'Mijn vader is Charles Manson'

Een 41-jarige geadopteerde Amerikaan zocht wanhopig naar zijn biologische vader. Hij kwam er later pas achter dat hij dit beter niet had kunnen doen. Zijn biologische vader bleek de seriemoordenaar en verkrachter Charles Manson, die op dit moment zijn leven slijt in een gevangenis in Californië.

De Amerikaan, Matthew Roberts, raakte na de schokkende ontdekking in een depressie. Hij heeft inmiddels contact gehad met zijn vader, die bevestigde dat Matthew zijn zoon is, aldus de Britse tabloid The Sun.

"Ik kon niet geloven dat ik zijn zoon ben. Het voelt alsof je te horen krijgt dat Adolf Hitler je vader is," aldus een geschokte Matthew. Twaalf jaar geleden kwam hij al in contact met zijn biologische moeder Terry. Zijn moeder vertelde dat zij al in de jaren '70 verliefd werd op de seriemoordenaar. Ze ging met hem en zijn volgelingen naar San Francisco, waar ze werd verkracht. 

Terry wist, toen ze het kind afstond, dat de biologische vader Manson was, maar zweeg erover. Matthew is nu bang dat hij de agressie van de beruchte crimineel geërfd heeft. Toch is Matthew niet bang dat hij de gruweldaden van zijn vader zal herhalen. "Mijn held is Ghandi. Ik ben tegen geweld, ik ben een vredelievend persoon en een vegetariër," vertelt de vredelievende zoon van de beruchte crimineel.

Met dank aan Xaryna voor de submit