[WTCC] Uitslagen Zolder

Jorn (existenz)

Uitslag race 1:

Gabriele Tarquini heeft de eerste race van het WTCC-evenement op Zolder gewonnen. Dit leverde hem zijn eerste overwinning sinds 2008, in Mexico, op. De overwinning werd hem in de schoot geworpen nadat de organisatie Jordi Gené gediskwalificeerd had omdat zijn auto niet door de technische keuring kwam. Hierdoor liep SEAT tevens een één-twee mis. Door de uitschakeling schoven ook Yvan Muller en Alain Menu een plaats op en complementeerde zij het podium.

Andi Priaulx wist Tom Coronel in te halen in de strijd voor de achtste plaats, wat de pole position in de tweede race oplevert, en stootte de Nederlander zo weg van een goede uitgangspositie voor de tweede race. Gené had een goede start en sloeg al snel een klein gat naar Tarquini. In de vierde ronde was het gat selchts 1,4 seconde. De race verliep verder vrij rustig met enkele kleine gevechten in het veld, waaronder die tussen Priaulx en Coronel die uiteindelijk in de achtste ronde werd beslist in het nadeel van de Nederlander. Coronel ging wijd in de chicane waardoor Priaulx hem eenvoudig kon inhalen en de poleposition voor de tweede race pakte. Augusto Farfus viel tegen en reed rond de tiende plaats, maar wist niet veel verder naar boven te klimmen. Yvan Muller was lang niet zeker van zijn tweede plaats, omdat alle auto's achter hem stukken sneller bleken te zijn, maar geen van allen wisten hem te passeren. Norbert Michelisz kwam als beste rook over de finish, waar Kristian Poulsen beslag legde op de independents-trophy.

Uitslage race 2:

Andy Priaulx wist in de tweede race zijn derde overwinning van het seizoen te pakken tijdens de thuisrace van zijn BMW-team RBM. Priaulx leidde de volledige race voor Rob Huff die tweede werd, gevolgd door Tiago Monteiro. Ook in de tweede race was Norbert Michelisz de beste rookie, waar Sergio Hernández ditmaal beslag legde op bij de independents.

Priaulx kende een uitstekende start en kwam goed weg vanaf de startopstelling. Michelisz, die langs hem stond, had echter een slechte start en viel terug naar de achtste plaats. Ook Tom Coronel kende een slechte start; hij liet zijn motor afslaan. Het hele veld kwam goed door de eerste race en Priaulx leidde gevolgd door Huff en Monteiro. Dit zou ook de volgorde zijn waarin de rijders over de streep kwamen. Huff bleef druk zetten op Priaulx, maar vond niet het benodigde gaatje om er voorbij te komen. Achterin het veld streden Kristian Poulsen en Sergio Hernández tot op de streep hevig om de eerste plaats bij de independents. De race verliep verder relatief rustig zonder al te grote incidenten.

Jordi Gené had helemaal een belabberd weekeinde, na zijn diskwalificatie in de eerste race (welke pas enkele uren na de race bekend werd gemaakt red.), ging hij in de tweede race niet eens van start vanwege problemen met de turbo.