Dom blondje

Sinds jaar en dag stond ik bekend als een ‘rooie’. Qua haar dan, hè. Een redhead, een vuurtoren, een stoplicht. Uit een flaconnetje, maar dat is een detail. Het stond me goed, heel natuurlijk, maar ik heb er toch een einde aan gemaakt. Sinds een paar maanden ben ik blond. Ook uit een flaconnetje, maar dat geeft allemaal niks. Het doel heiligt de middelen. Blonds have more fun en dat geldt ook voor flaconnetjesblondines.

Geloof me, de voordelen zijn eindeloos. Ik heb nog nooit zoveel aanbiedingen voor buitenechtelijke seks gehad, in een winkel wordt ik toch zeker 25% sneller geholpen en als ik eens iets verknal, zet ik de oogjes op stand Bambi en laat ik het middelste stukje van mijn onderlip wat naar buiten krullen. Blonds really do have more fun. Echt niet te geloven. Joh, ze zouden er belasting op moeten heffen!

O, wacht eens even! Dat is een briljant idee! De voorgenoemde voordelen in ogenschouw genomen, vallen de blondeermiddelen ook eigenlijk onder de genotsmiddelen. En dan wil ik, voor het algemeen belang en omdat er toch plek zat is, best de hand in eigen boezem steken. Stervensduur maken, die zooi! Gewoon 250% BTW erop. Witbollenaccijns of zoiets. Maak er maar wat van.

Kijk, ik snap heus wel dat dat diepgaande consequenties heeft, zo’n nieuwe taks. Je moet natuurlijk toezien op naleving van de wet. En dus moeten er controleurs komen. Om kappers en drogisten in de gaten te houden. Dat ze niks onder de toonbank verkopen. Mooi voor de werkgelegenheid toch? En ja, er zal zeker illegale handel ontstaan, maar daar kunnen we dan weer extra politieagenten voor aanstellen. Blond squad, zeg maar. Daar moet weer extra geld voor vrijgemaakt worden, dus stel ik voor dat we petten gaan verbieden. De man met de pet moet uit het straatbeeld verdwijnen. Behalve als ‘ie blauw is. Petten zijn voor juten en ieder ander die een pet draagt krijgt een boete. Daar maken we dan weer leuk een potje van, ‘de PettenPot’, om agenten op te leiden. Een win-winsituatie, zeg ik je. 
 
Zie je: blond zijn heeft zoveel voordelen. Al is mijn blond zelf toegebracht, sinds ik een peroxidehoofd heb, draait de ideeënmachine op volle toeren. Out of the box, dat is het! Probeer het ook eens. Wees eens wat creatiever. Doe het voor je land en je medemens, en spek de schatkist. Doorbreek dat cirkeltje van de gevestigde orde. Benzine, drank, sigaretten, honden, dat hebben we toch allemaal allang gehad, joh. Weet je wat vette inkomsten zou genereren? Boetes voor vreemdgaan. Nou, wie is er hier nu blond?

Ik krijg ineens de ene geniale inval na de andere, zeg! En nu ik toch zo lekker bezig ben, wil ik ook even een substantiële bijdrage leveren aan de oplossing van het klimaatprobleem. Mijn voorstel: schaf rechte hoeken af. Weg met die milieubelastende onzin. Niemand er ooit over nagedacht dat die dingen nog erger zijn dan uitlaatgassen? Ze zijn de hoofdoorzaak van de opwarming van de aarde. Met hun 90 graden…