Gevangenis weigert veroordeelde bejaarde

In Taiwan heeft een gevangenis geweigerd een veroordeelde man op te sluiten. De reden hiervoor is dat de instelling van mening is dat zij niet over de middelen beschikken om de veroordeelde (96 jaar oud) op te sluiten.

De hoogbejaarde Sun Hsin-ming is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie maanden, omdat hij illegaal een kamer van de administratie van de Taiwanese spoorwegen betrokken had. Volgens de krant Apple Daily is de gepensioneerde administratief medewerker van de Taiwanese spoorwegen de oudste veroordeelde in Taiwan.

De man kon er ook voor kiezen om een boete te betalen in plaats van een celstraf uit te zitten. Hij verkoos echter de celstraf boven de boete om de onrechtvaardigheid waarvan hij vindt dat hij slachtoffer is geworden aan te klagen. De gevangenisdirectie stuurde hem gisteren echter direct terug naar de diensten van de procureur. Het parket wil de man nu doorsturen naar een ziekenhuis voor gedetineerden in de stad Taichung zodat hij hier zijn straf uit kan zitten.