Schumacher blij na testdag met F2007

Michael Schumacher was blij dat hij gisteren voor het eerst sinds april 2008 weer in een Formule 1-auto plaats mocht nemen. De Duitser testte op Mugello met een Ferrari F2007 die met slicks uit de GP2 uitgerust was.

Schumacher reed 67 ronden over het Italiaanse circuit en kwam tot een tijd van 1:23.736. Hiermee was hij sneller dan Felipe Massa die in januari van dit jaar op dezelfde baan met de F60 1:23.981 klokte.

"Het was geweldig om weer in een Formule 1-auto te rijden, ondanks dat de auto van 2007 is en uitgerust was met slicks die normaal in de GP2 gebruikt worden. Er was geen referentiepunt," zei Schumacher. "Na enkele ronden was ik in staat om constante rondetijden te rijden en ik ben blij met de prestaties. Nu moeten we kijken hoe mijn lichaam en spieren de komende dagen gaan reageren."

Of Schumacher ook met de F60 mag testen is nog maar de vraag. De FOTA-teams hebben toestemming gegeven en het is wachten op Williams en Force India. Mocht een van deze teams dwars gaan liggen, dan mag Ferrari geen testdag voor Schumacher ingelasten.