Rouwende Kim Feenstra terug in Nederland

Kim Feenstra is halsoverkop van Bali naar Nederland teruggevlogen om de begrafenis van haar overleden vriend Joshua Bathoorn voor te bereiden. Het 22-jarige fotomodel was in Indonesië voor opnamen van het Veronica-programma Waar is De Mol?, zo bevestigt Veronica vandaag.

Zaterdag kwam de 29-jarige Bathoorn om het leven bij een steekpartij in een woning in Groningen. De verdachte, de 31-jarige Groninger Aron B., meldde zich later op de dag bij de politie en zit vast. In de woning waren ook de 30-jarige bewoonster en een kind van 4 aanwezig. Volgens de politie lag de aanleiding voor de ruzie in de relationele sfeer.

"De opnamen waren nog in volle gang", vertelt een woordvoerder van de zender. "We moeten nu gaan kijken of we genoeg beeldmateriaal hebben om er een aflevering van te maken, maar dat is nu niet van belang. Het allerbelangrijkste is nu dat Kim alle tijd neemt om haar verlies te verwerken." Voor Waar is de Mol? reist presentator Johnny de Mol met een bekende Nederlander af naar locaties in het buitenland.

Joshua's broer vertelt in het Dagblad van het Noorden dat hij en zijn vader maandagmiddag een ontmoeting hebben met Feenstra. "We zoeken muziek uit voor de begrafenis en zoeken elkaars steun", vertelt hij. Het fotomodel heeft voor de komende tijd enkele opdrachten afgezegd. "Daar heeft iedereen natuurlijk begrip voor", laat een woordvoerder van Max Models weten.

Op de Hyves-pagina van de Hollands Next Top Model-winnares, waarop ze gisteren de dood van 'soulmate' Joshua bekendmaakte, stromen steunbetuigingen binnen. Kim plaatste gisteravond een YouTube-clip van het nummer 'Kiss of life' van Sade. "Ons nummer", noemt Kim het lied. "R.I.P Joshua, mijn lover 4 ever."

Vanavond wordt waarschijnlijk een stille tocht georganiseerd voor Joshua. Om 19.00 uur verzamelen vrienden en familieleden zich bij het Groningse café Boone. Daarna loopt het gezelschap naar het huis waar Joshua werd gedood, om bloemen te leggen.

Hyves-pagina (met foto) van Joshua.