Verbeek: "Het was geen rode kaart waard"

Pim Verbeek, de Nederlandse bondscoach van Australië, is erg tevreden over zijn spelers. Met tien man wisten de Socceroos tegen elf Ghanezen op de been te blijven. Verbeek vond de rode kaart van Harry Kewell niet terecht.

"Een geweldige prestatie en een geweldige spirit. Ik vind het overigens ook geen rode kaart, wat had hij dan moeten doen? Zijn arm eraf zagen? Zover ik weet moet een handsbal pas erkend worden als de intentie er is en in dit geval was daar geen sprake van", aldus Verbeek over het geval van Kewell.

Verbeek kwam ook even terug op het verlies tegen Duitsland (4-0). "Ik denk dat de Duitsers hun beste groepswedstrijd tegen ons hebben gespeeld. Het was voor ons een ongelukkige dag, maar dat behoort nu tot het verleden", aldus de Nederlandse oefenmeester tegenover Goal.com.

"We kunnen de wedstrijd tegen Duitsland niet meer veranderen en de wedstrijd van vandaag ook niet. We hebben een geweldige vechtersmentaliteit laten zien en dat geeft ons vertrouwen voor de wedstrijd tegen Servië. Dat wordt een moeilijke wedstrijd, maar dit is het WK en dan bestaan er geen gemakkelijke wedstrijden."

Verbeek wil ook niet natrappen richting de scheidsrechter, die Kewell met rood bestrafte. "Ik heb geen problemen met de scheids. Ik maak fouten, mijn spelers maken fouten en de scheidsrechters doen dat dus ook, dat is geen probleem."

De rode kaart van Kewell