robert Duverne gehad zou hebben, zo wordt gemeld door hoge functionarissen van de Franse voetbalbond.

Adjunct-directeur van de Franse voetbalbond, Jean-Louis Valentin, vond het genoeg en besloot zijn functie neer te leggen. Valentin: "Ze willen niet trainen. Het is een schande. Onder deze omstandigheden wil ik niet doorwerken. Ik keer terug naar Parijs en dien mijn ontslag in."

Er stond een openbare training gepland. Nog voordat de oefensessie daadwerkelijk begonnen was, kreeg Evra het aan de stok met Duverne. Bondscoach Raymond Domenech kwam tussen beide heren in. De selectie verliet hierop het veld en stapte de bus in. Bij het verlaten van het trainingscomplex overhandigde Evra een brief aan de persvoorlichter. Tot op heden is niet duidelijk wat er in deze brief staat.

Gisteren werd al bekend dat de voetbalbond Nicolas Anelka uit de selectie verwijderd heeft omdat deze weigerde zijn excuses te maken richting bondscoach Raymond Domenech. Daarnaast verkeert Frankrijk in de problemen op het WK voetbal, omdat het in Poule A na twee wedstrijden slechts één punt heeft gepakt. Mocht het team niet winnen van Zuid-Afrika dan is het uitgeschakeld voor de achtste finales. Bij winst bestaat er nog een mogelijkheid om op doelsaldo door te gaan, maar daarvoor is het team afhankelijk van het resultaat in de wedstrijd tussen Uruguay en Mexico.

Handballers revancheren zich tegen Oostenrijk

Met een (17-14) 34-28 overwinning op Oostenrijk, heeft het Nederlands herenteam zich weliswaar niet weten te kwalificeren voor het WK in Zweden, toch heeft Oranje via een uitstekende thuiswedstrijd laten zien dat de wedstrijd van vorige week een jammerlijke uitglijder is geweest.

'Revanche', 'rehabilitatie', 'laten zien dat we beter kunnen'; het waren veelgehoorde woorden in aanloop naar het tweede play-off duel voor WK-kwalificatie in Zweden (2011). Na de op 12 juni met 31-15 verloren uitwedstrijd tegen Oostenrijk, was duidelijk dat het Nederlands team in Emmen iets recht te zetten had. En dus trof het publiek in Sporthal Angelslo een getergd Oranje dat vanaf de eerste minuut ook daadwerkelijk liet zien dat de ploeg de zaken anders aan kan pakken. Het tempo lag hoger, er zat meer beweging en variatie in de aanvalsopbouw en verdedigend werd het fysiek sterke Oostenrijk veel agressiever aangepakt.

Oostenrijk begon met dezelfde open mandekking waar ook in de eerste wedstrijd voor was gekozen, alleen dit keer niet op rechts (Mark Bult), maar aan de linker kant (Bartek Konitz). Oranje had zich hier echter goed op ingesteld met beweeglijk positiespel van onder andere Mark Schmetz en Jasper Snijders die in de eerste helft ieder vier keer het doel troffen, aangevuld met onder andere drie goals van Bartek Konitz en Mark Bult.

Het Nederlands team liep snelle breaks en was dit keer wel op alle posities doeltreffend. Hoewel er in de eerste dertig minuten nog vijf open kansen werden gemist, stond er een positieve ruststand op de borden: 17-14.

In de tweede helft trok Nederland het positieve spel door en toonde het veerkracht om ook in de momenten dat Oostenrijk dichterbij leek te komen het hoofd koel te houden. Het tempo bleef aan beide kanten hoog, waardoor zelfs de neutrale toeschouwer een fraaie wedstrijd te zien kreeg. Aan Nederlandse kant waren Konitz, Snijders en Schmetz de uitblinkers, bij de Oostenrijkers lieten Roland Schlinger (Bregenz) en Viktor Szilagyi (Gummersbach) het beste handbal zien.

De 34-28 einduitslag leverde geen plaatsing voor het WK op, daarvoor was de marge van 16 doelpunten te groot, maar gaf wel aan dat het verlies in Oostenrijk een onfortuinlijke, collectieve 'off day' is geweest. Interim bondscoach Gino Smits: "Natuurlijk was de druk lager dan in de eerste wedstrijd, maar we hebben dit keer aanzienlijk minder technische fouten gemaakt en met meer discipline vooral effectiever gespeeld. De Oostenrijkers zijn er vol voor gegaan, omdat zij met een goed gevoel huiswaarts wilde keren. Ik ben vooral blij dat we over de hele linie een goede wedstrijd hebben neergezet en ons dit keer absoluut niet de mindere van Oostenrijk hebben getoond."

Advocaat: "Duitsland te sterk om uitgeschakeld te worden"

Dick Advocaat is deze WK-editie niet als bondscoach te vinden bij een land. Als voetbalkenner geeft de Kleine Generaal graag zijn mening.

Ondanks het verlies van Duitsland tegen Servië, zegt Advocaat: "Duitsland is te sterk om uitgeschakeld te worden." Duitsland versloeg Australië maar viel tegen in de wedstrijd tegen Servië. Een overwinning op Ghana moet genoeg zijn voor de volgende ronde.

In die wedstrijd mist Duitsland haar spits Miroslav Klose. Hij ontving de rode kaart in het duel tegen de Serven. Ghana heeft genoeg aan een gelijkspel, Duitsland heeft de drie punten nodig.

Veel kenners tipten Duitsland als een favoriet voor de wereldtitel. Dit geluid werd alsmaar sterker toen Duitsland Australië met 4-0 versloeg. Na de nederlaag zijn de verwachtingen door veel mensen bijgesteld.

Ook zoon Prost mag in Renault R29 rijden

Na Mikhail Aleshin heeft Renault dit weekend op Magny-Cours ook Nicolas Prost de kans gegeven om te rijden in een Formule 1-bolide. De zoon van viervoudig wereldkampioen Alain Prost mocht vandaag met een R29 op het Franse circuit in het bijprogramma van de World Series by Renault enkele ronden rijden.

Prost reed in de ochtend eerst op een natte baan, maar deze droogde langzaam op zodat hij alsnog enkele droge ronden kon rijden. "De acceleratie van de auto is ongelooflijk. Het is een fantastische auto, en alles liep soepel," zei de jongeling die ook zijn vader aanwezig zag zijn bij het evenement.

Fries bijt agente in vinger

Een 29-jarige man uit het Friese Gorredijk was het in de nacht van zaterdag op zondag niet eens met zijn aanhouding, waarop hij een agente in haar vinger beet. De agente moest naar een dokter en heeft aangifte gedaan van zware mishandeling. Dat meldt de politie zondag.

Surveillerende agenten hadden een melding gekregen over het onwel worden van iemand. De hulpdiensten besloten het slachtoffer over te brengen naar het ziekenhuis. Twee omstanders wilden met de ambulance mee, maar er kon echter maar een persoon mee in de ambulance. Hierop besloten de twee met een auto te gaan, wat werd afgeraden door andere omstanders omdat de twee hadden gedronken.

De man uit Gorredijk werd aangesproken door twee agenten, die hem vervolgens bij zijn armen pakten. Daarop beet de man een agente. Hij werd aangehouden en vastgezet.

Hansen wint Ster Elektrotoer

Adam Hansen heeft de Ster Elektrotoer op zijn naam geschreven. De leidende positie van de Australische renner van Team Columbia kwam in de laatste etappe vandaag niet meer in gevaar.

De etappe vandaag werd gewonnen door de Belg Kris Boeckmans. De renner van Topsport Vlaanderen was na 174 kilometer koersen Denis Galimzjanov en de Duitser André Greipel te snel af in de massasprint.


Uitslag etappe 5

# Renner Ploeg Tijd
1 Kris Boeckmans (Bel)
Topsport Vlaanderen 3.54,18
2 Denis Galimzjanov (Rus) Katusha z.t.
3 André Greipel (Dui)
Team Columbia z.t.
4 Kenny Dehaes (Bel)
Omega Pharma-Lotto z.t.
5 Juan José Haedo (Arg)
Saxo Bank z.t.

Eindklassement

# Renner Ploeg Tijd
1 Adam Hansen (Aus)
Team Columbia 16.33,43
2 Johan Coenen (Bel)
Topsport Vlaanderen + 0,15
3 Thomas de Gendt (Bel) Topsport Vlaanderen + 0,16
4 Bram Schmitz
Van Vliet-EBH Elshof z.t.
5 Pieter Weening
Rabobank +0,20

F. Schleck wint Zwitserland, Gesink slechts vijfde

Robert Gesink is er niet in geslaagd de Tour de Suisse te winnen. In de afsluitende tijdrit werd hij verrassend genoeg uit het geel gereden door Frank Schleck. Gesink werd zelfs pas vijfde in het eindklassement. De ritwinst ging naar de Duitser Tony Martin, die Fabian Cancellara voorbleef.

Halverwege lag Gesink al ruim een minuut achter Zabriskie, die daar de snelste tijd had genoteerd. Hij leidde daar nog steeds in het klassement, maar Frank Schleck stond op slechts vier seconden in het virtuele klassement.

Op het eind bleek Schleck genoeg tijd te hebben ingehaald om Gesink van de eindoverwinning af te houden, die ook nog drie andere renners voor hem in het eindklassement zag eindigen. Beste Nederlander in de tijdrit was Wout Poels van Vacansoleil, die knap negende werd.

Uitslag tijdrit

# Renner Ploeg Tijd
1 Tony Martin (Dui) Columbia 32.21
2 Fabian Cancellara (Zwi) Saxobank +0.17
3 David Zabriskie (VS) Garmin +0.29
4 Gustav Erik Larsson (Zwe) Saxobank +0.48
5 Levi Leipheimer (VS) Radioshack z.t.
6 Andreas Kloden (Dui) Radioshack +0.52
7 Jacob Fuglsang Saxobank z.t.
8 Maxime Monfort (Bel) Columbia +0.57
9 Wout Poels Vacansoleil +1.02
10 Stijn Devolder (Bel) Quick Step +1.07

Eindklassement

# Renner Ploeg Tijd
1 Frank Schleck (Lux) Saxobank 35.02:00
2 Lance Armstrong (VS) Radioshack +0.12
3 Jacob Fuglsang (Zwe) Saxobank +0.17
4 Steve Morabito (Zwi) BMC +0.23
5 Robert Gesink Rabobank +0.27
6 Tony Martin (Dui) Columbia z.t.
7 Rigoberto Uran (Col) Caisse d'Epargne 0.33
8 Andreas Kloden Radioshack +0.48

Fietser gewond na botsing met trein

Een fietser is gistermiddag zwaargewond geraakte toen hij vlakbij station Bodegraven in botsing kwam met een trein. Een traumahelikopter bracht het slachtoffer uiteindelijk naar het ziekenhuis.

Getuigen hebben gezien hoe de trein nog een noodstop maakte, maar er niet in slaagde om een botsing met de fietser te voorkomen. Door het ongeval reden er tijdelijk geen treinen tussen Woerden en Alphen aan den Rijn.

[MotoGP] Uitslag Grand Prix van Groot-Brittannië

Jorge Lorenzo heeft een week voor de TT in Assen een indrukwekkende zege geboekt in de MotoGP op het circuit van Silverstone. De Spaanse motorcoureur won met groot machtsvertoon de Grote Prijs van Groot-Brittannië. Hij reed op zijn Yamaha vrijwel solo van start tot finish aan de leiding.

Ver achter de soevereine Lorenzo woedde een spannende strijd om de beide andere podiumplaatsen. De Italiaan Andrea Dovizioso (Honda) was uiteindelijk de beste van de rest en reed naar de tweede plaats. De Amerikaan Ben Spies (Yamaha) verraste met de derde plaats, zijn eerste podiumplaats in de MotoGP.

De Spanjaard Dani Pedrosa (Honda), winnaar van de vorige GP in Italië, kwam op het hobbelige Silverstone slecht voor de dag en eindigde als achtste. Hij verloor daardoor veel terrein op klassementsleider Lorenzo in de strijd om de wereldtitel.

E3 te druk voor Vitality Sensor

Een van de producten die was verwacht op de E3 was toch wel de Wii Vitality Sensor. Cammy Dunaway, hoofd van sales&marketing van Nintendo Amerika, heeft uitgelegd waarom dit niet op de beurs is langs gekomen. Volgens haar is het apparaatje al goed genoeg om te laten zien, maar de agenda van de persconferentie zat al zo vol, dat ze er van af gezien hebben.

De Wii Vitality Sensor is een meetinstrument wat onder andere je hartslag kan meten. Een spel kan deze gegevens gebruiken om het spelverloop aan te passen. Als je bijvoorbeeld een 3D-shooter speelt en je loopt door een donkere gang, zal je hartslag hoog kunnen zijn, want je bent alert op plots opduikende vijanden. Het spel meet dat en kan bijvoorbeeld zorgen dat je minder gericht schiet, of dat er juist meer of minder vijanden verschijnen naar gelang je hartslagmeting. 

Ook is volgens haar de beurs te druk om het te tonen. De Wii Vitality Sensor gaat juist om relaxen en de sfeer op zo'n grote beurs is juist luidruchtig, druk en medewerkers zijn gestrest om alles goed te laten verlopen, dus niet bepaald de juiste omgeving om te laten zien hoe de sensor werkt.

