Europese titel voor Schuil/Nummerdor

Sjors (Sj0rSz)
Richard Schuil en Reinder Nummerdor zijn vandaag voor de tweede keer op rij Europees kampioen beachvolleybal geworden. In het Russische Sochi versloegen ze Gosch en Horst uit Oostenrijk. Het duo is nu 24 officiële wedstrijden achter elkaar ongeslagen.

Zoals gebruikelijk begonnen Schuil en Nummerdor rustig aan de wedstrijd, met een 8-10 achterstand tot gevolg. Rond de technische time-out kwam het duo op gelijke hoogte (11-11) en tegen het einde van de set werd een beslissende voorsprong gepakt (19-17). Door twee prachtige services van Schuil werd de eerste set beslist (21-17).

De tweede set begon onstuimig. Nummerdor en Schuil namen een voorsprong van twee punten (7-5), verloren vervolgens vier punten op rij (7-9) maar kwamen weer langszij (10-9). Gestaag werd weer gewerkt aan een voorsprong. Hoewel de Oostenrijkers sterk speelden, bleven onze landgenoten druk uitoefenen.

Vooral Schuil was met meerdere succesvolle blokkeringen af en toe een plaaggeest voor de verrassende Oostenrijkers. Bij 14-14 werd het gat geslagen (naar 19-14). Uiteindelijk werd op 20-16 het matchpoint benut.

De mannen waren na afloop uitzinnig van vreugde. Reinder Nummerdor lachte van oor tot oor en zelfs de normaal zo stoïcijnse Richard Schuil greep meteen de microfoon om het publiek te bedanken.

Het duo heeft nu opnieuw een periode rust. Het volgende World Tour-evenement begint op 26 oktober in het Chinese Sanya. De Europese kampioenschappen betekenen het einde van de Europese Tour.