'The Dark Knight' blijft records breken

De twee nieuwe films van deze week wisten 'The Dark Knight' niet achter zich te laten in de Nederlandse box office. Zowel de film 'Wall-E', van de Pixar Animation Studios, als 'The mummy: tomb of the dragon emperor' kwam ongeveer tweehonderdduizend euro tekort om de nieuwste 'Batman'-film te verslaan. Het derde deel van 'The mummy' kwam op de tweede plaats binnen en de animatiefilm over de robot Wall-E op de derde plek.

'The Dark Knight' is behalve de best bezochte film ook de eerste productie van dit jaar die na het tweede weekeinde al twee miljoen euro heeft opgebracht, terwijl de film in slechts negentig zalen draait. 'Wall-E' is zelfs op tweemaal zoveel bioscoopschermen te zien als 'The Dark Knight'.

Ook in Amerika breekt 'The Dark Knight' alle records. De film heeft na drie weken al meer dan 250 miljoen euro opgebracht en staat daar op nummer acht in de lijst van best bezochte films aller tijden. Eerder zorgde de actiefilm, waarin de overleden acteur Heath Ledger te zien is, voor het beste openingsweekeinde en de meest succesvolle openingsweek in de Amerikaanse bioscopen.

'Mamma mia!' scoort ook goed. De musical met Meryl Streep staat op de vierde positie. 'Kung fu panda' is te vinden op nummer vijf.

In de Verenigde Staten weet 'The mummy: tomb of the dragon emperor' al evenmin 'The Dark Knight' te passeren en komt op de tweede plek binnen. De komedie 'Step brothers', met Will Ferrell en John C. Reilly, staat op de derde positie.