Dus we zullen wachten op een rustigere gelegenheid om de sensor in actie, of juist ontspanning te zien.

Wii Vitality Sensor

Foto 'christelijke' moslimleider valt verkeerd

Servische moslims zijn boos, nadat dagblad Blic de leider van hun gemeenschap afbeeldde in de kleding van een christelijke bisschop. Een moslimorganisatie eist van de krant een schadevergoeding van 100 miljoen euro.

Ook wordt gedreigd met een boycot van het dagblad. De moslimgemeenschap wil verder dat de eigenaar van de krant en de journalisten excuses maken voor de omstreden afbeelding. Door de foto voelen veel mensen zich gekwetst. Veselin Simonovic, hoofdredacteur van Blic heeft inmiddels gezegd dat het absoluut niet de bedoeling was van het dagblad om iemand te beledigen.

[F2] Uitslag Zolder Race 2

Benjamin Bailly heeft op het circuit van Zolder de tweede race in de Formule 2 op zijn naam geschreven. De Belg bleef Joylon Palmer en Dean Stoneman voor. Kelvin Snoeks kwam als tiende over de finish.

Bailly mocht van poleposition vertrekken en hield deze plaats voor Palmer vast. Daarachter kende Kazim Vasiliauskas een goede start, maar hij nam in de tweede ronde te veel risico bij het inhalen van Nicola de Marco en verloor hierdoor een plaats.

Achter Bailly en Palmer ontspon zich een gevecht tussen Jack Clarke, Stoneman en Will Bratt. Het trio zette snelle rondetijden neer en Clarke leek op weg om Palmer aan te vallen, maar Stoneman wist hem te verschalken voor plaats drie. Bratt maakte in de slotfase nog een fout, waardoor Clarke acher Bailly, Palmer en Stoneman nog vierde kon worden. Een spin in de laatste ronde van Sergey Afanasiev zorgde er voor dat Snoeks uiteindelijk tiende wist te worden en een punt pakte.

Uitslag Race 2

Pos. Rijder Tijd
1 B. Bailly 31:10.817
2 J. Palmer + 3.819
3 D. Stoneman + 4.876
4 J. Clarke + 5.569
5 W. Bratt + 7.173
6 M. Marinescu + 12.340
7 K. Vasiliauskas + 14.725
8 I. Samarin + 23.063
9 B. Lariche + 32.045
10 K. Snoeks + 33.605
11 N. Kowalska + 36.993
12 P. Eng + 52.859
13 P. Rees + 57.121
14 P. Kralev + 1:05.826
15 S. Afanasiev + 1 ronde
DNF N. de Marco + 8 ronden
DNF R. Teixeira + 12 ronden
DNF P. Sureshwaren + 18 ronden


Klassement na Zolder

Pos. Naam Punten
1 J. Palmer 139
2 D. Stoneman 131
3 P. Eng 80
4 W. Bratt 70
5 K. Vasiliauskas 65
6 S. Afanasiev 63
7 B. Bailly 49
8 A. Ebrahim 42
9 M. Marinescu 32
10 I. Samarin 26
11 J. Clarke 24
12 J. Jokinen 21
13 K. Snoeks 18
14 P. Rees 18
15 R. Teixeira 14
16 B. Lariche 11
17 N. de Marco 4
18 P. Kralev 1

Smeets pakt Nederlandse schaaktitel

Jan Smeets is dit weekend voor de tweede keer in zijn loopbaan Nederlands kampioen schaken geworden. In Eindhoven speelde hij in zijn laatste partij van het toernooi gelijk tegen Robin van Kampen en dit was genoeg om de titel in de wacht te slepen.

De 25-jarige Smeets, in 2008 ook al de beste, won vier partijen, en speelde er vijf gelijk. Met de Nederlandse titel volgede hij het schaaktalent Anish Giri op. De vijftienjarige Giri werd dit jaar verdienstelijk tweede, een half punt achter Smeets.

Smeets reageerde na afloop van de laatste speelronde: "Mijn toernooi liep echt gesmeerd." De Leidenaar had wel commentaar op zijn eigen spel: "Ik denk in het begin van de partij veel te lang na. Misschien moet ik maar eens naar een psycholoog."

16-jarige handelt in kinderporno

Een 16-jarige jongen is in de Canadese hoofdstad Ottawa aangeklaagd voor het bezitten en verspreiden van kinderporno. De politie doorzocht vorige week zijn woning. Agenten vonden verschillende dvd's, harde schijven en computers met daarop filmpjes en foto's van kinderporno.

Het is de tweede keer dit jaar in Ottawa dat een minderjarige is opgepakt voor het bezitten van kinderporno. Volgens woordvoerder Maureen Bryden van de politie is het heel ongebruikelijk dat kinderen zelf in het bezit zijn van zulke foto's en filmpjes. De tiener zit vast in afwachting van zijn proces.

Dubbele aanslag eist veel levens in Bagdad

Bij een dubbele aanslag met bomauto's in een drukke wijk in Bagdad zijn zondag zeker 27 mensen om het leven gekomen en meer dan vijftig gewond geraakt. Dat hebben bronnen binnen de politie gezegd.

De met explosieven volgeladen auto's stonden enkele honderden meters bij elkaar vandaan. De explosieven gingen af toen de straten van de wijk zich vulden met mensen die naar hun werk gingen.

Bendtner lovend over spel Rommedahl

Dennis Rommedahl was gisteren dé grote uitblinker aan de zijde van Denemarken. De Denen wonnen met 2-1 van Kameroen, waardoor het Afrikaanse land als eerste werd uitgeschakeld.

Nicklas Bendtner, ploeggenoot van Rommedahl, was na afloop van het duel vol lof over het spel van zijn ploeggenoot. "Iedereen is erg blij voor hem," liet de aanvaller weten. "De spelers houden van hem en haten het wanneer er kritiek is op hem. Ze hebben altijd iets te vertellen over hem. Hij maakt iedereen aan het lachen en neemt het leven zoals het komt. Dennis is altijd happy."

"Aan het einde van de wedstrijd ging ik naar hem toe en zei: 'We hebben je de afgelopen twee jaar nauwelijks gezien en nu opeens ben je de beste speler in onze laatste twee wedstrijden en ook op het WK.' Hij is echt een vreemde jongen, maar ik houd wel van hem."

Ook Rommedahl was tevreden over het geboekte resultaat. "We hebben een aantal goede kansen gecreëerd en het was een erg open wedstrijd. We hebben onszelf nu de kans gegeven een ronde verder te komen. Nu moeten we kijken of we de volgende wedstrijd ook kunnen winnen."

[Groep F] Uitslag Slowakije - Paraguay

Paraguay heeft zojuist zijn tweede groepswedstrijd op het WK gewonnen. Slowakije werd met 0-2 verslagen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Paraguay. Een goede voorzet van Barros ging richting tweede paal maar Lucas kwam te laat inlopen. Paraguay was duidelijk de betere ploeg en in de 27e minuut leidde dat tot een verdiende voorsprong voor de Zuid-Amerikanen. Barrios stak slim door tot bij Vera en die tikte de bal met veel gevoel voorbij Mucha.

Slowakije leek na het tegendoelpunt beter in het spel te komen. In de 35e minuut kreeg Hamšík tijd en ruimte om Šesták aan te spelen maar deed dit te laconiek waardoor zijn voorzet de spits niet bereikte. Vier minuten later voorkwam Mucha de 0-2. Kozák speelde slecht terug waardoor Santa Cruz er met de bal vandoor kon gaan. Zijn schot werd door Mucha met de voet gered. Ondanks dat Slowakije kwam opzetten was het in het resterende deel van de eerste helft niet echt gevaarlijk meer. De ruststand was dan ook 0-1.

Paraguay begon ook als betere ploeg aan de tweede helft. Slowakije wist een paar keer voor het doel van de Zuid-Amerikanen te komen, maar echt gevaarlijk was het niet. In de 72e minuut had Vera de 0-2 op zijn schoenen. Hij kreeg de bal van Santa Cruz maar zijn botsende kopbal ging net naast. In de 86e minuut besliste Paraguay de wedstrijd definitief. Slowakije kreeg de bal niet weg en stelde Da Silva in staat om breed te leggen op Riveros. Met een harde knal klopte Riveros vervolgens Mucha.

In de extra tijd werd het nog bijna 1-2. Vittek zag een gaatje en vuurde een hard schot af. Villar tikte de bal echter over zijn doel.


Slowakije

0 - 2

Paraguay


   27' Vera
 86' Riveros
 
 Gele kaart: Durica, Šesták, Weiss (Slowakije), Vera (Paraguay)
 
Stadion: Bloemfontein
Toeschouwers: 30.000
Arbiter: Maillet (Sey)
 
Opstelling:   Opstelling:
Mucha
Durica
Škrtel
Pekarík
Saláta (Stoch/83)
Kozák
Štrba
Hamšík
Weiss
Vittek
Šesták (Hološko/70)
  Villar
Bonet
Da Silva
Alcaraz
Morel
Vera (E. Barreto/77)
V.Caceres
Riveros
Santa Cruz
Barrios (Cardozo/82)
Valdez (Torres/68)

Lichte klachten voor Elia en Van der Vaart

Eljero Elia en Rafael van der Vaart hebben de training van het Nederlands elftal vandaag niet afgemaakt. Beide heren kampten namelijk met lichte klachten, die zij aan de gewonnen wedstrijd tegen Japan (1-0) over hielden.

"Elia heeft al bijna een week last van zijn voet", lichtte bondscoach Bert van Marwijk toe. "Ik merkte ook dat hij last had toen ik hem tegen Japan liet invallen. We moeten even afwachten hoe hij in de aanloop van het laatste groepsduel van donderdag met Kameroen herstelt."

Over de situatie van Van der Vaart was Van Marwijk positiever. "Van der Vaart heeft lichte nekklachten. Ik denk dat dit niet ernstig is."

FIFA schorst Kewell voor één duel

Harry Kewell is door de wereldvoetbalbond (FIFA) voor één duel geschorst. De aanvaller van Australië kreeg gisteren, tijdens de wedstrijd tegen Ghana (1-1), een rode kaart. De aanleiding hiervoor was een handsbal.

Kewell mist door de schorsing het laatste groepsduel van The Socceroos, dat voor woensdag op de rol staat. De tegenstander is dan Servië.

Australië behaalde tot dusver pas één punt uit twee duels en moet vol aan de bak om zich nog voor de knock-out-fase van het WK voetbal te plaatsen. Mochten de Australiërs woensdag a.s winnen, dan zijn ze afhankelijk van het resultaat bij de wedstrijd tussen Ghana en Duitsland.

Deco mogelijk niet tegen Noord-Korea

Deco moet waarschijnlijk morgen de wedstrijd van Portugal tegen Noord-Korea vanaf de bank bekijken. De middenvelder ontbrak op de laatste training van de Portugezen ter voorbereiding op het duel tegen de Aziaten. Hij heeft last van een lichte heupblessure, die hij vrijdag opliep.

Portugal moet morgen winnen van Noord-Korea als het nog uitzicht wil hebben op de achtste finales. In de eerste wedstrijd op het WK tegen Ivoorkust werd niet gescoord en eindigde het duel dus in 0-0. Hierdoor moeten de Portugezen een grote overwinning boeken, want het kan in deze groep met als laatste tegenstander Brazilië neerkomen op doelsaldo.

Het grote gevaar van de Zuid-Europeanen moet komen van sterspeler Cristiano Ronaldo. Hij liet het in de eerste wedstrijd afweten en wil zich hiervoor revancheren. Het ontbreken van Deco en zijn splijtende passes is een gemis voor de Portugezen, maar de 25-jarige speler ziet het toch rooskleurig in.

"Het is een gevecht. Als we winnen hebben we een goede kans om de volgende ronde te bereiken", zegt Ronaldo. "Zelfs het winnen van de wereldbeker is niet onmogelijk. We moeten er in geloven en dromen dat het mogelijk is."

Een meevaller voor bondscoach Carlos Queiroz is dat zijn doelman Eduardo weer volledig mee kon trainen. Hij moest gisteren de training nog overslaan, omdat hij last had van maagklachten. Ook reservedoelman Daniel Fernandes is weer op tijd hersteld van maagklachten.

Verkrachtende stiefvader slikt rattengif

Een Australische multimiljonair, die wordt verdacht van het seksueel misbruik van zijn stiefdochter, heeft zichzelf vergiftigd met rattengif, omdat hij niet naar de gevangenis wilde. De 60-jarige man wordt ervan verdacht dat hij het meisje tussen haar elfde en zestiende jaar regelmatig verkrachtte.

De 60-jarige man heeft opgebiecht dat hij het gif kocht op het moment dat zijn stiefdochter een verklaring aan de jury aflegde. Toen  was hij nog op vrije voeten. Op het moment dat hij schuldig werd verklaard, wachtte hij tot de juryleden wegwaren en slikte hij het gif in. Hij raakte onwel en is meteen naar het ziekenhuis gebracht. De man ontkent dat de doe-het-zelf-vergiftiging een stunt was. Volgens zijn advocaat Gabriel Wendler was het een wanhoopsdaad van de miljonair, omdat zijn leven verwoest is. Hij moet namelijk 25 jaar de gevangenis in.

