Sauber wil 'het nieuwe BMW' wel leiden

Peter Sauber sluit niet uit dat hij komend seizoen terugkeert aan de pitmuur als teambaas van het 'Sauber-Ferrari' team van eigenaar Qadbak.

In een interview met de Zwitserse krant Blick zei Sauber dat hij nauw betrokken was bij de gesprekken over een overname van het team van eigenaar BMW door het consortium van families uit het Midden-Oosten en Europa.

Over de rol die hij gaat spelen bij het team uit Hinwil dat hij in 1993 oprichtte, zei Sauber: "We komen waarschijnlijk volgende week weer bij elkaar, daarna zal ik deze vraag waarschijnlijk beter kunnen beantwoorden." Vervolgens werd hem gevraagd of hij aangesteld zou worden als teambaas, de functie die hij ook vertolkte tot hij het team eind 2005 aan BMW verkocht, zei hij: "Als de investeerders mij als teambaas willen zal ik dat doen. Dat betekent niet dat ik het wil doen, maar het is wel zo dat ik deze mensen voor de koop verzekerd heb dat ik tot hun beschikking sta, op welke manier dan ook."

Sauber gaf toe dat het team misschien aan het kampioenschap deelneemt als Sauber-Ferrari, maar voegde daaraan toe: "maar die vraag kan volgende week misschien definitief beantwoord worden."

Volgens Sauber zal het vraagstuk over de coureurs binnenkort besproken worden, maar hij weigerde informatie openbaar te maken over het Qadbak-consortium. "Ik kan alleen zeggen dat de ze bedrijven over de hele wereld bezitten en de Formule 1 als zakelijk platform willen gebruiken."