Meer zetels voor PVV na staken onderhandelingen

Als op dit moment verkiezingen zouden worden gehouden, dan zou de PVV de tweede partij van Nederland worden. De partij van Geert Wilders krijgt er in de Kamer in de nieuwste peiling van Maurice de Hond vier zetels bij vergeleken met de afgelopen verkiezingen in de Tweede Kamer, toen de partij 24 zetels binnensleepte.

Volgens De Hond dankt de partij de extra zetels mede aan het stoppen van de formatieonderhandelingen met de PVV. De VVD en het CDA verliezen er twee en komen uit op respectievelijk 29 en negentien. De PvdA moet het doen met 27 zetels, drie minder dan bij de verkiezingen.

De meningen over het kabinet van voorkeur lopen sterk uiteen tussen VVD-, CDA- en PvdA-kiezers. De VVD- en CDA-kiezers willen geen paars plus, een coalitie van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks. De PvdA-kiezers zien niets in een coalitie van de VVD, PvdA en CDA. De VVD-aanhangers zien hier eveneens niets in.

In totaal 38 procent denkt wel dat paars plus er komt, 54 procent denkt dat er voor eind 2012 weer nieuwe verkiezingen zijn.