Vliegtuig met top mijnbouwbedrijf vermist

Een vliegtuig met de top van een Australisch mijnbouwconcern is vermist geraakt in Centraal-Afrika. Tot de inzittenden behoorde mijnbouwmagnaat Ken Talbot, een van de rijkste personen van Australië. Dat liet het mijnbouwbedrijf Sundance Resources zondag weten.

Het toestel vloog van Kameroen naar Congo toen het verdween. Het chartervliegtuig was onderweg naar een ijzerertsproject van Sundance. Media maken melding van zes tot tien inzittenden, onder wie zes Australiërs. De autoriteiten van Kameroen, Congo en het naburige Gabon zijn met een zoekactie begonnen in de dichte wouden van Centraal-Afrika. De Australische minister van Buitenlandse Zaken, Stephen Smith, heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over de vermisten. "We zijn zeer bezorgd over hun veiligheid en welzijn."

Naast Talbot worden ook de bestuursvoorzitter, de algemeen directeur en een aantal andere topbestuurders van Sundance vermist. Talbot is directeur bij Sundance en richtte eerder het steenkoolbedrijf Macarthur Coal op. Sundance heeft alle activiteiten in Afrika stilgelegd zich om de zoektocht te richten. Het bedrijf heeft de Australische beursautoriteiten gevraagd de handel in het aandeel stil te leggen voor opening van de markt maandagochtend.