Het slachtoffer zweeg jarenlang over het misbruik, omdat ze bang was voor haar stiefvader. Regelmatig schreef ze brieven aan de man waarin ze hem smeekte om te stoppen met de verkrachtingen. Het ergste vindt ze dat de miljonair haar van haar onschuldigheid heeft beroofd. "De pijn zal ik altijd moeten dragen", zei ze tegen de rechter.

Vliegtuig onderschept door F-16's

Twee F-16's zijn zondagochtend opgestegen van Vliegbasis Volkel om een passagiersvliegtuig te onderscheppen. Dat maakte het ministerie van Defensie bekend.

Luchtverkeersleiders konden geen contact krijgen met de piloot. Het toestel kwam uit Turkije en was op weg naar Dublin. Toen het vliegtuig, een Airbus A321 van de Turkse maatschappij Onur Air, de Nederlandse grens passeerde, nam de piloot alsnog contact op. De F-16's keerden daarop terug naar Volkel.

Het was de eerste keer dit jaar dat de F-16's opstegen om een vliegtuig te onderscheppen. Vorig jaar gebeurde dat zes keer.

Vliegtuig onderschept door F-16's

[SF] Uitslag Jarama Race 2 + Finale

Franck Montagny heeft zijn eerste overwinning in de Superleague Formula gepakt. De Bordeaux-coureur wist in Jarama in de slotfase Julien Jousse te passeren en zo de eerste plaats voor zijn landgenoot op te eisen. Craig Dolby moest genoegen nemen met plaats drie.

Borja Garcia mocht de tweede race van poleposition vertrekken en ondanks aandringen van Montagny behield de Spanjaard wel de leiding. Omdat beide kemphanen in duel met elkaar waren kon ook Jousse zich in de strijd om de leiding melden. In de derde ronde ging Maria de Villota opzichtig in de fout. Ze belandde bij een inhaalpoging op Robert Doornbos in het grind. Ze kon weer uit de grindbak komen maar kwam pal voor de deur van Sébastien Bourdais het asfalt weer op, waardoor een ongeval niet meer te vermijden was.

Garcia deed in de wedstrijd te lang over zijn verplichte pitstop waardoor hij veel tijd verloor. Montagny wilde hiervan profiteren door drie ronden langer door te rijden, maar nadat hij zijn stop had gemaakt vond hij zich achter Jousse terug op de baan. Laatstgenoemde sloeg een klein gaatje dat Montagny snel weer dichtreed. Een fraaie inhaalactie buitenom bracht de Boreaux-coureur de leiding en uiteindelijk de zege, voor Jousse en Dolby. Beste Nederlander was Doornbos op plaats vijf.

De finalerace werd een prooi voor Chris van der Drift. De Nieuw-Zeelandse Nederlander profiteerde van Craig Dolby die de beste start had maar zich verremde in de eerste bocht en in het grind belandde. Julien Jousse en Max Wissel moesten hem ontwijken en gingen ook door de grindbak. Van der Drift pakte zo de leiding en won voor de van poleposition gestarte Martin en Yelmer Buurman.

Uitslag Race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 F. Montagny Girondins de Bordeaux 45:59.602
2 J. Jousse AS Roma + 3.563
3 C. Dolby Tottenham Hotspur + 42.932
4 J. Walker Liverpool FC + 43.481
5 R. Doornbos Corinthians + 44.257
6 D. Rigon Anderlecht + 45.263
7 M. Wissel FC Basel + 45.555
8 F. Perera Flamengo + 46.304
9 J. Martin Beijing Guoan FC + 46.636
10 Y. Buurman AC Milan + 47.417
11 A. Parente FC Porto + 47.576
12 C. van der Drift Olympiacos + 48.369
13 B. Garcia Sporting Clube de Portugal + 58.433
14 T. Gommendy Galatasaray + 1:11.180
DNF N. Karthikeyan PSV Eindhoven + 14 ronden
DNF M. Martínez Sevilla FC + 29 ronden
DNF M. de Villota Atletico de Madrid + 31 ronden
DNF S. Bourdais Olympique Lyonnais + 31 ronden


Stand na Jarama

Pos. Team Punten
1 Tottenham 322
2 AC Milan 263
3 FC Basel 239
4 Anderlecht 230
5 Olympiacos 211
6 AS Roma 202
7 Flamengo 191
8 Liverpool 158
9 Porto 157
10 Sporting 134
11 Bordeaux 131
12 Beijing Guoan 129
13 Corinthians 128
14 Madrid 120
15 Sevilla 114
16 Olympique Lyon 107
17 Galatasaray 98
18 PSV 58

Brazilië - Ivoorkust LIVE op FOK!sport

Vanavond om 20:30 uur beginnen Brazilië en Ivoorkust aan hun tweede wedstrijd op het WK voetbal in Zuid-Afrika. De Brazilianen wonnen hun eerste duel met 2-1 van Noord-Korea, waar het Afrikaanse land gelijk speelde tegen Portugal (0-0).

Keert aanvalsleider Didier Drogba terug in de basis? En zal de Braziliaanse ploeg ook dit Afrikaanse land weten te verslaan? Vanavond zullen we het weten.

Ben je niet in de gelegenheid om de wedstrijd live op televisie volgen? Kijk vanaf 20:15 uur op FOK!sport en volg hier, aan de hand van een live-verslag, de wedstrijd. De belangrijkste gebeurtenissen en karakteristieken worden in de vorm van een verslag via deze site aangeboden.

Student in brand gestoken

Een 19-jarige Britse student is met derdegraads brandwonden in het ziekenhuis opgenomen. Dat gebeurde nadat twee medestudenten de jongen met rum overgoten tijdens een feestje in Manchester en hem vervolgens in brand staken.

Glenn Collins, het slachtoffer, veranderde volgens getuigen onmiddellijk in een menselijke vuurbal. De twee studenten die de jongen in brand staken worden aangeklaagd voor zware mishandeling. Hulpdiensten vonden uiteindelijk de zwaargewonde Glenn. De tiener had brandwonden over zijn hele lichaam. Vooral zijn gezicht, borst en armen waren gehavend.

De twee verdachten, de 21-jarige Rohan Foley en de 20-jarige Jack Brown, moeten zich op 22 juli voor de rechter verantwoorden voor hun bizarre daad. In afwachting van het proces zijn de mannen op borgtocht vrijgelaten.

Van Marwijk wacht op Robben

Bondcoach Bert van Marwijk weet nog niet of hij donderdagavond tijdens de laatste groepswedstrijd op het WK weer over Arjen Robben kan beschikken. "Arjen heeft opnieuw volledig getraind", stelde de oefenmeester vandaag na de oefensessie van Oranje op het complex van Wits University.

"Het gaat goed met hem, maar we zijn ook voorzichtig." Robben verliet vandaag als laatste het speelveld. Na de groepstraining oefende hij nog een tijdje voor zichzelf. "Arjen kent zijn lichaam als beste", zei Van Marwijk. "Misschien kan hij donderdag tegen Kameroen al meedoen. Misschien ook niet. Ik kan er nu nog weinig over zeggen."

Robben raakte twee weken geleden tijdens een oefeninterland tegen Hongarije geblesseerd aan een hamstring. Hij is tijdens het WK nog niet in actie gekomen

Zevenkampsters niet naar EK

Meerkampsters Yvonne van Langen-Wisse en Jolanda Keizer doen in augustus niet mee aan het EK atletiek in Barcelona. De dames kunnen aankomende week vanwege een blessure niet meedoen aan de Europa Cup in Hengelo en kunnen zich daardoor niet meer kwalificeren.

Bij de Europa Cup meerkamp in Hengelo bestaat de ploeg bij de dames nu uit Remona Fransen, Babs Egbers, Lieke Bakker en Nadine Broersen.

 

Filmpjes beschieten politici onderzocht

Justitie in Rotterdam is een onderzoek gestart naar filmpjes op internet waarop onder meer te zien is dat met vuurwerk en een mini-pistool op politici wordt geschoten. De filmpjes staan op YouTube. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Rotterdam zegt zondag dat achter de filmpjes iemand zit die justitie al langer in de gaten houdt.

Het OM bekijkt momenteel in hoeverre deze persoon met de filmpjes strafbare feiten pleegt. De reden dat het Rotterdamse OM de zaak onderzoekt, is omdat hun oorsprong in Rotterdam is te vinden, zegt de woordvoerder. "Op een van de filmpjes is ook te zien dat brieven met kogels naar politici in Den Haag worden gestuurd, maar ze hebben vooral met Rotterdam te maken."

'Crisisberaad' bij Engeland

Morgenavond komen de spelers en staf van het Engelse nationale team bijeen voor 'crisisberaad'. Engeland beleeft tot nu toe een matig WK met twee punten uit twee duels.

Vooral het optreden van Engeland in de 0-0 tegen Algerije leidde tot veel kritiek en onbegrip. "We gaan de volle 93 minuten bekijken en kijken waar het fout ging," aldus verdediger John Terry.

"Iedereen krijgt de gelegenheid om te zeggen wat hij op zijn lever heeft. Als dat betekent dat een paar spelers boos worden, dan is dat maar zo. We moeten van Slovenië winnen, en we moeten iedereen laten zien wat we kunnen," besloot Terry.

Boonen: "Het gaat beter dan verwacht"

Het lijkt dan eindelijk de goede kant op te gaan met Tom Boonen op weg naar de Tour de France. Hij is eerder dit seizoen gevallen in de Tour of California en deze week nog in de Tour de Suisse, maar het herstel verloopt voorspoedig.

"Ik mag niet mopperen," aldus de renner van Quick Step tegen Het Nieuwsblad. "Ik ga tot het einde mee in Zwitserland en dan wil ik zoveel mogelijk rusten voor het BK. Het gaat beter dan verwacht. Na die val in Californië begon ik hier toch met een klein hartje. Die bergrit van donderdag kroop ook niet in de kleren. Elke dag weer regent het en het is kouder dan normaal in deze periode van het jaar."

"Ik heb nog wat last van mijn linkerknie, maar klaag niet. Volgende woensdag rij ik nog Halle-Ingooigem om te kijken hoe het met het herstel zit."

Ook ongeregeldheden in Vroomshoop na duel Oranje

Ook in het Overijsselse Vroomshoop was het zaterdag na afloop van de wedstrijd van Oranje tegen Japan onrustig. Agenten werden lastiggevallen door een groep van ongeveer honderd mensen, waarvan een aantal op het dak van een politieauto probeerde te klimmen. De politie meldt zondag dat de oorzaak van de problemen 'voetbal en veel drank' was.

De groep had zich na de wedstrijd verzameld op een rotonde op de Hammerstraat. Ze vielen passerende automobilisten lastig, waarop de agenten ter plaatse een kijkje gingen nemen. Nadat meerdere politieauto's naar de rotonde kwamen, verdween de groep. Wel wist de politie nog tegen drie mensen proces-verbaal op te maken voor alcoholgebruik op de openbare weg.

In Hoogeveen moest zaterdagmiddag de mobiele eenheid worden ingezet na het duel. Hier zorgden zo'n tweehonderd mensen, vooral jongeren, voor onrust. In totaal werden 38 aanhoudingen verricht. Van de arrestanten zitten er zondag nog vijf vast.

[SF] Uitslag Jarama Race 1

John Martin heeft voor Beijing Guoan de eerste overwinning van het Superleague Formula-seizoen gepakt. De Australiër bleef op Jarama een sterk aandringende Yelmer Buurman nipt voor. De derde plaats was voor Chris van der Drift.

Martin mocht van poleposition vertrekken en behield na de start de leiding. Buurman drong aan, maar kon hem niet passeren. Vooraan gebeurde er weinig, al was er nog wel voor plaats vier een inhaalactie van Craig Dolby op Max Wissel.

Na de pitstops bleef Martin aan de leiding voor Buurman die last had van Narain Karthikeyan die erg laat stopte waardoor hij het gat met de leider zag groeien. Toen de PSV-rijder weg was zette de Nederlander enkele snelle ronden op de klokken en kwam zo weer direct achter Martin terecht. Deze gaf echter geen krimp meer zodat hij voor Buurman en Van der Drift als eerste over de finish kwam.

Borja Garcia zal in de tweede race van poleposition gaan starten, omdat hij in de eerste race de finish niet zag nadat hij in het grind was beland. Op de eerste rij zal hij geflankeerd worden door Franck Montagny die met een mechanisch probleem haar auto aan de kant moest zetten.

