Man mag eigen zoon niet filmen

In de Italiaanse stad Trento is men wellicht iets te ver doorgeschoten om pedofielen een halt toe te roepen. Een vader werd onlangs door een badmeester gehinderd bij het filmen van zijn zoontje. In Trento is het namelijk verboden zwemmende kinderen op video of de gevoelige plaat vast te leggen.

In de stad is nu commotie ontstaan over deze maatregel. Roberto De Carolis, de directeur van de gemeentelijke zwembaden, snapt niet waar mensen nu zo moeilijk over doen. "Hoe moeten we weten dat degene die filmt, echt een ouder is? Wie garandeert mij dat het geen pedofiel is? Openbare zwembaden zij nu eenmaal een vruchtbare voedingsbodem voor een bepaald soort misdrijf." Verder zegt hij niet te weten hoe je kunt nagaan of de opgenomen beelden daadwerkelijk in de huiskamer blijven.

Gelukkig zijn er nog wel manieren om in Trento je zwemmende kind op beeld vast te leggen.  Je moet alleen wel eerst even een vergunning aanvragen bij de directie van het zwembad. Alleen dan mag je je zwemmende kind filmen,maar alleen onder toezicht van de badmeester. "Want wat als op de film ook een ander kind terechtkomt, een hulpeloos schepsel dat absoluut nog niet kan opkomen voor zijn eigen rechten?", oordeelt de directeur van de zwembaden.