Reis: "Ik moet nog veel leren"

Jonathan Reis was afgelopen donderdag, tijdens het Europa League-duel tegen Sparta Praag (2-2), de belangrijkste man. Toch is zijn optreden van deze week geen garantie voor een basisplaats tegen Feyenoord.

Reis gedraagt zich pas een maand of drie als profvoetballer. Dat is ook de reden waarom men bij PSV voorzichtig blijft met de jonge aanvaller. De Braziliaan was in Tsjechië verantwoordelijk voor beide doelpunten en bezorgde de Eindhovense formatie hiermee eigenhandig een punt.

Reis reageerde in elk geval gepast op zijn persoonlijke prestatie. "De doelpunten zijn belangrijk voor de club, voor het team en natuurlijk voor mij," liet hij weten. "Ik hoop dat dit het begin is van iets heel moois, maar ik moet nog veel leren."

Fred Rutten heeft dus vooral positieve ervaringen met Reis, maar heeft ook eerder met dit bijltje gehakt. Ook Marko Arnautovic (voormalig FC Twente) is een uitstekende speler, maar net zo beïnvloedbaar als de Braziliaanse aanvaller van PSV. "Hij moet nu laten zien dat hij stabiel blijft," aldus de oefenmeester. "Die twee doelpunten zijn een beloning voor de positieve grondhouding die hij toont. In de top beoordelen ze je echter op de dingen die je fout doet en bij het eerste doelpunt van Sparta Praag liet Jonathan wel zijn tegenstander vrij inkoppen."

Rutten hulde zich nog wel in stilzwijgen of Reis in de topper tegen Feyenoord een basisplaats krijgt. "Dat weet je nooit bij mij, hè."