FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 4 augustus 2008

Oppositie boos over Gay Pride-verbod Defensie

De oppositiepartijen VVD en D66 zijn boos op het kabinet omdat staatssecretaris Jack de Vries van Defensie zijn personeel heeft verboden in uniform deel te nemen aan de botenoptocht van de afgelopen Gay Pride. Dat hebben de Tweede Kamerleden Anouchka van Miltenburg (VVD) en Boris van der Ham (D66) vandaag laten weten.

De Vries vindt dat een uitbundig feest als de Gay Pride niet past bij de waardigheid van het uniform. De VVD is daar "verbolgen" over en snapt niet dat het kabinet "zo krampachtig tegenover deelname van militairen staat, terwijl staatssecretaris Van der Knaap van Defensie vorig jaar nog samen met vele militairen deelnam aan Roze Maandag en het zomercarnaval in Rotterdam". Volgens Van Miltenburg ondermijnt De Vries, maar ook Defensieminister Eimert van Middelkoop, het belang van homo-emancipatie.

Van der Ham stelde maandag opheldering te willen van minister Eimert van Middelkoop (Defensie). Van Middelkoop stelde afgelopen zaterdag dat het "misschien zelfs een beetje provocerend" was dat zo veel PvdA-bewindslieden meevoeren. Van der Ham wil daarom ook weten of de deelnemende bewindslieden namens het hele kabinet meevoeren.

'Rotterdam' terug in Rotterdam

Na een decennialange zwerftocht over alle wereldzeeën is het schip de ss Rotterdam vandaag teruggekeerd naar Rotterdam. Daar zal ze gebruikt worden als toeristische attractie, hotel, opleidingscentrum en congresruimte. De kosten voor de hele operatie bedroegen zo’n 175 miljoen euro.

Het schip is in het Duitse Wilhemshaven uitgebreid gerestaureerd, en met behulp van twee trekboten via de Noordzee naar Nederland verscheept.
 Rond negen uur 's avonds gooide de 'Rotterdam' het anker definitief uit bij het Derde Katendrechtse Hoofd. Voor de binnenkomst waren duizenden mensen samengekomen aan de kade.

Met de terugkeer van de boot krijgt de stad een stuk geschiedenis terug. Op 3 september 1959 werd het schip gedoopt door koningin Juliana. De eerste jaren diende het schip als veerboot naar de Verenigde Staten, als vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. Vele Nederlandse emigranten zwaaiden vanaf het dek Nederland voorgoed uit. Later deed het schip als cruiseschip dienst.

Rotterdam (De boot dus)

Van Nistelrooy stopt bij Oranje

Ruud van Nistelrooy heeft besloten een punt te zetten achter zijn interlandcarrière. Dit heeft de aanvaller bondscoach Bert van Marwijk laten weten.

Van Nistelrooy wil volledig concentreren op zijn club Real Madrid. "Nu ik de programma's van Real Madrid en Oranje nog eens goed heb bestudeerd, besef ik dat, gezien de de vereiste fysieke inspanning om op dit niveau maximaal te presteren, een keuze moest maken. De combinatie is voor mij een te zware belasting. Er rest mij nu geen andere keuze. Uiteraard ga je bij dit soort beslissingen niet over één nacht ijs. Ik heb met Oranje een fijn EK gespeeld en kijk er met een goed gevoel op terug."

Van Nistelrooy maakte zijn debuut op 18 november 1998 in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland. Sindsdien speelde hij 64 interlands en scoorde daarin 33 keer.

Van Nistelrooy

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Jarige Obama zet McCain neer als oliemarionet

Barack Obama, de Amerikaanse Democratische kandidaat voor het presidentschap, bracht op zijn 47e verjaardag vandaag zijn nieuwste campagnefilmpje uit. Daarin insinueerde hij dat zijn Republikeinse tegenkandidaat John McCain een marionet van de grote oliemaatschappijen is.

Het Amerikaanse volk is woedend over de hoge benzineprijzen en Obama's filmpje speelt daar handig op in. Het laat een automobilist zien die staat te tanken en verwijst naar de enorme winsten die oliebedrijven het afgelopen jaar gemaakt hebben. "Elke keer als je je tank vult, vullen de oliemaatschappijen hun zakken", zegt een voice-over. "Nu vult BP de campagne van John McCain met twee miljoen dollar".


Brand op schietbaan van Rotterdamse politie

Op de schietbaan in een gebouw van de Rotterdamse politie woedt vanavond een felle brand. Het vuur is achter het isolatiemateriaal van de plafonds ontstaan, meldt een woordvoerder van de brandweer. Een deel van het pand aan de Veilingweg in Rotterdam-Noord is ontruimd. Er raakte bij de brand niemand gewond.

Het vuur ontstond even na 20.00 uur. De brandweer gaat eerst proberen het isolatiemateriaal te verwijderen om vervolgens het vuur te bestrijden, zegt de woordvoerder. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Amerikaan 'te dik voor doodstraf'

Een Amerikaan die op de nominatie staat in oktober te worden terechtgesteld zegt dat hij te dik is om de doodstraf te ondergaan. Volgens de man, Richard Cooey, kunnen de beulen waarschijnlijk zijn aderen niet vinden om hem de dodelijke injectie toe te dienen.

In het bezwaarschrift dat zijn advocaten hebben ingediend staat dat Cooey al slechte aderen had toen hij vijf jaar geleden voor executie werd voorgedragen en dat die situatie door toegenomen gewicht alleen maar is verergerd. Volgens het document is Cooey 1,70 meter lang en weegt hij 122 kilo. Als bijkomend bezwaar wordt aangevoerd dat Cooey een medicijn tegen migraine slikt dat de effectiviteit kan verminderen van een van de drie ingrediënten van de dodelijke cocktail die terdoodveroordeelden krijgen toegediend.

Cooey is veroordeeld voor de verkrachting van en moord op twee studentes in 1986.

Uitslagen oefenduels 4 augustus

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
Telstar
Plet
Jong Atlético Mineiro (Bra) 1-1
Prinses Irene TOP Oss
De Groot (3), Van Elsäcker (2), Zafarin, Mutawakil, Schoofs, Van der Zanden
0-9

Van Nistelrooy stopt bij Oranje

Ruud van Nistelrooy heeft besloten een punt te zetten achter zijn interlandcarrière. Dit heeft de aanvaller bondscoach Bert van Marwijk laten weten.

Van Nistelrooy wil volledig concentreren op zijn club Real Madrid. "Nu ik de programma's van Real Madrid en Oranje nog eens goed heb bestudeerd,besef ik dat,gezien de de vereiste fysieke inspanning om op dit niveau maximaal te presteren, een keuze moest maken. De combinatie is voor mij een te zware belasting. Er rest mij nu geen andere keuze. Uiteraard ga je bij dit soort beslissingen niet over één nacht ijs. Ik heb met Oranje een fijn EK gespeeld en kijk er met een goed gevoel op terug".

Van Nistelrooy maakte zijn debuut op 18 november 1998 in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland. Sindsdien speelde hij 64 interlands en scoorde daarin 33 keer.

Solomio-reeks

De Solomio-reeks is terug. Solomio is een webcamsite waar je kunt inloggen met je webcam en je kunt chatten met iedereen die maar in je chatbox zit. Iedereen kan je dus zien. Dan vraag je om mensen die gaan irriteren. Vorig jaar was er ook zo'n reeks, maar dat liep iets uit de hand. Er werd zelfs een FOK!ker aangeklaagd door de Solomio-reeks. Hij, FiXeR999, werd thuis bezocht door een cameraploeg en er werden allerlei vragen aan hem gesteld over de reeks. Het filmpje waarin hij wordt geïnterviewd staat hier.

CD: Sebadoh - Bubble and Scrape

"Re-issue! Re-package! Re-package! Re-evaluate the songs
Double-pack with a photograph Extra Track (and a tacky badge)"

Dit zong Morrissey ruim twintig jaar geleden al. Nu de platenmaatschappijen meer en meer aan macht verliezen, zijn dit inderdaad lucratieve middelen om geld in het laatje te krijgen: de re-issue. Soms in het kader van een jubileum of een reünie, soms omdat er een aantal oude opnames gevonden worden die op cd betoverend mooi zouden moeten klinken. Zelfs oude helden uit de indie-scene doen er aan mee. Zo zwerft sinds enkele maanden weer een vijftien jaar oud pareltje in de verkoopbakken: Sebadoh's Bubble & Scrape.

Historisch: Pech in de laatste ronde

Felipe Massa verloor gisteren de Hongaarse Grand Prix op dramatische wijze. Slechts enkele ronden voor de finish gaf zijn motor de geest en moest de Braziliaan de winst laten varen. Hij had bijna alle ronden aan de leiding gereden.

De race verliezen in de laatste kilometers gebeurt niet zo heel vaak in de Formule 1. Het is regelmatig voorgekomen dat een gevecht om de leiding in de laatste ronde werd beslecht, maar een zekere winst die in rook opgaat door mechanische pech is bijna een unicum.

De Belgische Grand Prix van 1964 is een schoolvoorbeeld van het verliezen van de race in de laatste ronde. Dan Gurney had al in de vierde ronde de leiding overgenomen van John Surtees, die zijn motor opblies, en reed de hele race onbedreigd aan de leiding. Vier ronden voor de finish moest hij echter een pitstop maken. Zijn team was vergeten benzine voor de Brit klaar te zetten, dus werd er niet bijgetankt. Hij kwam als tweede de baan op en reed snel naar leider Graham Hill toe. Net toen Gurney in de laatste ronde Hill wilde aanvallen, was de brandstof in zijn wagen op en viel hij stil. Hill leek de racewinst in de schoot geworpen te krijgen, maar in de laatste bocht voor de finish stopte zijn benzinepomp ermee en moest Hill zijn wagen laten uitrollen naar de eindstreep. Jim Clark kwam op volle snelheid aan en haalde Hill net voor de finishvlag in. Clark won... en bleek niet genoeg brandstof aan boord te hebben om de uitloopronde af te maken.

In 1982 was het een gekkenhuis tijdens de laatste ronden van de Grand Prix van Monaco. Een regenbui gooide het veld door elkaar en Riccardo Patrese ging de laatste ronde in als leider. Hij spinde in de haarspeldbocht en Didier Pironi en Andrea de Cesaris gingen hem voorbij. Slechts honderden meters verder viel Pironi stil in de tunnel met een lege benzinetank. Hetzelfde gebeurde De Cesaris. Patrese had ondertussen zijn wagen heuvel af laten rollen en zo zijn motor weer kunnen starten. Hij reed naar de finish, en kreeg daar tot zijn stomme verbazing te horen dat hij zijn eerste race had gewonnen.

Nigel Mansell zorgde voor een dramatische finish van de Grand Prix van Hongarije in 1991. De Brit had iedere ronde van de wedstrijd aan de leiding gereden en waande zich in de laatste ronde al de winnaar. Op de rechte stukken zwaaide hij naar het publiek, maar toen hij bij de haarspeldbocht terugschakelde, sprong zijn versnellingsbak in de vrijstand en sloeg de motor af. De Williams rolde uit, maar haalde de finish niet meer. Nelson Piquet was de geluksvogel die er met de overwinning vandoor ging, wat ook gelijk de laatste zou zijn van de drievoudig wereldkampioen. Later bleek dat Mansell zelf de veroorzaker van zijn uitval was: hij schakelde terug terwijl zijn toerental te laag was.

Mika Häkkinen was in 2001 aan de beurt. De Fin had tijdens de tweede serie pitstops van de Spaanse Grand Prix de leiding overgenomen van Michael Schumacher en ging met een ruime voorsprong op weg naar zijn eerste overwinning van het jaar. In de laatste ronde begaf zijn koppeling het echter. Met de moed der wanhoop probeerde Häkkinen zijn wagen nog aan de finish te krijgen, maar slechts enkele bochten voor de eindstreep moest hij de McLaren in het gras parkeren. Schumacher won de race en ging, in het parc fermé aangekomen, samen met Jacques Villeneuve op zoek naar Häkkinen voor een groepsknuffel.

De laatste keer vóór gisteren dat een coureur een zekere racewinst in rook zag opgaan, was gelijk ook de meest spectaculaire manier om een wedstrijd te verliezen. Tijdens de Europese Grand Prix van 2005 had Kimi Räikkönen bijna de hele race aan kop gereden, maar had vijftien ronden voor de finish zijn rechtervoorband vernield bij een uitremactie. Het wisselen van banden was verboden, dus besloot het team het erop te wagen. Omdat de band niet meer helemaal rond was, kreeg de voorwielophanging het zwaar te verduren. In de laatste ronde begaf een van de wishbones het en spinde Räikkönen op dramatische wijze de bandenstapels in, waarbij hij op een haar na de wagen van Jenson Button miste. Alonso won de race.

Zwalkende bob zonder rijbewijs gepakt

Een man uit het Gelderse Westervoort die afgelopen nacht te diep in het glaasje had gekeken, dacht er verstandig aan te doen niet achter het stuur te kruipen. Hij vroeg zijn vriendin of zij hem naar huis wilde rijden. Alleen had zij nog nooit eerder in een auto gereden.

Het duurde dan ook niet lang of het duo werd opgemerkt door de politie. Rond 03.00 uur zag een agent de Arnhemse over straat slingeren. Omdat hij ervan uitging hier met een drankrijder te maken te hebben, werd de auto tot stoppen gedwongen.

