Overmars: "Terugkeer door clubliefde"

Go Ahead Eagles baarde zondagavond opzien. Toen maakte de club namelijk bekend komend seizoen de beschikking over Marc Overmars te hebben. De 35-jarige speler liet weten dat de liefde voor de ploeg uit Deventer één van de voornaamste redenen was.

"Ik doe het om Go Ahead te helpen, al vind ik het natuurlijk ook leuk. Maar voorin komen we op dit moment te kort, als ik dan wat toe kan voegen, doe ik het graag. Ik zou ook bij geen enkele andere club in de eerste divisie nog gaan spelen natuurlijk", liet Overmars in een eerste reactie weten.

De kleine buitenspeler weet overigens nog niet of hij zijn oude niveau kan behalen. "Ik heb zeker snelheid verloren. Wie weet kom ik straks de rechtsback van Haarlem niet meer voorbij", vervolgde Overmars.

Tijdens de afscheidswedstrijd van Jaap Stam was duidelijk te zien dat de voetballer nog altijd veel in zijn mars heeft. De verdediger van Ajax, George Ogararu, had zijn handen vol aan de aanvaller. "Ik was zelf ook verbaasd dat het in die wedstrijd met Jaap Stam nog zo makkelijk ging en de snelheid er nog was. Ik ben al vier jaar gestopt en train nog maar één keer per week. Maar op wilskracht kan veel. Dat hoop ik ook bij Go Ahead op de ploeg over te brengen."

Overmars, die in het verleden voor Ajax, Arsenal en FC Barcelona speelde, begint serieus aan zijn nieuwe avontuur. Dat blijkt ook wel uit de wijzigingen aan zijn leefpatroon. "Ik ga weer als voetballer leven. Dat betekent bijvoorbeeld oppassen met eten, want ik ben nu ook nog vier kilo te zwaar."