Been: "Deze ploeg is écht goed"

Mario Been is dik tevreden over zijn selectie bij Feyenoord. De trainer van de Rotterdammers hoopt echter wel dat de ploeg komend seizoen een betere mentaliteit zal hebben.

"Plezier, instelling, team; PIT," liet Been in een reactie weten. "Ik geloof dat plezier een voorwaarde is om tot prestaties te komen. Tegelijk zijn die prestaties uiteraard essentieel. Bij deze club is de druk elk jaar weer hoog. Omdat er zoveel mensen zijn die onvoorwaardelijk van Feyenoord houden. Als speler moet je daarmee om kunnen gaan."

Daarnaast ging de oefenmeester nog even kort in op de problemen van vorig seizoen. "De veel gedoe tussen jong en oud, te veel tegengoals en een groot mentaliteitsprobleem. Te vaak liet het elftal de dingen zomaar gebeuren. Volendam-uit, NAC-thuis; wedstrijden waarin de ploeg mentaal door zijn hoeven zakte. De lamlendigheid straalde er vanaf. Dat mag onder geen enkele voorwaarde. Binnen dit elftal moet de overtuiging groeien dat niemand in de Kuip mag winnen. Niemand."

Been denkt echter wel dat hij Feyenoord sterker maakt, doordat hij een andere manier werkt. "Ik probeer iets los te maken, mensen te prikkelen. Vaak op een positieve manier, door spelers te laten merken hoe goed ze zijn. In heel mijn carrière heb ik nog nooit met een selectie gewerkt die zó veel kwaliteit had. Daar wijs ik ze voortdurend op, want deze ploeg is echt ongelooflijk goed. Tegelijk houd ik iedereen voor dat een seizoen zoals het vorige nóóit meer mag gebeuren. Wie niet meewil, valt af. Voorlopig wil iedereen mee, er wordt fantastisch gewerkt."