Uitslag Jarama Race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 J. Martin Beijing Guoan FC 45:47.162
2 Y. Buurman AC Milan + 0.464
3 C. van der Drift Olympiacos + 13.019
4 M. Wissel FC Basel + 14.546
5 C. Dolby Tottenham Hotspur + 29.927
6 F. Perera Flamengo + 30.817
7 S. Bourdais Olympique Lyonnais + 34.534
8 A. Parente FC Porto + 40.839
9 R. Doornbos Corinthians + 45.399
10 D. Rigon Anderlecht + 54.039
11 N. Karthikeyan PSV Eindhoven + 1:05.296
12 M. de Villota Atletico de Madrid + 1:21.328
13 T. Gommendy Galatasaray + 1:27.096
14 J. Jousse AS Roma + 1:30.066
15 M. Martínez Sevilla FC + 2 ronden
16 J. Walker Liverpool FC + 2 ronden
DNF F. Montagny Girondins de Bordeaux + 18 ronden
DNF B. Garcia Sporting Clube de Portugal + 26 ronden

Gewonden bij aanvaring tanker en passagiersschip

Bij een aanvaring tussen een tanker en een passagiersschip op het Amsterdam-Rijnkanaal bij Maarssen zijn zaterdagavond drie mensen gewond geraakt. Dat meldt een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zondag. Een persoon raakte lichtgewond, een ander liep een gebroken arm op en de derde gewonde brak een heup.

Aan boord van welk vaartuig de gewonden zich bevonden, is nog onduidelijk. Ook de oorzaak van de aanvaring is nog onbekend. Het incident had zaterdag rond 23.00 uur plaats.

Bij de botsing liep de tanker een scheur op in de boeg, op ongeveer twee meter boven het water. De tanker is na het ongeval aangemeerd in Breukelen. Of dit iets te maken had met de ontstane scheur, weet een woordvoerder van het KLPD niet. Het passagiersschip kon doorvaren naar Maarssen.

Ook Gulbis zegt af voor Wimbledon

Ernests Gulbis heeft zich geblesseerd afgemeld voor Wimbledon. De Letse tennisser heeft last van zijn hamstring. Gulbis was als 27e geplaatst voor het grandslamtoernooi in Londen, dat morgen begint.

Gulbis was dit jaar al eens te sterk voor Roger Federer. Zijn afmelding is goed nieuws voor Santiago Ventura. De Spanjaard neemt de vrijgekomen plaats in de eerste ronde over. Gulbis is bij de mannen de zesde gerenommeerde speler die zich terugtrekt. Ivo Karlovic, Radek Stepanek, David Nalbandian, Richard Gasquet en Mario Ancic gingen hem voor.

Gele kaarten pas na de kwartfinales kwijtgescholden

De gele kaarten die in de poulefase van het WK in Zuid-Afrika worden gehaald worden pas na de kwartfinales kwijtgescholden. Enkele media berichtten eerder dat het na de achtste finales zou gebeuren, maar de FIFA heeft afgelopen vrijdag al een bericht de deur uit gedaan over dit feit.

Dit feit betekent dus dat ploegen die al verzekerd zijn van de volgende ronde, de laatste wedstrijd eerder zullen kiezen om een tweede elftal op te stellen, aangezien ze met een eventuele tweede gele kaart een speler langer kwijt zijn. Twee gele kaarten betekent automatisch dat een speler geschorst is voor de volgende wedstrijd. Een directe rode kaart betekent ook uitsluiting van de eerstvolgende wedstrijd, maar dan wordt er later nog besproken over een eventuele boete, en een langere schorsing. Dit wordt per geval apart bekeken.

Wenger: "Drogba kan niet fit zijn"

Arsène Wenger is erg te spreken over de prestaties van Didier Drogba, die momenteel op het WK voetbal in Zuid-Afrika te zien is. Toch is de trainer van Arsenal ook van mening, dat de aanvaller niet op het mondiale eindtoernooi hoort te zijn.

Drogba zou volgens Wenger namelijk risico nemen met zijn blessure. "Ook al speelt Drogba, de echte Drogba is er niet. Drogba is een fenomeen, maar ook al ben je een fenomeen; je kan niet je arm breken en dan zo snel na de operatie weer op het hoogste niveau spelen. Het is belangrijk dat een speler fit is voor zulke wedstrijden. Ik geloof er simpelweg niet in dat hij fit is."

Daarnaast ging Wenger ook nog kort in op favorieten voor de eindzege en haalde daar onder meer het Nederlands elftal aan. "De Nederlanders zijn één van mijn favorieten. Ze hebben enorm veel potentie. Als je kijkt naar hun spelen, dan moeten ze worden gezien als voornaamste kanshebbers."

Kuyt hoopt op langer verblijf Gerrard

Het is nog altijd onduidelijk of Steven Gerrard volgend seizoen bij Liverpool zal spelen. Dirk Kuyt, ploeggenoot van de Brit, hoopt in elk geval op een langer verblijf van de aanvoerder.

Mocht Gerrard daadwerkelijk vertrekken, dan zou Kuyt dit bijzonder jammer vinden. "Ik zou niet graag zien dat Gerrard vertrekt. Iedereen wilt dat Stevie bij de club blijft. Hij is de aanvoerder, hij is erg belangrijk en zijn hart klopt voor Liverpool", liet de Nederlander vanuit Zuid-Afrika weten.

De geruchten willen overigens niet zeggen dat een vertrek aanstaande is. Kuyt: "Het moet echt een goed aanbod zijn van een goede club voor hij zal vertrekken. Ik weet er verder niets van. Het is aan hem en de club."

Genaaid door Femke Halsema (slot)

Treurig trouwens, dat de Hoofdofficier van Justitie tot na de kamerverkiezingen wachtte met de brief waarin hij mij op de hoogte stelde, terwijl al weken daarvoor bekend was dat men was vergeten, mij in te lichten, ook over het kwalijke feit dat Femke Halsema al in het voorjaar van 2009 wél op de hoogte was gesteld. Daarmee heeft het Openbaar Ministerie willens en wetens meegewerkt aan het voor de verkiezingen uit de publiciteit houden van de schandelijke leugens van Halsema.

Applaus voor Oranje bij training

Het Nederlands elftal is vanmorgen rond 11.45 uur onder luid applaus van honderden supporters aan de training begonnen. De fans bedankten de spelers voor de zege van gisteren in Durban op Japan (1-0). Oranje is daardoor geplaatst voor de achtste finales van het WK.

Oud-bondscoaches Leo Beenhakker en Dick Advocaat zaten ook op de tribune van het sportcomplex Wits University. Ook Ronald de Boer en de trainers Gertjan Verbeek en Ron Jans volgden de oefensessie van het Nederlands elftal. Het is de tweede keer dat bondscoach Bert van Marwijk in Johannesburg toeschouwers bij een training toelaat.

De eerste openbare oefensessie trok ruim 3.000 fans. Veel supporters van het Nederlands elftal zijn gisteren van Durban richting Kaapstad gereisd. Daar speelt Oranje donderdagavond de laatste poulewedstrijd tegen Kameroen. Een gelijkspel volstaat dan voor de groepswinst.

Domenech wijt belediging Anelka aan grote druk

Raymond Domenech heeft luchtig op zijn botsing met Nicolas Anelka gereageerd. De aanvaller werd gisteren door de Franse voetbalbond (FFF) naar huis gestuurd, omdat hij de bondscoach van Les Bleus voor 'hoerenzoon' zou hebben uitgemaakt.

"Het was geen confrontatie", aldus Domenech op de Franse televisie. De Franse sportkrant L'Équipe kwam namelijk met het bericht, dat Anelka zijn bondscoach had uitgescholden. De speler van Chelsea wilde echter niet ingaan op deze beschuldigingen.

Volgens Domenech zou de uitbarsting van Anelka te maken hebben met de druk, die momenteel op zijn schouders rust. "De mensen kunnen zich niet voorstellen hoe hoog de druk is op de spelers. Een coach zegt onder die omstandigheden iets tegen een speler en dat leidt tot irritatie."

Anelka heeft tot op heden geweigerd zijn excuses aan te bieden. "Ik heb de situatie met hem besproken en de mogelijkheid geboden voor excuses. Dat wilde hij niet," besloot de bondscoach, die het overigens wel eens was met het wegsturen van de aanvaller.

Dodental China loopt op tot 132

Het dodental als gevolg van het noodweer in het zuiden van China is opgelopen tot 132. Zo'n 86 mensen worden vermist en bijna een miljoen mensen hebben hun huis moeten verlaten.

Het gebied wordt geteisterd door zware regenval, overstromingen en aardverschuivingen. De zware regenbuien begonnen vorige week zondag. Voor zondagavond en maandagochtend worden meer stormen voorspeld.

Ruim tien miljoen mensen hebben op de een of andere manier last van het noodweer. Sommigen zijn gewond geraakt, zijn gestrand of hebben goederen verloren. Duizenden huizen zijn vernield en de schade aan de economie bedraagt tot nu toe ruim 1,6 miljard euro.

China heeft ieder jaar te maken met overstromingen van grote rivieren, maar dit jaar zijn de problemen ernstiger dan normaal.

Harry Potter-pretparkonderdeel geopend in Florida

Waar anders dan in Florida is het Harry Potter-pretparkonderdeel geopend. Duizenden bezoekers stonden in de rij om naar binnen te komen. 'The Wizarding World of Harry Potter' is onderdeel van het 'Universal's Islands of Adventure' park.

Daniel Radcliffe, de acteur die Harry Potter speelt, was er zelf ook. Hij noemde het parkonderdeel 'het volgende deel van de Potter-erfenis'.

Het 8 hectare (20 acres) grote parkonderdeel heeft attracties, winkels en het fictieve dorpje Hogsmeade is nagemaakt, net als de Hogwarts School en de Hogwarts Express train.

Het parkonderdeel heeft twee achtbanen en een rit die de gasten meeneemt op een vlucht door Harry's leven, inclusief ontmoetingen met Dementors, een draak en projecties van personages uit de film.

Portugal kiest voor de aanval

Portugal speelt morgen zijn tweede WK-duel tegen Noord-Korea en zal naar verwachting alles op de aanval gaan gooien. Op die manier hoopt de formatie veel doelpunten te maken, die mogelijk van doorslaggevend belang kunnen zijn. De Portugezen zitten namelijk in de zogenaamde Poule des Doods.

"De eerste wedstrijd nemen teams nooit grote risico's", liet de bondscoach van Portugal, Carlos Queiroz, weten. "Een nederlaag heeft direct grote gevolgen. Nu is er geen tijd en ruimte meer om af te wachten. We moeten onze kaarten op tafel leggen."

Brazilië gaat tot op heden aan de leiding in groep G, mede dankzij een zege op Noord-Korea (2-1). Portugal en Ivoorkust zullen zeer waarschijnlijk om plaats twee gaan strijden. Het onderlinge duel tussen deze twee landen eindigde in een doelpuntloos gelijkspel, waardoor het doelsaldo zwaar mee zal gaan tellen.

De verwachting is dat Simão Sabrosa tegen de Noord-Koreanen in de basis zal starten. In het duel tegen Ivoorkust kwam de speler in de tweede helft in het veld voor Danny. Daarnaast is het nog onzeker of Deco inzetbaar is. De middenvelder kampt met pijntjes aan zijn heup.

Engeland heeft last van faalangst

Fabio Capello denkt te weten wat de slechte prestaties van het Engelse elftal veroorzaakt. De bondscoach wijt het matige spel aan faalangst bij de spelers. De Engelse ploeg heeft in twee wedstrijden nog maar twee punten gehaald. In de eerste wedstrijd werd het 1-1 tegen de Verenigde Staten. De tweede wedstrijd leverde een 0-0 gelijkspel op tegen Algerije.

"Het slechte spel is het gevolg van faalangst bij diverse spelers. Het zit bij de spelers tussen de oren en dat is ongelooflijk", zegt de 64-jarige Italiaan tegen Mirrorfootball. "Het falen van de spelers deed me denken aan mijn beginperiode bij Engeland. De spelers waren toen bang om te falen als ze op Wembley speelden. Ik herken de ploeg niet. We moeten de spirit weer terugvinden, want die ontbreekt op dit moment."

Wayne Rooney is volgens Capello een van de spelers die maar moeilijk met de druk kan omgaan. Hij maakte een slechte indruk tijdens de eerste twee wedstrijden op het WK en scoorde in zijn afgelopen zes interlands geen enkele keer. "Zijn probleem is niet dat hij niet fit is, maar dat het tussen zijn oren zit. Rooney is fit en na afloop van de training moeten we hem zelfs vragen of hij wil stoppen met trainen", zegt Capello.

Minder zeedieren in Zeeuwse Delta

De afgelopen twee strenge winters hebben behoorlijk wat schade aangericht aan de onderwaterwereld in de Zeeuwse Delta. Diverse soorten zeedieren in de Zeeuwse Delta zijn in aantal sterk achteruitgegaan. Minstens drie soorten zijn voorlopig volledig verdwenen. Dat schrijft Peter van Bragt van de Stichting Anemoon zondag in een bericht op natuurbericht.nl.

De gehoornde slijmvis, de zwartooglipvis en de millennium wratslak komen na afgelopen winter niet meer voor in de Zeeuwse Delta. De gehoornde slijmvis en de zwartooglipvis bleken in de eerste jaren van deze eeuw steeds vaker in de Oosterschelde rond te zwemmen.

De zwartooglipvis groeide zelfs uit van een relatief schaarse tot zeer algemeen voorkomende soort, aldus Van Bragt. Ook de millennium wratslak, die pas voor het eerst in 1999 in de Oosterschelde is aangetroffen, maakte in die periode een spectaculaire opmars door. Die jaren deden zich echter geen strenge winters voor.