De twintigjarige bestuurster werd gevraagd te blazen. Stomverbaasd waren de agenten toen zij volslagen nuchter bleek. Ze verklaarde de auto te besturen, omdat haar vriend door de drank er niet meer toe in staat was.

De vrouw werd door de agenten meegenomen naar het politiebureau. Vanochtend mocht zij deze met een prent op zak weer verlaten. Haar vriend heeft de rest van de tocht met de benenwagen moeten afleggen.

Blizzard werft voor nieuwe MMO en wil meer WoW-spelers

Toen World of Warcraft gelanceerd werd had zelfs Blizzard zelf niet durven dromen van het succes. Momenteel staat de teller op 10,9 miljoen betalende klanten, maar Blizzard zegt niet tevreden hiermee te zijn en dat ze nog meer mensen naar de wondere wereld van Warcraft willen trekken. Het is goed mogelijk dat ze hun gewenste boost krijgen na de release van de tweede uitbreiding: Wrath of the Lich King.

Tegelijkertijd maakt Blizzard bekend dat ze op zoek zijn naar ontwikkelaars voor een volledig nieuwe MMO. Vanwege de concurrentie houden ze de lippen stijf op elkaar rond deze nieuwe titel en hebben we dus verder geen idee of het een Starcraft, Diablo, BlackThorne of een volledig nieuwe MMO gaat worden.World of Starcraft?

Voetenmysterie blijft voortduren

Aan de westkust van Amerika, bij Clallam County (Washington), is een voet aangespoeld. Net zoals de vorige keren dat er een voet aanspoelde, zat ook deze in een sportschoen. Vrijwel zeker is dat ook deze voet van een mens is. De plek waar het lichaamsdeel is gevonden, ligt ver van de andere plekken waar eveneens voeten in schoenen werden gevonden.

Sinds augustus vorig jaar spoelen er regelmatig voeten aan, vooral aan de Canadese kust. In juni werd ook nog een zesde voet gevonden, maar die bleek van een dier afkomstig te zijn. In juli spoelde ook een menselijke voet aan in Zweden. Als een mens een lange tijd in het water ligt, kunnen lichaamsdelen gaan ontbinden.

Uit onderzoek is gebleken dat twee voeten aan dezelfde persoon behoren en één voet van een vermiste man is. Aangenomen wordt dat er in alle gevallen geen geweld in het spel is.

Speciale beha's voor Duitse agenten

Zo’n drieduizend Duitse agentes hebben speciale beha’s voor hun werk gekregen. Deze beha’s moeten de agentes volledige bescherming bieden. De agentes krijgen ieder drie stuks mee.

Deze maatregel is genomen om te voorkomen dat de agentes gewond raken door hun gewone beha. Het gebeurt namelijk wel eens dat een beha pijnlijk diep in de huid gedrukt wordt door een kogel die weerkaatst wordt door een kogelwerend pak. In de speciale beha’s zitten geen plastic of ijzeren onderdelen, waardoor de kans op verwondingen minimaal is.

Lekker de troep opruimen in Wall-E demo

Mensen maken een zooitje van de wereld. Italie was niet zo lang geleden nog in het nieuws omdat het vuil zich opstapelde op straat. Over een hele lange tijd is het dan ook te ver gegaan volgens Pixar. De mensheid gaat lekker op een andere planeet vertoeven terwijl robots de puinhoop mogen opruimen. Probleem is dat dit plan vijf jaar zou duren, maar die mensen al 700 jaar weg zijn geweest. De enige nog functionerende robot, Wall-E, blijft echter netjes aan zijn taak en ruimt de rotzooi voor ons op.

Als jij nu denkt, wacht eens even, ik hou van rotzooi opruimen, hoe meer hoe beter, dan hebben we goed nieuws voor Xbox 360 bezitters. Vanaf nu kun je in de Marketplace de demo van Wall-E downloaden. Na een download van 1,44 GB kun je kosteloos proberen of het leven van een mechanische vuilnisman wat voor jou is.

[Gerucht] Final Fantasy VII deze maand nog op PS3?

Het gerucht van een remake van Final Fantasy VII ontstond toen Square-Enix een tech demo liet zien die moest aantonen wat de kracht van de PS3 is. De intro van het spel liep naadloos over in het spel, wat voor de fans natuurlijk een tranentrekker was. Hoewel Square-Enix direct aankondigde dat dit geen remake was, maar gewoon een techdemo, hoe spijtig ook voor de fans. Ze toonden zich wel gevoelig voor de hele rel eromheen, waaronder gigantische petities, waardoor een remake niet uitgesloten werd.Tadaaa

Best Buy heeft op hun nieuwste reclameborden echter staan dat 16 augustus van dit jaar Final Fantasy VII op de PS3 zal verschijnen. Uiteraard is het vreemd dat het spel zonder poespas ineens uit zou komen, maar een grote keten als Best Buy staat niet bekend om dit soort slordigheden. We wachten af tot Square-Enix officieel reageert op deze geruchten, wanneer we opheldering krijgen laten we het uiteraard meteen weten!

Perez en Luque verbannen uit Ajax-selectie

Kenneth Perez, Albert Luque, Jurgen Colin en Laurent Delorge maken niet langer deel uit van de A-selectie van Ajax. Het viertal is verbannen naar de beloften.

"We zijn nu drie weken bezig en daarin hebben alle spelers kansen gekregen. In sommige gevallen heeft dat tot nieuwe inzichten geleid. En daarom hebben we duidelijkheid gegeven aan een groep spelers," aldus Van Basten op de website van Ajax. Naast deze vier zijn er meer spelers die van de coach geen goed bericht kregen: Kennedy Bakircioglu, Leonardo, George Ogararu en Dennis Rommedahl hoeven niet te rekenen op veel speeltijd dit seizoen en moeten rekening houden met een tribuneplaats.

"De transfertermijn sluit aan het einde van de maand, we verwachten dat er nog wel wat gaat gebeuren met een aantal spelers van ons"
, aldus Van Basten. "Uiteindelijk willen we met een selectie werken van ongeveer 24 spelers."

Counter-Strike nog steeds populair, Petz Horsez 2 minder

Valve heeft op hun statistiekenpagina wat nieuwe info toegevoegd: je kan nu voor elke game op Steam (niet alleen games van Valve zelf) zien hoeveel spelers de game vandaag hebben gespeeld. Counter-Strike Source wordt op het moment gespeeld door 62960 mensen, Counter-Strike door 53653 en Team Fortress 2 door een nette 11042.

Niet alle games worden zoveel gespeeld: Cold Fear en de demo van Bioshock werden op het hoogtepunt vandaag slechts door één persoon gespeeld. Pet Horsez 2 wordt op dit moment door precies één persoon gespeeld. Helaas voor enthousiaste FOK!kers is deze game alleen voor Amerika beschikbaar. Om de statistieken te bekijken kan je hier klikken.


"wher are chikens?"

Vliegende Groningse politiehond

Gisteren werden de Groningse dorpen Lutjegast, Sebaldeburen en Doezum opgeschrikt door een windhoos. Een Groningse politiehond kan hierover mee blaffen. Gisteren kreeg deze viervoeter de schrik van zijn leven; hij werd tijdens de windhoos met hok en al de lucht in geslingerd.

Tijdens de windhoos zat de hond in de tuin, opgesloten in zijn hok. De wind was echter zo krachtig dat het hok met dier en al de lucht in getrokken werd. Enkele honderden meters verderop kwam het hok op een veld aan de grond. Gelukkig overleefde de politiehond uit Lutjesgast het wel. Het hok raakte wel beschadigd.

Morgan Freeman zwaargewond bij ongeluk

Morgan Freeman was gisteravond betrokken bij een ernstig verkeersongeluk. Hierbij zou de vele malen bekroonde acteur gewond zijn geraakt. Er moest zelfs een traumahelikopter aan te pas komen om Freeman naar het ziekenhuis te vervoeren.

Freeman, die de wereld heeft verblijd met klassiekers als The Shawshank Redemption, Se7en en het onlangs uitgekomen The Dark Knight, is inmiddels 71 jaar oud. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis is de toestand van de acteur zorgwekkend te noemen. Volgens agenten die bij het ongeval ter plaatse waren, was hij even na het ongeluk aanspreekbaar.

Naast Freeman zat een vrouwelijke passagier in de auto. Ook over haar toestand hult men zich nog in stilzwijgen.

 


Morgan Freeman is God

"Feel the Force" in The Force Unleashed op je iPhone

In september komt dan eindelijk de nieuwe saga in het Star Wars-universum uit: Star Wars: The Force Unleashed. Nu komt deze game niet alleen op de Xbox 360, PS3 en Wii, nee ook handhelds, N-Gage en zelfs de iPhone krijgen een speelbare versie van deze sciencefiction-game. Van de laatstgenoemde hebben we hier wat screenshots, zodat je kunt zien wat je met Apples telefoon kunt spelen.


The Force Unleashed neemt je mee naar de tijd tussen Episode III en IV, tijdens de groei van het Empire. Darth Vader neemt in het geheim een apprentice aan, met wie hij uiteindelijk Darth Sidious, de Emperor, wil verslaan. Als speler kruip je in de rol van de apprentice en leer je om te gaan met de Force. Dit alles tot in het meest extreme zoals het neerhalen van een Star Destroyer.

Nog even geen F1managerpunten

De managerpunten van de Hongaarse Grand Prix zullen vanavond nog niet worden uitgedeeld.

Door de chaos en onduidelijkheid die de afgelopen dagen zijn ontstaan in de F1manager, zijn we ons nog aan het beraden wat de verstandigste en eerlijkste stap is die we kunnen nemen in deze situatie. We zijn meerdere opties aan het bekijken, maar zijn nog niet tot een definitief besluit gekomen. Daarnaast hebben diverse deelnemers, onder andere in de reacties en via de feedback, aangegeven dat hun team niet zou kloppen met de wissels die zij gemaakt hebben. Daarom lijkt het ons op dit moment niet verstandig of eerlijk om de punten uit te delen alsof er niets aan de hand zou zijn.

Zodra er meer bekend is over de stappen die we zullen nemen, zal dat in een managerbericht op de F1manager te lezen zijn.

'The Dark Knight' blijft records breken

De twee nieuwe films van deze week wisten 'The Dark Knight' niet achter zich te laten in de Nederlandse box office. Zowel de film 'Wall-E', van de Pixar Animation Studios, als 'The mummy: tomb of the dragon emperor' kwam ongeveer tweehonderdduizend euro tekort om de nieuwste 'Batman'-film te verslaan. Het derde deel van 'The mummy' kwam op de tweede plaats binnen en de animatiefilm over de robot Wall-E op de derde plek.

'The Dark Knight' is behalve de best bezochte film ook de eerste productie van dit jaar die na het tweede weekeinde al twee miljoen euro heeft opgebracht, terwijl de film in slechts negentig zalen draait. 'Wall-E' is zelfs op tweemaal zoveel bioscoopschermen te zien als 'The Dark Knight'.

Ook in Amerika breekt 'The Dark Knight' alle records. De film heeft na drie weken al meer dan 250 miljoen euro opgebracht en staat daar op nummer acht in de lijst van best bezochte films aller tijden. Eerder zorgde de actiefilm, waarin de overleden acteur Heath Ledger te zien is, voor het beste openingsweekeinde en de meest succesvolle openingsweek in de Amerikaanse bioscopen.

'Mamma mia!' scoort ook goed. De musical met Meryl Streep staat op de vierde positie. 'Kung fu panda' is te vinden op nummer vijf.

In de Verenigde Staten weet 'The mummy: tomb of the dragon emperor' al evenmin 'The Dark Knight' te passeren en komt op de tweede plek binnen. De komedie 'Step brothers', met Will Ferrell en John C. Reilly, staat op de derde positie.

'Bedreiger' burgemeester Eindhoven in hoger beroep

De woonwagenbewoner die vandaag is veroordeeld tot twee maanden cel voor het bedreigen van de oud-burgemeester van Eindhoven Alexander Sakkers gaat in hoger beroep. Hij geeft aan de burgemeester nooit direct te hebben bedreigd. Het ging volgens zijn advocaat om een 'emotionele woede-uitbarsting'.

De Eindhovense woonwagenbewoner werd vier keer stante pede met zijn kinderen en kleinkinderen uit huis gezet. "Hij kreeg geen tijd om een paspoort of onderbroek mee te nemen", licht zijn advocaat toe. Het vermoeden bestaat dat de gemeente te snel handelde met de uitzettingen. Na de vierde keer was de verdachte, Piet P., het beu en zei hij tegen de politie dat hij de toenmalig burgemeester van de flat zou gooien.

P. werd door de rechtbank in Den Bosch ook veroordeeld omdat hij de burgemeester telefonisch bedreigd zou hebben. Volgens de verdachte is dit niet het geval. De officier van justitie had dit ook niet meegenomen in de eis, maar de rechter achtte het toch bewezen.

Duizenden geëvacueerd na vondst WOII-bom Potsdam

De ontdekking van een Britse bom uit de Tweede Wereldoorlog vanmiddag in Potsdam heeft tot de evacuatie van delen van de stad geleid. Bouwvakkers vonden de 250 kilo zware bom in de buurt van het belangrijkste station van de stad.

Verschillende gebouwen werden ontruimd, waaronder het station, een hotel, een school en een kerk. Ongeveer drieduizend bewoners moesten hun woningen verlaten voordat begonnen werd aan de ontmanteling van het explosief. De voornaamste verkeersader door de binnenstad werd tijdelijk afgesloten.

