E3 te druk voor Vitality Sensor

Pheno

Een van de producten die was verwacht op de E3 was toch wel de Wii Vitality Sensor. Cammy Dunaway, hoofd van sales&marketing van Nintendo Amerika, heeft uitgelegd waarom dit niet op de beurs is langs gekomen. Volgens haar is het apparaatje al goed genoeg om te laten zien, maar de agenda van de persconferentie zat al zo vol, dat ze er van af gezien hebben.

De Wii Vitality Sensor is een meetinstrument wat onder andere je hartslag kan meten. Een spel kan deze gegevens gebruiken om het spelverloop aan te passen. Als je bijvoorbeeld een 3D-shooter speelt en je loopt door een donkere gang, zal je hartslag hoog kunnen zijn, want je bent alert op plots opduikende vijanden. Het spel meet dat en kan bijvoorbeeld zorgen dat je minder gericht schiet, of dat er juist meer of minder vijanden verschijnen naar gelang je hartslagmeting. 

Ook is volgens haar de beurs te druk om het te tonen. De Wii Vitality Sensor gaat juist om relaxen en de sfeer op zo'n grote beurs is juist luidruchtig, druk en medewerkers zijn gestrest om alles goed te laten verlopen, dus niet bepaald de juiste omgeving om te laten zien hoe de sensor werkt.

Dus we zullen wachten op een rustigere gelegenheid om de sensor in actie, of juist ontspanning te zien.

Wii Vitality Sensor