Infinity Ward tevreden met PC-verkopen Modern Warfare 2

Morthill
Vorige week hadden de mensen die Modern Warfare 2 gingen boycotten iets om te juichen, dat dachten ze althans, want slechts 3% van de verkochte exemplaren van de game was voor de PC. Iedereen die de petitie had getekend tegen de game en ontwikkelaar Infinity Ward stond te juichen op de banken nu het voor de ontwikkelaar wel duidelijk moest zijn dat je zo niet met je fans om gaat. Helaas voor deze mensen blijkt het allemaal niet zo waardeloos voor IW als gedacht, dat is als we Robert Bowling mogen geloven die tekst en uitleg gaf op het forum van de ontwikkelaar (met dank aan Eurogamer).

Volgens Bowling zegt die 3% namelijk niet veel meer dan dat de PC-markt de kleinste is. Want ondanks dat lage cijfer verkocht de PC-versie van dit vervolg nog steeds beter dan het origineel. De game was bovendien de best verkochte PC-game in zijn launchweek, waarbij hij Football Manager 2010 en Dragon Age: Origins versloeg.

Essentially, all this percentage proves is that the console versions sold great, not that the PC version sold poorly, because that's actually not the case. The PC version has done tremendous in it's first week, better than our previous game.

Of de boycot en de petitie zin hebben gehad valt dus te betwijfelen. Natuurlijk zet IW haar mooiste masker op, maar dat ook op de PC IW zijn eigen prestatie heeft verbeterd zegt dat er toch wel succes geboekt is.