Brawn bidt om progressie

Honda-teambaas Ross Brawn verwacht dat Honda nog dit jaar goede progressie kan boeken met de Eartsdreams-bolide. De laatste grote update was een nieuwe wielophanging, maar het team gaat zich richten op het komende seizoen.

Tegenover Autosport zei Brawn: "Als je kijkt naar de verbeteringen die de nieuwe vering heeft gebracht, is het moeilijk om precies te zeggen hoever we zijn gevorderd. Als het allemaal ietsje beter werkt is dat goed, maar hoeveel dat per ronde scheelt is lastig aan te geven. Het systeem is nog niet volledig geoptimaliseerd, omdat we het nog niet genoeg hebben getest. In de zomerstop in augustus hebben we daar in de fabriek tijd voor, zodat we er in Valencia meer profijt van zullen hebben."

Honda is al druk doende met het Kinetic Energy Recovery Systems (KERS), het systeem dat de energie die bij het remmen vrijkomt weer opvangt en gebruikt. Een jaar geleden schreven we al over dat het in ontwikkeling was voor de Formule 1. Hier wordt de technologie van KERS wat opgehelderd, in het Engels.