Rosberg naar Mercedes Grand Prix

Peterselieman
Mercedes Grand Prix heeft bekend gemaakt dat Nico Rosberg in 2010 voor het team zal gaan racen. De Duitser komt over van Williams waar hij na vier seizoenen vertrok. De 24-jarige Rosberg is de zoon van oud-Formule 1-wereldkampioen Keke Rosberg.

"Ik ben erg blij om in 2010 bij de herintroductie van de zilverpijlen voor Mercedes te mogen rijden," zei Rosberg. "Geen enkel ander merk in de Formule 1 kan terugkijken op zo'n succesvolle historie. Ik ben er trots op dat ik voor Mercedes mag rijden en mag werken met Ross Brawn. Ik ben meer gemotiveerd dan ooit tevoren en ik kan niet wachten om te testen met de zilverpijl en om aan de start te staan bij de eerste race op 14 maart in Bahrein."

Teambaas Ross Brawn is blij dat Rosberg voor zijn team getekend heeft. "We zijn blij om hem binnengehaald te hebben bij Mercedes en we kijken uit naar de samenwerking. Nico is een talent met vier jaar ervaring in de Formule 1. Hierdoor kan hij vanaf het begin al een goede bijdrage aan het team leveren. Ik had het genoegen om met zijn vader Keke in de Formule 1 te werken en nu volgt Nico in zijn voetsporen. Het jaar 2009 was het beste van Nico in de Formule 1 tot nu toe en we hopen dat hij die lijn volgend jaar bij Mercedes doortrekt."