'Antillen minder vaak doorvoerhaven drugs'

Het lijkt erop dat het optreden van de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba steeds effectiever wordt waardoor de eilanden minder vaak gebruikt worden voor de doorvoer van onder meer drugs en wapens. Dat stelt de kustwacht in het jaarverslag dat minister Eimert van Middelkoop (Defensie) vandaag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

In 2007 was de kustwacht betrokken bij elf succesvolle onderscheppingen van drugs. Hierbij is in totaal 866 kilo onderschept: 141 kilo cocaïne en 725 kilo marihuana. Een jaar eerder werd er 1237 kilo gevonden. In 2007 zijn zes vuurwapens inbeslaggenomen.

Rechter bestraft smaad via Hyves

Werd vandaag bekend dat Geert Wilders Hyves gaat aanklagen wegens bedreiging, vandaag vond er in de Asser rechtbank een rechtszaak plaats die ook over de profielensite gaat. In de Drentse hoofdstad moest vandaag namelijk een 31-jarige vrouw uit het nabijgelegen Bovensmilde terechtstaan, omdat zij een jaar geleden haar ex op haar profiel van pedofilie beschuldigde.

De vrouw had echter haar profiel afgeschermd. Dit houdt in dat alleen mensen die haar Hyvesvriendjes zijn haar profiel kunnen bekijken. Nieuwsgierigen krijgen alleen een naam en een klein fotootje te zien.

Ondanks het afgeschermde profiel, kreeg haar ex via via al snel lucht van de beschuldiging. De man, die de aantijgingen niet kon waarderen, deed aangifte wegens smaad bij de politie. 

De politierechter hield het vandaag echter bij een waarschuwing. Hij legde haar dan ook een voorwaardelijke werkstraf op van veertig uur. Wel moet ze haar ex 522 euro smartengeld betalen.

Achievements Blizzardgames moeten account breed worden

Bètatesters van World of WarCraft: Wrath of the Lich King hebben waarschijnlijk al het een en ander gemerkt van het achievementsysteem dat Blizzard in de game heeft gestopt. Lead designer van de game Jeff Kaplan zei in een gesprek met MTV dat dit systeem ook in Diablo III en StarCraft II zal komen. Het doel is een achievementsysteem te maken dat alle Blizzardgames overspant en dat dan gekoppeld is aan je account. Het Blizzard Level dat je hiermee verkrijgt is volgens Kaplan eigenlijk gelijk aan je gamerscore zoals we deze al kennen van de Xbox 360. Momenteel is het nog een World of WarCraft karakterscore, maar dit zal uiteindelijk dan je Blizzard Level worden als Diablo III en StarCraft II er zijn.

It's basically a gamerscore. For now the points are just a 'WoW' character score. As we graduate to that Blizzard Account system, which is right on the horizon, it will switch over to a Blizzard Level.

Your 'WoW; score would be just one factor that will go into your Blizzard Level. And rather than call it a 'score,' we just wanted it to be like you’re leveling up on Blizzard games… You'll have this Blizzard identity, and you'll be able to see things like 'Oh, this guy was great at Diablo III, but he never played Starcraft and he was mediocre in WoW.' That sort of thing.

De achievements die je momenteel krijg in Wrath of the Lich King zijn allemaal karaktergebonden, maar Kaplan wil er later ook accountgebonden achievements aan toevoegen. Dan krijg je dus niet alleen een achievement omdat je een karakter op level 80 brengt, maar bijvoorbeeld ook omdat je twee karakters op dat level weet te brengen.Rogge: "Spelen worden magnifiek"

De Spelen in Peking worden, met meer landen (205) en meer vrouwen (45%) dan ooit, een mijlpaal in de historie van de Olympische Spelen. Dat is de voorspelling van de voorzitter van het IOC, Jacques Rogge.


"We gaan magnifieke Olympische Spelen beleven," aldus Rogge vier dagen voor de opening van het evenement. "De veranderingen die nu plaatsvinden in China vormen een microkosmos van wat er in de rest van de wereld gebeurt."

De verwachting is dat er een miljard mensen naar de openingsceremonie zullen gaan kijken. "De Spelen van Peking zullen doelstellingen van universalisme en 'fair play' op diverse manieren dichterbij brengen," aldus Rogge.

Ninjabee komt met details over citybuilder A City for Keflings

Ninjabee, het bedrijf achter Xbox Live Arcade-games als Band of Bugs, Outpost Kaloki X en Cloning Clyde, kondigde in juni aan dat ze bezig waren met de citybuilder A Kingdom for Keflings. Op dat moment wilde de ontwikkelaar weinig meer zeggen dan dat je kon gaan bouwen met wezentjes genaamd Keflings. Vandaag heeft Ninjabee bekend gemaakt waar de game om draait en ook de eerste screenshots vrijgegeven.

A Kingdom for Keflings zal later dit jaar verschijnen op Xbox Live Arcade.


In A Kingdom for Keflings speel je een reus die de mogelijkheid heeft om steden te ontwerpen en bouwen voor de lokale Keflings. Je begint met een handvol (letterlijk) met hulpvaardige Keflings die je dan kunt trainen tot bijvoorbeeld houthakkers, geleerden of schaapherders. Ze zullen je helpen bij het opbouwen van het koninkrijk. Je kunt alles aan je stad zelf kleuren geven door te verven of natuur neer te zetten. Je zult ook met vier man in co-op via Xbox Live een kingdom kunnen bouwen.

'Beeld criminele Polen klopt niet'

Het beeld dat Poolse werknemers vaak zuiplappen zijn, die met hun criminele gedrag voor veel overlast zorgen, klopt niet. Dat is althans de uitkomst van een onderzoek in de regio Venlo, dat vandaag is gepubliceerd.

Politie, justitie en gemeenten hebben het aantal incidenten in de regio onderzocht, waaronder criminaliteit, verkeersovertredingen en verstoringen van de openbare orde. Daaruit blijkt dat Polen zich zelfs iets beter gedragen dan de Limburgers zelf.

Het onjuiste beeld zou veroorzaakt worden door een gebrekkige wederzijdse integratie, de taalbarrière en onbekendheid met elkaars cultuur. In Noord-Limburg wonen naar schatting tienduizend Poolse arbeiders.

Overbezorgde Britse ouders verpesten speeltijd

Britse kinderen kunnen zich niet goed ontwikkelen omdat hun ouders hen niet aan risico's bloot durven te stellen tijdens het spelen. Dat is de conclusie van een onderzoek onder meer dan tweeduizend Britse kinderen en volwassenen, zo meldde de Britse omroep BBC dat vandaag.

Volgens de enquête, die in het hele Verenigd Koninkrijk is gehouden, mag de helft van de 7- tot 12-jarigen niet in bomen klimmen, omdat hun ouders dat te gevaarlijk vinden. Bovendien mag 17 procent zelfs geen tikkertje spelen. De meer dan duizend ondervraagde kinderen zijn het daar niet mee eens: driekwart van hen wil meer avontuurlijke dingen kunnen doen.

Volgens de onderzoekers van Play England, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor het welzijn van kinderen, is dat ook hard nodig. "Avontuur is een essentieel deel van het opgroeien," zei directeur Adrian Voce. "Kinderen die te veel betutteld worden kunnen later problemen krijgen bij het oplossen van situaties die hen te boven gaan".

'El Ahmadi voetbalde met liesbreuk'

Feyenoord-aanwinst Karim El Ahmadi heeft vrijwel het volledige afgelopen seizoen gevoetbald met een liesbreuk. Dit beweert een Rotterdamse liesspecialist, die de middenvelder onlangs onderzocht.

El Ahmadi kent een ongelukkige start in de Kuip, omdat hij met een blessure kampt. Vandaag ondergaat de middenvelder een operatie, die hem zes weken langs de kant zal houden. Naar eigen zeggen had de speler ook bij FC Twente al vaak last van zijn lies, maar was er niets te vinden bij diverse onderzoeken en echo's. "Lange tijd hebben ze gedacht dat ik zwakke buikspieren had", zegt El Ahmadi. Het bezoek aan de Rotterdamse liesspecialist bracht uiteindelijk duidelijkheid.

NAC test speler van Barcelona

NAC Breda test de komende tijd een speler van FC Barcelona. Het gaat om middenvelder Enric Vallès Prat, die negen jaar in de jeugdopleiding van de Spaanse topclub heeft gezeten.

Prat is achttien jaar oud en is volgens NAC een linkermiddenvelder, die ook als spelverdeler uit de voeten kan. Hij wordt door de club uit Breda vergeleken met Orlando Engelaar. Prat traint mee met de A-selectie van Robert Maaskant. NAC wil op die manier zien of hij in aanmerking komt voor een contract. Bovendien moet nog bekeken worden of zijn komst financieel haalbaar is.

Uncharted: Drake's Fortune heeft nu trophies

Uncharted: Drake's Fortune zou trophy support krijgen, en die is dan nu eindelijk gekomen. Als je de game opstart haal je de patch binnen waarna je gezellig aan de slag kan gaan met het verzamelen van trophies. Helaas zijn je eerder behaalde zaken niet geldig, je moet wel alles opnieuw gaan verzamelen. Dit is gedaan zodat je niet gewoon andermans savegame kan gebruiken, maar het betekent wel dat je geen erkenning krijgt voor de vele eerdere uren zwoegen om alle schatten te verzamelen.


10 punten waard!

FC Lisse-middenvelder definitief naar Swansea

Michael van der Heijden, middenvelder van amateurlandskampioen FC Lisse, vertrekt definitief bij de club. Gisteren tekende Van der Heijden een contract bij Swansea City, dat uitkomt in het Engelse Championship. Hij zal voorlopig echter gaan spelen voor Hereford United.

De 26-jarige spelmaker uit Den Haag speelde in Nederland tussen 2000 en 2006 als prof bij ADO Den Haag, RKC Waalwijk, FC Dordrecht, Haarlem en FC Omniworld. In die periode kwam hij tot 97 duels in de eerste divisie, waarin hij zeven keer scoorde.

Van der Heijden belandde in de zomer van 2006 in Lisse. Bij de zaterdaghoofdklasser groeide hij uit tot smaakmaker. Na de tweede plaats in 2007, volgde afgelopen zomer de titel in de hoofdklasse A. Mede door de impulsen van Van der Heijden veroverde Lisse daarna ook nog de zaterdagtitel en de landstitel.

Zijn droom om het weer als prof te proberen kwam daardoor weer uit. Swansea City nam Van der Heijden op proef en was onder de indruk van zijn kwaliteiten. De club uit Wales verhuurt Van der Heijden wel direct aan Hereford United, dat in de Football League One uitkomt. Dit is het derde Engelse profniveau. Swansea wil dat Van der Heijden bij Hereford went aan het tempo en het niveau, zodat hij daarna van waarde kan zijn voor de ploeg van manager Roberto Martínez en de Nederlanders Dorus de Vries en Ferrie Bodde.

Solana belt met Teheran over nucleair programma

De Hoge vertegenwoordiger voor het buitenlands beleid van de Europese Unie, de Spanjaard Javier Solana, heeft vandaag een telefoongesprek gehad met de Iraanse nationale veiligheidsadviseur Saeed Jalili over het nucleaire programma van Iran.

Dat heeft het kantoor van Solana vandaag bekendgemaakt. Solana zal nu de zes wereldmachten China, Frankrijk, Duitsland, Rusland, Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk snel op de hoogte stellen van zijn gesprek. Inhoudelijk hebben zijn woordvoerders geen mededelingen gedaan.

Vanuit Teheran klonk al voor het telefoongesprek dat er geen sprake kan zijn van een bevriezing van het nucleaire programma, wat de zes wereldmachten eisen. Het westen is bang dat Iran een nucleair wapen probeert te maken.

Duizenden militairen in Italiaanse stadscentra

De Italiaanse regering is vandaag begonnen met het inzetten van 3000 militairen voor politietaken in de binnensteden en op andere gevoelige plekken.

Dit meldden Italiaanse media. In Rome worden ambassades en knooppunten van het openbaar vervoer beveiligd. In het hele land worden militairen ingezet bij centra voor illegale immigranten, zoals op het eiland Lampedusa in de buurt van Libië.

Het omstreden project van de regering-Berlusconi moet de Italianen een veiliger gevoel geven.

'Volgende golf hypotheekproblemen VS in aantocht'

Een nieuwe, nog grotere, golf van hypotheekproblemen dreigt de komende tijd de Verenigde Staten te overspoelen. Nu de Amerikaanse economie verzwakt, blijken steeds meer mensen met een redelijk financieel onderpand hun hypotheek niet meer te kunnen afbetalen.

Dat meldde vandaag de Amerikaanse krant The New York Times. De problemen rond de subprime-hypotheken zijn volgens de krant over het hoogtepunt heen. Deze hypotheken werden verstrekt aan mensen met geen of weinig onderpand en zijn nu voor een groot deel verdwenen. Nu zou de volgende groep hypotheken, de zogenoemde alt-A kredieten, aan de beurt zijn. Deze hypotheken zouden verstrekt zijn aan mensen zonder schulden, die echter geen bewijs van hun inkomen hoefden te laten zien.

