'Bush gewaarschuwd over leven op Mars'

President Bush is door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gewaarschuwd dat er binnenkort groot nieuws bekendgemaakt zal worden over ontdekkingen op Mars. Het nieuws heeft alles te maken met de mogelijkheid van leven op de rode planeet. Dit is althans door betrokken wetenschappers aan het tijdschrift Aviation Week toevertrouwd.

Donderdag was het al wereldwijd nieuws dat Marslander Phoenix ijs gevonden had. Na enige verhitting bleek het ijs namelijk uit echt water te bestaan. Maar de bronnen van het tijdschrift waren niet onder de indruk, dit zou namelijk al lang bekend zijn. Volgens de wetenschappers is er veel spectaculairder nieuws, wat bewust niet naar buiten gebracht is tijdens de persconferentie van afgelopen week.

Als het Witte Huis inderdaad is ingelicht door NASA, moet er volgens de wetenschappers wel wat aan de hand zijn. Het nieuws is dan van zo’n grote impact, dat het belangrijk is dat de regering erop is voorbereid. Volgens de bronnen van Aviation Week gaat het echter niet om het bewijs dat er daadwerkelijk leven op Mars is, of überhaupt is geweest. De nog geheime data zou eerder bewijs bevatten dat de omstandigheden op de planeet ‘in potentie’ leven mogelijk maken.

Dergelijk nieuws zou tot veel speculaties kunnen leiden over kolonisatie in de ruimte. NASA zou de data daarom eerst nog een aantal weken beter willen bestuderen. Het is dus afwachten of de berichten kloppen. Bush is in elk geval voorbereid.