Twee primeurs voor Grégoire

Een opmerkelijke primeur voor Christophe Grégoire. De middenvelder van Willem II werd als eerste voetballer van dit seizoen uit het veld gestuurd, nadat hij ook de openingsgoal van de competitie had gemaakt.

Nadat Heerenveen en Roda JC vrijdagavond niet tot scoren kwamen, was het de vraag wie zaterdagavond het eerste doelpunt van het seizoen 2009-2010 zou maken. Bij Willem II, dat om 18:45 uur aftrapte tegen Vitesse, was het al na drie minuten raak voor Grégoire.

Willem II kwam in de eerste helft ook nog op 2-0 via Saïd Boutahar. In de 66e minuut pakte Grégoire zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, waarmee hij dit seizoen de eerste is die vroegtijdig van het veld wordt gestuurd. De bezoekers uit Arnhem maakten meteen daarna de aansluitingstreffer, maar ondanks de ondertalsituatie pakte Willem II de zege. Arjan Swinkels bepaalde de eindstand in de slotminuut op 3-1.