In april kwam 12 procent van de mensen met een alt-A hypotheek hun verplichtingen niet na. Dat is vier keer zo veel als in april vorig jaar. Het aantal mensen met een 'gewone' hypotheek dat in april zijn financiële verplichtingen verzaakte, verdubbelde naar 2,7 procent.

Nederlandse kinderfilms op Kyoto-filmfestival

Tijdens de veertiende editie van het Kyoto International Children's Film Festival, van 8 tot en met 10 augustus in Japan, is een speciale plek ingeruimd voor kinderfilms en animatiefilms uit Nederland.

Er worden vier Nederlandse kinderfilms getoond en er is een speciaal Nederlands animatieprogramma, liet Holland Film maandag weten. De kinderfilms zijn Lepel van Willem van de Sande Bakhuyzen, Het Paard van Sinterklaas van Mischa Kamp, Tom& Thomas van Esmé Lammers en Minoes van Vincent Bal. De films zijn in het Japans ingesproken.

Het animatieprogramma bestaat uit elf films die in het Japans zijn gedubd. De animatiefilms worden beoordeeld door een kinderjury die een hoofdprijs uitreikt.

Grand Theft Auto IV uit winkels in Thailand na moord

Zijn het niet de advocaten of politici die van games de zondebok maken voor verscheidene moordactie, dan zijn het de moordenaars zelf wel. In Thailand beroofde en vermoordde een 18-jarige jongen een 54-jarige taxichauffeur, omdat hij wilde weten of dat in het echte leven net zo makkelijk was als in de game. Hij werd gepakt toen hij in Bangkok probeerde met de taxi achteruit te scheuren. Hij zei de taxichauffeur niet te willen vermoorden, maar dat hij hem neerstak omdat hij terugvocht.

Gevolg is dat distributeur New Era Interactive Media een oproep heeft gestuurd aan alle winkels om de game uit de schappen te halen. Niet alleen dat, de politiek gaat nu ook strenger optreden tegen gewelddadige games. Zo moet er een ratingsysteem komen voor games en moet er een restrictie komen op het aantal uren dat jongeren kunnen gamen in arcades.


Inspiratiebron voor moord

Nederland geeft Egyptisch beeldje terug

Nederland heeft aan Egypte een eeuwenoud beeldje teruggegeven dat in de jaren tachtig door een team archeologen in het land is opgegraven. Dat heeft de Egyptische autoriteit voor antiquiteiten, de SCA, vandaag bekendgemaakt.

Egypte drong er al langer bij de Nederlandse regering op aan het 8,5 centimeter hoge beeldje, dat vermoedelijk dateert uit de dertiende eeuw voor Christus, terug te geven. Nederlandse en Britse archeologen vonden het antieke beeldje in 1985 in Saqara, even ten zuiden van de Egyptische hoofdstad Cairo.

Volgens de SCA heeft een Nederlandse ondernemer het kunstwerk gekocht op een veiling in Brussel. Toen een Nederlands museum voor een tentoonstelling de authenticiteit van het beeldje wilde verifiëren bij de Egyptische autoriteiten, bleek het gestolen te zijn. Via de Nederlandse justitie is het kunstwerk terechtgekomen in het Egyptisch Museum in Cairo, waar het wordt gerestaureerd.

Werkloosheid Spanje hoogst in tien jaar

Het aantal geregistreerde werklozen in Spanje is in juli naar het hoogste niveau gestegen in ruim tien jaar. Vooral in de bouwsector gingen veel banen verloren door de sterk afkoelende Spaanse huizenmarkt. Dat maakte het Spaanse ministerie van Arbeid gisteren bekend.

Het aantal werklozen dat in aanmerking komt voor een WW-uitkering steeg in juli met 1,5 procent ofwel 36.492 naar 2,43 miljoen, het hoogste niveau sinds april 1998. In vergelijking met een jaar geleden nam het aantal uitkeringsgerechtigden in Spanje met 23 procent toe, ofwel bijna een half miljoen personen.

Het aantal werkloze bouwvakkers dat in juli een beroep deed op een WW-uitkering nam met 5,4 procent toe. De Spaanse huizenmarkt is ingestort na jaren van sterke prijsstijgingen. Dit, gekoppeld aan de gevolgen van de kredietcrisis en de hoge inflatie, kan volgens economen ertoe leiden dat de Spaanse economie in een recessie belandt.

Tumor van 18 kilo verwijderd uit baarmoeder

Libanese artsen hebben onlangs een 18 kilo zware tumor verwijderd uit de baarmoeder van een Libanese vrouw. Dat maakte een van de chirurgen van een ziekenhuis in de Libanese stad Tyrus vandaag bekend.

De patiënt maakt het volgens de arts goed. Het goedaardige gezwel zou ongeveer tien jaar geleden zijn ontstaan. Vier jaar geleden verwijderde de chirurg een 16 kilo zware cyste uit de eierstokken van een andere vrouw.

Gevaarlijke reuzenberenklauw in opmars

De reuzenberenklauw rukt op in Nederland. In weiden, bermen en plantsoenen door het hele land wordt de plant steeds vaker gesignaleerd. Zijn prikkende stengel en bladeren kunnen voor de mens gevaarlijk zijn. Door zijn grote bladeren en bloemen ontneemt hij andere planten het zonlicht. Bestrijding is daarom nodig, zei De Natuurkalender gisteren.

De gewone berenklauw is een algemene plant in Nederland. Zijn reuzenbroer komt uit de Kaukasus en is in de negentiende eeuw als sierplant geïmporteerd. De reuzenberenklauw is ruim 3,5 meter hoog, met gekartelde bladeren van anderhalve meter lang. De bloemschermen kunnen wel vijftig centimeter breed zijn. Inmiddels gedijt de plant goed in ons land. Eén reuzenberenklauw kan duizenden nakomelingen voortbrengen en kan een groot gebied koloniseren. In zo'n gebied kan het aantal plantensoorten door gebrek aan zonlicht snel afnemen.

Kinderen kruipen graag onder de grote bladeren van de reuzenberenklauw, die een perfecte verstopplek bieden. Het aanraken van de plant kan echter vervelende gevolgen hebben, aldus de GGD Rotterdam. De stengelharen veroorzaken wondjes op de huid. Het sap dat de plant afscheidt, maakt de huid overgevoelig voor zonlicht en daardoor kunnen brandblaren ontstaan. Als het plantensap in de ogen terechtkomt, kan dat blindheid tot gevolg hebben.

Het is volgens De Natuurkalender nog wel mogelijk de opmars van de reuzenberenklauw te stoppen. De planten kunnen stuk voor stuk uitgestoken worden, maar begrazing door schapen of koeien werkt ook goed. De grazers moeten dan wel meerdere jaren ingezet worden.

De Natuurkalender is een samenwerkingsproject van de Wageningen Universiteit en het radioprogramma Vroege Vogels. Het project houdt zich bezig met de gevolgen van klimaatveranderingen op jaarlijks terugkerende natuurverschijnselen, zoals de vogeltrek en de bloei van planten.

bereklauwen
Een kolonie reuzenbereklauwen

IOC in zee met YouTube

Het Internationaal Olympisch Comite en YouTube hebben een deal gesloten. Op 6 augustus wordt in 77 landen een online televisiekanaal gelanceerd. Op dit net zullen olympische filmpjes worden getoond en 'uitzendingen op aanvraag'.

Het online tv-kanaal is alleen oproepbaar in die landen waar het IOC de digitale rechten van de Spelen niet heeft verkocht. De zender is hierdoor niet in ons land beschikbaar.

Topless zonnen is ordinair geworden

De gelukkige FOK!kers die deze zomer op vakantie zijn geweest naar de peperdure stranden van het franse Saint-Tropez, zullen ongetwijfeld iets hebben gemist. Topless vrouwen laten zich namelijk niet meer op de Franse stranden zien. Zonnen zonder bovenstukje is uit. Bovendien lijkt de vrouw al preutser te worden.

Enkele decennica geleden waren het juist de Françaises die het voortouw namen om hun borsten ook een mooi kleurtje te geven. Helaas lijkt die tijd nu voorgoed voorbij. "Topless zonnen is een beetje vulgair nu. Je kunt het vergelijken met minirokjes. Je toont je benen nu ook niet meer, je bedekt ze."

De redenen voor het verdwijnen van de dames met ontbloot bovenlichaam lopen uiteen. Zo denken sommigen dat het komt door het veranderende modebeeld, anderen geven het opkomende conservatisme in Frankrijk de schuld. Dermatologen denken juist dat het komt door de angst voor huidkanker. "Vroeger zag je hier bijna enkel topless vrouwen, maar ze zijn verstandiger geworden. Het gezondheidsrisico is heel groot en vrouwen gaan hun huid meer bedekken om zich zo te beschermen tegen de zon."

 Topless is ordinair.

Sneijder drie maanden uitgeschakeld

Wesley Sneijder kan opgelucht ademhalen. Het leek erop dat de middenvelder lang uit de roulatie zou zijn, maar onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de blessure meevalt. De buitenband van zijn knie is beschadigd, maar zijn kruisbanden zijn onbeschadigd gebleven.

Het ziekenhuis in Madrid was afgezet om pers en supporters op afstand te houden. "Ik ben erg tevreden", zei de Nederlander toen hij naar buiten kwam. De club hield rekening met een half jaar afwezigheid, maar nu lijkt het erop dat Sneijder over drie maanden weer op het veld staat.Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Meer dan honderd doden door gevechten Pakistan

Gevechten tussen islamitische rebellen en het Pakistaanse leger hebben de afgelopen week aan meer dan 130 mensen het leven gekost. Onder de slachtoffers zijn zeker 94 opstandelingen en 14 militairen. Ook kwamen meer dan 25 burgers om het leven. Dat zei een officier van het Pakistaanse leger gisteren.

De strijd vond plaats in de Swatvallei in het noordwesten van Pakistan, bij de grens met Afghanistan. Dit is een bolwerk van al-Qaeda en de Taliban. Gevechten tussen Pakistaanse strijdkrachten en de islamitische strijders zijn de afgelopen weken opgelaaid, nadat een in mei gesloten vredesakkoord was stukgelopen.

Politie Spanje vindt handleiding al-Qaeda

De Spaanse politie heeft op het internet een aan al-Qaeda toegeschreven handleiding voor het plegen van aanslagen gevonden. In het document geeft het terreurnetwerk onder meer instructies voor het op afstand laten ontploffen van auto- en vliegtuigbommen.

Dat heeft de Spaanse radiozender Cadena SER maandag gemeld op gezag van bronnen bij de politie. Het document telt acht pagina's en is half juni op het internet verspreid.

De handleiding is speciaal uitgegeven voor het opleiden van Europese cellen van al-Qaeda voor het plegen van aanslagen tegen buitenlandse troepen in Libanon en Afghanistan.

[Upd] Sneijder mogelijk zwaar geblesseerd

Real Madrid moet het mogelijk lang doen zonder Wesley Sneijder. Hij moest in een oefenduel tegen Arsenal per brancard het veld verlaten.

Sneijder raakte geblesseerd na een duel met Abou Diaby van Arsenal. Met een van pijn vertrokken gezicht verliet de middenvelder het veld. Volgens Real Madrid coach Bernd Schuster ziet het er niet goed uit: "We moeten nog een aantal testen doen om te kijken wat er precies aan de hand is, maar we zijn 'm, denk ik, wel even kwijt"

Real Madrid verloor het duel tegen Arsenal met 1-0. Emmanuel Adebayor benutte een strafschop nadat zijn teamgenoot Robin van Persie onderuit was gehaald.

Update

Onderzoeken in het ziekenhuis hebben uitgewezen dat hij een scheurtje in de buitenste knieband heeft opgelopen. Hierdoor staat hij minstens twee maanden aan de kant.

Pete Hines:"We komen zeker met meer Fallout na deel 3"

Later dit jaar ligt het door velen langverwachte Fallout 3 in de winkels, maar volgens Pete Hines is daarmee de serie zeker nog niet afgelopen. De ontwikkelaar heeft zeker plannen om meer games rond deze licentie uit te gaan brengen. Dat is ook de reden volgens Hines dat Bethesda de rechten heeft overgenomen van Interplay. Wanneer de serie verder gaat is uiteraard nog voor iedereen een mysterie, ook Hines heeft geen flauw idee. Maar hij heeft wel aangegeven dat Fallout een serie zal zijn waar het bedrijf mee verder gaat, net als met Elder Scrolls.

The whole reason we went out and acquired the license and that we now own Fallout is that we clearly intended to make more than one.

This is not something we're going to do once and then go away and never do it again. When that will be or how long that will be god only knows, but we acquired it specifically because we wanted to own it and develop it and work on it like we do with The Elder Scrolls.Pete Hines

Eis 8 jaar cel voor schietpartij Familia

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft vandaag acht jaar celstraf geëist tegen de 37-jarige Geoffrey N. Justitie acht bewezen dat N. in januari van dit jaar in café Familia in Amsterdam-Noord ex-freefighter Rick Holshuijsen (44) heeft doodgeschoten.

Voorafgaand aan het schietincident had Holshuijsen temidden van de cafébezoekers een scherfgranaat tot ontploffing gebracht, waardoor twaalf mensen gewond raakten, enkele van hen zeer ernstig. N. heeft beweerd dat hij Holshuijsen wel heeft móeten uitschakelen, omdat er anders doden zouden zijn gevallen. Justitie achtte desondanks doodslag door N. bewezen.

