Zelfs jongen van 9 omgebouwd tot meisje

Gisteren was de wereld even in rep en roer toen een twaalfjarig jongetje terugkwam als meisje. Dit kereltje blijkt echter al een ouwe rot te zijn, want een gezaghebbende krant heeft namelijk een nog veel jonger, transseksueel jongetje ontdekt. Kwaliteitskrant The Sun beweert namelijk een negenjarig bouwpakketje te hebben gevonden.

Kwam de ene dag het ventje nog echt als jongen naar school, de andere dag droeg het een meisjesuniform en een paardenstaart met een roze lint. Klasgenootjes werd verteld dat de jongen de school had verlaten, maar dat er een nieuw meisje in de klas was gekomen.

Ouders van de klasgenootjes werden bedolven onder de vragen van hun kinderen. "Mijn zoon kwam thuis van school en vroeg waarom een van zijn vrienden een meisje was geworden", vertelt een betrokken moeder. "Ik dacht dat hij een grapje maakte, maar hij bleef maar vragen.  Toen begonnen er bij mij alarmbellen te rinkelen."

Aan het eind van de eerste schooldag na de zomervakantie werd de kinderen uit groep vijf verteld dat hun klasgenootje tijdens de zomervakantie was veranderd in een meisje. "De kinderen kregen te horen dat het nieuwe klasgenootje voortaan naar de meisjes-wc zou gaan. Niemand mag het meisje pesten of plagen. Als iemand ziet dat ze wordt gepest, moet men voor haar opkomen", aldus een moeder.

Het is niet bekend of de naam van het kind officieel is gewijzigd. Vanaf achttien jaar mag men namelijk pas van geslacht veranderen. De Britse vereniging voor transseksuelen, The Beaumont Society, heeft gisteravond meegedeeld dat dit het jongste geval van transseksualiteit aller tijden is.