Van Bragt vermoedt dat de drie soorten nog wel aanwezig zijn in de Noordzee en dat ze daarom op termijn wel weer zullen terugkeren in de Zeeuwse Delta. "Maar voorlopig is lokaal de biodiversiteit met betrekking tot deze soorten een stukje armer geworden."

De Stichting Anemoon is een organisatie van vrijwilligers die onderzoek doen naar het mariene milieu.

WK Vandaag: 20 juni 2010

FOK!sport blikt dagelijks vooruit op de groepswedstrijden, die op het WK voetbal worden gespeeld. Vandaag staan er weer drie duels op het programma, waaronder twee wedstrijden uit groep F, waar alle landen op één punt staan.

Groep F

Slowakije v. Paraguay

Slowakije en Paraguay spelen vanmiddag de eerste wedstrijd van deze dag. Beide landen openden het WK voetbal met een gelijkspel, waardoor een zege nu noodzakelijk is. Paraguay vierde groot feest, nadat het er in slaagde om Italië op 1-1 te houden.

Bij de Slowaken overheerste vooral treurnis. Zij zagen Nieuw-Zeeland in blessuretijd namelijk nog op gelijke hoogte komen, waardoor twee punten als sneeuw voor de zon verdwenen. Beide bondscoach zijn in elk geval gebrand op de winst, waardoor dit wel eens een aantrekkelijk duel kon worden.

Italië v. Nieuw-Zeeland

Voor Italië is het zaak om later op de dag van Nieuw-Zeeland te winnen. De voetbalgrootmacht verslikte zich in het eerste duel namelijk in Paraguay, dat groot feest vierde na het gelijke spel tegen La Squadra Azzurra. Vlak voor aanvang van de wedstrijd zal de Italiaanse bondscoach, Marcelo Lippi, bekend maken of hij over Andrea Pirlo en Gianluigi Buffon kan beschikken. Beide spelers zijn namelijk geblesseerd.

Ricki Herbert, bondscoach van Nieuw-Zeeland, denkt opnieuw voor een stunt te kunnen zorgen. Het kleine voetballand heeft niets te verliezen en zullen vooral bij dode spelmomenten proberen om gevaar te stichten. Daarnaast kan de trainer mogelijk beroep doen op Tim Brown. De middenvelder is bijna hersteld van een gebroken schouder.

Groep G

Brazilië v. Ivoorkust


Het laatste duel van de dag gaat tussen Brazilië en Ivoorkust. Mochten de Brazilianen de wedstrijd winnen, dan zijn ze zeker van deelname aan de knock-out-fase. Bondscoach Dunga waakt echter voor onderschatting, aangezien de Seleção op een wereldkampioenschap nog nooit van een Afrikaans land verloor.

Bij Ivoorkust start aanvalsleider Didier Drogba zeer waarschijnlijk in de basis. De aanvaller was in het duel tegen Portugal invaller, nadat hij net was hersteld van een gebroken arm.




TV schema

Tijd Programma Zender
13:00 - 13:20 NOS WK Voetbal: voorbeschouwing Slowakije - Paraguay Ned. 1
13:20 - 14:20 NOS WK Voetbal: 1ste helft Slowakije - Paraguay Ned. 1
14:20 - 14:30 NOS WK Voetbal: wedstrijdanalyse Slowakije - Paraguay Ned. 1
14:30 - 15:25 NOS WK Voetbal: 2de helft Slowakije - Paraguay Ned. 1
15:25 - 15:30 NOS WK Voetbal: nabeschouwing Slowakije - Paraguay Ned. 1
15:30 - 15:50 NOS WK Voetbal: voorbeschouwing Italië - Nieuw-Zeeland Ned. 1
15:50 - 16:52 NOS WK Voetbal: 1ste helft Italië - Nieuw-Zeeland Ned. 1
16:52 - 17:00 NOS WK Voetbal: wedstrijdanalyse Italië - Nieuw-Zeeland Ned. 1
17:00 - 18:05 NOS WK Voetbal: 2de helft Italië - Nieuw-Zeeland Ned. 1
17:50 - 18:50 RTL Voetbal: VI Oranje RTL 7
19:00 - 20:00 NOS WK Journaal Ned. 1
20:00 - 20:20 NOS WK Voetbal: voorbeschouwing Brazilië - Ivoorkust Ned. 1
20:20 - 21:20 NOS WK Voetbal: 1ste helft Brazilië - Ivoorkust Ned. 1
21:20 - 21:25 NOS WK Voetbal: wedstrijdanalyse Brazilië - Ivoorkust Ned. 1
21:25 - 22:24 NOS WK Voetbal: 2de helft Brazilië - Ivoorkust Ned. 1
22:20 - 23:30 RTL Voetbal: VI Oranje RTL 7
22:24 - 22:30 NOS WK Voetbal: nabeschouwing Brazilië - Ivoorkust Ned. 1
22:30 - 23:25 NOS Studio Sportzomer Ned. 1

Sonic Colors geschreven door Ken Pontac en Warren Graff

Sonic-games hebben tot nu toe nooit echt een grote focus gehad op het verhaal van de games. Als het aan Sega ligt, zal dat echter nu veranderen. Zij hebben namelijk Ken Pontac en Warren Graff ingeschakeld om een verhaal voor de nieuwste Sonic-game, Sonic Colors, te schrijven.

Wellicht zeggen deze twee namen je niet veel, maar ze hebben wel grote series op hun naam staan. Zo hebben ze afleveringen van onder andere Lazy Town en Happy Tree Friends geschreven. Ook het verhaal van MadWorld staat op hun naam. Vanaf nu zal dus ook Sonic Colors in dit rijtje staan. Of ze inderdaad een interessant verhaal neer kunnen zetten is natuurlijk nog maar de vraag.

 

Van Marwijk zal tegen Kameroen weinig veranderen

Sinds gisteren is Nederland als eerste land van het WK geplaatst voor de achtste finales. Donderdag moet Oranje echter nog de laatste wedstrijd tegen Kameroen en trainer Bert van Marwijk ziet weinig heil in het drastisch veranderen van zijn team.

"Iedereen die mij kent, weet dat ik weinig verander. En weet ook dat ik niet zomaar met een ander elftal ga spelen", vertelde de Nederlandse keuzeheer tegenover de NOS. Tijdens het EK twee jaar geleden kreeg toemalig trainer Marco van Basten een bult kritiek over zich heen nadat hij met een B-elftal aantrad tegen Roemenië. 'Het doorbreken van het wedstrijdritme' gold toen als een groot discussiepunt.

"Ik zal hooguit kijken naar de jongens met kaarten op zak. Meer ingrepen zal ik niet ondernemen." In de eerste wedstrijd kregen Nigel de Jong en Robin van Persie een gele prent, en tegen Japan was het alleen Gregory van der Wiel die in het boekje werd opgeschreven. Een tweede gele kaart op het WK betekent al een wedstrijd schorsing. Pas na de kwartfinales worden alle gekregen prenten geschrapt en begint iedereen met een schone lei.

FC Oss in zondagafdeling Topklasse

Nu de laatste beslissing is gevallen, is ook duidelijk hoe de Topklasse er in het seizoen 2010/11 uit zal gaan zien. FC Oss zal in de zondagafdeling gaan spelen, tenzij het via de rechter alsnog handhaving in de Jupiler League afdwingt. Op zaterdag 21 augustus en zondag 22 augustus staat de eerste speelronde gepland in de nieuwe competitie. De volgende teams zijn van de partij, met tussen haakjes de afdeling waaruit zij promoveerden.

ZATERDAG

ARC (A)
Barendrecht (A)
Capelle (A)
CSV Apeldoorn (C)
Excelsior '31 (C)
Flevo Boys (C)
SC Genemuiden (C)
Harkemase Boys (C)
HHC Hardenberg (C)
Hoek (B)
Katwijk (A)
FC Lisse (A)
Rijnsburgse Boys (A)
Spakenburg (B)
Sparta Nijkerk (B)
IJsselmeervogels (B)

ZONDAG

Achilles '29 (C)
AFC (A)
Argon (A)
Baronie (B)
Dijkse Boys (B)
EVV (B)
Gemert (B)
Haaglandia / Sir Winston (A)
FC Hilversum (A)
Hollandia (A)
JVC Cuijk (B)
FC Lienden (C)
FC Oss (Jupiler League, degradant)
Quick '20 (C)
De Treffers (C)
VVSB (A)

Ook Disney Epic Mickey met eigen controller

Momenteel is Warren Spector, bekend van System Shock en Deus Ex, druk bezig met Disney: Epic Mickey. De game wordt een kruising tussen een RPG en een platformer. Zo zullen de keuzes die je maakt bij het redden van de wereld later invloed hebben op de game.

Vandaag maakt Disney bekend dat ze speciale accessoires hebben ontwikkeld voor Disney: Epic Mickey. Het gaat hier om een speciale WiiMote-oplader en Nunchuck. Bekijk het plaatje hieronder voor een eerste indruk!

ARC completeert deelnemersveld Topklasse

ARC heeft gisteravond in Hoorn als laatste club de Topklasse bereikt. In het beslissingsduel tegen de winnaar van de nacompetitie voor verliezers van de play-offs bij de zondagamateurs, Be Quick 1887, nam ARC de noodzakelijk geworden strafschoppen beter. Daardoor gaan er nu zestien zaterdagamateurclubs naar de Topklasse.

Op het veld van Zwaluwen '30 nam ARC, dat maar liefst vijf basisspelers moest missen, al binnen twintig seconden de leiding via Patrick Vermeulen. Kevin Waalderbos bracht de Groningers na twintig minuten echter weer op gelijke hoogte. Be Quick 1887 was daarna de betere ploeg. Pas na rust herstelde ARC zich, al kwamen de Alphenaren goed weg toen een speler van Be Quick op de paal schoot. Het bleef 1-1, waarna een verlenging de beslissing moest brengen. Ook daarin werd niet meer gescoord, hoewel het nu ARC was dat de paal raakte.

In de strafschoppenserie had Be Quick 1887 de zenuwen niet onder controle. De eerste twee strafschoppen werden gemist. ARC maakte geen fout, waarna Patrick Vermeulen de beslissende strafschop moest nemen. Hij scoorde, zodat de serie met 4-2 werd gewonnen. Daarna konden de mannen van trainer Edwin Vurens de champagne ontkurken.

De promotie van ARC heeft gevolgen voor een aantal andere clubs. Zo weet FC Oss nu dat het in de zondagtopklasse zal gaan spelen. Voorts betekende de zege van ARC een bescheiden feestje bij drie andere amateurclubs. DTS '35 promoveerde namelijk alsnog naar de Hoofdklasse, Veensche Boys naar de Eerste Klasse en Dodewaard naar de Tweede Klasse. Deze teams hadden recent nog een finale om promotie verloren, maar profiteren nu van de vrijgekomen plaats.

'Anelka nooit meer terug bij Les Bleus'

De opzienbarende en vervroegde aftocht van Nicolas Anelka kan de laatste actie van de Fransman in het internationale voetbal zijn geweest. Anelka zou nadat hij naar huis is gestuurd door de bondscoach Raymond Domenech hebben verklaard niet meer voor het Franse team te willen voetballen. Dat meldt Sky Sports News.

De spits van Chelsea werd donderdag op een vliegtuig naar huis gestuurd, na een verhitte woordenwisseling met de bondscoach. De confrontatie speelde zich af in de rust van de teleurstellend afgelopen wedstrijd van Les Bleus tegen Mexico.

Anelka zou Domenech hebben uitgescholden, nadat de coach hem had gewezen op een matige eerste helft. De Franse voetbalbond heeft zijn vertrek bevestigd. Zijn algehele terugtrekking uit het internationale voetbal is nog niet bevestigd.

[IndyCar] Uitslag kwalificatie Iowa

Will Power is er eindelijk in geslaagd om in de IndyCar Series een poleposition te pakken op een oval. De Australische Penske-coureur stuurde zijn bolide voor de Iowa Corn Indy 250 op de Iowa Speedway naar de snelste tijd. Scott Dixon was over vier ronden slechts 0,002 seconden langzamer en bezet plaats twee.

Power was de eerste van de favorieten die in actie moest komen. De Australiër reed veruit de snelste tijd van dat moment. De enige andere rijder die in het begin moest rijden was Tony Kanaan die in de eerste vrije training nog de snelste bleek te zijn. De Braziliaan kwam in de kwalificatie veel tekort en werd uiteindelijk slechts vijftiende.

Onder de laatste tien coureurs die in actie moesten komen bevonden zich vele favorieten. Dario Franchitti, Helio Castroneves en Ryan Briscoe kwamen meer dan een tiende van een seconde tekort op de tijd van Power. Daarna was het de beurt aan Dixon die zeer dicht in de buurt van de tijd van de Australiër kwam, maar net tekort kwam. Marco Andretti kwam als een van de laatste rijders in actie en hij zorgde voor een verrassing door de derde tijd te klokken.