WimLex is aangekomen in Peking

Kroonprins Willem-Alexander is vanmiddag aangekomen in de Chinese hoofdstad Peking. Daar zal de prins, die tevens lid van het IOC is, de Olympische Spelen bijwonen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) gezegd.

Ook twee koninklijke oud-Olympiërs zetten voet op Chinese bodem. De Britse prinses Anne, die in 1976 als ruiter deelnam aan de Olympische Spelen in het Canadese Montreal, landde vanmiddag in Peking. Prins Albert II van Monaco, die gisteren arriveerde, kwam als bobsleeër op vijf achtereenvolgende Winterspelen uit voor zijn land.


Ober, vijf bier graag!

Feest bij Nuon!

 
Mooi vind ik dit soort berichten altijd. Momenteel ligt er ergens op de wereld een directeur van Nuon, op een hagelwit strand net buiten zijn eigen vakantievilla, te berekenen hoe hoog zijn bonus zal zijn aan het einde van het jaar. Begrijp me niet verkeerd. Dat geeft allemaal niets. Dat is wat commerciële bedrijven doen: zoveel mogelijk winst proberen te behalen.
 
Daarom begreep ik die nieuwe reclame van Nuon eerst ook niet zo goed. Volgens Nuon verspillen wij jaarlijks zoveel energie, dat je de hele Sahara zou kunnen verlichten. 30% verspilling volgens de reclames. Maar stel nu dat we met z’n allen 30% minder zouden gaan verbruiken. Dat betekent toch minder winst voor Nuon?

'Vrienden' martelen Duitse tiener

Wat een gezellig avondje bier drinken moest zijn is voor de Duitse Paul H. als een drama geëindigd. De 17-jarige jongen werd gemarteld door zijn eigen 'vrienden' en vecht momenteel voor zijn leven in het ziekenhuis.

Paul H. was met zijn vrienden Rocco, Ronny en Patrick een feest aan het vieren in het Duitse Lommatzsch. Op het moment dat Paul huiswaarts wilde gaan draaiden zijn vrienden door en veranderde het feest voor Paul in een nachtmerrie.

Bild meldt dat de drie vrienden het slachtoffer niet naar huis wilden laten gaan. Er ontstond een ruzie en Rocco, Patrick en Ronny keerden zich middels geweld tegen Paul. Hierbij sloegen de drie met bierflesjes op Paul z'n hoofd. Met de scherven van de flesjes bekrasten ze het hele lijf van het 17-jarige slachtoffer, zo bevestigt de politie.

Alsof deze gruwelheden nog niet genoeg waren, werden Paul zijn kleren van zijn lijf gesneden en vervolgens werd de jongen belaagd met een fiets. Deze martelingen werden gedurende drie uur op het naakte lichaam van Paul H. uitgeoefend.

Na de folteringen gingen de vrienden van het slachtoffer door met feesten. Ondertussen lag het nagenoeg levenloze lichaam gewoon in het bijzijn van de feestgangers. Bizar genoeg belde één van de daders pas een uur later het alarmnummer.

Momenteel ligt het slachtoffer met levenbedreigende hoofdwonden in het ziekenhuis. De drie vrienden zijn ingesloten en tegen hun is een onderzoek ingesteld wegens poging tot doodslag.

Enschede blundert met diamanten bruiloft

Groot feest bij de Enschede oudjes J. Metin en G. Ercan, moet de gemeente hebben gedacht. Gisteren zou volgens Burgerzaken het namelijk zestig jaar geleden zijn geweest dat de twee met elkaar in de echt werden verbonden. In alle vroegte werd er dan ook zaterdag aan hen een bloemetje aangeboden, namens de gemeente.

Maar helaas, van feeststemming was bij het diamanten echtpaar weinig sprake. Er hingen geen slingers aan de wand, en ook was er geen visite bij het Syrisch-orthodoxe echtpaar. Woordvoerder M. Stegeman van de gemeente Enschede snapt er niks van. "Bij Burgerzaken ligt een verklaring dat ze op 3 augustus 1948 zijn getrouwd. Dat is voor ons bepalend. Hij is geboren in 1928 en zij in 1931. Qua leeftijd zou het dus goed kunnen."

Toen de krant verhaal ging halen bij het Twentse echtpaar, moest er eerst een tolk worden opgetrommeld. Het stel spreekt namelijk nog geen tien woorden Nederlands. Een in de buurt wonend neefje moet ervoor zorgen dat verslaggever en man en vrouw elkaar kunnen verstaan.

"Gefeliciteerd met uw 60-jarige huwelijk", feliciteert de reporter de man des huizes. De man kijkt hem vreemd aan. Om zich ervan te vergewissen dat hij zich niet heeft vergist, vraagt de verslaggever hem wanneer ze met elkaar zijn getrouwd. "In 1950, dat weet ik zeker. De datum op zich weet ik niet meer", luidt het antwoord. 

Geen feest dit jaar dus in huize Metin. "Dat klopt, wat moet ik vieren dan? Niets. Misschien houden we wel een feest over twee jaar."

Gevaert stopt na indoorseizoen

De Belgische atlete Kim Gevaert heeft bekend gemaakt dat ze na het indoorseizoen seizoen stopt met atletiek. De Olympische Spelen zullen haar laatste optreden worden in de open lucht.

De 29-jarige Belgische is op de 100 en 200 meter Europees kampioene. Bovendien won ze in 2002, 2005 en 2007 de Europese titel op de 60 meter.

In Peking zal Gevaert meedoen aan de 100 en 200 meter. Daarnaast is ze de slotloopster van de Belgische estafetteploeg op de 4x100 meter.

Bosbrand Antalya onder controle

Turkse brandweerlieden hebben een grote bosbrand in de bij toeristen populaire kustprovincie Antalya onder controle gekregen. Dat heeft het Turkse ministerie van Milieu en Bosbeheer maandag laten weten.

Door de donderdag uitgebroken brand is één dode gevallen en is ongeveer 10.000 hectare bos verloren gegaan. Mede door het in kracht afnemen van de wind en een lichte daling van de temperatuur slaagde de brandweer er gisteren in het vuur onder controle te krijgen.

Toeristen verjaagd door Franse herdershonden

In de Alpen-regio Maurienne, gelegen in Frankrijk, zetten herders speciale berghonden in om hun schapen te beschermen tegen wolven. De berghonden blijken alleen erg ijverig, ze verjagen niet alleen wolven, maar ook vakantiegangers. Dat berichtte de Britse krant The Times vandaag.

De berghonden hebben al aardig wat teweeg gebracht: slachtoffers slepen herders voor de rechter, vakantiegangers ontvluchten het gebied en de plaatselijke bevolking heeft al zeventien honden vergiftigd.

In 1992 verscheen de wolf weer in Frankrijk en werd direct op de beschermde dierenlijst van de Europese Unie gezet. De EU trok in hetzelfde jaar 15 miljoen euro uit voor de herdershonden. Hiermee werd geprobeerd angstige herders tegemoet te komen. Voor herders heeft de Pyrenese berghond een ideale eigenschap; het dier vecht tot de dood om zijn kudde te verdedigen. Duizend Patous moeten de schapen in het gebied nu beschermen tegen circa 150 wolven.

Man mag eigen zoon niet filmen

In de Italiaanse stad Trento is men wellicht iets te ver doorgeschoten om pedofielen een halt toe te roepen. Een vader werd onlangs door een badmeester gehinderd bij het filmen van zijn zoontje. In Trento is het namelijk verboden zwemmende kinderen op video of de gevoelige plaat vast te leggen.

In de stad is nu commotie ontstaan over deze maatregel. Roberto De Carolis, de directeur van de gemeentelijke zwembaden, snapt niet waar mensen nu zo moeilijk over doen. "Hoe moeten we weten dat degene die filmt, echt een ouder is? Wie garandeert mij dat het geen pedofiel is? Openbare zwembaden zij nu eenmaal een vruchtbare voedingsbodem voor een bepaald soort misdrijf." Verder zegt hij niet te weten hoe je kunt nagaan of de opgenomen beelden daadwerkelijk in de huiskamer blijven.

Gelukkig zijn er nog wel manieren om in Trento je zwemmende kind op beeld vast te leggen.  Je moet alleen wel eerst even een vergunning aanvragen bij de directie van het zwembad. Alleen dan mag je je zwemmende kind filmen,maar alleen onder toezicht van de badmeester. "Want wat als op de film ook een ander kind terechtkomt, een hulpeloos schepsel dat absoluut nog niet kan opkomen voor zijn eigen rechten?", oordeelt de directeur van de zwembaden.

STARTURK doet Jan Smit de groeten

’Greetz: STARTURK ’(x8)ByFatih ’(x8) GuardFb’. Dat stond een hele tijd te lezen op de officiële homepage van  volkszanger Jan Smit. De site bleek te zijn gehackt.

Manager Jaap Buys denkt dat jansmit.com gisteravond is gehackt. "We weten niet wie het heeft gedaan; vast een of andere grapjas." Het is de eerste keer dat de Volendammer het slachtoffer is van cybercriminelen. Momenteel wordt er met man en macht gewerkt de site weer in orde te maken zodat de fans zich weer kunnen voeden met onvervalst Jan Smit nieuws.

Jan Smit


Met dank aan XeriuM voor de submit

 

Crosas op weg naar Celtic

Celtic hoopt de selectie op korte termijn te versterken met Marc Crosas.

De twintigjarige verdedigende middenvelder lijkt bij Barcelona buiten de selectie te vallen en staat daardoor open voor een vertrek.

De laatste maanden van het vorige seizoen speelde de Spanjaard op huurbasis voor Olympique Lyon. Het is nog niet duidelijk of Crosas definitief wordt ingelijfd door Celtic of eerst een seizoen wordt gehuurd.

NEC gaat zich versterken met jeugdige spitsen

Volgens technisch directeur Carlos Aalbers is NEC bijna rond met twee vleugelaanvallers.

"Natuurlijk kan er op het laatst nog een kink in de kabel komen, maar ik verwacht dat het goedkomt," aldus Aalbers in De Gelderlander. Om welke spelers het gaat, weet de krant niet te melden. In elk geval wordt het niet Gregory Nelson (AZ).

"Omdat er een nieuwe rechtsbuiten komt en Saïdi Ntibazonkiza in mijn ogen op dit moment verder is dan Nelson, zou hij bij ons derde keus zijn voor die positie. Dat lijkt mij niet goed voor de club en ook niet voor de ontwikkeling van die jongen zelf. Dat hebben we hem zaterdag netjes meegedeeld," aldus Mario Been.

Pool pleegt op bizarre wijze zelfmoord

Een Poolse man die een einde aan zijn leven wilde maken, heeft dit wel op een hele bizarre manier gedaan. Hij heeft zichzelf onthoofd door een staaldraad om zijn nek te binden. Het andere eind zat aan zijn tuinhek vastgebonden en vervolgens is hij hard weggereden.

De 48-jarige zakenman uit de plaats Jakubow wachtte volgens de politie totdat zijn vrouw thuis was en liet haar getuige zijn van zijn zelfmoord. Het hoofd van de man kwam vervolgens aan het staaldraad weer met een noodvaart terug richting zijn huis. Het echtpaar had volgens de moeder van de man huwelijkse problemen.

Van der Vaart verkast naar Real Madrid

De transfer van Rafael van der Vaart naar Real Madrid is een feit. Het Algemeen Dagblad en het Duitse Bild weten te melden dat de Nederlander voor vijf jaar tekent bij de Koninklijke. Ruud van Nistelrooy, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Royston Drenthe spelen ook voor de kampioen van Spanje.

Vannacht zijn er de beslissende onderhandelingen geweest tussen Real en HSV. Daaruit is de voor de Madrilenen zo gewilde transfer gekomen. Er is rond de dertien miljoen euro bijgeschreven op de rekening van de club uit Hamburg. Ajax, waar de middenvelder jarenlang speelde, kan ook nog een bedrag van ongeveer één miljoen euro op de bankrekening tegemoet zien.

Deze week wordt Van der Vaart al gepresenteerd, waarna hij mogelijk ook al zijn debuut maakt onder de coach Bernd Schuster. Van der Vaart kwam in de drie jaar dat hij voor HSV voetbalde tot 74 competitiewedstrijden, waarin hij 29 keer tot scoren kwam.

Van der Vaart in het shirt van HSV


Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Barcelona hoopt op Silva

Barcelona hoopt de selectie te versterken met de Spaanse middenvelder David Silva.

De linkspoot van Valencia speelde een zeer goed EK en kwam daardoor in beeld bij meerdere Europese topclubs. Het is bekend dat Valencia kampt met schulden, waardoor een vertrek van Silva optioneel is.

Echter, Valencia gaf eerder al wel aan er alles aan te doen om Silva en ook David Villa te willen behouden voor de club.

Volgens Sport is Barcelona echter zeer concreet voor de middenvelder.

Nederlanders met 3800 kilo hasj vast in Spanje

De Spaanse douane heeft drie Nederlanders gearresteerd, die op een zeiljacht 3800 kilo hasj vervoerden. Dat heeft de Spaanse politie vandaag laten weten, aldus het Spaanse persbureau Europapress.

Het jacht werd onderschept in de internationale wateren ten westen van de stad La Coruña in het noordwesten van Spanje. De Spaanse autoriteiten hebben het 16,5 meter lange schip, dat onder de Nederlandse vlag vaart, naar La Coruña vervoerd.

