Tomasson: "Het leek wel een amateurwedstrijd"

Jeffrey

Dennis Rommedahl was de gevierde man bij de overwinning van Denemarken op Kameroen afgelopen zaterdag. Een andere Eredivisie-speler Jon Dahl Tomasson was echter niet te spreken over de wedstrijd.

Rommedahl bereidde de eerste treffer van Nicklas Bendtner voor en maakte zelf het winnende doelpunt. Daardoor werd Kameroen als eerste land bij het WK uitgeschakeld en was Nederland juist het eerste land dat officieel door is naar de achtste finales.

Jon Dahl Tomasson vond dat de wedstrijd met enig geluk werd gewonnen. "Als je ziet hoe we onder druk hebben gestaan, zie je dat Kameroen echt een goede ploeg heeft", vertelde de Feyenoorder aan het Algemeen Dagblad. "Wij begonnen ook slecht. De druk was enorm groot. In Denemarken verwacht iedereen dat we wel even de volgende ronde halen. Dat is de manier van denken in Denemarken."

"Maar het Deense publiek realiseert zich niet dat we van iedereen kunnen winnen, maar dat we ook van iedereen kunnen verliezen.'' Tomasson dacht dat bondscoach Morten Olsen het zwaar gehad moet hebben op de bank. "Als trainer krijg je het bij deze wedstrijden aan je hart, denk ik. Het leek qua gemaakte fouten wel een amateurwedstrijd.''

Olsen zelf sprak niet van een amateurwedstrijd, maar erkende wel dat zijn ploeg 'veel te nerveus' aan de wedstrijd begon.