ARC completeert deelnemersveld Topklasse

ARC heeft gisteravond in Hoorn als laatste club de Topklasse bereikt. In het beslissingsduel tegen de winnaar van de nacompetitie voor verliezers van de play-offs bij de zondagamateurs, Be Quick 1887, nam ARC de noodzakelijk geworden strafschoppen beter. Daardoor gaan er nu zestien zaterdagamateurclubs naar de Topklasse.

Op het veld van Zwaluwen '30 nam ARC, dat maar liefst vijf basisspelers moest missen, al binnen twintig seconden de leiding via Patrick Vermeulen. Kevin Waalderbos bracht de Groningers na twintig minuten echter weer op gelijke hoogte. Be Quick 1887 was daarna de betere ploeg. Pas na rust herstelde ARC zich, al kwamen de Alphenaren goed weg toen een speler van Be Quick op de paal schoot. Het bleef 1-1, waarna een verlenging de beslissing moest brengen. Ook daarin werd niet meer gescoord, hoewel het nu ARC was dat de paal raakte.

In de strafschoppenserie had Be Quick 1887 de zenuwen niet onder controle. De eerste twee strafschoppen werden gemist. ARC maakte geen fout, waarna Patrick Vermeulen de beslissende strafschop moest nemen. Hij scoorde, zodat de serie met 4-2 werd gewonnen. Daarna konden de mannen van trainer Edwin Vurens de champagne ontkurken.

De promotie van ARC heeft gevolgen voor een aantal andere clubs. Zo weet FC Oss nu dat het in de zondagtopklasse zal gaan spelen. Voorts betekende de zege van ARC een bescheiden feestje bij drie andere amateurclubs. DTS '35 promoveerde namelijk alsnog naar de Hoofdklasse, Veensche Boys naar de Eerste Klasse en Dodewaard naar de Tweede Klasse. Deze teams hadden recent nog een finale om promotie verloren, maar profiteren nu van de vrijgekomen plaats.