PSN Premium abonnement bevestigd

Yngwie

Een groot verkoopargument van Sony is altijd geweest dat het PlayStation Network gratis was. Online gaming, demo's en sinds kort Facebook en Twitter integratie was altijd kosteloos voor de consument. Voor bepaalde onderdelen van Xbox Live, waaronder online gaming, moest altijd betaald worden in de vorm van het Gold abonnement.

Afgelopen donderdag heeft Sony een presentatie gehouden waarin onder andere ook de plannen met betrekking tot het PlayStation Network uiteengezet werden. De volledige slideshow is hier te bekijken, maar wellicht de meest interessante slide is de volgende:



De tekst "new revenue stream from subscription" is duidelijke taal. Er komt een systeem waarbij met betaalde abonnementen gewerkt wordt. Kaz Hirai, de CEO van Sony Computer Entertainment bevestigde dit:

quote
We will be building upon our current free [PSN] service offering with premium content and services to start the subscription model

Wel gaf hij direct aan dat de onderdelen die tot op heden gratis waren, dit ook blijven. Dus online gaming en dergelijke zal ook in de toekomst gratis blijven. Welke zaken wel onder dit nieuw abonnement zullen vallen is dan ook nog onduidelijk. Maar dat PSN een succes is voor Sony blijkt wel uit de verwachte opbrengsten. Op 31 maart 2010 loopt het fiscaal jaar af en Sony heeft een verwachting opgegeven van US$ 563 miljoen, 3 keer zo hoog als het jaar ervoor. Dit komt mede door de mogelijkheid om films en tv-shows te huren danwel te kopen via de PlayStation Store.