Uitslagen Jupiler League speelronde 8

Dit weekend werd in de Jupiler League de achtste speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

FC Dordrecht had voor minimaal twee dagen koploper kunnen zijn, maar wist deze kans niet te benutten. Thuis werd namelijk met 2-3 verloren van sc Cambuur, dat door deze overwinning FC Dordrecht voorbij ging op de ranglijst. FC Dordrecht kwam nog wel op voorsprong via Verhoek, maar na doelpunten van Hese, De Vries en Maachi stond de ploeg met 1-3 achter. Het duel werd enige tijd gestaakt omdat de assistent-scheidsrechter bekogeld werd. Na deze onderbreking wist Dordrecht in de 92e minuut nog de aansluitingstreffer te maken via Muhamadu, maar dit mocht niet meer baten.

BV Veendam, dat aan het begin van de competitie opzien baarde door in twee duels elf keer te scoren, was vanavond weer op schot tegen degradant FC Volendam. Dankzijk doelpunten van De Leeuw (2), Hemmen en Korf was bij rust de eindstand van 4-0 al bereikt.

Ook De Graafschap is FC Dordrecht voorbij, de Superboeren wonnen met 2-0 van Fortuna Sittard. AGOVV Apeldoorn deed goede zaken door bij FC Omniworld met 1-2 te winnen. De ploeg staat na acht wedstrijden op de vijfde plaats, met slechts twee punten achterstand op de nummer twee sc Cambuur.

Vier ploegen kwamen vandaag niet in actie. FC Den Bosch ontvangt zondag FC Oss, koploper Go Ahead Eagles gaat die dag op bezoek bij nummer zestien FC Zwolle. supermario3 wist ons te vertellen dat die wedstrijd live wordt uitgezonden op TV Oost, ook is de wedstrijd online te bekijken via de website van de omroep.