Voor Milka Duno verliep de kwalificatie in Iowa minder. Ze verloor de macht over haar bolide in de tweede bocht en ging achterwaarts hard de muur in. Ze zal vanavond als laatste van start gaan. Eén plek voor haar staat Hideki Mutoh. De Japanner was eerder deze week zwaar gecrasht op de baan en kwam in de kwalificatie veel snelheid tekort om een goede tijd neer te zetten.

Uitslag kwalificatie Iowa

Pos. Rijder Team Tijd
1 W. Power Team Penske 1:10.992
2 S. Dixon Target Chip Ganassi Racing 1:10.994
3 M. Andretti Andretti Autosport 1:11.123
4 H. Castroneves Team Penske 1:11.170
5 D. Franchitti Target Chip Ganassi Racing 1:11.180
6 A. Tagliani FAZZT Race Team 1:11.183
7 T. Sato KV Racing 1:11.254
8 R. Briscoe Team Penske 1:11.254
9 D. Patrick Andretti Autosport 1:11.486
10 D. Wheldon Panther Racing 1:11.559
11 J. Wilson Dreyer & Reinbold Racing 1:11.569
12 R. Hunter-Reay Andretti Autosport 1:11.653
13 V. Meira A.J. Foyt Racing 1:11.673
14 A. Lloyd Dale Coyne Racing 1:11.772
15 T. Kanaan Andretti Autosport 1:11.875
16 M. Moraes KV Racing 1:11.930
17 G. Rahal Dreyer & Reinbold Racing 1:12.197
18 S. Fisher Sarah Fisher Racing 1:12.248
19 E.J. Viso KV Racing 1:12.286
20 S. de Silvestro HVM Racing 1:12.256
21 R. Matos Luczo Dragon Racing 1:12.387
22 B. Baguette Conquest Racing 1:12.640
23 M. Romancini Conquest Racing 1:12.964
24 H. Mutoh Newman/Haas/Lanigan Racing 1:14.212

Drogba is nergens bang voor

Didier Drogba heeft aangegeven niet bang te zijn voor een verslechtering van zijn elleboogblessure. De sterspeler van Ivoorkust speelt met een manchet om zijn arm, omdat hij twee weken geleden geopereerd is aan een gebroken ellepijp. Vanavond staat het Afrikaanse land oog in oog met Brazilië. De twee ploegen nemen het dan in Groep G tegen elkaar op.

"Toen ik het veld betrad was ik alle pijn vergeten. Ik ben voor niemand bang en voel me fysiek en mentaal erg sterk", zegt de 32-jarige aanvaller. Hij denkt dat hij start tegen de goddelijke kanaries. "Ik denk dat iedereen gezien heeft dat ik alles heb gegeven voor mijn land en dat ik voorop ging in de strijd tegen Portugal", zegt de Ivoriaan.

Medespeler Romaric gaf onlangs aan dat Drogba veel druk op zijn schouders heeft. Hij zei dat als de nationale ploeg slecht presteert, hij de schuld krijgt. "Daar heb ik helemaal geen problemen mee. Ik ben de aanvoerder en uithangbord van deze ploeg", zegt de Chelsea-spits. "Als we echter falen, falen we allemaal."

Oude titels krijgen 3DS-remakes?

Nu de 3DS is aangekondigd, verschijnen er steeds meer berichten over remakes van klassieke titels. Zo zullen Luigi's Mansion, Star Fox 64 en zelfs The Legend of Zelda: Ocarina of Time op de nieuwe handheld van Nintendo te spelen zijn met 3D-effecten. Nu gaan er echter geruchten over nog meer remakes.

Bij de booth van Nintendo werden verschillende oude games op de 3DS getoond. Mega Man 2, Castlevania, Urban Champion, Kid Icarus, Yoshi's Island, Smash Ping Pong, Mario Bros., Super Mario Bros., Tennis, The Legend of Zelda, Metroid en Mystery of Murasame Castle zijn slechts een handvol voorbeelden van deze game. Krijgen we dus remakes van deze games? Volgen Reggi Fils-Aime, president van Nintendo of America, niet helemaal:

I asked Nintendo of America president Reggie Fils-Aime what to make of all these old-school remakes. Were they all going to be games on the 3DS? Yes, he said, but he cautioned me not to think of them as remakes. Echoing comments by Nintendo's head developer, Shigeru Miyamoto from a roundtable earlier in the week, Fils-Aime said these games were potentially getting more than just ported over. - E3-bezoeker

Het zou hier dus gaan om meer dan slechts ports. Wellicht krijgen de games betere graphics en 3D-effecten. Of misschien een Virtual Console voor de 3DS?

Meer zetels voor PVV na staken onderhandelingen

Als op dit moment verkiezingen zouden worden gehouden, dan zou de PVV de tweede partij van Nederland worden. De partij van Geert Wilders krijgt er in de Kamer in de nieuwste peiling van Maurice de Hond vier zetels bij vergeleken met de afgelopen verkiezingen in de Tweede Kamer, toen de partij 24 zetels binnensleepte.

Volgens De Hond dankt de partij de extra zetels mede aan het stoppen van de formatieonderhandelingen met de PVV. De VVD en het CDA verliezen er twee en komen uit op respectievelijk 29 en negentien. De PvdA moet het doen met 27 zetels, drie minder dan bij de verkiezingen.

De meningen over het kabinet van voorkeur lopen sterk uiteen tussen VVD-, CDA- en PvdA-kiezers. De VVD- en CDA-kiezers willen geen paars plus, een coalitie van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks. De PvdA-kiezers zien niets in een coalitie van de VVD, PvdA en CDA. De VVD-aanhangers zien hier eveneens niets in.

In totaal 38 procent denkt wel dat paars plus er komt, 54 procent denkt dat er voor eind 2012 weer nieuwe verkiezingen zijn.

Eto'o: "Grootste ontgoocheling uit carrière"

Voor sterspeler Samuel Eto'o is de WK-droom voorbij. Hij werd gisteren al na de tweede groepswedstrijd uitgeschakeld met Kameroen voor een verder vervolg op het WK.

"Dit is zonder meer de grootste ontgoocheling in mijn carrière," reageerde Eto'o na de uitschakeling van Kameroen op het WK. "Ik heb het hele seizoen gewerkt om hier in topvorm te verschijnen en met Kameroen zo ver mogelijk te komen. Nu eindigt het avontuur al na vijf dagen. Het is een grote teleurstelling, maar ik heb alles gegeven wat ik in mijn benen en mijn hart had."

Na de nederlagen tegen Japan (1-0) en Denemarken (2-1) valt er voor Kameroen in de laatste wedstrijd tegen Nederland niets meer dan eer te behalen. "Voor het volk van Kameroen willen we in schoonheid eindigen, maar simpel zal het niet zijn." Nederland is als eerste land al geplaatst voor de achtste finales van het WK.

Tron: Evolution met eigen WiiMote

Tron: Evolution zal uitkomen op de PS3, Xbox 360, PC, DS, PSP en Wii. Tron: Evolution zal het nieuwste deel worden uit de Tron-serie. De game zal gebaseerd zijn op de film uit de jaren 80. In de game is het de bedoeling dat je het systeem tegen indringers beschermt. Zo zal je moeten rennen, springen en motorrijden om het systeem te beschermen. Tron: Evolution zal uitkomen op de PS3, Xbox 360, PC, DS, PSP en Wii. De game verschijnt op één november 2010.

Vandaag komen we erachter dat de Wii-versie van het spel haar eigen Tron-controller zal krijgen. De WiiMote zal natuurlijk helemaal in Tron-stijl zijn. Overigens kun je voor wat off-screen footage van de Wii-versie hier klikken.

Van der Voort toont klasse in Haarlem

Vincent van der Voort is er opnieuw in geslaagd een zege te boeken in het Players Championship. De uit Purmerend afkomstige darter was gisteravond in Haarlem de sterkste.

Wayne Jones werd in de finale door Van der Voort met 6-5 aan de kant gezet. In de halve finale moest Mervyn King het veld ruimen. De ontketende Nederlander versloeg de Brit met maar liefst 6-0. Door deze overwinningen kan de Nederlander 7.200 euro bijschrijven op zijn banksaldo. Van der Voort heeft door deze overwinning nu ook toegang tot alle televisietoernooien die dit jaar nog op het programma staan.

Niet alleen Van der Voort wist indruk te maken in Haarlem. Ook bij Jelle Klaasen lijkt zijn vorm groeiende. De Nederlander versloeg in de achtste finale Simon Whitlock maar moest daarna zijn meerdere erkennen in Gary Anderson.

Nieuwe Pokémon-gameplay in video

Tijdens de wekelijkse Pokémon-show Pokémon Sunday is een nieuwe trailer getoond waarin onder andere gameplay wordt getoond met de recente aangekondigde Pokémon in de hoofdrol.

Pokémon Black en White zal de vijfde generatie aan Pokémon brengen. De Pokémonfranchise telt nu ruim 490 Pokémon, en deze nieuwe Pokémon zullen dit getal waarschijnlijk flink ophogen. De games komen uit voor de Nintendo DS en zullen zich in een compleet driedimensionaal wereld afspelen. Ook zal de game DSi-enhanced functies hebben. Pokémon Black en White komen dit jaar uit in Japan. Volgend jaar mogen wij genieten van de games.

 

Olsen: "Heldhaftige wedstrijd"

Denemarken won gisteren met 2-1 van Kameroen en is daardoor nog altijd in de race voor een plek in de volgende ronde. De bondscoach van de Denen, Morten Olsen, sprak na afloop van een "heldhaftige wedstrijd".

"Met name in verdedigend opzicht hebben we veel strijd geleverd," aldus Olsen die veel lovende woorden had voor zijn doelman. Thomas Sørensen hield de Denen in de slotfase overeind.

Tomasson: "Het leek wel een amateurwedstrijd"

Dennis Rommedahl was de gevierde man bij de overwinning van Denemarken op Kameroen afgelopen zaterdag. Een andere Eredivisie-speler Jon Dahl Tomasson was echter niet te spreken over de wedstrijd.

Rommedahl bereidde de eerste treffer van Nicklas Bendtner voor en maakte zelf het winnende doelpunt. Daardoor werd Kameroen als eerste land bij het WK uitgeschakeld en was Nederland juist het eerste land dat officieel door is naar de achtste finales.

Jon Dahl Tomasson vond dat de wedstrijd met enig geluk werd gewonnen. "Als je ziet hoe we onder druk hebben gestaan, zie je dat Kameroen echt een goede ploeg heeft", vertelde de Feyenoorder aan het Algemeen Dagblad. "Wij begonnen ook slecht. De druk was enorm groot. In Denemarken verwacht iedereen dat we wel even de volgende ronde halen. Dat is de manier van denken in Denemarken."

"Maar het Deense publiek realiseert zich niet dat we van iedereen kunnen winnen, maar dat we ook van iedereen kunnen verliezen.'' Tomasson dacht dat bondscoach Morten Olsen het zwaar gehad moet hebben op de bank. "Als trainer krijg je het bij deze wedstrijden aan je hart, denk ik. Het leek qua gemaakte fouten wel een amateurwedstrijd.''

Olsen zelf sprak niet van een amateurwedstrijd, maar erkende wel dat zijn ploeg 'veel te nerveus' aan de wedstrijd begon.

De Nooij: Paul de Leeuw verschrikkelijk

Tineke de Nooij, de radio- en televisiepresentatrice die in de jaren tachtig succes had met de tv-show Tineke en tegenwoordig bij Radio 5 werkt en de Biostabil promoot, heeft flink uitgehaald naar VARA-presentator Paul de Leeuw.

"De scheldtelevisie begon met Youp van 't Hek en Paul de Leeuw. Zij schelden mensen verrot en zeiken ze af. Ik ben er zelf ook de dupe van geworden. Verschrikkelijk", aldus De Nooij in de Veronica Magazine.

Ook radio-dj Giel Beelen moet het bij De Nooij ontgelden: "De Giel Beelens van nu schelden en vloeken alleen maar en dat is nergens voor nodig." De oud-televisiepresentatrice vindt RTL-coryfee Irene Moors echter wel leuk: "Zij is zo spontaan en vertrouwd met de vloer, ik herken mezelf een beetje in haar."


Tineke de Nooij: Paul de Leeuw scheldt mensen verrot en zeikt ze af

Taxichauffeur brengt klant op motorkap naar politie

Een taxichauffeur heeft zaterdag een boze klant op de motorkap van zijn auto meegenomen naar een politiebureau in Den Haag. Dat meldt de politie zondag. De 22-jarige klant uit Leiden had het rond 03.00 uur op de Stationsweg in Den Haag met de 31-jarige chauffeur aan de stok gekregen over de ritprijs.

De 22-jarige raakte daarbij zo van de kook dat hij op de motorkap van de taxi sprong. De chaffeur stapte vervolgens in zijn wagen en reed met de man op de motorkap naar het politiebureau. De man uit Leiden sloeg tijdens de rit zo hard op de voorruit dat die brak.

Op het politiebureau deden beide mannen hun verhaal. Tegen allebei is proces-verbaal opgemaakt.

Le Guen: "Niet effectief genoeg"

Kameroen verloor gisteravond met 2-1 van Denemarken. Hierdoor is de Afrikaanse ploeg uitgeschakeld en is de wedstrijd tegen Nederland komende donderdag voor hen het laatste duel van dit WK.