Riccò kreeg doping van 'Ali de Apotheker'

In het Italiaanse La Republica heeft Ricardo Riccò onthuld van wie hij zijn dopingprodukten zou hebben gekregen. Riccò wijst met een beschuldigende vinger naar de Italiaanse arts Carlo Santuccione aan wie hij 7000 euro moest betalen voor een CERA-preparaat(EPO).

Riccò heeft dat bedrag overigens nooit betaald: "Hij garandeerde me dat de producten niet op te sporen waren. Wat achteraf gezien helemaal niet klopte." Riccò werd, nadat hij twee etappes had gewonnen, in de Tour de France van dit jaar betrapt.

Carlo Santuccione is een Italiaanse ex-arts die in de wielerwereld bekend staat als “Ali de Apotheker.” Tussen 1995 en 2000 is hij geschorst geweest door de Italiaanse wielerfederatie vanwege een dopingaffaire. In 2004 werd hij aangehouden door de Italiaanse politie op verdenking van het voorschrijven en leveren van verboden prestatiebevorderende middelen.

Vanwege zijn aandeel in de “oil for drugs” zaak werd hij vorig jaar levenslang geschorst. Hij was jarenlang de persoonlijk arts van Danielo di Luca en ex-begeleider van Rodolfo Massi, één van de hoofdrolspelers in de beruchte Festina-affaire.

Fors meer Chinese studenten in Nederland

Het aantal Chinese studenten dat komend collegejaar naar Nederland komt is met dertig procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Zo'n negentienhonderd Chinezen beginnen in september aan een studie aan een hogeschool of universiteit. Dat bevestigde directeur Jacques van Vliet van het Netherlands Education Support Office, dat Chinezen aan een studie in Nederland helpt.

Nederland is volgens Van Vliet om verschillende redenen populair onder Chinese studenten. "Nederland telt zo'n veertienhonderd Engelstalige opleidingen in het hoger onderwijs. Dat is meer dan Frankrijk en Duitsland samen. Ook krijgen buitenlandse studenten in Nederland na het behalen van hun diploma een jaar de tijd om een baan te zoeken." Nederland is volgens Van Vliet het enige land in Europa waar dat zo geregeld is.

Vrouw bijt politieagent

Een vrouw uit Doorn heeft gisterenavond haar tanden in een politieagent gezet. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De politie hield gisterenavond een auto aan in De Bilt omdat die tegen het verkeer inreed. De agenten gaven de bestuurder een stopteken en bekeurden hem. Dit verliep allemaal soepel tot de 57-jarige bijrijdster zich met de zaak ging bemoeien.

Zij beledigde de agenten en hinderde hen. Zij werd uiteindelijk aangehouden en verzette zich hierbij heftig en beet een van de agenten tot bloedens toe in zijn hand. De vrouw is ingesloten voor verhoor.

Thorpe klaagt L'Equipe aan

Oud-zwemmer Ian Thorpe gaat de Franse krant L'Equipe wegens smaad aanklagen.

In maart vorig jaar meldde de krant dat bij de zwemmer, tijdens een dopingtest in 2006, abnormaal hoge waarden testosteron en LH was aangetroffen. De internationale zwembond en het Australische anti-dopingbureau vonden echter geen bewijs voor de aantijgingen en sloten de zaak.

Thorpe, die zegt dat hij nu voor altijd 'besmet' zal zijn, klaagt de Franse krant nu aan wegens smaad, schending van zijn privacy en de geleden reputatieschade.

Schüttler via het CAS naar Peking

Rainer Schüttler mag toch deelnemen aan de Olympische Spelen. De Duitser was naar het sporttribunaal CAS gestapt. Na afzeggingen van andere tennissers meende hij, ondanks dat hij op het 'ijkmoment' niet aan de criteria voldeed, alsnog te mogen deelnemen.

Op de peildatum 9 juni was hij de nummer 89 van de wereld, waar er maar 64 tennissers (maximaal 4 per land) kunnen spelen in Peking. Schüttler staat nu 34e en er hebben zich een flink aantal toppers afgemeld.

Het CAS vond dat de speler gelijk had en droeg de internationale tennisbond ITF op om hem alsnog tot het olympisch tennistoernooi toe te laten.

Brandstofprijs in 12 jaar verdubbeld

De prijzen van autobrandstoffen zijn de afgelopen twaalf jaar fors opgelopen. Benzine was in juni van dit jaar 92 procent duurder dan in januari 1996. De prijs van diesel is in dezelfde periode zelfs meer dan verdubbeld. Diesel was in juni 124 procent duurder dan in januari 1996.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. Vooral sinds juni 2007 is de prijs van diesel fors gestegen. In juni van dit jaar betaalde de consument 32 procent meer voor diesel dan een jaar eerder.

De consumentenprijsindex, die de gemiddelde prijsontwikkeling voor consumenten weergeeft, steeg in de afgelopen twaalf jaar met 32 procent. Vooral vanaf 2004 liep het verschil tussen de ontwikkeling van de brandstofprijzen en consumentenprijsindex flink op, aldus het CBS.

LittleBigPlanet: DLC en meer verrassingen

LittleBigPlanet zal een unieke game worden. Het is in eerste instantie een gewone platformer maar doordat je zelf levels kan maken met één van de meest uitgebreide level-editors ooit, zal deze game waarschijnlijk lang in de Playstation 3 van menig gamer blijven zitten. Toch staat ons nog veel meer te wachten. Alex Evans van Media Molecule zegt dat er nog veel verrassingen in de game zullen zitten.

In een gesprek met Eurogamer zegt hij dat er verrassingen aan zullen komen waardoor mensen helemaal versteld zullen staan.

It's still LittleBigPlanet, but people will be saying, 'I thought it was this - now you're telling me it's this as well?!' That excites me hugely.

Waar Evans precies op doelt is niet duidelijk, maar ze hebben in ieder geval grote plannen met de game. Zo is ook bekend geworden dat Media Molecule nog met veel downloadable content zal komen voor de game. Ze hebben ontzettend veel ideeën hiervoor, ze moeten alleen nog bepalen in welke volgorde en vorm ze deze downloadable content willen maken.

Zo zullen er packs komen met nieuwe objecten, nieuwe kostuums voor je sackboy en nieuwe game modes. Evans zegt dat de community bepaalt in welke volgorde de content gereleased zal worden.

If people are loving the costumes, we can crank them out. If people are loving the levels and master classes... We've got a slightly scarily long list of great ideas for ways to support the community, and it's just a matter of prioritising at this stage

Of voor deze content betaald zal moeten worden is niet bekend. Media Molecule wil zeker gratis content vrij gaan geven, maar sluit niet uit dat voor bepaalde content betaald zal moeten gaan worden.
We're just exploring all options at this point. Sequels? Why not! DLC? Yeah, why not! Paid-for content? Why not!

Ikedia mogelijk terug naar oude club RBC

Pius Ikedia keert mogelijk weer terug bij zijn oude club RBC Roosendaal. Nu traint de Nigeriaan al mee met de selectie, waarna hij moet bewijzen wedstrijdfit te zijn.

“Ikedia moet ons alleen nog overtuigen van zijn speelfitheid”, aldus de directeur van RBC, Manfred Laros. De snelle aanvaller speelde van 2003 tot 2005 ook al in Roosendaal. Toen speelde hij echter nog op huurbasis. Ikedia kwam eerder in actie voor FC Groningen, AZ, RKC Waalwijk en Metallurg Donetsk.

Jonas Brothers scoren tijdens Teen Choice Awards

De Jonas Brothers hebben gisteren zes awards in ontvangst mogen nemen tijdens de jaarlijkse Teen Choice Awards in Hollywood. Ruim dertig miljoen tieners hadden via de website van de awardshow hun stem uitgebracht.

De bandleden, die tijdens de awardshow in een tuig gehuld over het publiek werden gehesen, kregen de prijzen voor onder meer beste doorbraak en beste single. De awards werden vormgegeven als surfplanken.

Gossip Girl sleepte eveneens zes awards binnen. De televisieserie, die in Nederland wordt uitgezonden door Net 5, kreeg een award in de categorie beste tv-drama. Ed Westwick, die de rol van Chuck Bass vertolkt, werd bekroond als de beste tv-schurk.

Andere prijswinnaars waren acteur Will Smith, r&b-zanger Chris Brown en actrice Lauren Conrad. Voetballer David Beckham won de award voor beste mannelijke atleet. Beckhams jongste zoon Cruz (3) toonde op het podium spontaan zijn breakdancetalent. "Hij is mee geweest op tournee met de Spice Girls", vertelde Beckham na afloop. "Hij heeft wat pasjes van hen geleerd."

Prestaties chirurgen bij operaties door Wii beter

Uit een onderzoek is gebleken dat de prestaties van chirurgen bij operaties met 50% verbeteren als ze een bepaalde Wii-training hebben gehad. Eerst werden de trainingen gegeven met behulp van zeer dure apparatuur, maar de Wii zorgt voor betere resultaten. Tevens is het prijskaartje van de Wii zeer aantrekkelijk.


Hmm, bepaalde Wii-training, zou dat Trauma Center kunnen zijn?

Van der Vaart tekent alsnog bij Real Madrid

Het is dan nu toch rond. De transfer van Rafael van der Vaart naar Real Madrid is een feit. Het Algemeen Dagblad en de Bild uit Duitsland weten te schrijven dat de Nederlander voor vijf jaar naar de Koninklijke verkast.

Vannacht zijn er de beslissende onderhandelingen geweest tussen Real en HSV. Daaruit is de voor de Madrilenen zo gewilde transfer gekomen. Er is rond de dertien miljoen euro bijgeschreven op de rekening van de club uit Hamburg.

Deze week wordt de voormalige Ajacied al gepresenteerd, waarna hij mogelijk ook al zijn debuut maakt onder de coach Bernd Schuster. Van der Vaart kwam in de drie jaar dat hij voor HSV voetbalde tot 74 competitiewedstrijden, waarin hij 29 keer tot scoren kwam.

Limburgers 'het krakkemikkigst'

Limburgers en Flevolanders voelen zich minder gezond dan hun landgenoten. Naar verhouding kloppen zij vaker aan bij hun huisarts. Drenten achten zichzelf het fitst en Friezen zien de noodzaak van een huisartsbezoek het minst is. Dat stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de nieuwste uitgave van de gezondheidsenquête.

In Zuid-Limburg voelt 23 procent van de inwoners zich minder gezond dan in de rest van het land, en in Flevoland 21 procent. In Drenthe is dat 18 procent. Bijna drie op de vier Nederlanders hebben minstens een keer per jaar contact met de huisarts. In Zuid-Limburg en Flevoland is dat aandeel met 76 procent het hoogst. In het noorden ligt dat cijfer lager. Onderaan staan de als nuchter bekendstaande Friezen met 68 procent.

Vier op de vijf Nederlanders beoordelen de eigen gezondheid als goed tot zeer goed. Een op de vijf beoordeelt de eigen gezondheidstoestand als minder goed tot slecht. Voor de CBS-gezondheidsenquête worden jaarlijks tienduizend mensen van alle leeftijden ondervraagd.

Het bewijs: Xbox 360 krijgt in VS een prijsverlaging

De prijsverlaging komt wel, de prijsverlaging komt niet, de prijsverlaging komt wel maar niet binnenkort. Goed, de kogel is door de kerk. Op 7 september kunnen de Amerikanen profiteren van de prijsverlaging. Yeah sure, hebben jullie wel bewijs dat het daadwerkelijk op 7 september is? U vraagt, wij leveren:


Een lid van VGChartz kwam namelijk met deze foto. De Xbox 360 Arcade gaat dus 200 dollar kosten, maar hoeveel zullen de andere versies dan gaan kosten? De Elite gaat waarschijnlijk 400 dollar kosten, en de 60GB-versie kost 300 dollar. De Core-versie kost waarschijnlijk 200 dollar. 7 september is een logische datum, want begin september komt de 360-exclusive Infinite Undiscovery uit. Twee weken na 7 september komt Rock Band 2 uit.

'Bush gewaarschuwd over leven op Mars'

President Bush is door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gewaarschuwd dat er binnenkort groot nieuws bekendgemaakt zal worden over ontdekkingen op Mars. Het nieuws heeft alles te maken met de mogelijkheid van leven op de rode planeet. Dit is althans door betrokken wetenschappers aan het tijdschrift Aviation Week toevertrouwd.

Donderdag was het al wereldwijd nieuws dat Marslander Phoenix ijs gevonden had. Na enige verhitting bleek het ijs namelijk uit echt water te bestaan. Maar de bronnen van het tijdschrift waren niet onder de indruk, dit zou namelijk al lang bekend zijn. Volgens de wetenschappers is er veel spectaculairder nieuws, wat bewust niet naar buiten gebracht is tijdens de persconferentie van afgelopen week.

Als het Witte Huis inderdaad is ingelicht door NASA, moet er volgens de wetenschappers wel wat aan de hand zijn. Het nieuws is dan van zo’n grote impact, dat het belangrijk is dat de regering erop is voorbereid. Volgens de bronnen van Aviation Week gaat het echter niet om het bewijs dat er daadwerkelijk leven op Mars is, of überhaupt is geweest. De nog geheime data zou eerder bewijs bevatten dat de omstandigheden op de planeet ‘in potentie’ leven mogelijk maken.

