Van Marwijk zal tegen Kameroen weinig veranderen

Sinds gisteren is Nederland als eerste land van het WK geplaatst voor de achtste finales. Donderdag moet Oranje echter nog de laatste wedstrijd tegen Kameroen en trainer Bert van Marwijk ziet weinig heil in het drastisch veranderen van zijn team.

"Iedereen die mij kent, weet dat ik weinig verander. En weet ook dat ik niet zomaar met een ander elftal ga spelen", vertelde de Nederlandse keuzeheer tegenover de NOS. Tijdens het EK twee jaar geleden kreeg toemalig trainer Marco van Basten een bult kritiek over zich heen nadat hij met een B-elftal aantrad tegen Roemenië. 'Het doorbreken van het wedstrijdritme' gold toen als een groot discussiepunt.

"Ik zal hooguit kijken naar de jongens met kaarten op zak. Meer ingrepen zal ik niet ondernemen." In de eerste wedstrijd kregen Nigel de Jong en Robin van Persie een gele prent, en tegen Japan was het alleen Gregory van der Wiel die in het boekje werd opgeschreven. Een tweede gele kaart op het WK betekent al een wedstrijd schorsing. Pas na de kwartfinales worden alle gekregen prenten geschrapt en begint iedereen met een schone lei.