Zes christenen levend verbrand in Pakistan

In Pakistan zijn zes christenen (vier vrouwen, een kind en een man) vandaag levend verbrand tijdens botsingen met moslims in de stad Gojra in de provincie Punjab. Dat meldden de autoriteiten.

De spanningen waren hoog opgelopen na geruchten dat christenen een koran hadden ontheiligd. Al enkele dagen geleden waren in een dorp in de buurt 75 huizen van christenen in vlammen opgegaan.

Vandaag braken in Gojra rellen uit. Volgens minister Shahbaz Bhatti van Minderhedenzaken viel een menigte "misleid door religieuze extremisten" de christelijke buurt aan en stak veertig huizen in brand. Ook twee kerken gingen in vlammen op. Meer dan honderd gebouwen werden geplunderd.

Uit een eerste voorlopige onderzoek is gebleken dat er geen koran is ontwijd. Het was slechts een gerucht, aldus de regionale minister van Justitie, Rana Sanaullah. Hij riep beide geloofsgemeenschappen op tot kalmte. Hij beloofde verder de relschoppers aan te pakken en ook de politie omdat die het geweld niet heeft gestopt.

Christenen vormen ongeveer 2 procent van de 160 miljoen Pakistanen. Moslims en christenen leven hier over het algemeen overwegend rustig samen.