Dergelijk nieuws zou tot veel speculaties kunnen leiden over kolonisatie in de ruimte. NASA zou de data daarom eerst nog een aantal weken beter willen bestuderen. Het is dus afwachten of de berichten kloppen. Bush is in elk geval voorbereid.

Drogba mist begin competitie

Didier Drogba moet noodgedwongen het begin van de competitie aan zich voorbij laten gaan. Door een knieblessure kan de Ivoriaan waarschijnlijk tot eind augustus niet in actie komen.

“Didier zal er niet bij zijn in het openingsduel tegen Portsmouth en mogelijk ook het tweede duel tegen Wigan Athletic”, aldus Felipe Scolari. “Als alles naar plan verloopt, is hij weer inzetbaar in het daaropvolgende duel.”

Scolari ziet de blessure nog aan onder voorbehoud. “Maar wellicht dat het langer duurt, dat weet je nooit bij een knieblessure. Ik hoop dat hij volgende week weer kan beginnen met trainen. Maar hij zal alleen spelen als hij volledig wedstrijdfit is”, aldus de Portugese trainer.

Wrath of the Lich King op tijd voor de feestdagen

Blizzard heeft bevestigd dat de tweede World of WarCraft-expansion in het vierde kwartaal van dit jaar in de winkels zal liggen. Mike Morhaime, CEO van het bedrijf, zei vorige week op een persconferentie dat de game niet meer in de periode juli tot september zou komen, maar dat hij zeker dit jaar in de winkels zal liggen. Morhaime maakte verder bekend dat inmiddels 40% van de gamers die was overgestapt naar Age of Conan inmiddels weer actief World of WarCraft speelt.

Carmack:"Blu-Ray kan beslissende factor zijn in console war"

Volgens id Software directeur John Carmack is het makkelijker om alles uit de Xbox 360-hardware te halen dan uit de PlayStation 3, maar dat de PS3 weer wat theoretische voordelen heeft. In deze daardoor vrij gelijkwaardige strijd verwacht bij dat Blu-Ray nog wel eens een beslissende factor kan gaan zijn.

Carmack zei in een interview met Eurogamer dat de Xbox 360 zonder twijfel het makkelijkste platform van de twee is om voor te ontwikkelen. Het is makkelijker om alles uit de hardware te halen en de GPU is flink sneller dan die van de PlayStation 3. Daar staat volgens Carmack tegenover dat je in theorie een game kan ontwikkelen waarbij de PS3 het superieure platform is. Je zou dan alleen wel flink wat extra moeite in de ontwikkeling moeten steken. Carmack denkt dan ook dat voor games zoals ze nu ontwikkeld worden, de Xbox 360 het ideale platform is.

What you can say really quite clearly and not get into too much argument about it is that the 360 is much easier to develop for, it's easier to get the performance out of it that it can deliver, and the rasterizer, the GPU side is generally faster than what the PS3 has.

You could design a game where the PS3 would be the superior platform, but you'd have to go out of your way to do it. If you're doing a game like people just want to do games now, the 360's the better platform.

Toch denkt Carmack niet dat dat genoeg is om de console war in het voordeel van Microsoft te beslissen. De strijd die Blu-Ray won over HD-DVD is een flinke veer in het achterste van Sony en Blu-Ray heeft nu eenmaal een flink voordeel over DVD-9. Door de extra ruimte op de schijfjes en de snellere processor kan de PlayStation 3 nog veel terrein winnen.

Als het om Rage gaat, de actie-/racegame die id Software momenteel voor beide platforms in ontwikkeling heeft gaf Tim Willits eerder al aan dat de Xbox 360 het hoofdplatform is waarvoor ontwikkeld wordt. Hoewel alles op PC's geprogrammeerd wordt, zitten 360-controllers aangesloten op alles PC's.Nog geen bod binnen voor Huntelaar

Tot op heden is er nog geen enkele club die concrete interesse heeft voor Klaas-Jan Huntelaar. Daar zijn de Ajacieden maar al te blij mee. Dit vertelde Marco van Basten aan Sky Sports.

Op de vraag of er al een bod op Huntelaar was geweest, antwoordde van Basten: “Nee, en ik hoop dat we ook niets zullen ontvangen. Het zal moeilijk worden hem te behouden. Ajax ziet goede spelers al 25 jaar naar het buitenland vertrekken.”

Mocht er echter een bod komen, dan zal Ajax proberen om Huntelaar toch bij de club te houden. “Het is belangrijk onze spelers zo lang mogelijk te behouden. Als ze na vijf jaar vertrekken naar een grote club is dat prima, maar nu vertrekken ze vaak al op achttien- of negentienjarige leeftijd. Dat is gewoon te vroeg”, vindt ook van Basten.

Wilders klaagt Hyves aan

Geert Wilders gaat aangifte doen tegen de beheerder van een pagina op het online vriendennetwerk Hyves en tegen bezoekers die er doodsbedreigingen tegen hem hebben geuit. Dat heeft de PVV-voorman laten weten aan het AD. Op de 'Anti-Wilders hyves' schreven tientallen bezoekers volgens het ochtendblad dat ze de politicus 'een kogel door zijn kop zullen schieten als ze hem tegenkomen op straat'.

De berichten zijn nu niet meer na te lezen. Op de site staat de mededeling dat de functie om zogenoemde krabbels achter te laten is uitgeschakeld in verband met misbruik. Ook de ouders van Wilders zouden het hebben moeten ontgelden.

"Zoiets heb ik nog niet eerder gezien", laat Wilders vanaf zijn vakantieadres door de krant optekenen. De pagina heeft ruim 34500 online leden en richt zich op 'iedereen die het niet eens is met Geert Wilders en zijn PVV'. De gedragsregels schrijven voor dat er niet gescholden en gedreigd mag worden. Ook doodswensen en 'foto's van Wilders met hakenkruis' zouden taboe moeten zijn.

En dit is de tweeling van Pitt-Jolie

En hier is dan eindelijk de langverwachte foto van de tweeling Vivienne Marcheline en Knox Leon. De hele wereld aasde op een beeld van de kids van Angelina Jolie en Brad Pitt en er werden miljoenen geboden. Dit is de tweeling.

Afgelopen week was er een heuse bied-oorlog aan de gang. Uiteindelijk werd er tien miljoen euro betaald voor een kiekje van de baby's. People Magazine en Hello Magazine mogen de eerste foto's tonen. De tien miljoen euro is een recordbedrag. Overigens gaat de opbrengst naar een goed doel. Papa en mama zitten immers niet om een paar miljoen euro verlegen.

Final Fantasy Agito XIII en Parasite Eve komen naar PSP

Square Enix had op zijn prive evenement DK Sigma 3713 dit weekend in Tokyo meer te melden dan dat Final Fantasy XIII op de Xbox 360 een port zal zijn. Het bedrijf kondigde aan dat Final Fantasy Agito XIII en Parasite Eve: The Third Birthday nu ook op de PSP zullen uitkomen. Beide games verschenen eerder al voor mobiele telefoons. Van Parasite Eve is momenteel alleen bekend dat deze in 2009 zal verschijnen, van Final Fantasy is zelfs minder bekend, daarvan is geen enkele releaseperiode genoemd.Ouders vergeten kind op vliegveld

Marechaussees van het Ben-Gurion vliegveld in Israël troffen gistermiddag in de vertrekhal een huilende kleuter aan. Op datzelfde moment zaten de ouders van het kind in een vliegtuig naar Parijs. 

De beveiligingsmedewerkers vroegen het 4-jarige meisje naar de namen van de ouders. Navraag deed blijken dat de ouders een half uur eerder, erg gehaast, met hun vier andere kinderen ingecheckt hadden voor hun vlucht naar Frankrijk. Het vijfde kind werd blijkbaar niet gemist,  de ouders moesten in het vliegtuig op de hoogte worden gesteld van hun fout.

Het vergeten meisje werd door een stewardess met een ander vliegtuig bij de ouders in Parijs afgeleverd. ‘’Als de ouders naar Israël terugkomen, kunnen ze een gesprek verwachten over nalatigheid bij de opvoeding’’, aldus Amnon Shmueli, hoofd beveiliging bij het vliegveld.

Home Alone
Gelukkig geen deel vijf

FOK!tv op de Zwarte Cross

Voor bier & tieten ben je in de achterhoek aan het juiste adres. Dit weekend vond de Zwarte Cross in Lichtenvoorde plaats waar 120.000 boeren en boeremeiden op afkwamen. Dit jaar stond de Cross in het teken van de allochtoon. Die mochten eerst gratis naar binnen, maar dat vonden de boeren weer discriminatie. SunChaser de FOK!allochtoon peilde de meningen ter plaatse: is de Zwarte Cross leuk voor allochtonen of niet? En zijn er ook lekkere boerenmeiden?Natuurlijk kun je 'm ook als wmv downloaden (114Mb)

Man honderden meters met auto meegesleurd

Een Hagenaar is zaterdagnacht levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij honderden meters werd meegesleurd met een auto. Dat meldt de politie. De man had rond 01.15 uur ruzie gekregen in een kroeg aan de Newtonstraat in Den Haag. Toen hij buiten liep werd hij door zijn opponent geschept en meegesleurd.

Op de Cartesiusstraat kwam hij los van de auto en viel op de grond. De auto reed vervolgens snel weg. De 29-jarige Hagenaar is met hoofdletsel in kritieke toestand in een ziekenhuis opgenomen. De dader is voortvluchtig.

'Falende rechters vaker bestraffen'

Rechters die tekortschieten en fouten maken moeten vaker en harder worden bestraft. Dat vindt een groep vooraanstaande advocaten en rechtswetenschappers. In de GPD-bladen stellen zij dat de mogelijkheden om rechters te bestraffen moeten worden uitgebreid en dat rechters opener moeten zijn over hoe zij tot een vonnis komen.

Volgens de groep zijn er in Nederland veel rechters die niet in het ambt thuishoren, getuige bijvoorbeeld slechte voorbereiding op zaken en juridische missers. Hoeveel het er precies zijn, is moeilijk te meten. "Maar het zijn er te veel om te tolereren", vindt advocaat Gerard Spong. Onder strafpleiters is wel bekend wie de 'zwakke' rechters zijn. "Het is niet dat er lijstjes rondgaan, maar iedereen weet wie het zijn."

De Raad voor de Rechtspraak spreekt tegen dat hij de falende rechters de hand boven het hoofd houdt, maar is ook van mening dat de mogelijkheden om rechters te bestraffen moeten worden uitgebreid. Wanneer rechters nu de fout ingaan, kan de president van de rechtbank hen een schriftelijke waarschuwing geven en in zwaardere gevallen bij de Hoge Raad voordragen voor ontslag. De raad werkt aan een derde straf: de rechter berispen en op non-actief stellen.

De advocaten willen ook meer openheid over de totstandkoming van een oordeel. Rechters bespreken een zaak altijd achter gesloten deuren; alleen de uitkomst is openbaar. Advocaten willen meer inzicht in de besluitvorming, zodat kan worden achterhaald waar het mis is gegaan als later sprake is gebleken van een onjuist vonnis. "Als je de bouw van een vliegtuig filmt en het toestel stort vervolgens neer, kan je de band terugspoelen om te zien waar het is misgegaan. Bij een rechterlijke uitspraak is dat onmogelijk", zegt Spong tegen de krant. Het 'geheim van de raadkamer' is ingesteld omdat unanimiteit volgens wetgevers meer gezag geeft aan een oordeel.

Kudde stieren op hol in Nuenen

Twintig stieren hebben maandagochtend door de straten van Nuenen gedoold. Een van hen heeft een onbedoelde duik genomen in een zwembad in de achtertuin van een Nuenenaar. Een woordvoerder van de Brabantse politie liet even voor 08.45 uur weten dat de beesten weer achter slot en grendel zitten. De stier is veilig uit het water gehaald.

De politie heeft nog niet alles op een rijtje kunnen zetten. Zo is nog onduidelijk hoe de runderen uit hun weiland zijn ontsnapt en hun eigen weg konden gaan. Er lijken geen gewonden, stelt de woordvoerder. Vermoedelijk is een auto beschadigd geraakt.

Nuon ziet winst ruim verdubbelen

Energiebedrijf Nuon heeft in het tweede kwartaal de winst ruimschoots zien verdubbelen vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat komt door de sterk gestegen grondstofprijzen. Het concern maakte dat vandaag bekend.

De nettowinst van Nuon kwam uit op 442 miljoen euro, vergeleken met 168 miljoen euro in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het bedrijf boekte een omzet van ruim 1,6 miljard euro. Een jaar eerder was dat 1,1 miljard euro.

Samurai Shodown II komt op Virtual Console uit

De Virtual Console van de Wii is een plek waar nostalgie herleeft. Publishers kunnen via dit systeem hun oude games opnieuw uitbrengen, zo ook SNK die één van hun beste fightgames naar de VC brengt; Samurai Showdown II.

Samurai Shodown II bevatte voor zijn tijd een revolutionair vechtsysteem,
met aanvallende en verdedigende moves, zoals voor- en achteruit rollen, bukken, springen en een parry-systeem waarmee je aanvallen op het laatste moment kon afweren. Samurai Shodown II ken zestien speelbare karakters, verborgen bosses en een versus-mode. Samurai Shodown II zal 900 Wiipoints gaan kosten.

Daarnaast brengt SNK in het laatste kwart van 2008 Samurai Shodown Anthology op disc uit voor de Wii. Deze zal $29,99 gaan kosten en Samurai Shodown deel één tot en met zes bevatten. Over een Europese release is nog niets bekend.

