Beer verwondt indringer berenverblijf

Een 25-jarige man is zwaar toegetakeld door een beer nadat hij in het berenverblijf van een dierentuin in Bern geklommen was. Het slachtoffer, een zwakbegaafde Zwitser, klom voor het oog van honderden bezoekers over de omheining en sprong vier meter naar beneden het berenverblijf in.

Dat beren niet van visite houden was al langer bekend , maar de vierjarige beer Finn moest het wederom bewijzen. De beer stormde op de man af en takelde hem flink toe. Zo werd de man meerdere malen gebeten, werden zijn kleren van zijn lijf gescheurd en ging de beer op zijn rug staan.

Om te voorkomen dat de beer de man zou doodbijten heeft de gealarmeerde politie de beer in zijn borst geschoten, waarna hij zich terugtrok in zijn hol. De man werd later afgevoerd met een ambulance.

De directeur van de dierentuin is zwaar aangeslagen. Volgens de directie zit de beer nog steeds in zijn hol en wordt er gevreesd voor zijn leven. 'En dit terwijl hij heel normaal reageerde. Hij werd aangevallen in zijn eigen territorium.'

Met dank aan CRV voor de submit.