Paul le Guen, de bondscoach van Kameroen, zei na afloop dat zijn team niet effectief genoeg was geweest. "Heel jammer, we hebben voldoende kansen gehad. Maar in de afronding ontbrak het aan zuiverheid."

Le Guen benadrukte overigens dat hij niet van plan is om nu op te stappen als bondscoach.

Honger nekt doorgewinterde dief

Een Australische dief is gepakt omdat hij tijdens zijn inbraken niet uit de koelkast van zijn slachtoffers kon blijven. De politie wist DNA veilig te stellen van onder meer een half opgegeten donut en lege blikjes frisdrank, waarna de dief met 154 inbraken op zijn naam, ingerekend kon worden.

De man uit Wollongong ten zuiden van Sydney werd vervolgens veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeventien jaar, berichtte de Australische krant The Sunday Telegraph.

De rechter wees deze week een beroep af, omdat de man zoveel brutale inbraken had gezet bij vooral oudere mensen. De politie heeft in het huis van de inbreker voor meer dan 1,3 miljoen euro aan spullen aangetroffen.

Huwelijk prinses Victoria trekt 1,4 miljoen kijkers

Bijna 1,4 miljoen Nederlanders hebben zaterdag op de televisie gekeken naar het huwelijk van de Zweedse kroonprinses Victoria met haar vroegere fitnesstrainer, de 36-jarige Daniel Westling. Dat blijkt zondag uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

De trouwerij werd zaterdag rechtstreeks door de NOS uitgezonden op Nederland 2. De Nederlandse prinses Amalia was een van de bruidskinderen bij de plechtigheid in Stockholm. De 32-jarige Victoria is de peettante van prinses Amalia.

De Zweedse Victoria is petekind van koningin Beatrix, die ook aanwezig was bij het huwelijk. Naast koningin Beatrix en prinses Amalia waren ook prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prins Friso, prinses Mabel, prins Constantijn en prinses Laurentien aanwezig.

Huwelijk prinses Victoria trekt 1,4 miljoen kijkers (foto: Novum)

Gouwenaren huis uit voor demontage oude bom

Ruim driehonderd inwoners van Gouda hebben zondagochtend vroeg hun huizen moeten verlaten in verband met de ontmanteling van een Britse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog. De ontruiming is soepel verlopen, zo heeft een woordvoerster van de gemeente laten weten.

Volgens de zegsvrouw hebben 25 mensen gebruik gemaakt van de opvanglocatie die de gemeente had geregeld. De anderen hadden zelf elders voor onderdak gezorgd. De gemeente stuurt een sms'je rond als de mensen weer naar huis kunnen.

Omdat de bom langs het spoor ligt, is het treinverkeer rond Gouda tijdelijk stilgelegd.

Twee zwaargewonden bij ongeval Almelo

Twee mensen zijn zondagochtend vroeg zwaargewond geraakt bij een ongeval in Almelo. Bij het ongeval was één auto betrokken. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk, meldt een politiewoordvoerder.

Het ongeluk vond omstreeks 06.30 uur plaats op de Nieuwstraat ter hoogte van het verdiepte spoor. In de auto zaten twee mensen. Een van hen is met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht, de ander met een ambulance. Hoe het met hen is, weet de politiewoordvoerder niet. Ook hun identiteit is nog onbekend.

Kotick wil een Call of Duty MMO

Bobby Kotick, baas van Activision Blizzard, heeft gezegd dat hij graag nog een spel zou maken als hij nu iets zou mogen doorvoeren. Hij zou namelijk heel graag een online wereld voor Call of Duty laten creëren om zo meer publiek te bereiken.

"Ik zou van Call of Duty morgen al een online abonnementsdienst willen maken", vertelde hij de Wallstreet Journal na de vraag wat hij het liefst nog zou veranderen. "Als je kijkt naar wat het publiek graag zou willen hebben en hoe ons bedrijf een groter publiek kan bereiken met meer inspiratie en creatieve mogelijkheden, dan zou ik heel graag een online Call of Duty laten maken.

Kotick voegt er aan toe dat er veel vraag naar is, en met 1,7 miljard uur op de box Live teller voor de huidige Call of Duty spellen is er zeker een markt voor. Hij wilde niet zeggen of het er ooit van zou komen, maar hij is de baas, dus wat let hem?

Bobby Kotick

Bobby Kotick

Dave Mulligan, de laatste speler van Nieuw-Zeeland

Tijdens een wereldkampioenschap komen we elke keer weer landen tegen waar wij qua voetbal maar weinig van weten, en doorgaans van hun internationals nog minder. Zo ook Dave Mulligan, een 28-jarige Nieuw-Zeelander met inmiddels 25 caps op zijn naam. Mulligan werd als laatste toegevoegd aan de selectie van Nieuw-Zeeland, die als bijnaam The All Whites hebben. Wie is deze man, wat is zijn voetbalhistorie, waarom zit hij - terwijl hij clubloos is - toch in de selectie van Nieuw-Zeeland? Interessante vragen. Laten we eens gaan kijken.

Hércules promoveert na 14 jaar terug naar Primera División

Hércules de Alicante mag zich het komende seizoen bewijzen op het hoogste niveau in Spanje. Na veertien jaar keert de ploeg weer terug naar de Primera División.

Gisteren wist de ploeg uit Alicante bij Real Unión (0-2) te winnen, de 42e en laatste speelronde in de Liga Adelante eindigde dus op een mooie wijze voor Hércules. Javier Portillo, oud-speler van Real Madrid, scoorde één van de twee treffers. Een eigen doelpunt van Inaki Descarga verzekerde Hércules van de overwinning.

Real Sociedad, kampioen van de Liga Adelante, zal eveneens naar het hoogste niveau promoveren. Levante is de derde ploeg die naar het hoogste niveau zal promoveren. Nog niet zo gek lang geleden speelde deze club nog in de Primera División. In 2008 degradeerde Levantes, een niveau lager.

Oud-NBA-ster Bol (47) overleden

Manute Bol is gisteren op 47-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een ernstige nieraandoening. De Afrikaanse oud-basketballer, wiens bijnaam de Dinka Dunker was, baarde in de jaren tachtig en negentig opzien in de NBA.

De Soedanees, die 2,31 meter was, speelde tien seizoenen op het hoogste niveau. Hij kwam gedurende die periode uit voor Washington Bullets, Golden State Warriors, Philadelphia 76ers en Miami Heat.

Oranje traint voor publiek

Supporters van het Nederlands elftal kunnen vandaag hun favorieten tijdens de training op het complex van Wits University in Johannesburg bedanken voor de zege op Japan (1-0). Oranje opent voor de tweede keer tijdens het WK de deuren voor publiek. De eerste oefensesssie trok ruim 3.000 fans.

Bondscoach Bert van Marwijk klaagde toen over het oorverdovende lawaai van de vele vuvuzela's op de tribune. Hij laat zijn voetballers vandaag vanaf 11.30 uur rustig uitlopen. Daarom heeft Van Marwijk besloten om nog een keer supporters toe te laten. Het Nederlands elftal versloeg Japan met 1-0, dankzij een treffer van Wesley Sneijder in de 53e minuut.

Oranje traint voor publiek

Supporters van het Nederlands elftal kunnen zondag hun favorieten tijdens de training op het complex van Wits University in Johannesburg bedanken voor de zege op Japan (1-0). Oranje opent voor de tweede keer tijdens het WK de deuren voor publiek. De eerste oefensesssie trok ruim 3.000 fans.

Bondscoach Bert van Marwijk klaagde toen over het oorverdovende lawaai van de vele vuvuzela's op de tribune. Hij laat zijn voetballers zondag vanaf 11.30 uur rustig uitlopen. Daarom heeft Van Marwijk besloten om nog een keer supporters toe te laten. Het Nederlands elftal versloeg Japan met 1-0, dankzij een treffer van Wesley Sneijder in de 53e minuut.

Ophef over zeiltochtje BP-baas Hayward

BP-baas Tony Hayward heeft opnieuw de toorn van het Witte Huis opgewekt.

Hoewel Hayward nog steeds de leiding heeft over het bestrijden van de olieramp in de Golf van Mexico, werd bekend dat hij zaterdag aan het zeilen was bij het Britse Isle of Wight. "Dit is onderdeel van een lange reeks pr-blunders en fouten", zei de stafchef van het Witte Huis Rahm Emanuel in een interview met nieuwszender ABC, dat zondag uitgezonden wordt. "Om Tony Hayward te citeren, hij heeft zijn leven terug, zoals hij zou zeggen. Ik denk dat we allemaal wel kunnen concluderen dat Tony Hayward geen tweede carrière gegund is in pr-advies."

De president-commissaris van BP, de Zweed Carl-Henric Svanberg, zei vrijdag dat Hayward niet langer de dagelijkse leiding over de bestrijding van de olieramp heeft. Dat werd zaterdag door het olieconcern tegengesproken.

Ruim veertigduizend bedankjes voor Balkenende

Op de website jpbedankt.nl zijn al ruim veertigduizend bedankjes binnengekomen voor scheidend premier Jan Peter Balkenende (CDA). De bedankjes worden binnenkort gebundeld aangeboden aan Balkenende, die na het enorme zetelverlies van het CDA tijdens de afgelopen verkiezingen voor de Tweede Kamer heeft besloten te vertrekken.

Wat mensen in hun bedankje hebben geschreven, is niet te zien. De teller staat zondagochtend op in totaal 41.703 reacties.

De site is opgericht door Enschedese CDA-leden, die vinden dat Balkenende zich los van politieke- of persoonsvoorkeur de afgelopen acht jaar keihard heeft ingezet voor Nederland. "Hij heeft daarin naast mooie tijden ook veel verwensingen en moeilijkheden meegemaakt maar hij is doorgegaan zonder klagen, met als doel een beter Nederland. Hiervoor past dank."

Drie doden bij schietpartij in Californië

Bij een schietpartij in een fastfoodrestaurant in de Amerikaanse staat Californië zijn drie doden gevallen. Een 56-jarige man had het gemunt op de familie van zijn stiefdochter. Hij schoot haar 33-jarige man en haar 6-jarige zoon dood. Ook de 29-jarige vrouw en een 5-jarige zoon van de stiefdochter werden geraakt. Zij liggen in kritieke toestand in een ziekenhuis.

De man pleegde na zijn daad zelfmoord. In het restaurant in San Bernardino waren tijdens het incident zo'n zeven medewerkers en verschillende andere klanten aanwezig, maar zij raakten niet gewond. Volgens de politie had de man het duidelijk voorzien op de familie van zijn stiefdochter.

Voorafgaand aan de schietpartij was er een korte woordenwisseling tussen de man en de familie van zijn stiefdochter. De moeder van de vrouw, die getrouwd was met de schutter, stierf enkele jaren geleden. Het motief voor de schietpartij is nog onbekend. De 56-jarige man had een flink strafblad. Tegen hem was onder meer een straatverbod uitgevaardigd.

Polen naar stembus voor nieuwe president

Ruim twee maanden nadat de Poolse president Lech Kaczynski omkwam bij een vliegtuigongeluk, gaan de Polen zondag naar de stembus om een nieuwe leider te kiezen. De strijd gaat vooral tussen Jaroslaw Kaczynski en interim-president Bronislaw Komorowski. Jaroslaw is de identieke tweelingbroer van Lech Kaczynski, die in april omkwam bij een vliegtuigongeluk.

Jaroslow Kaczynski staat tweede in de peilingen. Komorowski wordt gezien als de favoriet. Hij is een voorstander van de Europese Unie en heeft gezegd nauw samen te willen werken met de regering van premier Donald Tusk om de euro met een jaar of vijf te adopteren. Komorowski wil daarnaast de militaire missie van Polen in Afghanistan beëindigen en wil toewerken naar meer marktwerking.

Kaczynski, een voormalig premier, staat vooral bekend om zijn nationalisme en zijn strijdlustige toon. Hij zet vooral in op het bestrijden van criminaliteit en corruptie en het terugdringen van de marktwerking om een sterke verzorgingsstaat te behouden. Hij staat sceptischer tegenover de Europese Unie en het invoeren van de euro. Hij vindt het nog te vroeg om nu al te zeggen wanneer de Poolse muntsoort moet verdwijnen.

Ruim dertig miljoen van de 38 miljoen Polen mogen een stem uitbrengen in een van de 26.000 stembureaus in dit Oost-Europese land. De uitslag van de verkiezing wordt zondagavond verwacht. Als geen van de kandidaten minstens vijftig procent van de stemmen binnensleept, volgt een tweede verkiezing op 4 juli. Dan moeten de Polen stemmen op een van de twee kandidaten die zondag de meeste stemmen binnensleepten.

Lech Kaczynski en zijn vrouw stierven 10 april samen met nog 96 andere mensen toen hun vliegtuig tijdens de landing in Rusland verongelukte.

Ruim 5,7 miljoen kijkers wedstrijd Oranje

Gemiddeld ruim 5,7 miljoen mensen hebben gisteren in Nederland thuis de wedstrijd van Oranje tegen Japan bekeken. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. De wedstrijd is hiermee in Nederland het best bekeken WK-duel van dit jaar tot nu toe. De vorige wedstrijd van Oranje afgelopen maandag trok nog 4,2 miljoen kijkers.