Ajax geeft hoop op voor Wielaert

Vanuit Enschede verwachten ze niet meer dat Robbie Wielaert nog naar Ajax gaat. Dit acht de voorzitter van FC Twente, Joop Munsterman.

“Ik heb niets meer uit Amsterdam gehoord. Ik denk dat ze de hoop hebben opgegeven. Als ze echt iets hadden gewild, hadden ze dat nu wel gedaan”, aldus Munsterman. De voorzitter verwacht ook niet meer dat er nog enig contact zal zijn over de zaak Wielaert. “Ik kan me niet voorstellen dat Ajax een week voordat wij in de Champions League moeten voetballen alsnog belt. Dat zou niet heel netjes zijn, denk ik.”

'Philips claimt 150 miljoen na vastgoedfraude'

Het pensioenfonds van Philips zegt voor 150 miljoen euro aan schade te hebben geleden in de vastgoedfraudezaak. Dat schrijft Het Financieele Dagblad vandaag. De krant baseert zich op beslagen die het pensioenfonds heeft laten leggen op onder meer woonhuizen van twee ex-directeuren.

Experts stellen dat de beslagen een eerste stap van Philips zijn om geld terug te krijgen dat verband houdt met de fraudekwestie, waarbij vastgoed zou zijn gegund in ruil voor smeergeld. Philips liet zich nog niet eerder uit over de omvang van de geleden schade. Bronnen rond het strafrechtelijk onderzoek zeiden eerder dat het vermoedelijk om 45 miljoen euro ging.

Advocatenkantoor De Braauw voert momenteel een onderzoek uit in opdracht van Philips. Het bedrijf zou eerst de uitslag van dat onderzoek hebben willen afwachten, maar komt dus nu al met de beslagen naar buiten. Waarom Philips dat doet en hoe de hoogte van de beslagen tot stand is gekomen legt Philips verder niet uit.

De Federatie van Philips Verenigingen van Gepensioneerden verwacht dat de 130 duizend pensioengerechtigden van Philips uiteindelijk zullen worden gecompenseerd.

Proces tegen ANC-leider Zuma begint

Voor het hooggerechtshof Pietermaritzburg in Johannesburg begint vandaag het proces tegen de 66-jarige Jacob Zuma, de leider van de Zuid-Afrikaanse regeringspartij ANC. Zuma, die volgend jaar Thabo Mbeki wil opvolgen als president van Zuid-Afrika, wordt beticht van corruptie en fraude.

Zuma verloor in 2005 zijn post van vicepresident onder Mbeki nadat hij werd aangeklaagd wegens corruptie. Hij zou onder meer honderdduizenden euro's aan steekpenningen hebben aangenomen van een Franse wapenfabrikant. De zaak werd een jaar later gestaakt toen een rechtbank bepaalde dat de politie bewijsmateriaal onrechtmatig had verkregen. In december draaide het hooggerechtshof dat besluit terug. Het hof bepaalde dat het proces tegen Zuma kon doorgaan.

Volgens de aanhangers van Zuma is het proces tegen de ANC-leider politiek gemotiveerd. Een groep aanhangers voerde gisteren actie bij Pietermaritzburg. Ze riepen leuzen als 'Zuma als president van Zuid-Afrika' en 'iedereen moet voor de wet gelijk zijn'.

DVD: Infection

Zet een stelletje panische en overwerkte Japanse medici bij elkaar in een ziekenhuis, trek een blik met smerige ziektes open en zie daar: u heeft een horrorfilm. Infection begint met een sfeerbeeld van een ziekenhuis in Japan, dat op het punt staat failliet te gaan. De doktoren hebben geen salaris ontvangen, de zusters kunnen niet met elkaar overweg en de voorraad medicijnen en naalden begint op te raken. Paniek alom dan ook, wanneer een zwaar verbrande patiënt ineens uit zijn bed blijkt te zijn gevallen en het loodje legt door een fout van een onervaren, hysterische zuster.

Obama wil stem Michigan en Florida meetellen

De Democratische presidentskandidaat Barack Obama wil dat de stem van de staten Michigan en Florida op de partijconventie volledig gelden. Nu telt hun stem slechts voor de helft, omdat de staten eerder de voorverkiezingen vervroegd hadden terwijl dat niet mocht. Dat meldt CNN.

Obama heeft een brief met het voorstel geschreven aan het comité dat de Democratische Nationale Conventie organiseert. Volgens Obama is het belangrijk in eenheid te proberen de koers van de Verenigde Staten te wijzigen. "Daarom moeten de Democraten in Florida en Michigan weten dat ze volledige partners en collega's zijn in onze historische missie om Washington te hervormen", aldus Obama.

CD: Thrice - The Alchemy Index Vol. I & II: Air & Ea

Vorig jaar kondige de Californische band Thrice aan aan een vierdelig conceptalbum te werken, genaamd The Alchemy Index. Een album, bestaande uit vier EP’s die elk zes tracks bevatten, elk in een andere stijl en die elk een van de vier elementen vuur, water, lucht en aarde zouden behandelen. De eerste twee delen werden vorig jaar gebundeld uitgebracht en nu ligt al een tijdje The Alchemy Index: Vol. III & IV – Air & Earth in de winkels. Een ambitieus project waarmee de band wil laten zien dat ze na de sterke emocoreplaat The Artist in Ambulance en het wat experimentele Vheissu ook bereid zijn nieuwe muzikale horizonten te verkennen.

CD: Hellsongs - Hymns In The Key Of 666

Lounge metal. Het staat er echt, Hellsongs maakt lounge metal. Dit Zweedse trio, bestaande uit Kalle Karlsson, Harriet Ohlsson en Johan Bringhed, heeft zich gebogen over een aantal metal-klassiekers en hun eerste album Hymns In The Key Of 666 (voor de oplettende lezer: de titel is inderdaad een referentie aan Stevie Wonder's Songs In The Key Of Life) is het resultaat.Pijn meten met mobiele telefoon

In Ziekenhuis Bernhoven in Oss en Veghel wordt de pijn van patiënten binnenkort op een bijzondere manier gemeten. Bij honderd patiënten met chronische pijn zal deze gemeten worden met de mobiele telefoon. Volgens het ziekenhuis is deze manier van pijnmeting uniek in Nederland. Aan de proef zullen ongeveer honderd patiënten met chronische pijn aan bijvoorbeeld hun nek of rug deelnemen.

Door patiënten wekelijks op vaste tijdstippen een voice- of sms-bericht te sturen, wil het ziekenhuis een beeld krijgen van de pijnontwikkeling. Op deze manier wordt de pijn frequent gemeten, waardoor een beter pijnbeeld ontstaat. De computer vraagt de patiënten aan te geven hoeveel pijn ze hebben op een schaal van 0 tot en met 9. Door deze registratie ontstaat een beter pijnbeeld dan de methode die nu toegepast wordt. "Als de patiënt na drie maanden weer een afspraak heeft, vragen we hoe het gegaan is. Op die manier zijn ontwikkelingen moeilijk te volgen," aldus anesthesioloog en coördinator van het pijncentrum, Marcel Schenkels.  

Mannen onwel in Vughts café

In het Vughtse café Schuttershof aan de Helvoirtseweg zijn gisteren twee personen onwel geworden. Exploitant Marco Boelens en een klant werden door klanten versuft aangetroffen in de kelder, nadat ze wel erg lang weg bleven.

De twee gingen de kelder in omdat ze nieuwe fusten bier aan wilden sluiten. Vermoedelijk zijn ze hierbij onwel geworden door vrijgekomen koolstofmonoxyde. De technische recherche is een onderzoek gestart naar de exacte oorzaak.

De twee mannen zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Twee klanten van het café zijn later op de avond ook naar het ziekenhuis gebracht nadat zij onwel geworden waren. Er was ook een traumahelikopter aanwezig bij het incident, maar deze hoefde geen gewonden te vervoeren.

Minitornado houdt huis in Frankrijk

Een dode en dertien gewonden vielen te betreuren nadat een mini-tornado over een deel van Noord-Frankrijk trok. Er werd een spoor van vernieling achtergelaten. Een aantal huizen stortte in, bomen werden ontworteld en elektriciteitsmasten braken af.

Een 70-jarige vrouw werd dood gevonden onder de brokstukken van haar ingestortte huis. Ook alle gewonden werden in de puinhopen van hun ingestortte huizen gevonden. In totaal werden veertig gebouwen, waaronder een verzorgingstehuis voor mensen met zware aandoeningen, zwaar beschadigd door de tornado. De dorpen Hautmont, Boussière-sur-Sambre en Maubeuge meldden de meeste schade aan gebouwen.

Doden bij aanval op politiebureau China

Een aanslag op een politiebureau in de Chinese provincie Xinjiang heeft vandaag het leven gekost aan minstens zestien politieagenten. Eenzelfde aantal raakte gewond. De politie heeft de twee daders gearresteerd.

Twee mannen ramden met een vrachtwagen een politiebureau in de plaats Kashgar, dichtbij de grens met Kigizistan, waarna zij twee handgranaten naar binnen gooiden. In de autonome regio Xinjiang wonenveel Oeigoeren. Deze, over het algemeen Islamitische, strijders streven naar onafhankelijkheid. In de aanloop naar de Olympische Spelen heeft China al veel mensen uit deze bevolkingsgroep opgepakt in verband met terrorisme.

Britney nog steeds onder toezicht

Arme Britney Spears, ze was er van overtuigd dat ze nu eindelijk haar vrijheid weer terug zou krijgen. Er was namelijk een hoorzitting waarop zou worden bepaald of het toezicht, dat wordt uitgevoerd door haar vader Jamie Spears, zou moeten worden verlengd of niet. Spears heeft zich de laatste tijd goed gedragen, dus verwachtte iedereen, inclusief Britney zelf, dat ze nu eindelijk weer op eigen benen mocht staat. Helaas pindakaas, niet dus.

Spears' hele advocatenteam was aanwezig in de rechtszaal, met ontbreken van Spears zelf, want die moest ergens optreden. De rechter zei: "Ondanks dat ik geloof in het feit dat mevrouw Spears haar leven heeft gebeterd, wil ik bewijs zien dat het niet alleen een act was. Ik wil zien dat het daadwerkelijk een verandering is. Daarom verleng ik het toezicht tot 2009. Dit toezicht zal in handen blijven van Jamie Spears", aldus rechter Reya Goetz, die het toezicht al vanaf het begin had uitgesproken.

Tegelijkertijd werd in dezelfde zitting besloten of de straatverbod dat Sam Lufti, Britney's voormalige manager, had opgelegd gekregen verlengd zou worden. Nou ook hij viel in de negatieve prijzen, want ook dit vonnis werd verlengd voor onbepaalde tijd. Hetgeen betekent dat wanneer Lufti van dit straatverbod af wil, hij weer een rechtszaak zal moeten aanspannen. Overigens is er op 28 oktober wel weer een zitting waarin het toezicht wordt besproken. De rechter zou dan in een goede bui kunnen beslissen om het toezicht te beëindigen. Tot die tijd kan Spears zich dus maar beter als een engeltje gedragen!

Motorcoureur omgekomen na crash

Motorcoureur Craig Jones is overleden aan de gevolgen van een ongeval op het Britse circuit Brands Hatch. De Brit werd na een valpartij geraakt door een andere coureur.

Het ongeval gebeurde tijdens een race voor het Supersport World Championship. De 23-jarige Jones verloor zeven ronden voor de finish de controle over zijn motor in Clarke Curve, de laatste snelle bocht van het circuit, terwijl hij in een gevecht was gewikkeld om de koppositie in de wedstrijd. De coureur viel en werd aan zijn hoofd geraakt door de Australiër Andrew Pitt, die hem niet meer kon ontwijken.

Na het ongeval werd de wedstrijd direct stilgelegd en werd Jones na een behandeling op de baan met een helikopter naar een ziekenhuis in Londen gebracht. Daar werd zwaar hoofdletsel geconstateerd, waar de coureur vanavond aan bezweek.

Groep 3: bloederig breekbaar

Elke maandag schrijft superworm over zijn leven van groep 1 tot het eerste jaar van de Uni. School-, familie-, vriendjes- en vriendinnetjesgerelateerde voorvallen van 15 jaar geleden tot nu passeren de revue, overgoten met een superworm-sausje van droge humor, retrospectief plezier en hartelijke zelfspot.

Deze week: groep 3, waarin de zesjarige ik-persoon en zijn beste vriendje Henk in de nazomer van 1995 doen wie het eerste bij de voordeur is. Met alle gevolgen van dien.

Doodstraf door lekkend toilet

Voor de Chinese Yan Dabin heeft een lekkend toilet een tamelijk vervelend neveneffect gehad; het zal leiden tot zijn executie. Vandaag is hij door een rechter tot de doodstraf veroordeeld  wegens corruptie.

De onderburen van Dabin beklaagden zich over het lekkende plafond bij de politie. Toen agenten in de flat van Yan keken, troffen zij daar naast een kapot toilet een berg doorweekt geld aan.

Uit onderzoek bleek dat de Chinees tijdens zijn loopbaan als ambtenaar voor meer dan 2,1 miljoen euro aan steekpenning aangenomen had van bedrijven. Ju, de vrouw van Dabin, kreeg een voorwaardelijke straf voor het witwassen van het geld.

Geld Stinkt Niet
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
©FOK.nl e.a.