Het Nederlands elftal wist met 1-0 te winnen van Japan. Wesley Sneijder werd matchwinner door in de 53e minuut met wat hulp van de Japanse keeper een van de schaarse kansen te benutten. De absolute kijkerspiek van 6,4 miljoen mensen lag kort voor het einde van de wedstrijd.

Doordat Denemarken gisteravond in Pretoria met 2-1 won van Kameroen is Oranje zeker van de eerste of tweede plaats in poule E. Daarmee heeft het Nederlands elftal zich op het WK in Zuid-Afrika als eerste land verzekerd van een plaats in de achtste finales.

De wedstrijd van Denemarken tegen Kameroen werd door bijna 3,3 miljoen mensen in Nederland bekeken.

Quaresma: "Ik laat mijn bloed op het veld achter"

Besiktas heeft zicht versterkt met de Portugees Ricardo Quaresma. De aanwinst heeft al een duidelijke eerste indruk bij de club uit Istanbul achtergelaten. Aan twee teleurstellende jaren bij Internazionale is voor Quaresma een einde gekomen. De Portugees is voor 7,3 miljoen euro aan het Turkse Besiktas verkocht en de vleugelspeler mikt op hoge doelen met zijn nieuwe werkgever.

Quaresma werd tijdens zijn officiële presentatie tentoongesteld aan duizenden fans van Kara Kartallar (De Zwarte Adelaars, red.). De speler liet duidelijk merken dat hij de club gouden tijden wil bezorgen en dat hij hiervoor ver zal gaan. "Ik zal ervoor zorgen dat mijn bloed op het veld terechtkomt, want ik wil kampioen worden met Besiktas. Ik wil jullie allemaal bedanken, op het veld, en met het winnen van prijzen. Dat wil ik nu het allerliefste," aldus de vleugelspeler tijdens zijn presentatie.

Reina: "Wij voelen ons helemaal niet de favoriet"

Spanje is met een verlies tegen Zwitserland (0-1) teleurstellend aan het WK begonnen. De Europees kampioen beschikt over een geweldige selectie, maar reserve-doelman Pepe Reina ziet La Roja niet als de favoriet bij uitstek.

"Wij hebben ons helemaal niet als de grote favoriet betiteld. Dat werd door andere mensen gezegd, daar hebben wij zelf geen controle over. Uiteraard moeten wij wel met die druk om kunnen gaan", aldus Reina op de clubsite van Liverpool.

"Wij zien onszelf niet als de grootste favoriet voor de wereldtitel, omdat er ook nog genoeg andere sterke teams zijn. Zoals Brazilië, Argentinië, Duitsland, Frankrijk, Italië en vele anderen", zo vervolgde de goalie zijn verhaal.

"Dit is een open toernooi, maar tegelijkertijd staat alles dicht op elkaar. In zo'n beetje elke wedstrijd waren de tegenstanders aan elkaar gewaagd, niemand heeft echt heel veel kansen gehad. Zo is het voetbal tegenwoordig en daarbij is het nooit gemakkelijk om van een verdedigend ingestelde ploeg te winnen, zoals Zwitserland. Dat is moeilijk te doorbreken."

"Het is nu belangrijk dat we ons herstellen, fit blijven en dat we klaar zijn voor de volgende wedstrijd", zo besloot Reina.

Verbeek: "Het was geen rode kaart waard"

Pim Verbeek, de Nederlandse bondscoach van Australië, is erg tevreden over zijn spelers. Met tien man wisten de Socceroos tegen elf Ghanezen op de been te blijven. Verbeek vond de rode kaart van Harry Kewell niet terecht.

"Een geweldige prestatie en een geweldige spirit. Ik vind het overigens ook geen rode kaart, wat had hij dan moeten doen? Zijn arm eraf zagen? Zover ik weet moet een handsbal pas erkend worden als de intentie er is en in dit geval was daar geen sprake van", aldus Verbeek over het geval van Kewell.

Verbeek kwam ook even terug op het verlies tegen Duitsland (4-0). "Ik denk dat de Duitsers hun beste groepswedstrijd tegen ons hebben gespeeld. Het was voor ons een ongelukkige dag, maar dat behoort nu tot het verleden", aldus de Nederlandse oefenmeester tegenover Goal.com.

"We kunnen de wedstrijd tegen Duitsland niet meer veranderen en de wedstrijd van vandaag ook niet. We hebben een geweldige vechtersmentaliteit laten zien en dat geeft ons vertrouwen voor de wedstrijd tegen Servië. Dat wordt een moeilijke wedstrijd, maar dit is het WK en dan bestaan er geen gemakkelijke wedstrijden."

Verbeek wil ook niet natrappen richting de scheidsrechter, die Kewell met rood bestrafte. "Ik heb geen problemen met de scheids. Ik maak fouten, mijn spelers maken fouten en de scheidsrechters doen dat dus ook, dat is geen probleem."

De rode kaart van Kewell

Nooij opnieuw bondscoach bij Mozambique

Mart Nooij is opnieuw als bondscoach van Mozambique in dienst getreden. De Nederlandse oefenmeester kwam met de bond van het Afrikaanse land een vierjarig contract overeen. Daarnaast blijft de oefenmeester de cursus Coach Betaald Voetbal in Nederland volgen

Tussen 2007 en begin 2010 was Nooij al eens bondscoach van Mozambique. Zijn contract werd echter niet verlengd, omdat zijn ploeg in de groepsfase van de Afrika Cup niet wist te overleven. Nooij en de voetbalbond van Mozambique hebben elkaar echter weer gevonden.

"Ik heb het land acht dagen bezocht en de bond kan zich vinden in mijn plannen. We hebben bewust gekozen voor vier jaar, waarin ik verantwoordelijk word voor de nationale ploeg en het elftal Onder-23," zo verklaart Nooij tegenover Voetbal International. "De huidige selectie is met een aantal forse dertigers behoorlijk op leeftijd. Ik wil dus stapsgewijs het nationale elftal nieuw leven inblazen. We gaan ons eerst proberen te kwalificeren voor de Afrika Cup van 2012 in Gabon."

Krasgevaar voor discs in Xbox 360 Lite

De eerste lading Xbox 360's had last van verschillende problemen, waaronder natuurlijk de bekende rode ring des doods, maar ook het bekrassen van discs. Deze problemen zijn bij latere versies van de console grotendeels opgelost, maar het risico op bekraste discs blijkt ook bij de nieuwe 360 slim weer te bestaan.

Een enthousiaste journalist tilde tijdens het laden van Alan Wake de nieuwe 360 Lite op om hem even te tonen waarbij het apparaat opeens lawaai begon te maken en er een dikke kras achter bleef op de disc. Overigens zit er op de 360 Lite wel een sticker om te waarschuwen dat je het aparaat niet moet bewegen tijdens het laden. Mocht je binnenkort zelf een 360 Lite aan willen gaan schaffen dan ben je dus bij dezen gewaarschuwd! Hierbij moet wel gemeld worden dat vrijwel elk apparaat met een disc erin niet opgetild of gekanteld dient te worden terwijl de disc gelezen wordt, waardoor de problemen met de Xbox 360 Lite niet geheel vreemd zijn.

Anelka ontkent grove belediging

De verbannen aanvaller Nicolas Anelka ontkent dat hij bondscoach Raymond Domenech voor "hoerenzoon" heeft uitgemaakt.

De 31-jarige spits van Chelsea geeft op de website van de Franse krant France Soir wel toe dat hij in de rust van de tweede WK-wedstrijd donderdag tegen Mexico (0-2) in de kleedkamer een heftige woordenwisseling met Domenech heeft gehad. "Maar dat had binnenskamers moeten blijven", liet Anelka geïrriteerd weten.

Het bestuur van de Franse voetbalbond noemde gisteren de uitspraken van de 71-voudige international tegen Domenech volstrekt onacceptabel. Omdat Anelka weigerde om zijn excuses maken, werd hij naar huis gestuurd. De verdreven international heeft gisteravond het trainingskamp van de Franse selectie in Knysna verlaten.

Foto's: Luchtmachtdagen 2010

Met het thema 'wereldwijd inzetbaar, op missie' ging vrijdag de eerste van twee luchtmachtdagen van start. Vliegbasis Gilze-Rijen werd druk bezocht, maar liefst 250.000 belangstellenden bezochten het evenement dit jaar. Dat zijn er 30.000 meer dan afgelopen jaar. Het ministerie van Defensie spreekt van een succesvol verloop en hoopt dat er onder de bezoekers ook mensen geprikkeld zijn geraakt om een baan bij de luchtmacht te ambiëren.

Vrijdag en zaterdag konden de bezoekers weer genieten van verschillende vliegshows. Een van de grote smaakmakers was het vliegteam Patrouille de France van de Franse luchtmacht. Het demonstratieteam is een van de oudste en meest ervaren. Ook was het Spaanse helikopterteam aanwezig en deed een enorm Amerikaans transportvliegtuig Gilze-Rijen aan.

 Luchtmachtdagen Gilze-Rijen door Marco van den Hout

Doden bij aanslag gevangenis Jemen

Zwaarbewapende mannen in militaire uniformen hebben zaterdag ten minste elf mensen vermoord bij een aanval op een gevangenis van de Jemenitische inlichtingendienst in de havenstad Aden. Zeker negen personen raakten gewond. Dat hebben Jemenitische veiligheidsmedewerkers gezegd. Volgens hen waren de mannen strijders van Al-Qaida.

De aanvallers gooiden granaten naar de toegangspoort en bestormden vervolgens al schietend het gebouw, waar vaak Al-Qaidastrijders worden opgesloten. Volgens een ooggetuige hebben de aanvallers een aantal gevangenen bevrijd en meegenomen. Zeven medewerkers van de inlichtingendienst en een 7-jarig kind kwamen om het leven, evenals drie vrouwen die in het pand aan het werk waren.

De verantwoordelijkheid voor de aanval is vooralsnog niet opgeëist, maar veiligheidsmedewerkers vermoeden dat Al-Qaida achter de aanslag zit. Inmiddels zijn acht personen gearresteerd die worden verdacht van betrokkenheid bij de aanval.

In Jemen komen ontsnappingen uit gevangenissen vaker voor. In 2003 ontsnapten tien mannen uit dezelfde gevangenis in Aden. Een van hen werd later veroordeeld voor de betrokkenheid bij een aanslag op het Amerikaanse marineschip USS Cole, waarbij zeventien Amerikaanse matrozen om het leven kwamen.

In 2006 ontsnapte 23 prominente Al-Qaidastrijders uit een andere gevangenis in Jemen, waardoor de macht van de Jemenitische tak van Al-Qaida toenam. De Jemenitische tak ging in januari 2009 samen met de Saudische tak van Al-Qaida. Samen vormden ze Al-Qaida op het Arabisch Schiereiland.

Liefde maakt je kampioen!

Voetbal kan commercieel zijn. Dit heeft niets met liefde te maken, maar wordt "lust" genoemd. Je ziet iets, gaat er op in en is leuk voor de korte termijn. Achteraf blijkt vaak dat het niet is wat je er van had verwacht. Een mooi voorbeeld zijn de Bavaria-meisjes met hun oranje rokjes. Het ziet er leuk uit, je koopt misschien daarom wel Bavaria, maar als je een flesje op hebt, kom je erachter dat het eigenlijk niet te zuipen is.

Celstraf voor drugssmokkel Engeland

In Engeland zijn twee Nederlandse mannen veroordeeld tot 18 en 20 jaar cel voor het smokkelen van heroïne. De mannen uit Venlo en Tegelen probeerden vorig jaar 77 pakjes harddrugs naar Engeland te smokkelen. De straatwaarde van de drugs was ongeveer 6,2 miljoen euro.

De twee liepen tegen de lamp toen ze in Killingholme van de veerboot reden en hun vrachtwagen door de scanner moest. Nader onderzoek wees uit dat een van de mannen 11 pakjes heroïne op zijn lichaam had, in de lading werden 20 pakketjes gevonden en in een koelbox zaten nog eens 46 pakjes.

Gay Pride Berlijn druk bezocht

De 32ste editie van de Gay Pride heeft zaterdag in Berlijn ongeveer 500.000 bezoekers getrokken. Onder begeleiding van luide technomuziek toog een stoet van vijftig praalwagens door de straten van de stad. De homoparade begon bij een monument voor homoseksuele slachtoffers van het naziregime en eindigde bij de Brandenburger Tor.

Het evenement is in het leven geroepen om de grote homo-opstand in 1969 tegen politiegeweld in New York te herdenken. In die tijd was het normaal om homoseksuelen lastig te vallen en te intimideren. Toen de politie weer een bar aan Christopher Street binnen viel waren de homo’s het zat en sloegen aan het rellen. De rellen duurden vier dagen en dat markeerde het begin van de beweging voor homorechten.

Ook burgemeester Klaus Wowereit, die zelf homoseksueel is, ageerde tegen het feit dat homo’s nog iedere dag gediscrimineerd en agressief bejegend worden. “Zo lang dat het geval is, moeten we vechten voor gelijkheid”.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.